The Rocker (2008)
Met onder meer: Rainn Wilson, Christina Applegate en Josh Gad
Gesproken taal: Frans en Engels
Plot The Rocker
"Opportunity rocks."
The Rocker vertelt het verhaal over een mislukte drummer. Robert "Fish" Fisherman is een gepassioneerde drummer die in de jaren tachtig in de band "Vesuvius" heeft gespeeld en kort daarna eruit is getrapt. Twintig jaar later nadat zijn rock-fantasieën zijn verwoest, komt zijn neef hem vertellen dat zijn schoolband A.D.D. een nieuwe drummer zoekt. Hij stemt in en wordt de nieuwste bandlid, maar probeert zijn beste beentje voor te zetten zodat hij niet weer met zijn neus in de boter valt.
Robert 'Fish' Fishman
David Marshall
Lex
Gator
SioM
Ik haat komedies die aaneenhangen van ik-val-grappen en ik-krijg-iets-tegen-mijn-hoofd-grappen. Maarja, zolang het maar geld opbrengt, nietwaar...
Phoenix
Hoe weet jij in godsnaam dat dit zo'n film wordt? Alleen de naam Rainn Wilson (Dwight uit The Office US
, rolletje in Juno) spreekt je al tegen, om van de regisseur nog maar te zwijgen.
GertB
Lijkt veel op School of Rock-film met Jack Black erin
Inderdaad, ik wou net hetzelfde zeggen
Nu hopen dat hij er niet teveel op lijkt, dan wordt het een vermaak filmpje
FrisoBoei
Echt, ik haat van die loze opmerkingen. De film al afkraken na een trailer van 2 minuten. En dan ook nog om zon domme kutreden.
Heb btw nog nooit een komedie gezien die is zoals jij beschrijft. Noem er eens eentje bv? Of bedoel je Jackass?
FrisoBoei
Ik vond het een prima film. Rainn Wilson is echt lachen.
Voor de rest geen topfilm, gewoon leuk om een keertje te zien. Vond alleen het einde beetje tegenvallen.
Mr_White
- 2067 berichten
Beetje flauwe komedie die de standaard-lijst van clichés af werkt, waarvan sommige er overigens echt bij de haren bijgesleept waren (het 'uiteenvallen' van de band, wat precies twee minuten duurt). Leukste grappen waren eigenlijk nog de sarcastische opmerkingen en verwijzingen.
"Take it easy? No thank you, The Eagles."
"1991 called, they want their teenage angst back."
"Lennon is rolling over in his grave to hide the huge boner you gave him."

Roma2003
Ik vond t een prima film voor een doordeweeks avondje lachen. Het was gewoon een echte relaxte feel-good comedy (met ook nog best aardige muziek, als je van het soort muziek houdt)!
Ninto
Vond het wel een leuke film. Walt me wel opviel is dat de hoofdrolspeler precies hetzelfde is als Jack Black in The School of Rock. Hij praat hetzelfde, gedraagt zich hetzelfde... en dat is geen slecht iets
ik_ben_gilles
Heb deze net gezien, vond hem wel grappig.
De humor doet mij veel denken aan Will Ferrel films en het verhaal een beetje aan School of rock
toeval?
Borg
Vond de film qua verhaal erg veel lijken op School Of Rock, maar toch veel minder leuk. Verder vond ik de muziek uit School Of Rock ook leuker. Ik heb zelfs het idee dat een aantal dingen er van zijn afgekeken. Overeenkomsten :
- ouder iemand die uit z'n band gezet is
- kinderen die wel goed kunnen spelen, maar het rock gevoel nog moeten krijgen
- ze worden gelijk goed ontvangen
- Fish en Dewey zijn allebei personen die te ver gingen in het begin en er later van leren
Omdat een aantal stukjes nog wel humor hadden, 2 *
SmuttWars
Belachelijk dat je dat niet een slecht iets vind. Fuck copycats!
OlafK
Ik snap de vergelijking met School of Rock wel, en begrijp ook wel dat The Rocker weinig origineel is. Toch blijft er genoeg te genieten over. Echt speciaal wordt het echter nergens en echt goed ook niet. Enkele keren erg goed gelachen, maar net zo goed enkele keren groen en geel geërgerd.
Een heel aardige wegkijkfilm, die je prima als tussendoortje 'wegslikt', om m vervolgens weer te vergeten.
Sjaako
Leuke film, zeker als het gedoe met bandjes en natuurlijk Rock okee vindt.
Gewoon vermakelijk 3*
mitje
Rainn Wilson echt heerlijk om te zien, ik vind hem bij de Office US al top, maar hier ook weer heerlijk om te zien...
Ladytron
Mocht die gast nu nog Echt kunnen drummen, zou het voor mij een stuk leuker zijn.
Zoveelste cliché film
Hazze
Fantastische film. Lekker droog, erg gelachen.
Natuurlijk is er gemakkelijk een link te leggen met school of rock of Tenacious D (The Pick of Destiny) etc. maar dat maakt de film niet minder leuk!
Xen0n
Hele leuke film, vond hem wat minder als de hierboven genoemde. Maar zeker niet slecht! Het verhaal was ook weer anders en leek er dus gelukkig niet te veel op. De hoofdrolspeler was wel het grappigste van de hele film, wat een opmerkingen en uitspraken.

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'