Genre: Misdaad / Thriller
Met onder meer: Antonio Banderas, Morgan Freeman en Radha Mitchell
Gesproken taal: Engels, Nederlands en Russisch
Plot Thick as Thieves
"Never trust a thief."
Een veteraan in de misdaadwereld (Morgan Freeman) rekruteert een jonge man (Antonio Banderas) om een laatste klus te klaren. Deze klus betekent veel voor de veteraan omdat hij zijn schuld aan de Russische maffia zo kan afbetalen.
Keith Ripley
Bakker
Joost
eppo349
Quentin
Film heet dus 'The Code', zoals ook op poster en in de trailer te zien is.
Hankieh
Ik keek hier eerst wel naar uit, maar nu niet meer
Standaard verhaal, trailer boeide me niet en ben een beetje uitgekeken op Antonio Banderas en Morgan Freeman.
Toch wel grappig, vorige post was 30 juni, wat was ik er vroeg bij:P
Skrean
Aardige film, komt beetje laat op gang. Goed uitgewerkt mooi camerawerk. Toch is het allemaal een beetje clichématig
jedymaster
Klopt het lijkt net alsof ik de film al een keer gezien heb terwijl dat zeker niet zo is.
hannes64
- 1926 berichten
Ik vond em prima voer voor een leuk filmavondje.
Leuke film, er is spanning....humor, en zo`n mooi verassend einde.
Dit zijn pas leuke kleine films.....dan maar clichèmatig, maar ik vond em best wel goed.
Freeman speelt altijd goed, banderas ...niks op aan te merken, en zelfs Forster en Radha Mitchell ( MAN ON FIRE ).....hebben erg ècht zin aan.
Lekkere feelgood.....Mijn advies???? Kijken!!
the new guy
Erg sterk verhaal. Jammer van dat liefdesverhaaltje. En de acteerprestaties van Banderas kunnen mij niet overtuigen.
filmsjefke
Wederom een goede film van morgan freeman....
Het lijkt wel of hij alleen nog maar in goede films speelt....
verder heet de film Thick as thieves...
goede film 4*
SubzeroX
sterke misdaad film met 'n super cast.
Zit 'n leuke sfeer in hij is misschien niet super orgineel maar het gaat erom dat het goed uitgevoerd word.
En er zitten wat leuke verassings elementen in.
robinb
Matige, maar wel vermakelijke film die gered wordt door de twee "altijd sterk spelende" acteurs.
De film is helaas erg langzaam, de actie en het verhaal zijn matig en op het einde na gebeurt er eigenlijk maar heel weinig...
Heel saai is hij niet hoor, gewoon leuk als tussendoortje om een keer gezien te hebben, maar totaal geen hoogvlieger...had veel meer in gezeten..
voomzap
Erg standaard, glad en clichématig filmpje. 13 in een dozijn.
Niets bijzonders. 2,0
Uier
- 2006 berichten
Ik vind het juist een van de betere films in dit genre, voornamelijk door het onverwachte plot. Toegegeven, de overval an sich is nogal clichématig opgezet en heeft verder weinig om handen. De banden tussen de spelers vind ik dan wel weer erg leuk opgezet.
Daarbij zijn de acteerprestaties solide. Freeman op de automatische piloot, maar dat is niet gek als je 5 films per jaar maakt. Banderas speelt ook aardig, zoals normaal. Radha Mitchell speelt prima. Mooie vrouw ook!
Tevens ook nog een vermelding over de soundtrack. Die is dik in orde! Prima afwisseling tussen beeld en geluid. Daarbij nog een paar mooie shots hier en daar en je hebt al met al een degelijke amusante film.
Onverwacht, daar ik eigenlijk wel uitgekeken ben op dit genre.
SSeagal
Leuke film om een keer te zien. Ook wel grappig die nederlanders in het begin. Iemand trouwens enig idee hoe het Hardstyle achtige nummer op de melodie van de game Tetris heet die in die disco werd gedraaid? Wel leuk nummertje
Voor de film : ***1/2
Uier
- 2006 berichten
Wel opvallend om eens een hardstyle-achtige track te horen in een Amerikaanse film.
. Geen idee hoe 'ie verder heet, maar volgens mij is het volklied van Rusland erin verwerkt.
etherman
SSeagal
Ook hilarische nederlandse zin : "Maar ik hou juist zo van Towncars.... " LOL
Ninto
Afgezien van de relaxte tAtu muziek en de aardige plotwending vond ik het maar een matige film...
eppo349
Het enige boeiende aan deze film is de actrice die de rol van Alex speelt.
Sharp
Bepaald geen toppertje, deze film. Alles is zeer clichématig tot op de verwachte onverwachte plotwending die al vanaf tien kilometer aan ziet komen aan toe. Zoals vermeld is de 'towncar-zin' aan het begin aardig hilarisch en is de muziek in de disco lekker fout. Helaas moest er bij de romantische scènes van die rommel gedraaid worden die totaal niet bij de film past. Ik vond Banderas ook tamelijk irritant spelen, Freeman deed het wel aardig cool allemaal. Gelukkig eindigt de film niet met die romantische k*tmuziek waardoor ik de film nog net 2 sterren geef.
timmem
Vrij slappe hap en niet mooi gefilmt. Maar ik blijf toch een fan van Morgan Freeman, die man heeft een bepaalde uitstraling.
Nemrah

maar die tetris plaat werd gespeeld toen ze al zaten te praten opde bank. Stuk daarvoor waren ze aan het dansen en die plaat die toen werd gedraaid ben ik benieuwd naar.
Anyone ?
Sverleg
mooi in elkaar gezet, en kijkt aardig weg..
enige wat ik er niet aan snap, wat ik misschien niet helemaal goed heb meegekregen is waarom antonio banderas die 2 in de metro berooft van hun juwelen..
GGG
Zeer aardige en verrassende film die zeer lekker wegkijkt! Eindelijk weer eens een betere Antonio Banderas film!
Sparta88
Ik ben er gisteren voor gaan zitten maar de film viel me tegen ondanks het sterke acteren van Morgan Freeman.
Ik vind het een cliche film, veel te voorspelbaar.
grandpa
om de avond door te komen
aardig kijk vermaak verder abc'tje
idd Freeman speelt lekker cool
@Sverleg
was een test of die geschikt was om mee te doen met de klus, werd later in de film uitgelegd
robinb

Anyone ?
heb die nummers hier ergens op cd staan maar weet de naam van het nummer zo 123 niet. Ze staan in ieder geval op een van de cd's van "bitte ein beat" van charley lownoise.
ralfsjam
leuke doorsnee dieven film met een goede cast en een leuke ontknoping.... maar ik miste de spanning! en was een grote teleurstelling voor mij.
Raffael77
Idd ralfsjam. Wat ik minder vond en zelfs matig was het einde van de film en dat irritante accentje van Banderas.
De film vind ik ook wat gehaast gemaakt.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Life as a House
Drama / Komedie, 2001