• 9.379.612 stemmen

Geregisseerd door: Andrew Fleming

Met onder meer: Steve Coogan, David Arquette en Catherine Keener

Releasedatum: 8 januari 2009

Plot Hamlet 2

"One high school drama teacher is about to make a huge number 2."

Dana Marschz is een drama-leraar op een doodgewone middelbare school in een plaatsje in het Zuidwesten van de V.S. Hij besluit zich flink te onderscheiden en neemt zich voor een vervolg te schrijven op Hamlet, het wereldberoemde stuk van William Shakespeare. Met hulp van zijn leerlingen begint de onderneming zowaar een eigen leven te leiden in de media.

avatar van otherfool

otherfool

Deed me denken aan Nacho Libre; een leuke cast, een leuk plot en wachten maar op actie voor de lachspieren... die maar niet worden gekieteld.

Werkelijk elke grap slaat dood in Hamlet 2, er is nergens een leuk typetje te bekennen en het sentimentele slothalfuur maakt van deze draak een heuse stinker.

Zelden zo moeten doorbijten om een film af te kijken, simpelweg hopeloos mislukt en ook de enigzins leuke rolletjes voor Elisabeth Shue en Amy Poehler kunnen dit niet van de 0,5* houden.

avatar van Flipman

Flipman

Deze film volgt zo'n strakke lijn! Uitgekauwde formule, erg jammer: mislukte leraar moet lesgeven aan een groep kansloze jongeren, die hem maar een doorspoeldrol vinden, uiteindelijk nemen ze zijn lessen iets serieuzer en gaan ze nog meer geloven in het project dan hijzelf, waarna ze een doorslaand succes boeken. Ik heb het allemaal al gezien. Ik denk dat de kijker zich moet vereenzelvigen met de recensent die Dana steeds afkraakt.

Ik wil niet zeggen dat de film geen komische momenten en/of karakters kent, maar verrassen is een woord dat door de makers nog moet worden uitgevonden. De gebeurtenissen zijn van mijlenver te zien aankomen, maar de setting is leuk. Toch niet meer waard dan een viertje. Erg jammer, want de opzet is aardig, als je het een beetje uit de conventionele uitwerking zou weghouden. Steve Coogan maakt de film het bekijken waard, maar redden kan hij hem helaas niet.

P.S.: Ik zocht Pam Brady op en had gelijk dat zij degene is die meewerkt(e) aan South Park en Team America: World Police. Zij is de enige connectie tussen die twee en deze film. Verwacht dus niet de humor van Parker en Stone.

avatar van Aapje81

Aapje81

Ik heb echt van deze film genoten. Het is nu niet dat deze film bijzonder goed is maar de feel good factor was hier toch net even anders. Creativiteit, nonsence en toch ook hele subtiele humor kwamen erg leuk samen. Waarschijnlijk ben ik een van de weinigen maar dit tweede deel van Hamlet sprak mij zeer aan.

Erg leuke film

avatar van david bohm

david bohm

Flink gelachen, geen doorsnee film en dito humor.

avatar van DVD-T

DVD-T

Het enige leuke aan de film was de uitvoering zelf. Verder een niet erg interessant verhaal. Nogal standaard leraar wordt eerst niet geaccepteerd maar later wel highschool filmpje. De acteurs kunnen de film verder ook niet redden, maar vooral de niet werkende humor is dodelijk saai. Zit totaal geen goede timing in, zodat veel grappen op niets uitdraaien. Het einde is dan wel weer leuk gedaan met de musical uitvoering van Hamlet 2. Een film die je niet lang zal bijblijven.

avatar van Quido

Quido

In potentie best aardig, maar het gehele jasje waar de film in gestoken is werkt niet. De timing (in/en de montage) zijn vaak bijzonder matig, waardoor veel (beter: alle) grappen niet werken. De film mist ritme, sfeer, een 'ziel', terwijl met name Steve Coogan laat zien veel te kunnen.

avatar van james_cameron

Maffe, vuilgebekte komedie met een leuke hoofdrol van Coogan. Het eerste uur werkt prima, met veel geslaagde grappen en hilarische dialogen. Helaas gaat in de climax de film finaal onderuit, wanneer het daadwerkelijke toneelstuk 'Hamlet 2' wordt opgevoerd. Hier wordt alles veel te dik aangezet en te serieus in beeld gebracht, waardoor er weinig meer te lachen valt. Ook wordt één en ander veel te voorspelbaar en conventioneel afgewikkeld, waardoor de film op twee gedachten hinkt. Jammer, want met een meer gewaagde, meer anarchistische aanpak had de film veel leuker kunnen zijn.