- Home
Met onder meer: Justin Chatwin, Chow Yun-fat en James Marsters
Gesproken taal: Engels, Japans en Hindi
Releasedatum: 9 april 2009
Plot Dragonball Evolution
"The legend comes to life."
Goku is een jongen die een dragonball in zijn bezit heeft. Gecreëerd door een buitenaards ras en gekweekt op aarde door de machtige Piccolo. Met alle dragonballs bij elkaar, kun je een draak oproepen die vervolgens één wens vervult. De op sterven liggende grootvader van Goku heeft een laatste verzoek om met de grote Master Roshi alle dragonballs te vinden. Maar de missie is moeilijker dan het lijkt, want er zijn er zeven van op de wereld.
Goku
Master Mutaito
Carey Fuller
Emi
Nicholas123
Het is inderdaad een rukfilm, maar nog niet eens om de redenen die Hananas noemt. Dat de makers vrijheden genomen hebben is begrijpelijk. Ik had me er als kijker op ingesteld. Maar zelfs zonder die voorkennis is deze film een ontzettende drollenbak.
Het geheel is gewoon ontzettend slecht en amateuristisch in elkaar gezet en ik vroeg me tijdens het kijken ook telkens af of dit eigenlijk niet als grap bedoeld is. Helaas is de film ook te sneu om grappig te zijn. Kinderachtig is een woord dat vaak boven komt drijven als ik denk aan de dialogen, gelaatsuitdrukkingen en one-liners die echt pijn doen aan alle zintuigen. Van enige spanning of sfeer is nergens sprake en het geheel heeft vooral een Nickelodeon-tienerfilm-vibe met bijbehorende felgekleurde decors en D-acteurs.
Dragonball is een vermakelijk actieverhaal met een nadruk op vriendschap en eer, maar deze film laat daar echt niets van over. Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat ook maar iemand die hier aan deelgenomen heeft tevreden is over het resultaat, want op alle fronten is het resultaat belachelijk slecht. De actie is clownesk en doet denken aan de Power Rangers, de special effects zijn lelijk en achterhaald, de personages zijn irritant en onsympathiek, pogingen tot humor zijn pijnlijk on-grappig en het verhaal lijkt op iets wat op het laatste moment nog even snel in elkaar geflanst is.
Vooral de manier waarop in het laatste half uur nog allerlei concepten uit het origineel in het verhaal gesmeten worden zonder enige aanleiding of uitleg hiervoor toont pijnlijk aan hoe ontzettend ongeïnteresseerd hier uiteindelijk aan gewerkt is. Dat diezelfde concepten vervolgens nog voldoende verkracht worden om het verhaal echt definitief te laten ontsporen zorgt er zelfs voor dat je de laatste 10 tot 20 minuten van de film echt met tegenzin uit zit te kijken.
Het schijnt dat 20th Century Fox veel hoop in deze film gevestigd had om hun een beetje uit het financiële slop te halen. Van mij mogen ze keihard failliet gaan als ze hier hun bestaansrecht aan willen ontlenen. Wat ik uit deze film opmaak is dat ze er geen zak om geven of de kijkers wel of niet plezier beleven aan deze film. Zodra de kijker uit nieuwsgierigheid toch besluit om een kaartje te kopen heeft Fox alles wat het nodig heeft van hem. En dan nog te bedenken dat hier 100 miljoen dollar tegenaan gesmeten is. Knappe regisseur die er dan nog zo'n martelgang voor de ogen van weet te maken. Mocht Fox echt gehoopt hebben op een goed resultaat dan is James Wong gewoon een ontzettend matige regisseur die wat mij betreft alleen nog maar straight-to-dvd films mag maken. 0,5*
p.s.: Toch jammer voor James Marsters, ik vond hem tof in Buffy maar hij lijkt echt alleen maar van de ene boutfilm in de andere te rollen. Misschien toch maar een one-trick pony.
jeroenlamers
Gelukkig duurt deze film 1 uur en 10 minuten en niet 1 uur en 24 minuten. Toch is dat 1 uur en 10 minuten te lang. Ik was vroeger groot dragonball z fan en verwachtte veel van deze film. Het verband met dragonball z is zeer ver te zoeken en de gevechten zijn allesbehalve cool. Ik kon nooit echt in de film komen en heb mijn tijd helaas verspeeld met deze film. Vandaar 0,5 ster!
Weer een prachtige serie compleet verkloot in een verfilming...
Dit waren echt 1 uur en 1 kwartier puur afzien voor mij. Normaal zou ik balen dat een film zo kort duurt maar ik was hier ontzettend blij ermee. Wat een vreselijk wanstaltig gedrocht is dit geworden. Eigenlijk heb ik niet eens zin woorden hieraan vuil te maken maar ik doe het toch.
Ik heb aardig wat Dragonball gezien maar nog veel meer wat ik fan van Dragonball Z. En al weet ik dat DB anders is dan DBZ, dit leek echt nergens op. Ook niet op het originele DB. Dit was een kruising tussen een derderangs Aziatische vechtfilm en een 4e rangs Amerikaanse actiefilm. Het leek echt werkelijk nergens op. Geen enkele overeenkomst met de mooie wereld van Dragonball. Alleen wat namen die herkenbaar waren maar geen personage leek erop, geen personage deed het personage uit de serie na en het had niks te maken met DB. Waar waren de stoere 1 of 2 gevechten? De angstaanjagende vijanden? De Kamehameha's? De Solar Flares? Alles wat de serie's waren is de film niet. Pijnlijk slecht.
En of de verkrachting van de vergelijkende serie nog niet erg genoeg was....het verhaal was echt vreselijk. Ik zag een highschool, geweren, hangjongeren, vliegende auto's en nog meer van alles wat niks met Dragonball te maken had.
En tot slot nog even de special effects. Nou las ik dat men 100 miljoen dollar had geinvesteerd in de film? Waar zijn ze gebleven dan? Volgens mij zijn de makers ermee naar de hoeren gegaan want in de effecten zijn ze niet gestoken. Ik had het idee een hele slechte film uit 1980 ofzo te zien. Tel de belabberde acteerprestaties erbij en je hebt een hele, hele vette 0,5*.
Grote schande!
Shinobi
Gisteren maar eens in de bios gezien met een vriend, ik had er absoluut geen verwachtingen bij. Want toen ik voor het eerst de poster zag moest ik al bijna huilen.
Uiteindelijk is het toch een belabberde film geworden, wat nog enigszins wordt gered door de eye candy en bepaalde aspecten uit de anime in terugkomen. Zoals die bespottelijke humor, denk maar eens aan Yamcha die z'n ballen bijna verbrandt.
Goku die zijn haar in mode probeert te brengen, wat uiteraard niet mogelijk is. Master Roshi en z'n naaktbladen. En dat ze door meerdere rotsblokken tegelijk vliegen.
Alleen een beetje jammer van Piccolo, die gast ziet er echt niet uit. Daar hadden ze toch wat meer werk in kunnen steken.
Het verhaal stelde niet al te veel voor en de actie had ook wel iets beter gekund.
Desondanks heb ik me toch meer dan vermaakt, alleen dan niet op de manier die de makers bedoeld hadden. Ik lachte me soms echt kapot om al die serieus bedoelde scènes enz. En op het laatst ging iedereen in het publiek keihard klappen en joelen, ik deed uiteraard ook mee.
1, 5 Sterren voor de moeite. Bring on Dragonball 2.
Vullero
Wat een meevaller!
Ik begin in te zien dat er hier een hoop mensen zitten die te bekrompen zijn om deze film een kans te geven, omdat hij niet 100% overeenkomt met de serie..
Na alle negatieve reacties hier was ik toch wel angstig geworden om naar deze film te gaan, maar onterecht!
Een van de veel terugkerende kritieken zijn de Special Effects, die zouden slecht zijn.. Niets van waar!
In de film zitten alle bekende Dragonball moves en deze komen er mooi in beeld en komen niet nep oid over.
Ook word er nogal eens gezegt dat de vechtscenes slecht zijn. Afgezien van de eerste scene, klopt ook dit niet. Zeker de 2e scene (die op het feest) is goed samengesteld en zeker Dragonball waardig!
Ook lijken de personages veel meer op de personages in de serie dan je op het eerste gezicht zou zeggen.Dit zit niet direct in perfecte gelijkenis, maar veel meer in de kleine dingen die verwijzen naar de seriepersonages.
De film bied genoeg vermaak en ook voor de fans is er meer dan genoeg te genieten!
Tenslotte bied de film genoeg om uit te kijken naar de volgende film!
Jiv
Om te beginnen wil ik zeggen dat ik voor deze film geen hoge verwachting had. In eerste instantie leek het me al moeilijk om een al legendarische anime-serie na te maken in een speelfilm maar toch hebben de makers zich eraan gewaagd.
Helaas heeft de film VER ONDER MIJN VERWACHTING gescoord. Dit is de slechtste film die ik in tijden heb gezien. Het zou niet eens ''Dragonball'' moeten heten. De hoofdpersonen hebben, afgezien van de namen, totáál niets weg van die in de tekenfilmserie. Ze hebben bepaalde gebeurtenissen, personages en verschijningen echt compleet verdraaid. De hele Dragonball sfeer die in de serie word geschapen, daar was helemaal niets van terug te vinden. Er is geen goede inleiding en je wordt als kijker maar gelijk in het diepe gegooid. De film duurt ook veelste kort. De special effects waren echt om te huilen. Zelfs zo slecht dat mijn buurjongetjes zoiets zouden hebben van ''gast, waar zit jij in godsnaam naar te kijken''. Dragonball staat juist bekend om zijn leuke dialogen, vooral met veel humor en hilarische momenten. Bij deze film echter kon ik in elke scene al raden wat er precies ging gebeuren en de humor was ver te zoeken. De wending van het verhaal is eigelijk één groot dampend brok van cliché.
Maar het allerergste van dit allemaal is nog wel dat de naam van Dragonball, en dan heb ik het ook over DBZ en DBGT, gewoon compleet de grond in word geslagen. Er zijn dus mensen die de de anime-serie niet gekeken hebben en vervolgens uit nieuwsgierigheid en ''van horen zeggen'' die film aanzetten. Vervolgens krijgen ze dit misbaksel van een film te zien en komen ze vervolgens naar mij toe met verhalen dat Dragonball dom is terwijl ze gewoon geen idee hebben waar het nou daadwerkelijk om draait....
Dus voor mensen die deze film willen kijken en denken dat het ook maar iets van Dragonball weg heeft,... Don't let them fool you! Het is echt een Dragonball B(-film)
PrinceVegeta
zitten wel grappige stukken bij in het film, maar als ik de reacties las van de meeste hier had ik het slechter verwacht, maar goed was het ook weer niet he
oozaru vond ik wel jammer dat hij zo klein was, in het series, was die 10x groter maar transformatie was wel oke.
shenlong was dramatisch gemaakt
ook heel klein enzo, met het technologie van tegenwoordig had het veel beter eruit kunnen zien.
de aanvallen vond ik erwel oke uitzien, wel mooie effects enzo.
het casting had beter gekunt, het lengte mag wel langer, en het verhaal uitgebreider...
toch blij dat ik het heb gezien maar om het een 2de keer te kijken? nee dat hoeft voor mij niet, wacht ik liever op deel 2 als die nog komt.
ik geef het een 2.5 net geen voldoende.
jumpstylemovie
Toen ik er vanmiddag heen ging wist ik al wat ik er van moest verwachten. Een erg matige film. Na een lange treinreis was ik klaargestoomd voor de film samen met wat vrienden.
Het verhaal van de film is nogal matig. Cast is verschrikkelijk! Ik bedoel: Een blonde chinees als Yamcha?! En Piccolo is ook zo'n loser, gewoon een groene aliën. Voor de meiden hebben ze gewoon één voor één een lekker wijf geregeld. Vooral Chi Chi was hot! Special Effects lieten niets te wensen over, wel was Shen Long erg lelijk. En hoe zit dat met het einde? Als iemand dat nog gezien heeft: Picollo ligt in een bedje en word verzorgt door een of ander wijf... Nou ja. Wel een paar keer in een deuk gelegen om alle achterlijke gevallen in de filim!
Kortom: een filmpje met aardig laag niveau dat niet kan tippen aan de serie.
Will1973
na alle negatieve berichten en toch laag cijfer. heb ik de moed gevonden om deze film te kijken. Ik snap niet waarom bijna iedereen zo negatief is. best een vermakelijke film. voordat je hem kijkt weet je dat het geen intellectueel hoogstandje is. gewoon een vermakelijke film.
mrwhite
wat een ramp zeg deze film zo iets moeten ze echt aan de kenners overlaten tis nog een grotere ramp dan streetfighter met jcvd
ten eerste is het al nie te begrijpn dat ze justin chatwin gebruiken om goku te spelen terwijl hij geen aziaat is
ik wil er eigelijk nie te veel woorden aan vuil maken de film is al aan de wup na minuut één
Donkerwoud
Wat zijn mensen eigenlijk streng over deze Amerikaanse bewerking van Dragon Ball. Het mag dan geen briljant meesterwerk zijn, maar de humor uit de serie en de over-the-top-actie wordt best goed nagedaan. En laten we eerlijk zijn: was de originele serie daadwerkelijk zo goed, of was het voor de meeste van ons niet alleen maar de eerste anime die naar het westen kwam? Ik denk dat we allemaal minder te miepen hadden als deze franchise een andere naam had gehad. Ik vond de kitscherig aandoende sfeermix van Chinees, Japans en de V.S. eigenlijk best wel vermakelijk.
Dragonlord
volgende keer beter naar de fans luisteren James Wong. Dan kan dit nog wel eens een nieuwe harry potter reeks worden maar dan moet evolution wel nog een verfilmd worden
. tja ik zeg het nog maals DB serie is zwak DBZ serie is wow! dus deze film is ook niet veel aan als fan maar als buiten staander rommelig verhaal want die begrijpt er niks van waar goku vandaan komt en is. ik wacht toch stiekem op een beter vervolg met de syains
De dragonball serie is niet zwak het is cool en elke echte fan zal het ook zeker gekeken hebben.
Maar dat houdt niet tegen dat de film echt DRAMATISCH is.
Het verhaal is ruk en klopt TOTAAL niet.
Chow Yun-Fat speelt normaal in films die:
1. bij hem passen
2. daadwerkelijk ook de moeite zijn om naar te kijken.
De actiescenes zijn zwaar bagger en de cast is ook slecht gekozen.
Om maar niet over de acteerprestaties te praten....
Hij had net zo goed door Uwe Boll geregiseerd kunnen worden want deze film is net zo dramatisch als de films die hij normaal uitbrengt :S
En ik hoop echt NIET dat er vervolgen komen.
James Wong take some advice DON'T DO IT!!!!!
ireth
Ondanks dat het hier zoveel negatieve reacties heeft gekregen, vind ik het echt geen slechte film!
Zowieso vind ik de aziatische cultuur erg interessant (altijd leuk zo'n aziatisch opaatje --> beetje karate kid achtig) maar ook het verhaal eromheen kon ik echt wel waarderen.
Ik heb zelf erg lang geleden wel Dragonball Z gevolgd. Hoewel dat niets heeft te maken met deze film gaat er bij een paar namen (Goku, Bulma, Chi-chi) toch wel een belletje rinkelen.
Als je een actie film verwacht is dit niet de film voor jou.
Maar als je gewoon een leuke film wilt zien waarbij je niet diep hoeft na te denken, dan is dit de film voor jou!
Ik wil de film zelf nog wel een keer zien vandaar dat hij 3* krijgt.
hellblazer93
Qua vermaakswaarde wel te doen.
Maar...
Acteerwerk was niet echt goed, cliché's volgden elkaar in rap tempo op en die Piccollo zag er niet uit. De tekenfilmserie vond ik vroeger ook leuk, maar het kon me weinig schelen dat dit verhaal niet klopt met de oorspronkelijke strips / serie. Ook dit verhaal boeide me weinig. Wel aardige effecten, maar dat red de film niet van een (kleine) onvoldoende.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Ik vond de film zeker minder dan ik ervan verwachtte. De interessante stukjes waren allemaal al in de trailer te zien en de film was ook nogal kort. James Wong die me hart veroverde met Final Destination stelde me hier toch zeer teleur. ook qua acteerwerk was het niet veel soeps. Justin Chatwin, kon je verder gewoon niet serieus nemen als Goku. Emmy Rossum (Bulma) daarentegen vond ik het goed doen (ook al had Camila Sodi, degene die de rol eigenlijk zou spelen, het vast ook goed gedaan). Toch gunnen we het Emmy Rossum zeker ook, gezien hoe ze ervan geniet:
"Sorry I've been rather quiet for a bit, I've been working on a very exciting new film that I'm
shooting outside the US. I'm working with the great Chow Yun Fat and I'm very excited about the
role, which is so different than any role I've ever played. I love the character and I'm excited to get
to share something so fun with you.
In prep for the film I've been training very hard, learning how to fight, fire a gun, weapons training
and even some martial arts. It's fun to play such a different character when I am such a pacifist in
real life. Speaking of pacifisim and peace, I want to wish everyone a happy, healthy holiday and
New Year."
Van mij had de haarkleur van Bulma best blauw gemogen, ook al vonden de makers dat ze 'realistisch en menselijk' moest overkomen, wat ik zelf nogal ironisch vind aangezien Dragonball niks anders dan onrealistisch is en waarschijnlijk voor mensen nog het meest overtuigend in z'n originele versie.
Het verhaal had ook zo z'n minpunten, er zaten gaten in het plot, en persoonlijk vind ik dat ze wel wat meer aandacht aan de dragonballs hadden mogen besteden (wat meer spanning, tijd etc.). Sommige special effects waren erg indrukwekkend, andere daarentegen teleurstellend. Ze houden er ook niet rekening mee dat het publiek natuurlijk inmiddels al wat ouder is en het vechten wel wat bruter mag. Ze hebben qua verhaal ook niet echt rekening gehouden ermee, dat de film ook aantrekkelijk moet zijn voor mensen die Dragonball helemaal niet kennen. waarschijnlijk is daardoor ook Transformers zo'n succes geworden in tegenstelling tot deze film.
Persoonlijk hoop ik op een vervolgfilm. En dan nog het liefst met de battle op Namek (Goku vs. Frieza) in het middelpunt. Aan de andere kant betwijfel ik of dat een goed idee is (zeker als het gemaakt word door dezelfde makers). De film zou uiteraard veel lastiger zijn om te filmen en goed te krijgen qua graphics met de betere, en snellere vecht-scenes en zo veel meer special effects (Goku die ssj word, Namek die op ontploffen staat), om nog maar niet eens te spreken over hoe ze Frieza gaan maken en wie hem/haar gaat spelen. En dan moeten er nog wat leuke dialogen aan te pas komen met een degelijk verhaal dat het omhult. Want non-stop vechten en totaal geen verhaal, jaagt natuurlijk al meteen veel publiek weg.
Tsja.
Door de fanboys & girls volledig de grond in gedrukt. En wel een beetje terecht. Ben zelf uit een heel ander jaartal, maar kan me zo voorstellen dat je jeugdsentiment beter had verdiend.
Van achtergronden weet ik bij dit verhaal weinig, en ik vond persoonlijk de anime foeilelijk, maar dit filmpje is i.d.d. geen feest.
Geen top acteerprestaties, weinig vernieuwende actie, zwakke dialogen, een flauw verhaaltje, tergend lelijke bluescreens en CGI-reut. Het is niet best nee.
Toch vond ik de eerste 30 minuten 'Karate Kid' best aardig. Er zaten zelfs een paar leuke grapjes in. Op het moment dat de reis echt begint zakt de film al meer in elkaar.
Niet superslecht, maar wel heel erg standaard.
Dos.
DonYasuda
Dragonball Evolution is een slechte film!
- de regisseur heeft geen rekening gehouden met de fans van de anime serie. de verhaal lijn klopt van geen kant:
1: Goku was in de tijd dat hij met Bulma de dragonballs ging zoeken niet ouder dan 10 jaar. in de film is ie 19.... WTF??
2: Picollo had voelsprieten (om het dan maar zo te noemen) was dat nou zo moeilijk om te maken?
3: Master Roshi woonde op een klein eiland in de zee, niet in de stad!
4: Bulma had groen haar, geen zwart!
5: waar zijn oolong en puar?
6: volgens mijn weten was Yamcha ontzettend zenuwachtig voor meisjes toen hij Bulma ontmoette. Er scheen nu niks aan de hand te zijn!!
ja zo kan ik nog wel een miljoen dingen opnoemen maar komop!!!
AAARGH ik word schijtziek van deze dingen! ik had er echt veel meer van verwacht maar blijkbaar moeten de (die hard)fans het maar gewoon bij de anime serie houden want dit is echt niks.
hoe moeilijk moet het zijn na al die goede films die er zijn gemaakt om je een beetje aan de originele verhaallijn te houden!
voor de mensen die dragonball niet kennen heeft het trouwens ook geen zin om deze film te kijken want je begrijpt er toch niks van!
bespaar je eigen tijd en kijk nog liever naar Knowing (ook zo'n slechte film
0.5 ster voor de moeite!
wwelover
Ach ja verrast ben ik niet, maar deze film is natuurlijk een drama, zeker als je het vergelijkt met wat je gewend bent van de serie. Nou moet ik eerlijk zijn alleen Dragonball Z en GT te hebben gezien, en ik dat denk ik leuker had gevonden om verfilmd te zien. En dat is met de technologie van hedendaags best mogelijk. Want af en toe zagen de special effects er nog prima uit, alleen soms ook weer heel slecht. De cast ja, is niet slecht ofzo, maar meer gewoon fout gecast.
Chainsaw
Wow. Dit was ... slecht.
Ten eerste gaat daarvoor veel eer naar Ben Ramsey, de man van het script, en de mensen die datzelfde script hebben goedgekeurd en besloten er miljoenen euro's aan te spenderen. Het script van Ramsey toont ons de sullige held Goku, wonend bij zijn wijze opa, zo'n gevalletje 'ik wil slim lijken, dus praat enkel in toilet-tegelspreuken'. Vermoeiende man. En op school is onze held de dupe van een stel gemene pestkoppen, uiteraard uitgerust met luxe, glimmende sportauto. Is er iemand die ik nu moet uitleggen hoe dat gaat aflopen? Nou, hilarische taferelen komen voorbij.
Wie echter denkt dat deze introductie het dieptepunt toont, moet nog eventjes wachten tot de grote boze schurk van de film ten tonele verschijnt. Het is Lord Piccolo, een boze, groene man in een idioot pak en met een lading lachwekkende schmink op zijn gezicht. Go go Power Rangers. En natuurlijk komen Goku en zijn vriendjes (of beter gezegd; dat groepje hoogst irritante en totaal oninteressante karakters met het charisma van een bord yoghurt die overal opduiken en zich bij hem aansluiten) deze gemene boef tegen en moeten hem zien te stoppen. Oh jee, zal het ze lukken?
Dragonball: Evolution faalt op veel fronten. Het script is te stompzinnig voor woorden, met name door de mix van kinderachtige flauwigheden en idiote gevechtsscènes, ook nog eens uitgevoerd met oerlelijke special effects. Want ja, ondanks dat flinke budget zien merendeels van de effecten er gewoonweg niet uit. Lelijke blue-screen settings en slaapverwekkende gevechtsscènes, met vooral die belachelijke aanvalstechnieken, ongelofelijk dat ze dat anno 2009 in zo'n productie nog durven te tonen. Maar ongeacht de spuuglelijke effecten is het vooral het verhaal en uitwerking hiervan die de film echt de das om doen. De stereotype karakters hobbelen wat rond en beginnen af en toe, onder een mopje standaard trommelmuziek, een gevecht, waar uiteraard de ene slowmotionscène de ander opvolgt.
Tja, dan is zelfs die Dragonball verfilming uit 1989 nog beter. En dat zegt wat.
0,5 sterren.
MovieMenaCe
Ikzelf heb nog nooit een Dragonball Z(cartoon) aflevering kunnen afkijken. Ik heb er ook echt helemaal niks mee. Het is in mijn ogen vreselijk langdradig en de animatiestyle vindt ik ook niet mooi. Maar ik was wel redelijk nieuwsgierig naar de film versie
Ik moet eerlijk bekennen dat Dragonball evolution een leuke wegkijk film is. Special effects zijn niet zo slecht zoals men allemaal beweerd, wordt leuk in geacteerd. Zoals ik al eerder zei kan ik de cartoon mythologie niet vergelijken met de film. Maar door deze film heb ik toch een klein beetje DBZ historie tot mij genomen. Op naar deeltje 2 !
loekiedepo
Op zich is het verhaal wel fatsoenlijk, er zitten best wat leuke en spannende momenten in de film en de special effects zijn prachtig, maar het acteerwerk verpest de film volledig. Hij is leuk als een tussendoortje, maar ik zou zelfs de dragonball fans afraden hem te kijken...
Ik geloof niet dat ik ooit zo'n slecht geacteerde film heb gezien :s
Decec
Hartstikke leuke film... prima! Een slechte cijfer? Nou voor mij niet,
't is logisch, deze film is echter mijn smaak... SF/Fantasy....
Bekende acteur Yun-Fat Chow speelt goed!
Voor mij goede 4 sterren!
Aapje81
Hele aardige stripverfilming die zich focust op jonge kijkertjes. Het acteren en vooral het verhaaltje laten te wensen over maar de film is met veel plezier gemaakt en dat maakt alles net onderhoudend genoeg.
Redelijk
Minotaures
Een keiharde blunder.
Zoals ik dacht had 'this piece of shit' absoluut niets met de serie te maken. Logisch, want hoe wil je zo'n geweldige serie in een 'notendop verfilmen'? Gewoon niet.
Er zijn altijd eigenwijse types die het toch willen doen om de poen. Helaas. Verhaal is ronduit achterlijk, geen enkele personage die eer doet naar de serie, alleen maar enkel dezelfde naam en that's it. Ook een aantal personages die bijgekomen zijn hoefden er niet eens te zijn (net zo als de film eigenlijk). En zo zijn de special effects niets en het acteren was ook zwaar te verdragen.
DBZ is toch écht geen serie om als verfilming te maken.
Wat mij betreft kan deze 'film' binnenin de flop-50.
Jammer, met meer geld en betere research naar het originele verhaal had het beter kunnen zijn.
Gelukkig zat Yun-Fat Chow erin hij is wel een van mijn favoriete acteurs uit Hong Kong.
BjornH
Deze film had nooit gemaakt mogen worden. Ongelofelijk dat die regisseur de ballen heeft om aan de epicness van Dragon Ball te komen. Werkelijk niks klopt aan deze film..... een zware klap in het gezicht van iedereen die de serie een warm hart toedraagt.
Ik kan niet beschrijven hoe bedroefd ik ben....:S. Hoe kan het dat de legendarische Chow Yun Fat zijn naam heeft verbonden aan dit belachelijke vertrek. Het is maar dat ik niet lager kan geven dan 0.5* want anders had ik hiervoor minpunten gegeven.
Draak van een film
mjk87 (moderator films)
Je hebt van die films, dat je weet dat de reacties niet bepaad positief zijn, maar je hoopt toch op meer. Dom en naïef vaak, maar deze film sloeg werkelijk alles. Zelfs met de instelling een draak van een film te zien, dan nog kwam je besdrogen uit: zo slecht.
Ik was vroeg een DB-fan, maar heb de film niet zo bekeken. Als ik een leuk stuk entertainment zou krijgen, al zou dat niets met DB te maken hebben, prima, heb ik me anderhalf uur vermaakt. Niets van dat alles.
Allereerst de opbouw, echte karakteruitdieping is er niet, behalve dat ene Goku verliefd wordt op Chi Chi, maar dit is dan weer zo rommelig en snel in elkaar gezet, dat je het idee krijgt dat de makers dachten: zo, dat is ook weer voor elkaar. Ook het zoeken naar de Dragonballs wordt zeer snel afgeraffeld, het oefenen van de Kame Hame Ha, introductie van andere personen en ga zo door. Natuurlijk, 84 minuten is veels te kort, maar je kan best goede films maken in anderhalf uur. Een beetje Disney doet het met minder, en daar zingen ze nog de helt van de tijd tussendoor. En verder, veel verhaalelementen leken zo uit Lord of the Rings te komen, letterlijke shots soms haast. Kan men niet wat origneler zijn?
De acteurs werken ook niet mee. Geloofwaardigheid is ver te zoeken, maar ook humor of enige uitdieping is ook niet aanwezig. Ze dreunen hun zinnetjes op, kijken eens moelijk, en gaan het niveau van het slechtere schooltoneel niet te boven.
Daarnaast is de CGI lelijk, en nep, en dat voor 2009. Dinosaurrussen uit '93 leken beter. Ook de steden waren weinig bijzonder. Volgens mij speelt DB zich af in een verdere toekomst, laat dat dan zien. Gebruik je fantasie, ontwerp bijzondere gebouwen (zoals alle halve bollen in de DB steden). Tim Burton had ongetwijfeld iets beters gemaakt, maar dit alles leek nergens op. En naast dit alles, en door dit alles uiteraard, heb ik me 84 minuten stierlijk verveeld. En dat is knap.
Zo af en toe gebeurt het, dat ik als leek, als iemand die nooit in de film heeft gewerkt, durf te stellen dat als mij een kans was gegeven, ik een betere film had gemaakt. Dit is zo een film.
Lennert
Ik ben een groot fan van Akira Toriyama's series en had speciaal daarvoor al mijn verwachtingen wat naar beneden gesteld. Ik weet niet of het hierdoor komt, of door het feit dat de film uiteindelijk toch niet zo rampzalig was, maar ik heb me eigenlijk best vermaakt. Het is duidelijk dat men een hele eigen draai aan de serie wilde geven en dat pakte in een aantal opzichten goed uit. Allereerst is de film lekker lichtvoetig en vermaakt hij behoorlijk, daarentegen staan wel uitzonderlijk matige vechtscenes, slechte special effects en een bijzonder afgeraffeld script.
In de 84 minuten die de film duurt is de introductie van Goku en Chi-Chi eigenlijk nog het leukste, Piccolo, Mai (waarom ze een Emperor Pilaf hulpje nu Picollo's hulpje hebben gemaakt is dan weer vreemd) en Bulma zijn allemaal een beetje verspilde personages. Yamcha vond ik persoonlijk nog best leuk gespeeld, maar voor de laatste 15 minuten waar hij even op mocht komen draven hadden ze het ook niet hoeven doen. Yun-Fat Chow als Roshi was echter wel erg leuk gekozen, iets minder pervers als in de serie, maar alsnog fijn als stuntelende martial arts meester.
Maar toch, de actie was echt rampzalig te noemen (typisch iets wat echt alleen naar werkt in anime) en slechts weinig acteurs leken er maar iets van te kunnen. Daar komt ook nog eens bij dat Piccolo's personage weinig te doen heeft er door het matige script de ernst van de zaak ook nergens doordringt. Hoe leuk Jamie Chung en Kristin Kreuk er ook uit mogen zien en hoe sympathiek Chatwin en Chow ook spelen, ze helpen geen van allen me doen vergeten dat de film ongelooflijk afgeraffeld aanvoelt.
Gewoon leuk voor een keertje en lang niet zo rampzalig als ik had verwacht, maar ergens wel begrijpelijk dat dit geen groot succes was. Dragonball/Z/GT blijven toch een stuk leuker.
Aslak
Dit is zo'n typische film waar je de geniale tekenfilm van los moet laten. Zodra je dat gelukt is blijft er een hele vermakelijke film over! Tis niks speciaals, de storyline is afgeraffelt en acteerprestaties laten afentoe erg de wensen over, maar hij heeft wel duidelijk me kunnen vermaken. Ik raad iedereen wel aan om hem twee keer te kijken, niet omdat ie zo goed is of lastig, maar meer omdat de tweede keer je al weet dat het een b film is. Dat was bij mij ook het geval en kon er de eerste keer ook niet van genieten.
darknessblade
1 van de ergiste live action verfilmings van een anime ooit.
enigste goede aan deze film is dat akira toriyama er zo'n hekel aan heeft gehad dat zijn liefde voor dragonball weer is aangewakkerd, waardoor we dragonball super kregen.
Shadowed
Haha.
Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen. Ik heb de serie waarop het gebaseerd is nooit gezien. Films als deze kijk ik gewoon ter vermaak en gezien de vele slechte recensies betreffende de connectie tussen deze film en de serie had ik die ook makkelijk over kunnen slaan. Natuurlijk is het slecht, maar dat had juist een leuk effect op me.
Script is werkelijk waardeloos. Plotgaten ter grootte van de beruchte meteorietinslag die de dinosaurussen uitroeide. Er worden hele stukken overgeslagen, zo lijkt het. Zo'n Amerikaans jochie die overigens de naam Goku krijgt is ook te ridicuul voor woorden natuurlijk. Net als de overige acteurs die te veel animefiguren na moeten doen. Weerhoudt je toch van dergelijke zaken, Wong. Maak er dan maar een eigen figuurtje van, want een heel seizoen in ruim 90 minuten opvolgen kan geen enkele scriptschrijver/regisseur.
Gelukkig kijkt het allemaal ontzettend lekker weg. Het acteerwerk vond ik niet perse heel slecht. De acteurs worden in hoeken gedrukt waar het uiteraard onmogelijk is om ze goed te vinden, maar ik vind dat ze duidelijk de poging hebben gedaan. Goed is het ook uiteraard niet, maar ik zie er wel een mate van enthousiasme in. Ik zou daarom ook eerder mijn ongenoegen uitspreken over de scriptschrijvers die hun rollen hebben geschreven.
Veel momenten waarbij ik (onbedoeld) in een deuk lag. Vooral omdat het allemaal zo onnozel overkomt.De opa die wordt fijngeknepen bijvoorbeeld, waarbij de schurk zegt "I will have your dragon ball!". Als dat stukje bedoeld was had ik er niet om gelachen, maar hier dus juist wel omdat ze het duidelijk zelf niet doorhadden. Effecten zelf vond ik ook niet mis. Prima geanimeerd met wat lollige stukjes. Het huis dat vermorzelt was ziet er meer dan redelijk uit. Finale mist wellicht wat groots spektakel maar ook dat vond ik er niet lelijk uitzien.
Het is erg luchtig, kleurrijk en zeker in het begin best frisjes geregisseerd. Ik heb me er prima mee vermaakt. De serie heb ik nooit gezien omdat dergelijke onnozelheid niet aan mij besteedt is, dus ik begrijp wel volledig waarom men dit niks vind. Voor de fans zal het uiteraard een belediging zijn. Ik kan er nog wel wat lol mee beleven. Goed is het niet, daarvoor is het veel te rommelig, maar verder met lekkere vaart en frisjes gebracht. Kan er wel wat mee. Prima voor een middagje niks doen.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus