- Home
Met onder meer: Antonio Banderas, Morgan Freeman en Radha Mitchell
Gesproken taal: Engels, Nederlands en Russisch
Plot Thick as Thieves
"Never trust a thief."
Een veteraan in de misdaadwereld (Morgan Freeman) rekruteert een jonge man (Antonio Banderas) om een laatste klus te klaren. Deze klus betekent veel voor de veteraan omdat hij zijn schuld aan de Russische maffia zo kan afbetalen.
Keith Ripley
Bakker
Joost
Uier
- 2006 berichten
Ik vind het juist een van de betere films in dit genre, voornamelijk door het onverwachte plot. Toegegeven, de overval an sich is nogal clichématig opgezet en heeft verder weinig om handen. De banden tussen de spelers vind ik dan wel weer erg leuk opgezet.
Daarbij zijn de acteerprestaties solide. Freeman op de automatische piloot, maar dat is niet gek als je 5 films per jaar maakt. Banderas speelt ook aardig, zoals normaal. Radha Mitchell speelt prima. Mooie vrouw ook!
Tevens ook nog een vermelding over de soundtrack. Die is dik in orde! Prima afwisseling tussen beeld en geluid. Daarbij nog een paar mooie shots hier en daar en je hebt al met al een degelijke amusante film.
Onverwacht, daar ik eigenlijk wel uitgekeken ben op dit genre.
wwelover
Vermakelijke film, met aardige wendingen in het verhaal. Helaas duurt het even voordat hij echt boeiend wordt. Maar het is wel een prima film voor tussendoor. Redelijk spannend, iets wat voorspelbaar dat dan weer wel. De keuze voor de muziek mag opvallend genoemd worden maar vond het zeer goed gekozen allemaal.
De film moet het vooral hebben van zijn geweldige cast. Geen één zwakke schakel gezien. Morgran Freeman is weer briljant, valt me op dat hij in veel films speelt de laatste tijd. Work-a-holic terwijl hij vorig jaar nog een ongeluk had gehad, respect voor hem! En natuurlijk grappige gast die Antonio Banderas, typische rol voor hem. Ook Robert Foster is erg goed.
Leland Palmer
Het verhaal zelf is één grote gatenkaas, is standaard, ongeloofwaardig, beladen met cliché's, veelal voorspelbaar, maar wel aardig vermakelijk en naar het einde toe zelfs nog een kleine verassing dankzij een sterke twist. Opzich leuk gedaan allemaal, maar we hebben het al zovaak gezien. Banderas is niet echt goed bezig, Freeman doet weer eens hetzelfde kunstje en de rest van de cast is ook niet geweldig, vooral de Russen en bewakers zijn drama. Mjah, toch heb ik heb het allemaal makkelijk uitgezeten.
OlafK
Thick as Thieves is een aaneenschakeling van voorspelbare scènes en ieder cliché van het genre (vooral de plottwist is weinig verrassend) is present, maar geen moment wordt dat storend. Dit komt vooral door de goede acteerprestaties van Freeman. Het is allemaal het bekende liedje; Freeman draagt de film gemakkelijk, maar acteert ook op de automatische piloot. Ik vind het stiekem dan ook wel jammer dat hij niet wat meer zijn rollen uitzoekt, in de zin dat hij wat meer bijzondere producties uitkiest.
Banderas' personage is aardig, maar ik kan nou niet echt zeggen dat je als kijker gegrepen wordt door zijn spel. Het niveau van de overige acteurs loopt nogal uiteen. Ik vond, net als enkele anderen hier, de Russen in ieder geval behoorlijk lachwekkend zo nu en dan.
Ach, Thick as Thieves is een vermakelijk filmpje, maar verder ook niet meer dan dat. 3 magere sterren.
Cliché met een hoofdletter C.
Dat Leder geen hoogvlieger is, weten we inmiddels. En dat Freeman vrijwel altijd opduikt in dit soort video-voer weten we ook. Zijn standaard auto-piloot zij hem dan ook vergeven zolang hij sporadisch nog eens opduikt in een Bucket List o.i.d. Banderas heeft nóg minder pareltjes achter zijn naam staan, who cares. Ook hier doet hij wat je verwacht; niks. Maar de hilarische montagefout waarbij Freeman van het ene moment op het andere beland achter de tralies, met zijn dochter op visite terwijl het plotje met Banderas wél in real-time doorloopt, is toch echt een fout van jewelste. Mevrouw Leder mag zich schamen. Daarnaast waren er nog een aantal figuranten die wel heel geil naar de camera zochten.
Dit terzijde dan houd je alsnog een zeer voorspelbare en flauwe heist-film over met de verplichte twist. Ook deze weet geen zak toe te voegen, rest ons enkel en alleen een tijddoder.
Binnen dit genre is er zoveel beters.
Matig.
(Beeldkwaliteit BR-Import 6/10)
kolkar
Echt een goede film. het verhaal zit goed in elkaar met een sterk plot. echt een aanrader
coldheaven
Clichématig filmpje met 'n uitgekauwde formule. Banderas acteert zwaar ondermaats, evenals Freeman, die op de automatische piloot lijkt te spelen.
Níets is origineel aan deze film: hoofdrolspelers moeten iets stelen, anders wordt dierbare vermoord door stoute kwade crimineel; laten we die Fabergé eieren maar jatten, dat heeft nog nooit iemand gedaan in 'n film! toch? Octopussy? Oceans 12?
Drukken we er op het einde nog even wat plotwendingen doorheen, is ook heel origineel, en we hebben een film!
1.5* en ik weet niet eens waarom
sinterklaas
Vermakelijk tussendoortje met een prima duo van Freeman en Banderas. Begint een beetje als een Huurmoordenaar film maar uiteindelijk word het een dievenfilm met een humoristisch kantje. Voor een B-film toch best nog wel te pruimen. Snap alleen niet waarom Morgan Freeman nu voor de direct to video kant gaat. Niet dat deze slecht is hoor maar gewoon in het algemeen. The Code kon er nog wel in.
JohnWilliams
Leuke film met een verassend einde, het echte einde om het zo maar te noemen met Banderas was echt vreselijk. Wel een leuk filmpje voor tussendoor maar geen meesterwerk. Morgan Freeman speelde weer geweldig, alleen al door hem 3*
chevy93
Goede film! Goed script, alleen wat matig uitgewerkt.
Leuk om Morgan ook is als badguy te zien (dat had ik nog niet eerder meegemaakt).
Jammer dat het verhaal zo vlot werd afgewerkt. Ze hadden er wel een ruim 2 uur durende film van kunnen maken waarin je langzaam alles te weten komt
Ook kreeg ik een deja vu moment. Zo'n film heb ik eerder gezien. Zal het niet verklappen, omdat ik dan ook het einde van die andere film verklap.
Gewoon een lekkere film met een goed verhaal en nog betere acteurs.
Ik zeg: Rijp voor een vervolg!
P.S. Wie de titel van die film wil, moet maar een berichtje sturen
En zoals altijd weer een memorabele quote:
'Some people were born to compose music. Others to split the atom.
I was born to steal shit.'
Pitakaas
Gaap, erg saai. Zelfs niet leuk om eventjes tussendoor te kijken. Morgan Freeman speelt redelijk, Banderas vind ik maar matig.
Fran
- 1953 berichten
De eerste helft van de film vond ik het verhaal redelijk saai, dertien in een dozijn en totaal niet origineel. Er werd ook niet echt ingegaan over hoe ze zich voor de kraak zelf hadden voorbereid waardoor het allemaal een beetje oppervlakkig overkwam.
Maar vanaf het moment dat ze echt overgingen tot de kraak begon het allemaal wat spannender geworden. Uiteindelijk bleek er een heel complot achter te zitten die ik niet heb zien aankomen. Daardoor bleek het allemaal toch niet echt saai en dertien in een dozijn te zijn.
Het verhaal heeft ook een beetje voor ieder wat wils: actie, misdaad en een beetje romantiek. Toch best een veelzijdige film dus.
Leuke film met een redelijk verhaal en een goed complot erin.
Acteerwerk was goed te doen.
3,5 ster
De film is vrij saai en het duurt even voor er enige beweging in komt. Van dit soort films is er al veel beter gemaakt. Zelfs voor een blockbuster valt hij tegen. Het enige wat de film recht houdt is het grote budget en de cast. Maar zelfs dat staat wankel. Geen aanrader.
bonami
Matige film. Matige typecasting. Matige humor. Matige muziekkeuzes [vooral het nummer in de disco, en het slotnummer] Op zich raar dat Freeman en Banderas zich lenen voor deze film.
2,5* voor de moeite
david bohm
Futloze, voorspelbare film waardoor Mr Freeman en Mr Banderas zich ongeïnspireerd een weg banen. De rest van de cast bakt er ook niet veel van. De verschillende accentjes doen denken aan een toneelvereniging ofzo.Vooral de blonde actrice vond ik slecht acteren.
De film zit echt propvol clichés en kan zo goed als voorbeeld dienen voor toekomstige filmmakers.
Anderhalf sterretje, één voor de ontknoping en een halve ster voor de moeite.
Matige capermovie waarin iedereen zich anders voor doet en er een dubbele agende op na houdt. De film ziet er niet verkeerd uit, en ook de acteurs doen het niet slecht. Helaas wordt het nergens spannend, zelfs niet tijdens de inbraak-scene. Ook zijn de personages nogal saai en zijn de vele twists en turns tegen het einde aan niet bevorderlijjk voor de geloofwaardigheid.
Miss Lola
Echt een verschrikkelijke film. Het verhaal is flinterdun, Ik snap niet dat Freeman noch Banderas zich hiervoor geleend hebben.
En die romance... zum kotsen gewoon. Nee dat hadden ze inderdaad weg kunnen laten.
mjk87 (moderator films)
Ergens is deze film nog wel bijzonder. De hoofdacteurs zijn niet heel slecht, al gebeurt veel op de automatische piloot, maar verder is alles slecht. Geen spanning waar spanning hoort te zijn, te veel twists op het eind waarvan je weet dat ze komen, maar het is altijd weer een verrassing wat men heeft bedacht, geen goede muziek, slecht camerawerk, lelijke kadrering (had werkelijk het gevoel soms iets te missen), slechte bijrollen, en wat niet al, maar toch heb ik me niet verveeld. Dan doet een film in ieder geval wat het moet doen. En dat is al wat, gezien enkele draken die ik de laatste tijd heb gezien.
Wat is er dan zoals slecht aan het verhaal. Ten eerste is dit nogal een herhaling van eerdere heistmovies. Je vraagt je af wie dit soort dingen verzinnen. Je krijgt soap deja-vu's hier, het idee dat je het al eens hebt gezien, maar dan met andere poppetjes. Daarnaast zijn er zoveel twists. Ook dit krijg je altijd in dit soort films. Dan lijkt de regisseur knap, maar je weet dat ze komen. Dat er iemand van de boeven een smeris is, dat weet je, alleen wie van de twee blijft de vraag. En de twists zijn soms zo 180 graden ver weg, dat je het soms niet raden kan. Wel dat die doodgewaande man leeft. Als iemand is gedood, maar volledig verbrand of verdwenen, dan leeft die persoon nog vaak.. Daarnaast zit de film vol ongeloofwaardigheden die hierboven al vaak zijn genoemd, dat doe ik maar niet. Ook het acteerwerk is niet best. Freeman en Banderas zijn goede acteurs, en doen dit dan slapend, en stijgen dan nog met gemak boven de rest uit. Ook de hele love interest lijkt vaak overbodig, waardoor je dan al weer weet dat er nog wat mee gaat komen of dat de makers weten dat ze anders maar 60 minuten film hebben. Beide uitkomsten zijn niet positief.
En toch, ik heb me vermaakt, dus 1,5*
Kr!kke
Leuke misdaadfilm...
Het verhaal zit helemaal goed en is met de nodige zorg uitgewerkt. Erg origineel is het natuurlijk allemaal niet, maar dat kan de pret toch niet bederven. Voeg hierbij een sterke cast en een leuke plotwending (die ik niet meteen zag aankomen), en je krijgt een zeer amusante film.
jipt
Hoop onzin op een stokje, in tegenstelling tot andere ongeloofwaardige onzinnige films gebeurt hier bar weinig interessants (geen actie, geen spanning, nada) en is het allemaal een beetje allemaal gedoe om niks. Enkel de heist zelf was leuk, maar daarna begon het geheel al helemaal te zagen, zeker omdat er dan honderden plottwist om je oren worden geslingerd en het geheel nog onzinniger wordt. 2*
K. V.
'k had deze opgenomen omdat de cast me wel aansprak. 'k vond het geen misse film en het onderwerp (inbraakfilms) zie 'k ook wel graag. Toch is het geen topper geworden. De befaamde X-factor ontbrak toch.
Desondanks kijkt de film wel vlot weg en en weet hij de volledige speelduur te boeien.
Tja, de moeite om eens mee te pikken als ze hem op tv tonen, maar ook niet meer dan dat.
tbouwh
Vermakelijke actiefilm. Een goed plot, dat aan het einde nog weet te verrassen. Freeman acteert prima, en ook Banderas doet het aardig, al is de romance met Mitchell wat onnodig.
Leuke stukken ( de inbraak in de kluis, de beginscene in de metro worden afgewisseld met wat saaiere stukjes, maar vanwege de geringe speelduur keek deze film aardig weg. Ik heb me redelijk vermaakt. Geen topper, maar goed voor tussendoor. Twijfel tussen 3* en 3,5*. Ik geef deze het voordeel van de twijfel.
jippie2010
Ach, de film keek lekker weg, maar is inhoudelijk 13 in een dozijn.
De soft-erotische scenes voegen niks toe en zijn tenenkrommend.
Maar het slot heeft me toch aangenaam verrast. *3.0
AniSter
Dit was een leuke wegkijker. Niets speciaals, op het einde na. De cast was prima, waarbij Freeman de topper was. De eigenlijke klus, en de omgeving daarbij, was te goedkoop opgezet en oogde zeker niet professioneel. De film had een prima speelduur en bleef redelijk boeiend. Spannende momenten zaten er niet in dus het predicaat 'Thriller' is too much.
MOVIEMAZZTER
Typisch voorbeeld van goede cast, goed script, maar toch een matige film die nooit echt kan boeien.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus