Genre: Actie / Fantasy
Met onder meer: Justin Chatwin, Chow Yun-fat en James Marsters
Gesproken taal: Engels, Japans en Hindi
Releasedatum: 9 april 2009
Plot Dragonball Evolution
"The legend comes to life."
Goku is een jongen die een dragonball in zijn bezit heeft. Gecreëerd door een buitenaards ras en gekweekt op aarde door de machtige Piccolo. Met alle dragonballs bij elkaar, kun je een draak oproepen die vervolgens één wens vervult. De op sterven liggende grootvader van Goku heeft een laatste verzoek om met de grote Master Roshi alle dragonballs te vinden. Maar de missie is moeilijker dan het lijkt, want er zijn er zeven van op de wereld.
Goku
Master Mutaito
Carey Fuller
Emi
Hayabusa
Vergeet Spider-Man 3 niet.
Is er ook een, maar dat is ook gelijk de minste deel. Er zaten gewoon veel te veel schurken in die film, waardoor die personages minder diepgang hadden.
Sasja
en in deel 3 vond ik er teveel gedoe in zitten tussen die MJ en peter. Dat er teveel schurken inzaten heeft me niet zo gestoord, alleen het hele gedoe rond die 2. Dat was het enige wat me irriteerde aan de hele film. als ze daar een halfuurtje ofzo vanaf konden trekken was het misschien een goede film gewweest
Hayabusa
Superman had ik ook via wikipedia, 250mil.
En dan nog, filmgeschiedenis leert ons dat met weinig geld veel gedaan kan worden.
Superman Returns - Wikipedia - nl.wikipedia.org
Lijst van duurste films - Wikipedia - nl.wikipedia.org
Vraag me af hoe je bij die 250 mln komt? Maar dat terzijde, voor Dragonball heb je een groot budget nodig, je gaat me toch niet vertellen dat je voor 1 á 2 mln zo'n film kan maken.
Tuurlijk zijn er films waarvoor je niet zo'n groot budget voor nodig hebt, zoals meest recentelijk Cloverfield, maar dat is een totaal andere film.
Materny
Ohhhh.
Net de trailer van jumper gezien, en weer zie ik hier en daar potentie voor dragonball. Teleportatie en superspeed ligt niet zover uiteen, maar de techniek van die film kan zeker gebruikt worden met succes:)
eddiefannez
whaaaaaaaaaaaaaaaa deze film mag niet verknald worden en met een "degelijk" budget kunnen ze alle kanten op lijkt me!
ik sta vooraan (ondanks dat me meizzie dan is uitgerekend ongeveer hahahahahaha)
aphexfreak
Ik hou mijn hart vast, een regisseur als James Wong (met alle respect voor de man) KAN dit simpelweg gewoon NIET!
Had bv Zack Snyder op de regisseurs stoel gezeten dan had ik er al veel meer vertrouwen in gehad.
James Wong heeft simpelweg het talent niet om hier wat van te maken zelfs met een giga budget.
Eeuwig zonde dat ze Dragonball nu gaan verneuken, er zit namelijk echt wel potentie in.
Ik zou zeggen weg met James, laat Zack Snyder of David Slade het maar opknappen die hebben de potentie om er ECHT wat van te maken....
The Last
Alleen een wonder kan ervoor zorgen dat ik deze film goed ga vinden, als grote (ex-)fan weet ik dat de originele series met geen enkele (Dragonball-)film kunnen overtroffen worden, maar oke, vooruit, ik blijf hoop houden..
Voor diegenen die de serie niet zo goed kennen; pindakaas maar wat oude afleveringen of kijk gewoon op Youtube alles van begin af aan, dan begrijp je ook wat beter waar alles over gaat in deze nieuwe Dragonball-film.
-13-
ik weet niet hoor, maar jullie weten dat Dragonball (Z) een heel hoog fictie gehalte heeft, en nu is er bijna alles mogelijk op special effects gebied, maar hoe wil je een kleine Gohan / Goku allerlei leninge, en krachtige stoten of trappen laten uitvoeren? los van het feit dat het verhaal wel duidelijk potentie heeft hoop ik erop dat ze hier toch iets van maken. maar het ligt aan de makers welke doelgroep ze kiezen, ik kan me namelijk voorstellen dat de ouderen een iets grovere harde Dragonball willen.
Maar toch (na deze punten van kritiek) ga ik mits de trailers/ teasers en reviews goed zijn er misschien toch heen
botssiee
bij imdb zie je dat er geen kleine goku zit bij de acteur lijst
dus ze gaan de film inkorten en alleen de laatste 2 seizoenen ofzo laten zien
ik denk dat je het toch verkeert hebt.
Bij imdb staat inderdaad dan wel geen kleine goku tussen, maar tussen de lijst staan wel alleen oude figuren waaronder de hele oude Granpa Gohan.
En geen vegeta, gohan of trunks
Sasja
Ebn btw misschien moeten die er nog komen. aangezien de opnames toch nog niet klaar zijn kan alles nog gebeuren
Sasja
nee dat weet ik. Dat had ik ook al begrepen maar ik bedoelde de personages die nog niet in de lijst van IMDB staan. Misschien komen die er later bij voor de opnames. zoals kleine goku.
GrayFox
Superman had ik ook via wikipedia, 250mil.
Terminator 2, gecreeërd voor een luttele 100mil.
Tot nu toe heb ik geen reden om me druk te maken.
Je moet ook rekening houden met inflatie. Ga die 100 mil uit 1991 maar eens omrekenen naar nu. Dan praat je ook al wel over 150 tot 200 mil.
Hayabusa
word dit nouw een speelfilm of weer een tekenfilm?
Helaas een speelfilm met "echte acteurs".
Leland Palmer
Helaas een speelfilm met "echte acteurs".
Waarom helaas? Eerst maar eens afwachten...
Sasja
voor de geinterreseerden: http://en.wikipedia.org/wiki/Dragonball_(film)
is ookm info over te vinden. Alleen toen ik dat las werd ik wel wat minder anthousiast over de film. als ik naar de cast list kijk
Texas Battle as Carey Fuller: A high school bully.[11]
Luis Arrieta as Teto: A classmate and friend of Goku. He is an original character created for the film.[12][13]
eh..Highschool Bully?
Classmate?
Dus Goku gaat ineens naar school?
hmm, weird
Creasy_Bear
Heb net de trailer van Hancock gezien.. Inderdaad zoals sommigen van jullie al zeiden: ' onderschat niet de technologie van tegenwoordig'. Als je ziet hoe Mr. Smith beweegt en vliegt in de film.
Hoop dat ze van Dragonball ook zoiets moois maken!!!
korenbloem02
hier ben ik ook erg benieuwd naar. De anime was lang niet zo leuk als de manga. Ben benieuwd of ze hun eigen visie van de manga gaan verfilmen of gaan ze verder in op de anime.
derenzo
zeer hoge verwachtingen van deze film. als ik hoor dat de makers van the matrix en 300 eraan meewerken kan het best een een vette film worden met veel special-effects. alleen jammer dat ik net lees dat deze film pas waarschijnlijk in april 2009 wordt gereleast
Sasja
28 augustus 2008 komt de film in de bios.
nou dus niet, heb net gelezen op een ander forum dat hij is verschoven naar 3-04-2009

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix