• 9.376.839 stemmen

Geregisseerd door: Uwe Boll

Met onder meer: Michael Paré, Nate Parker en Jane Le

Plot Tunnel Rats

"Hell is for Heroes"

1968, Vietnam. Een Amerikaans peloton baant zich een weg door de jungle in het Cu Chi district. Het is een gevaarlijke missie: vijandelijke troepen hebben de griezelige eigenschap om uit het niets te voorschijn te komen en vervolgens weer te verdwijnen. Al snel ontdekken de Amerikanen het geheime wapen van de Vietcong: een ondergronds gangenstelsel, waardoor de Vietnamezen zich ongezien door de jungle kunnen begeven. De Amerikanen besluiten de vijand op hun eigen terrein aan te vallen en duiken te tunnels in. Dat blijkt een kolossale fout: de gangen zitten vol boobytraps en zijn zo lang en uitgestrekt, dat de Amerikanen al snel verdwalen in een benauwend labyrint, waarin de strijd zich open een gruwelijke wijze voortzet...

Sergeant Vic Hollowborn

Huy Tran

Private Jonathan Porterson

avatar van mixmaster

mixmaster

best aardige vietnam film maar kan natuurlijk totaal niet tippen aan de echte toppers zoals : platoon , deer hunter of apocalypse now.

de tunnel scenes waren wel aardig maar veel te donker om maar iets goed te kunnen zien.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

De film valt veel beter te omschrijven als een horror/oorlog. Vooral omdat Boll de structuur neemt van een horrorfilm (vooral slasher) maar dit plaatst in de Vietnamoorlog, en daarmee ook nog eens verrekt dicht bij de waarheid komt. De tieners zijn vervangen door kansloze amerikaanse (jonge) soldaten en "het monster" zijn de tunnels vol Viet Cong en boobytraps.

Werkt dit? Absoluut, zelfs ondanks de nogal clichématige personages levert dit een ijzingwekkende film op. Zit hem vooral in de geweldige cinematografie en beangstigende claustrofobische sfeer. Het geluid is bijzonder goed en Uwe Boll weet voor het eerst echt de kijker intens te boeien. Daarbij belicht hij een stukje van de Vietnam oorlog wat tot nu toe over het hoofd is gezien en we kunnen gerust stellen dat deze tot één van de betere uit de grote reeks Vietnamfilms is. Dat einde... ijzersterk.

avatar van hbarendrecht

hbarendrecht

De nul is hier van toepassing. Een slachtpartij zonder verhaal, zonder boodschap, zonder spanning. Ik heb hem helemaal uitgezien en dat was best een prestatie. Zonde van de tijd, het downloaden en het DvD plaatje. Die laatste heb ik maar gekijk weggegooid.

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

Battle Rats (1988)

een film met ongeveer hetzelfde verhaal!

avatar van tal1b

tal1b

hbarendrecht schreef:

zonder boodschap

dan heb je de boodschap gemist.

vraag je eens af, wat voor nut had het moeten zijn in vietnam?

super film, opnames erg goed gedaan in de tunnels.

de acties daarna (aanval op het kamp) waren wat minder, een dikke 4 blijft over.

avatar van Chiller1

Chiller1

Drs. DAJA schreef:

Volledig mee eens.

Wat een einde, het is een topper van een oorlogsfilm!!!

Weet er soms iemand hoe dat begin liedje noemt van de film????

avatar van Dejavu0181

Dejavu0181

ijzer sterke film, in 3 woorden...

ge-wel-dig!

avatar van RapTile

RapTile

Sick and nasty is het enige wat ik over deze film kan zeggen.

Ijzer sterk verhaal.

Dat zoiets werkelijkheid kan zijn is gewoon niet te geloven.

avatar van Steve555

Steve555

Die lekkere nekmassage scene door die Aziatische met dat bamboe rietje. Daar stel je je in de reisbrochure toch heel iets anders bij voor.

Eindelijk eens een film ook waarbij het geluid van de m-16 en ak-47 kloppen.

avatar van gotti

Boll wordt nog eens een gerespecteerd filmmaker, als hij zo door gaat. Helaas hier en daar wat traag gesneden, maar bij vlagen is Tunnel Rats indrukwekkend. Boll's beste tot nu toe...

avatar van Quentin

Quentin

Vond de film, zodra men naar beneden gaat, erg spannend. Bijzonder vaardig geënsceneerd door Boll, die enorm lage score op imdb is gewoon kul.

avatar van Thorak

Thorak

Rulo schreef:
Ik vind trouwens dat de zuurstof wel heel snel opraakt in de eindscene

Door de explosie is er al veel zuurstof verbrand en als je je hard inspant zoals zij doen door te graven verbruik je ook nog eens dubbel zoveel zuurstof. Niet zo heel erg vreemd dus.

Rulo schreef:
Inderdaad wel stom dat deze speciale eenheden zich zo in de pan laten hakken, als je toch zo'n tunnel in gaat, dan toch niet met 1 lullig lampje en een pistooltje, als je hier zo ervaren in bent, weet je wat je ongeveer kunt verwachten en zul je je hier ook terdege op voorbereiden.

Wat zou jij dan mee nemen in zo'n tunnel? Een geweer waar je niets aan hebt omdat er simpel weg geen ruimte voor is om die te kunnen gebruiken?
Speciale eenheden is niet helemaal het goede woord hier. Dat suggereert dat het een eenheid is zoals de commando's bijvoorbeeld en dat zijn het zeer zeker niet. Ze zijn specialisten in het opereren in tunnels en daar door "speciaal"

Wat betreft het volgens sommigen niet kloppende materiel dat ze gebruiken, daar ben ik het niet mee eens. De wapens en de uniformen zijn wel degelijk uit die tijd. Het speelt zich af in 1968 (duh) en niet in de jaren 40. Op een aantal hele kleine details klopt aalles toch zeer aardig. De M16's waar de meesten mee rond lopen zijn zelfs de originele uit die tijd (eerste model) en niet zoals in veel films de M16-A2 uit de jaren 80. De heli op de poster klopt inderdaad niet met de vietnam periode maar deze zit ook niet in de film, daar vliegen gewoon Huey's rond.

avatar van Diederik58

Diederik58

Film kwam een beetje traag op gang door dialogen die weinig toevoegden. Pretentieus en minder geslaagd. Boll slaagt er in om de incapabele leiding neer te zetten. Lui die hun privéoorlog uitvechten.

In de tunnels is het echt spannend. Beangstigend.

Ik vond de film onderhoudend en de moeite waard.

avatar van Betamax

Betamax

Inhoudsloze film.

avatar van skipy05

skipy05

Viel mij toch tegen. Ik had er meer van verwacht. De manier waarop ze werken was maar raar. Ze laten hub gewoon allemaal vermoorden. Zonder dat er maar iets gebeurd.

avatar van knakker123

knakker123

Wat een b*** film. Actie scenes waren alles behalve geloofwaardig. Weggegooide tijd wat mij betreft. 0.5 sterren

avatar van Justinw

Justinw

men aandacht werd weggetrokken omdat ik hem niet goed vond nogal saai, en ja ze waren al in de tunnels. Maar ik ga hem nog wel helemaal kijken

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Ik had gelezen dat Uwe Boll films niet zo in de smaak vielen bij een aantal filmcritici. Dus ik was bevooroordeeld mag je wel zeggen. En het eerste stuk was inderdaad niet veel aan. Maar dat veranderde toen de mannen de tunnels ingingen. Wat een spanning. Gruwelijke oorlog moet dat geweest zijn. Zo zinloos (als alle andere oorlogen). De film von ik goed gemaakt en m'n vooroordeel als sneeuw in de zon verdwenen.

avatar van aesop

aesop

een stap in de goeie richting voor Boll, waarschijnlijk zijn beste film, nog steeds goedkoop, maar spannend genoeg om af te kijken.

avatar van wu-tang

wu-tang

hij begon leuk met een goed nummer helaas was dat het enige goede aan de film !!

avatar van Opportunist187

Opportunist187

Hij begon inderdaad erg goed met die muziek maar wat een bagger film werd het toen,niks zeggende personages die helemaal niet overkomen als mensen uit de 60's met slecht acteerwerk.Ook klopte zelfs de outfits niet van de vietcong en toen zo'n b-acteur 5 minuten met zijn gezicht in beeld kwam en daarna ineens ging huilen begon ik te spoelen en daarna heb ik hem uitgezet uit ergenis.

avatar van Cicero83

Cicero83

Goede film vond ik. Spanning was goed in de tunnels, ook het claustrofobische effect van de tunnels werd goed benadrukt door veel close-ups. Goede boodschap

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Leuke film om te kijken zeker als je net in Vietnam bent geweest in Chi Chu en zelf hebt gezien hoe dit tunnelcomplex er uit zag. Het begin was wat traag maar eenmaal in de tunnels begon het een film te worden die ons ging boeien.

Goed gefilmt en weergegeven, prima einde laat weer eens de waanzin zien van wat er gebeurde 40 jaar geleden.

avatar van Kevoee

Kevoee

Voor iedereen die last heeft van Claustrofobie!

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Die Uwe Boll gaat het langzaam leren nog een aantal kleine verbeteringen en het wordt nog wat met hem.

De film komt realistisch over maar daar komt gelijk het grote minpunt. Het blijft jammer dat de personages niet genoeg uitgediept worden zodat deze film overkomt als een slasher in een Vietnamjasje. Mede daardoor blijft er van een verhaallijn weinig over wat wel bv het geval is bij platoon en daardoor kan deze film daar absoluut niet aantippen.

Het acteerwerk is goed maar is ook niet zo moeilijk met die niet uitgediepte karakters. Het is gewoon afwachten in welke volgorde iedereen geslacht wordt.

De blu-ray uitgave van deze film is gewoon goed met een super beeld en dito geluid en dat draagt zeker bij aan het kijkplezier.

Ik vond deze film toch de moeite waard om te kijken en de film heeft mij zeker niet verveeld en daardoor geef ik de film toch 3*.

avatar van mark124

mark124

gewoon een B-film, overslaan

avatar van plompa

plompa

zeer slechte film, heb 0.5* gegeven maar is eigenlijk teveel. slecht acteer werk, geen karakters, emotieloos, geen verhaal en een einede wat nergens over gaat.

avatar van Lovely Boy

Lovely Boy

Hmmmm......ja moet hem nog maar eens zien. Was niet ongeloofelijk slecht maar er missen toch ook wat dingen om hem heel goed te maken. Het verhaal is op zich wel lekker rauw en niets ontziend, hoe het in beeld gebracht is ook best goed en gruwelijk is het hier en daar ook best.

Maar waar ik me persoonlijk het meeste aanstoor zijn een aantal niet profesionele militaire dingen. Hoe haal je het in je hoofd om een basis zonder perimeter midden in tunnelcity te zetten? Dat is vragen om ongelukken.

avatar van Baldur

Baldur

Lage score, mja, Boll. Eigenlijk een prima film dit! Vooral de scenes in de tunnels waren erg goed.

avatar van Waku

Waku

Matige oorlog slasher.

Camerawerk is hier en daar rommelig en acteerwerk is ook erg simpel. En dat geldt eigenlijk eveneens voor de rest van de film.

Zeer oppervlakkig, geen van de personages boeit en eigenlijk kijkt men 90 minuten naar slachtingen in en rondom de tunnels van begin tot eind. Plus wat gekruip in die zelfde tunnels. Pikke donker ook nog uiteraard waardoor de helft je ontgaat als kijker.

Bloedig pulpje verder heeft "Tunnel Rats"niets te bieden.