Genre: Actie / Drama
Alternatieve titel: Geef Nooit Op
Geregisseerd door: Jeff Wadlow
Met onder meer: Sean Faris, Amber Heard en Cam Gigandet
Releasedatum: 24 juli 2008
Plot Never Back Down
"Win or lose... Everyone has their fight."
Jake Tyler is een rebelse tiener die samen met zijn familie naar Florida verhuist, omdat zijn jongere broer daar een professionele tenniscariëre begint. In zijn vorige woonplaats was Jake een sterspeler in zijn footballteam, maar in zijn nieuwe woonplaats is hij een buitenstaander met geen goede reputatie. Als hij door zijn klasgenoot Baja wordt uitgenodigd op een groot feest lijkt Jake een kans te krijgen om misschien een beetje in te burgeren en vrienden te maken. Eenmaal op het feest wordt Jake vernederd door Ryan McCarthy in een gevecht waar hij tegen zijn zin in is verwikkeld. Na deze vernedering maakt hij kennis met een andere klasgenoot die hem vertelt over vechtclub waar ze de sport Mixed Martial Arts beoefenen. Jake is erg nieuwsgierig en gaat op zoek naar de vechtclub waar hij Jean Roqua ontmoet. In eerste instantie is deze niet geinteresseerd in Jake, maar na een tijdje neemt hij hem toch onder zijn hoede en leert hij Jake de kneepjes van het vak.
Jake Tyler
Margot Tyler
Charlie Tyler
Aaron
Jenny
Bikini Party Girl (onvermeld)
cdman19800
Supergoeie film vind ik deze.
Beetje karate - kid achtig maar dan toch nog wat beter volgens mij.
swollenaer68
Alle cliche's worden weer uit de kast getrokken, ..haha..simpel..maar erg leuk.
Prima vermaak .....en lekkere muziek, beetje Tiesto zelfs..
CyrustheVirus
voor dit genre zeker een leuke film, voorspelbaar verhaal maar zeker leuk om een keer te zien, alleen de rol van het broertje wordt niet echt goed uitgewerkt.
snip
wel aardige film.
erg voorspelbaar en standaard verhaal dat wel. maar toch leuk uitgewerkt en toch aardig om naar te kijken. vecht scenes waren goed gemaakt. en muziek was ook ok. maar zo'n highschool/vecht film is zeker niet te vergelijken met Fightclub.
deTuinman
Supergoeie film vind ik deze.
Beetje karate - kid achtig maar dan toch nog wat beter volgens mij.
dit slaat natuurlijk nergens op
kaketoe
Oei, wat was deze film voorspelbaar. Desalniettemin wel vermakelijk en niet saai.De soundtracks vond ik goed, en het acteer werk was niet super slecht. Alleen orginaliteit is ver te zoeken.
kArIzMa_Movie
Ik moest echt lachen om de manier hoe Jean Roqua "Seven years, seven years" zei. Haha!
Woltertjes
Hele vette film. Heb me zeer goed vermaakt. Film verveelt geen moment.
lagaiske
Dit is een meer dan aangename film.
Leek in het begin de moderne versie van Karate kid of kickboxer te worden.
Maar deze film is zoveel meer en beter.
Leuke gevechten,goed tot zeer goed geacteerd en een vette soundtrack.
Deze film heeft me aangenaam verrast!!!
Aanrader.
Slynkin
Typische puberfilm die overstroomt van de clichés. je weet aan het begin al hoe het gaat aflopen, en als je je daaraan stoort vind je de film waarschijnlijk geen reet aan. Ik kan eigenlijk niets verzinnen wat niet voorspelbaar was aan deze film.
Ik heb bij de scenes met muziek op de achtergrond zelfs een paar keer moeten lachen. Het past allemaal precies bij elkaar,... eigenlijk gewoon te goed. Het was gewoon te fout voor woorden.
Toch heb ik me prima vermaakt
Mr. Teeuwen
Ik vond het echt een vette film. Cliché idd wel, erg popi jopie ook. Maar toch erg goed!
janus
typische Amerkikaanse cliche film en voorspelbaar uitgewerkt:
Veel vechten, macho gedrag, typisch Amerikaanse schoolcultuur, groot feest bij iemand thuis etc etc etc.
Pleurishekel aan dit soort films.
Afgezet na een 20 minuten.
1 ster
MONYETJ
Voorspelebare film.
Idd typisch VS.
Maar eerlijk is eerlijk, film is vermakelijk voor een avondje film.
ypres
typische Amerkikaanse cliche film en voorspelbaar uitgewerkt:
Pleurishekel aan dit soort films.
Afgezet na een 20 minuten.
1 ster
misschien moest je gewoon wat langer gekeken hebben, hoe weet jij van dat 'groot feest' als je maar de eerste 20 minuten hebt gezien...?
skopje
Goede film, verhaal dat er in zit is goed omdat je zijn ontwikkeling mee maakt. Verder is het wel iets te voorspelbaar. Het beste aan de hele film is wel hoe het gefilmd is(gevechten zien er vet uit). Daarom toch totaal een 3,5 waard.
tal1b
Voorspelebare film.
Idd typisch VS.
Maar eerlijk is eerlijk, film is vermakelijk voor een avondje film.
copy that
tim0ow
Vette film! mooi vechtwerk maar inderdaad je weet aan het begin al dat hij opt eind moet gaan streiden tegen die andre karatekid.
Maar toch een vermakelijke film waar de nodige klappen in worden uitgedeeld
nacbreda076
Ik vond het een geweldige film. Wel onrealistisch natuurlijk, de vechters konden onmogelijk zo veel klappen incasseren. Het hele highschool gebeuren was ook wel leuk. En een mooie dame die het geheel goed afmaakt.
Helemaal mee eens... wreed einde ook trouwens
Banjo
- 2036 berichten
na een kwartier heb ik hem uitgezet ik trek dit niet !
ik had al zo'n vermoeden.
Rudeo
Zal positief proberen te beginnen, van de vechtscenes heb ik genoten en natuurlijk van die mooie mustang en rondborstige chicks maar voor de rest, alle dialogen waren ongeloofelijk cliche en fout. Aan het begin van de film kan je al vertellen hoe het gaat lopen en hoe het uiteindelijk eindigt wat niet een goed teken is, totaal niet origineel dus. Het acteren kon ik opzich wel mee leven en daarbij vond ik Djimon Hounsou de uitblinker. Maar nee geen voldoende voor deze film van mij, te veel hollywood en te weinig originaliteit.
merijn82
- 1931 berichten
Net als Banjo trek ik deze shit eigenlijk ook niet, maar heb het toch afgekeken. Natuurlijk is het verhaal volgepropt met cliches en slaat het nergens op. Maar goed dat neem ik bij deze film dan maar voor lief. De makers hebben ook echt geen andere bedoelingen gehad hiermee en nemen het zelf ook niet al te serieus.
Waar je zo'n film eigenlijk op moet beoordelen zijn de vechtscenes. Daar draait het allemaal om. En deze vond ik eigenlijk maar matig. Veel te chaotisch camerawerk, irritante muziek erbij, niet spectaculair genoeg etc.. Verder was het acteerwerk niet best, maar ook zeker niet storend.
2 sterren.
Nomak
Goeie film, en Djimon Hounsou is echt 1 van mijn lievelingsacteurs aan het worden. Die man speelt altijd overtuigend. Echt een topacteur.
Stem dan toch niet als je de film niet volledig hebt gezien.
schram101
Hounsou heeft al eerder bewezen te kunnen acteren in Gladiator en Blood Diamond en doet dat ook weer goed!
Leuke film voor op een door de weeks avondje!
3,5
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Stem dan toch niet als je de film niet volledig hebt gezien.
Je hebt nu eenmaal films waarbij je na een deel van de film gezien te hebben, een redelijk objectief oordeel over de film kan vellen. Maar ik moet je deels gelijk geven, want 20 minuten is wel erg aan de korte kant.
the new guy
Hoe kan deze film zo'n hoog gemiddelde hebben. Dit is echt slecht. Als ik het commentaar lees zegt eigenlijk iedereen dat deze poep aan elkaar hangt van clichés. Sinds wanneer is dat een goed teken?
Het einde is veel te zoet voor een actiefilm. Echt bizar. Hoe kunnen ze nou respect hebben voor elkaar op het eind? Er klopt geen reet van.
Twee sterren voor de vechtscenes en de trainingsscenes.
Wous
Ik vind dit echt een heerlijke film voor een zondag. Wat de rest al zegt 'wat een cliches' klopt. Maar dat vind ik nog niet eens zo slecht aangezien het een actie film is en geen diepzinnige thriller.
de Vechtscenes vond ik redelijk spectaculair vooral als je je inleeft in de situaties. Verder leuk gedaan. Geen top10 film maar wel de moeite om te kijken.
Guinness
Ondanks de enorme voorspelbaarheid heeft deze film me toch kunnen boeien.
En welke (actie)film is tegenwoordig niet meer voorspelbaar? Zijn vast op 1 hand te tellen.
Zoals de meerderheid hier vind ook ik de vecht/trainingsscenes het beste uit deze film.
****
M1kee
Super super goeie film! Doe zelf aan karate, en is dan vooral leuk om te zien, deze film blijft me echt bij
5,0 *****
Wonderbra
Ik had het niet verwacht maar vond dit toch een erg vette film over de MMA

Never Back Down: Revolt
2021

Never Back Down: No Surrender
2016

Never Back Down 2
2011

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Hooligans
Misdaad / Drama, 2005