Genre: Actie / Fantasy
Met onder meer: Justin Chatwin, Chow Yun-fat en James Marsters
Gesproken taal: Engels, Japans en Hindi
Releasedatum: 9 april 2009
Plot Dragonball Evolution
"The legend comes to life."
Goku is een jongen die een dragonball in zijn bezit heeft. Gecreëerd door een buitenaards ras en gekweekt op aarde door de machtige Piccolo. Met alle dragonballs bij elkaar, kun je een draak oproepen die vervolgens één wens vervult. De op sterven liggende grootvader van Goku heeft een laatste verzoek om met de grote Master Roshi alle dragonballs te vinden. Maar de missie is moeilijker dan het lijkt, want er zijn er zeven van op de wereld.
Goku
Master Mutaito
Carey Fuller
Emi
Leland Palmer
nou dus niet, heb net gelezen op een ander forum dat hij is verschoven naar 3-04-2009
Dan mag het wel een heel betrouwbaar forum zijn, want IMDB geeft 28 augustus aan.
Sasja
dat klopt maar er staat ook: Status Updated:2 December 2007 !!
ik heb het van http://www.dvdforum.nl/foru... pagina
daar zegt iemand dat 20th Century Fox heeft besloten om de film te releasen in 2009
Real_Movie
Het klopt dat Dragonball naar 3 april 2009 is verschoven.
Ik heb het net gecheckt en het is ook wel logische dat het verschuift,want star wars gaat 15 aug in amerika in premiere.
Maar als we logische denken zou het toch onmogelijk moeten zijn dat ze de film al zo snel klaar hebben.
Met deze uitstel kunnen ze meer tijd besteden aan de film en de puntjes goed uitwerken,want dragonball is geen spiderman of de matrix dit gaat toch wel een niveau omhoog.
Overigens wist ik niet dat er een nieuwe star wars film zat aan tekomen dus ik heb weer een film erbij om naar uit tekijken.
Leland Palmer
Wow, als dat echt zo is begin ik zelfs nieuwschierig te worden
Sasja
Het klopt dat Dragonball naar 3 april 2009 is verschoven.
Ik wist dat ook niet. ik weet wel dat er veel geruchten over gaat en dat er dit jaar een geanimeerde sereie uitkomt: the clone wars
newG
ja lijkt me zeer onmogelijk dat deze klaar zal zijn deze zomer...
staat nog steeds op filming en paar acteurs staan nog steeds op rumored. En aangezien ik een hoop spectaculaire gevechten hoop te zien zal er nog een hoop post productie zijn om die effecten te maken, dus april volgend jaar lijkt me ook al enorm optimistisch...
Real_Movie
Voor mij mogen ze zelfs het na de zomer 2009 uitbrengen,want iedereen die de afleveringen hebben gezien willen niet teleurgesteld worden in deze levensechtige film.
En er is niet eens een trailer uitgekomen van deze film dus is wel raar dat het in de zomer 2008 zou uitkomen.
Voor mij mogen ze er nog een anderhalf jaar overdoen.
Het moet gewoon helemaal 100% compleet zijn.
Ik snap sowieso niet waarom ze Dragonball gaan verfilmen. De grootste fans van de serie zijn die van Dragonball Z, met oa Vegata, Frieza en de Super Saiyans erbij. Ik vond Dragonball geen drol aan, maar ben een enorme fan (geweest) van DBZ. Ik wil deze film uiteraard wel zien, maar vrees 1 of ander kinderlijk iets a la de verfilming van Thunderbirds.
Hayabusa
(fimlfocus/film1) - De release van 'Dragonball' is uitgesteld vanwege de concurrentie. De film die in Amerika en Nederland gepland stond voor augustus dit jaar, zal nu in april 2009 in première gaan. Reden hiervoor is dat de concurrentie ten tijde van de oude releasedatum te groot zou zijn. Star Wars: The Clone Wars, Tropic Thunder and Wild Child gaan in Amerika allemaal op 15 augustus in première en men vreesde bij Twentieth Century Fox dat 'Dragonball' daardoor het onderspit zou delven.
Dragonball is oorspronkelijk een manga stripverhaal van de hand van Akira Toriyama. Er werd vervolgens een tekenfilmserie van geproduceerd die wereldwijde populariteit genoot. De film zal gaan over Goku (Justin Chatwin), een buitenaards wezen met menselijk uiterlijk, die de zeven 'dragonballs' moet zien te vinden voordat zijn vijand, Piccolo (James Marsters) dat doet en de aarde ermee vernietigd.
De nieuwe releasedatum van Dragonball is op 3 april van 2009. Voorlopig is het de enige film die dan in première gaat.
Jammer, ze gaan er nog steeds mee door. Ik hoop alsnog dat de film gecanceld wordt, Justin Chatwin als Goku, slaat nergens op.
Hayabusa
Wordt uitgesteld, ik hoop zelfs dat het gecanceld wordt, maar dat zal er niet inzitten.
Leland Palmer
Wacht nou eerst maar eens af en je hoeft de film tenslotte ook niet te zien...!
Sasja
Ik kan begrijpen dat je dragonball niks aan vond vergeleken met DBZ, dat heb ik namelijk ook een beetje. Het eerste wat ik ooit van de hele serie heb gezien is namelijk ook DBZ. Maar er zijn genoeg mensen (en kinderen) die de hele serie niet kennen. Dus dan kan ik wel begrijpen dat ze beginnen met dragonball. anders hebben veel mensen zoiets van± waar gaat dit over.
maar ik denk dat als dragonball een )redelijk-goed succes is dat ze dan vanzelf een DBZ movie gaan maken
Leland Palmer
Denk inderdaad wel dat dat de bedoeling is.
kArIzMa_Movie
Ik was destijds een enorme fan van de serie, dus kijk ik hier erg naar uit!
Ik ben benieuwd hoe Piccolo eruit gaat zien.
korenbloem02
Ik begrijp heel goed dat ze voor het eerste deel van DB hebben gekozen. Db is de grondlegger van het huidige shounen gerne. De manga heet dragonball, en heeft geen afsplitsing met Dragonball z. Toriyama schreef het verhaal in een keer door. Hij wilde stoppen na de cell saga. maar heeft toen de buu saga geschreven voor de fans. De anime heeft het verhaal opgesplits in DB en DBZ. DBGT is door een tv studio gemaakt en heeft dus niks te maken met Dragonball ( Toriyama).
Sasja
behalve dan dat DBGT (gedeeltelij) dezelfde personages heeft. (denk paar eens aan Pilaf, Goku, gohan, krillin enzo)
Aztique
De film is idd verzet naar 3 april 2009
bevestigt door FOX en boxofficemojo.com, staat nu onder andere op Imdb.com, comingsoon.net en Dragonballmovieblog.com
erg jammer, ben behoorlijk nieuwschierig, al zullen ze het nooit zo briljant als de series kunnen maken. Onzin om het te verzetten toch, tegen die tijd hebben ze het allang af, zal vast om concurrentie met andere films gaan.
korenbloem02
Ja, maar niet geschreven door de orginele schrijver. Dus heeft niets te maken met DB. DBZ bestaat oorsprongelijk niet het is één verhaal wat dragonball heet. Waarschijnlijk gaan ze de adult picocolo saga bewerken (de gene net voor de sayian saga).
Sasja
dat begreep ik. dat is 1 van de verschillen: orginele schrijver en aantal episodes. Qua productie heeft dragonball(Z) niks met DBGT te maken, maar wel met de personages. Dat is het een van de weinige dingen waarmee DBGT gekoppeld kan worden aan DB(Z).: Bepaalde personages die ook ik DB(Z) zaten en het feit dat het over dragonballs gaat.
Materny
En ik hoop dat het een kaskraker wordt zodat je voortaan een toontje lager gaat zingen. Wat zit je toch te zeuren joh, je weet alleen in de grote lijnen pas hoe de film er uit zal gaan zien. Bevooroordeeld zijn is iedereen, maar jij drijft het wel belachelijk ver door.
Begin april 09 stuur ik je wel n pm.
Die mag jij dan beantwoorden op de volgende manier. '' srry, ik zat er helemaal naast. Ik keek niet verder dan mijn neus lang was. Je had helemaal gelijk etc etc.
Ergens in die trend is goed hoor.
Dan verwacht ik van jouw het tegenovergestelde, vriend. Ik ben namelijk een realist, en ook ik ben hoopvol voor sommige films, maar als ik de cast zie, het budget zie en de ervaringen van stripboek verfilmingen etc. dan mag ik zeer zeker pessimistisch zijn.
Leland Palmer
Maak je even druk. Je hoeft de film niet te zien hoor.
Hayabusa
Of die nou flopt of een meesterwerk wordt (dat hoop ik, als fan zijnde) ik wil deze film zeker bekijken om zelf een oordeel te geven.
Materny
Je zou verbaasd zijn hoeveel goede films voor zoveel minder zijn gemaakt. Als je echt een realist bent dan sta je open voor alles omdat alles mogelijk is. Als je een realist bent sta je ook open voor de cast z'n prestaties.Ze hebben geen slechte cv dus waarom meteen de grond in boren.
Sasja
Er is altijd een risico als een film flopt. Vooral als het een verfilming is. dan zijn er altijd wel een paar, of meer fans die teleurgesteld worden. En het is al niet zo makkelijk om een tekenfilm serie, boek strip of tv serie zo goed te maken als hetgeen dat de fans kennen. En ik denk al dat er van bepaalde Franchises films tussen zitten die teleurstellend zijn (zoals AVPR). het beste wat je kan doen (voor diegene die em wel willen zien) geduldig wachten en niet te veel verwachten.
Hayabusa
Ik boor niemand de grond in, lees mijn posts vriend. Ik heb alleen geen hoge verwachtingen van de verfilming van Dragonball. Het zou toch leuk zijn voor mij wanneer de film toch een meesterwerk word en ik het bij de verkeerde eind had, dat zou ik graag willen meemaken.
Maar geschiedenis heeft geleerd dat een fantastsiche verfilming van stripboeken, in dit geval van een manga zeer moeilijk over te brengen is op het witte doek, ik bedoel hoe realistsich zou een film over kunnen komen met supersnelle vechers die bergen, landschappen, steden kunnen vernietigen met een energiestraal.
In een anime heb je het gevoel dat het zo 'normaal' overkomt, maar het overbrengen in een life-action is pas een zware taak.
Je mag dan hoopvol zijn, maar je kunt het ook overdrijven. Naar mijn mening is een verfilming van Dragonball (nog) niet mogelijk, ook o.a. The Lord of the Rings werd geacht niet te kunnen verfilmen, maar dat is toch gelukt, en hoe. Maar zo'n film maken in de jaren '80 of '90 is natuurlijk een onmogelijke opgave.
En zo'n gevoel heb ik dus ook bij deze film. Dus vandaar dat ik zo 'pessimistisch' overkom.
Materny
Gelukkig heb ik al 2 punten van je kritiek lijstje af weten te schrapen aangezien je niet met tegenargumenten komt.
Budget en cast als potentiele punten die deze film in een flop weten te transformeren. .
Helaas is mijn kennis op succesvolle stripverfilming zeer beperkt, laat staan manga's. Kan dus niet in debat gaan met je over iets waar ik niets van af weet.
Ik laat het gewoon hierbij, ik ruik namelijk al een eindeloze discussie die pas beantwoord kan worden begin april 09.
Tot die tijd, blijf ik hoopvol.
Sasja
en zelfs als die discussie eindigt in april 2009, begint een andere discussie: Of de film goed of slecht is. Aangezien niet iedereen dezelfde mening heeft
hub_011
Ergens in die trend is goed hoor.
ik denk het ook deze film word gewoon top.

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video