• 9.373.864 stemmen

Hell Bent for Leather (1960)

Western | 82 minuten

Genre: Western

Geregisseerd door: George Sherman

Met onder meer: Audie Murphy, Felicia Farr en Stephen McNally

Plot Hell Bent for Leather

"Target For Terror!"

Wanneer Clay Santell, nadat zijn paard gestolen is, een tussenstop maakt in het stadje Sutterville, wordt hij onterecht aangezien voor de moordenaar Travers. De bewoners van Sutterville nemen Clay gevangen en dragen hem over aan Marshal Harry Deckett, die geen zin meer heeft om achter de echte Travers aan te gaan. Marshal Deckett besluit Clay als Travers door te laten gaan en hem tevens te doden. Clay weet echter te ontsnappen en neemt de aantrekkelijke Janet Gifford als gijzelaar mee. Janet gelooft Clay en helpt hem bij het bewijzen van zijn ware identiteit.

avatar van Barfly

Barfly

Ik vond het een matige bedoening. Saaie uitvoering van het verhaal en van Murphy blijft weinig over als het verhaal niet meewerkt. Zo'n knaller van een acteur is het dan ook weer niet.

McNally heeft een rol die al te nadrukkelijk de slechte schurk uitbeeldt. Te platte en eendimensionale western die nauwelijks eeen opleving kent.

avatar van stinissen

Redelijke western geschoten in een mooie omgeving en ook leuk om Felicia Farr weer eens te zien die in mijn ogen maar 1 topper heeft gehad namelijk The Last Wagon (1956) en veel te weinig films heeft gemaakt , Murphy is ok zoals altijd.

avatar van clubsport

clubsport

redelijke western waarin een man ten onrechte word beschuldigd van moord .

het verhaal speelt zich grotendeels af in het ruige rotslandschap en dat is wel mooi in beeld gebracht .