• 9.369.469 stemmen

Met onder meer: Justin Chatwin, Chow Yun-fat en James Marsters

Gesproken taal: Engels, Japans en Hindi

Releasedatum: 9 april 2009

Plot Dragonball Evolution

"The legend comes to life."

Goku is een jongen die een dragonball in zijn bezit heeft. Gecreëerd door een buitenaards ras en gekweekt op aarde door de machtige Piccolo. Met alle dragonballs bij elkaar, kun je een draak oproepen die vervolgens één wens vervult. De op sterven liggende grootvader van Goku heeft een laatste verzoek om met de grote Master Roshi alle dragonballs te vinden. Maar de missie is moeilijker dan het lijkt, want er zijn er zeven van op de wereld.

avatar van 606

Jammer, met meer geld en betere research naar het originele verhaal had het beter kunnen zijn.

Gelukkig zat Yun-Fat Chow erin hij is wel een van mijn favoriete acteurs uit Hong Kong.

avatar van korenbloem02

korenbloem02

Eerst dacht ik misschien is dit een futuristische manier van DB, maar eigenlijk enige wat overeenkomsten zijn:

namen van karakters

draganballs

verder zijn er wat gebeurtenissen uit de manga en anime verwerkt in de film op een niet chronologische volgorde zoals:

- yamacha begint als een dief (maar zoekt de dragonballs omdat hij niet met meisjes durft te praten

- roshi: trainde gohan, is een pervert en doet als eerst de kamehameha voor aan goku. Alleen goku kan de techniek gelijk in de serie, roshi sterft door picolllo in die koker te doen

- Picollo begint in een vliegend schip

- Bulma ontmoet goku en beschiet hem

maar verder zijn er weinig overeenkomsten

avatar van BjornH

BjornH

Deze film had nooit gemaakt mogen worden. Ongelofelijk dat die regisseur de ballen heeft om aan de epicness van Dragon Ball te komen. Werkelijk niks klopt aan deze film..... een zware klap in het gezicht van iedereen die de serie een warm hart toedraagt.

Ik kan niet beschrijven hoe bedroefd ik ben....:S. Hoe kan het dat de legendarische Chow Yun Fat zijn naam heeft verbonden aan dit belachelijke vertrek. Het is maar dat ik niet lager kan geven dan 0.5* want anders had ik hiervoor minpunten gegeven.

Draak van een film

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Je hebt van die films, dat je weet dat de reacties niet bepaad positief zijn, maar je hoopt toch op meer. Dom en naïef vaak, maar deze film sloeg werkelijk alles. Zelfs met de instelling een draak van een film te zien, dan nog kwam je besdrogen uit: zo slecht.

Ik was vroeg een DB-fan, maar heb de film niet zo bekeken. Als ik een leuk stuk entertainment zou krijgen, al zou dat niets met DB te maken hebben, prima, heb ik me anderhalf uur vermaakt. Niets van dat alles.

Allereerst de opbouw, echte karakteruitdieping is er niet, behalve dat ene Goku verliefd wordt op Chi Chi, maar dit is dan weer zo rommelig en snel in elkaar gezet, dat je het idee krijgt dat de makers dachten: zo, dat is ook weer voor elkaar. Ook het zoeken naar de Dragonballs wordt zeer snel afgeraffeld, het oefenen van de Kame Hame Ha, introductie van andere personen en ga zo door. Natuurlijk, 84 minuten is veels te kort, maar je kan best goede films maken in anderhalf uur. Een beetje Disney doet het met minder, en daar zingen ze nog de helt van de tijd tussendoor. En verder, veel verhaalelementen leken zo uit Lord of the Rings te komen, letterlijke shots soms haast. Kan men niet wat origneler zijn?

De acteurs werken ook niet mee. Geloofwaardigheid is ver te zoeken, maar ook humor of enige uitdieping is ook niet aanwezig. Ze dreunen hun zinnetjes op, kijken eens moelijk, en gaan het niveau van het slechtere schooltoneel niet te boven.

Daarnaast is de CGI lelijk, en nep, en dat voor 2009. Dinosaurrussen uit '93 leken beter. Ook de steden waren weinig bijzonder. Volgens mij speelt DB zich af in een verdere toekomst, laat dat dan zien. Gebruik je fantasie, ontwerp bijzondere gebouwen (zoals alle halve bollen in de DB steden). Tim Burton had ongetwijfeld iets beters gemaakt, maar dit alles leek nergens op. En naast dit alles, en door dit alles uiteraard, heb ik me 84 minuten stierlijk verveeld. En dat is knap.

Zo af en toe gebeurt het, dat ik als leek, als iemand die nooit in de film heeft gewerkt, durf te stellen dat als mij een kans was gegeven, ik een betere film had gemaakt. Dit is zo een film.

avatar van Roger87

Roger87

Die negatieve reacties snap ik wel,

ik heb hem per ongeluk op tv gezien omdat ik (volgens moviemeter) een andere volgens mij betere fantasy film verwachte.

Toch maar gaan kijken omdat er toch niets anders op tv was, maar het viel me best nog wel mee.

Het is inderdaad pokemon niveau, maar al bij al heb ik me toch vermaakt en daarom 2.5*

Ik zeg wel: ik heb nooit die serie gezien.

avatar van movies2323

movies2323

Roger87 schreef:

Die negatieve reacties snap ik wel,

Ik zeg wel: ik heb nooit die serie gezien.

Ik kan je wel vinden in je verhaal...

Opzich is deze film ook niet zo heel belachelijk, alleen wanneer je een film DragonBall Evolution noemt verwachten fans van de Dragonball series well een film dat daar op gebaseerd is.

De serie zelf en met name het vervolg van de serie genaamd Dragonball Z was veel beter en had zoveel meer emotie. Het dialoog daar was briljant, de muziek en verhaallijnen.. Als ik een film als deze zou beoordelen als een gewone fantasy film, dat zelf bedacht is, zou ik de film waarderen met 2/2,5 *, maar vanwege de teleursteling (na jaren wachten eindelijk een Dragonballl film) een 0,5* omdat deze gewoon niets bracht wat de oorspronkelijke serie oh zo goed bracht.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

movies2323 schreef:

Ik vond Dragonball Z vanaf de Freeza Saga minder in tekenkwaliteit worden en soms veels te langgerekt. Dus ook minder emotie. Totaal had 50 epsiodes minder kunnen duren. Saiyan Saga blijft nog beste, en het gedeelte tussen Cell en Buu in.

avatar van movies2323

movies2323

mjk87 schreef:

Ik bedoelde meer de emotie die te horen was via de voice actors en met de bijbehorende themes, was het echt een meesterwerk. Dit echter, komt gewoon niet in de buurt van Dragonball series

avatar van happie

happie

Onlangs deze film op rtl 5 gekeken, maar ik had eerst tijd nodig om hem te verwerken. Wat hebben ze met deze film de plank volledig mis geslagen. Het sloeg helemaal nergens op en ik kan me niet voorstellen, dat de regisseur hier trots op is.

avatar van RSmovie91

RSmovie91

movies2323 schreef:

Tja, soms lijkt het me echt geweldig om dat te moeten inspreken. Lekker de microfoon in schreeuwen

avatar van Noodless

Noodless

Van de serie weet ik niks van....ik zie deze film dus als een fantasie-film en echt bekoren kon het me helemaal niet. De actiescènes komen wat saai en vervelend over. Net zoals het filter dun verhaal. 3/10

avatar van luffy24

luffy24

echt schandalige film, dat goku op school zit en martial arts wil leren voor de meisjes, slechtste remake ooit, ik geef het een 0,5

avatar van Aslak

Aslak

Deze film is eigenlijk toch best vermakelijk als je vergeet dat het Dragonball is, voor mij toch een 3 waard

Gang_Star

Ik vond de film toch wel redelijk. Had geen moment rekening gehouden met een eventuele flop honderd notering, maar kon de film moeiteloos afkijken. Dit was overigens de eerste kennismaking voor mij met Dragonball Z, aangezien ik nooit iets van de animatiereeks heb gezien. Misschien dat de film voor mij daardoor wel aardig te doen was.

avatar van Sasja

Sasja

Gang_Star schreef:

Je bedoelt vast Dragonball ipv Dragonball Z. Dragonball z is wat dat betreft leuker dan dragonball

avatar van Minotaures

Minotaures

By far het leukst van de 3.

Sasja schreef:

Zoals ik al aangaf heb ik nooit de serie gezien. Ik ken dus niet het verschil tussen de 2.

avatar van Minotaures

Minotaures

Een geweldig serie. Ik zou het aanraden om te kijken.

Na aflevering 1 weet je al genoeg en weet je het duidelijk te onderscheiden.

Gang_Star

Oke dan. Ik zal deze tip onthouden. Wie weet als ik het ergens tegenkom, dat ik eraan begin.

avatar van modinator

modinator schreef:

juist niet

avatar van Lennert

Lennert

Ik ben een groot fan van Akira Toriyama's series en had speciaal daarvoor al mijn verwachtingen wat naar beneden gesteld. Ik weet niet of het hierdoor komt, of door het feit dat de film uiteindelijk toch niet zo rampzalig was, maar ik heb me eigenlijk best vermaakt. Het is duidelijk dat men een hele eigen draai aan de serie wilde geven en dat pakte in een aantal opzichten goed uit. Allereerst is de film lekker lichtvoetig en vermaakt hij behoorlijk, daarentegen staan wel uitzonderlijk matige vechtscenes, slechte special effects en een bijzonder afgeraffeld script.

In de 84 minuten die de film duurt is de introductie van Goku en Chi-Chi eigenlijk nog het leukste, Piccolo, Mai (waarom ze een Emperor Pilaf hulpje nu Picollo's hulpje hebben gemaakt is dan weer vreemd) en Bulma zijn allemaal een beetje verspilde personages. Yamcha vond ik persoonlijk nog best leuk gespeeld, maar voor de laatste 15 minuten waar hij even op mocht komen draven hadden ze het ook niet hoeven doen. Yun-Fat Chow als Roshi was echter wel erg leuk gekozen, iets minder pervers als in de serie, maar alsnog fijn als stuntelende martial arts meester.

Maar toch, de actie was echt rampzalig te noemen (typisch iets wat echt alleen naar werkt in anime) en slechts weinig acteurs leken er maar iets van te kunnen. Daar komt ook nog eens bij dat Piccolo's personage weinig te doen heeft er door het matige script de ernst van de zaak ook nergens doordringt. Hoe leuk Jamie Chung en Kristin Kreuk er ook uit mogen zien en hoe sympathiek Chatwin en Chow ook spelen, ze helpen geen van allen me doen vergeten dat de film ongelooflijk afgeraffeld aanvoelt.

Gewoon leuk voor een keertje en lang niet zo rampzalig als ik had verwacht, maar ergens wel begrijpelijk dat dit geen groot succes was. Dragonball/Z/GT blijven toch een stuk leuker.

avatar van welat

welat

modinator schreef:

Juist niet!

Dit is juist verkrachting van de tekenfilm serie.

avatar van Masterbrain

Masterbrain

pfff kan het nog slechter ....een van slechtste film ooit..by the way er verscheen onlangs een nieuwe mini film van dbz genaamd Episode of Bardock en dat er binnenkort een nieuwe serie vershijnt genaamd Dragonball Hoshi ...weet iemand hier meer over.

avatar van Lancher

Lancher

• 1914 stemmen

welat schreef:

Juist niet!

Dit is juist verkrachting van de tekenfilm serie.

Idd, maar qua personages had het nog gekund. Script slaat nergens op en de special effects van de 1e Power Rangers zijn nog beter.......

Toch een voor de personages en Bulma.

avatar van jappieBM

jappieBM

het is uiteraard niet dragonball, de special effects zijn slecht, het acteren is slecht, de uitwerking van de karakters is slecht, en Het einde met piccolo die toch blijkt te leven is helemaal treurig.

Toch had het wel zijn charme, en heb ik best met plezier gekeken, en dat is ook wat waard

avatar van Masterbrain

Masterbrain

jappieBM schreef:

Je noemt drie keer de woord Slecht in je text dat is toch recht door de midden en toch geef je
het een 6je 3 sterren.

Ik vond het zo slecht dat ik het na 37 minuten niet meer kon aanzien en heb nog steeds moeite om het af te kijken , en de laatste keer vermoorde ik de DVD bijna nog , zo slecht vond ik het.

Dat er ooit nog een remake van komt is onwaarschijnlijk en de idioten hebben al een script klaar voor deel 2 , jaaa doei.

avatar van jappieBM

jappieBM

Masterbrain schreef:

het een 6je 3 sterren.

Een film als american pie is ook slecht, maar toch is dat ook een film die terug blijft komen en grappig wordt gevonden. Deze film is een regelrechte verkrachting van de serie, maar losstaand van de serie, en losstaand van zijn gebreken was dit best om aan te zien.

Het einde dat de deur openzet naar een vervolg is absoluut lachwekkend uiteraard aangezien niemand daar behoefte aan heeft

avatar van silversurfer

silversurfer

whaha 2 sterren??? wow... nog nooit de serie gevolgt ofzo...?dit is de slechtste film ooit gemaakt door men...

dat ze de film nog dragonball durven te noemen en nog op tv durven uit te zenden vind ik wel echt dapper

ze hebben van deze film gewoon 1 disneyfilm van gemaakt

Je zult deze film dan ook alleen kunnen uitkijken als je echt totaal niks met dragonball hebt en van low budget categorie z- movies houden (i feel sorry for you )

avatar van Sam_Bracke

Sam_Bracke

ZZZZOOOO slecht!!! Ik was een DBZ fan, en dan zo'n waardeloze film!!