Genre: Misdaad / Thriller
Met onder meer: Antonio Banderas, Morgan Freeman en Radha Mitchell
Gesproken taal: Engels, Nederlands en Russisch
Plot Thick as Thieves
"Never trust a thief."
Een veteraan in de misdaadwereld (Morgan Freeman) rekruteert een jonge man (Antonio Banderas) om een laatste klus te klaren. Deze klus betekent veel voor de veteraan omdat hij zijn schuld aan de Russische maffia zo kan afbetalen.
Keith Ripley
Bakker
Joost
Fran
- 1953 berichten
De eerste helft van de film vond ik het verhaal redelijk saai, dertien in een dozijn en totaal niet origineel. Er werd ook niet echt ingegaan over hoe ze zich voor de kraak zelf hadden voorbereid waardoor het allemaal een beetje oppervlakkig overkwam.
Maar vanaf het moment dat ze echt overgingen tot de kraak begon het allemaal wat spannender geworden. Uiteindelijk bleek er een heel complot achter te zitten die ik niet heb zien aankomen. Daardoor bleek het allemaal toch niet echt saai en dertien in een dozijn te zijn.
Het verhaal heeft ook een beetje voor ieder wat wils: actie, misdaad en een beetje romantiek. Toch best een veelzijdige film dus.
Rosicky
Half gelukte heist film. Fijn om Freeman een keer een wat minder degelijk personage te zien spelen. De film werkt helaas maar half door een warrig scenario en een handvol plottwists die er niet goed uitkomen.
Leuke film met een redelijk verhaal en een goed complot erin.
Acteerwerk was goed te doen.
3,5 ster
De film is vrij saai en het duurt even voor er enige beweging in komt. Van dit soort films is er al veel beter gemaakt. Zelfs voor een blockbuster valt hij tegen. Het enige wat de film recht houdt is het grote budget en de cast. Maar zelfs dat staat wankel. Geen aanrader.
Cleanshot
Met zo'n cast had de film wel beter gekunnen, zwak begin van de film.
Beetje te commercieel opgezet n naar mijn bescheiden opinie.
bonami
Matige film. Matige typecasting. Matige humor. Matige muziekkeuzes [vooral het nummer in de disco, en het slotnummer] Op zich raar dat Freeman en Banderas zich lenen voor deze film.
2,5* voor de moeite
Tha-Joker
Leuke film, het plot is eigenlijk niet verassend. Maar doordat ik niet had verwacht dat iets in deze film mij nog ging verassen en het allemaal leek te gaan uit draaien op een middelmatig misdaadfilmpje, werd ik verrast! Toch maar 3* voor het matige verhaal.
NakedHero
Met moeite bekeken. Het verhaal vond ik zeer rommelig. Freeman speelt niet onaardig, Banderas vind ik verschikkelijk. Afgrijselijke muziek. Zal hem zeker niet nog eens kijken.
MovieMind
Met deze cast had ik meer verwacht...
12 in een dozijn filmpje , aardig maar niet meer dan dat.
Raynay
Matig verhaal, matige special effects. Banderas speelt met weinig alure.
david bohm
Futloze, voorspelbare film waardoor Mr Freeman en Mr Banderas zich ongeïnspireerd een weg banen. De rest van de cast bakt er ook niet veel van. De verschillende accentjes doen denken aan een toneelvereniging ofzo.Vooral de blonde actrice vond ik slecht acteren.
De film zit echt propvol clichés en kan zo goed als voorbeeld dienen voor toekomstige filmmakers.
Anderhalf sterretje, één voor de ontknoping en een halve ster voor de moeite.
Tarkus
Leuke film met een simpel verhaal maar toch aardig goede vertolkingen.
Je zou van een film met Morgen Freeman in de hoofdrol misschien wat beter verwachten, maar ik denk dat de man zelf af en toe eens een wat makkelijker rol wil spelen, en daarom zich voor een film als dit laat strikken.
De film heeft wisselende kritieken merk ik, maar ik sluit me toch aan bij de positieve kant, ik heb van deze prent genoten en meer hoeft dat niet te zijn, ook ik heb al eens behoefte aan een simpel verhaal waarbij je niet al te veel hoeft na te denken, gewoon relax kijken en genieten.
donkied
Matige film die wel leuk uitgewerkt is. Vond Beide Acteurs best aardig hun rol vertolken maar ook niet bijzonder. Het verhaal was helaas erg voorspelbaar en liet geen grote indruk achter.
JeroenStaarink
Pfff... Wat een flop. Te voorspelbaar, bagger acteerwerk en de verkeerde acteurs. De onmogelijke bankroof in 5 min in elkaar gezet. Deze film is een absolute afrader. Hij krijgt nog een 2 voor het voorspelbare maar aardige einde.
TragieStar.*
Het verhaal klinkt simpel, maar de cast is goed en daarom wil ik de film graag zien
Kirth
Ik vond het best een aardige film maar zeker geen topper. De filmmaker denkt dat hij de kijkers alles kan wijsmaken. Kan iemand mijn bijvoorbeeld zeggen hoe Morgan Freeman terwijl hij opgesloten zat in de kluis en geen kanten op kan de kluis leegmaakt om nadien een deal te sluiten ?
En dan kijkt hij naar een krant aan de kiosk passeert er toevallig een dame, waar hij dan toevallig verliefd op wordt en die dan nog toevallig de dochter is van de ex-partner van freeman te veel toevalligheden en erg onrealistisch
kobe bryant fan
Het begin was zeer matig maar het verbetert naart het eind toe met wel een zeer goed eind.
IceTigerGhost
Morgen Freeman op automatische piloot is nog altijd vele malen beter dan Banderas.
hydex
Redelijk vermakelijke film. Een film die eigenlijk nergens spannend werd. Krijgt van mij net 3 sterren
Matige capermovie waarin iedereen zich anders voor doet en er een dubbele agende op na houdt. De film ziet er niet verkeerd uit, en ook de acteurs doen het niet slecht. Helaas wordt het nergens spannend, zelfs niet tijdens de inbraak-scene. Ook zijn de personages nogal saai en zijn de vele twists en turns tegen het einde aan niet bevorderlijjk voor de geloofwaardigheid.
. Maar de hilarische montagefout waarbij Freeman van het ene moment op het andere beland achter de tralies, met zijn dochter op visite terwijl het plotje met Banderas wél in real-time doorloopt, is toch echt een fout van jewelste.
Haha, viel mij ook meteen op ja.
casualjaantje
Matig en voorspelbare film met de nodige clichés erin. Vond overigens de plotwendingen op het einde nog wel enigszins interessant, maar echt spannend wordt het niet.
Redelijk.
hjcool
Zoals iedereen als zegt, het is matig! ik sluit me daar volledig bij aan.
Akron777
Hij is me goed bevallen, totaal niet wat ik verwachtte. Morgan Freeman speelt altijd goed, ook weer in deze film. Erg leuk om eens een keertje te zien.
patito
Het plot had ik niet zien aankomen, waardoor ik totaal van de kaart gebracht werd. Dit vindt ik mooi dus een mooi hoog cijfertje.
johanneman
gewone leuke film en prima onverwachte wending op het einde. Freeman was prima banderas vond ik minder

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Life as a House