Genre: Actie / Misdaad
Alternatieve titels: (Re) Assignment / Assignment / Tomboy / Revenger
Verenigde Staten / Frankrijk / Canada
Geregisseerd door: Walter Hill
Met onder meer: Sigourney Weaver, Michelle Rodriguez en Tony Shalhoub
IMDb beoordeling: 4,7 (9.559)
- Niet beschikbaar op Netflix
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot The Assignment
"A revenger's tale."
Een huurmoordenaar wordt erin geluisd door een stel gangsters. Hij valt in de handen van de criminele chirurg genaamd 'The Doctor', die hem verandert in een vrouw. De huurmoordenaar die nu een vrouw is, gaat uit op wraak, waarbij ze geholpen wordt door een verpleegkundige genaamd Johnnie, die zo haar eigen geheimen heeft.
Frank Kitchen / Tomboy
Bodyguard
Edward Gonzales
Sebastian
schram101
Nieuwe van ouwe rot Walter Hill. Hoewel ik amper meer dan drie films gezien van de man gezien heb is dit natuurlijk sowieso interessant. Alleen om het plot en de cast.
mcdaktari
Hier ben ik ook heel benieuwd naar want het is inderdaad alweer een poosje geleden dat ik een film van Walter Hill zag. Kijk er naar uit.
SPT
Helaas. Een goede cast, maar een ridicuul, ongeloofwaardig en vooral heel erg oninteressant plot nekken de film en maken het uitzitten ervan tot een ware straf. Het label actie is de film nauwelijks waardig, het is meer een traag misdaaddrama.
ronnieboy
John Milton
- The Warriors '79
- Southern Comfort '81
- 48 Hrs. '82
- Last Man Standing '96
- Undisputed '02
- The Assignment '16
Van die 6 staat toch geen meerderheid in mijn cultuurrijtje. Ligt dat aan mij?
Tegenvallende film waarin er op een wel heel ludieke wijze wraak wordt genomen op een huurmoordenaar. Het duurt nogal even voordat het verhaal enigszins op gang komt, maar ook hierna blijft het allemaal wel wat rommelig. De geslachtsverandering is een leuk gegeven, maar hier wordt te weinig mee gedaan. Het levert Michelle Rodriguez wel een aparte rol op. De film had wellicht beter gewerkt als het wat meer over de top gebracht zou worden. Net geen 2.5 sterren.
cor1946
Redelijke wraakfilm met goed spel van Weaver en Rodriguez. Wat apart maar vond hem het aanzien waart.
coumi
- 11960 stemmen
- The Warriors '79
- Southern Comfort '81
- 48 Hrs. '82
- Last Man Standing '96
- Undisputed '02
- The Assignment '16
Van die 6 staat toch geen meerderheid in mijn cultuurrijtje. Ligt dat aan mij?
Waarschijnlijk wel aan je leeftijd. Ben 49, tijdens mijn tienerjaren was de heer Hill toch de man als je had over de betere actiefilm. Uit mijn hoofd kan ik, zonder moeite, titels als Extreme Prejudice, Streets of Fire en het klassieke The Driver(inspiratiebron voor Gosling's rol in Drive) aan je lijstje toevoegen. Ben zeer benieuwd wat deze krasse knar nu weer uit zijn mouw heeft geschud, en ga dezer dagen eens kijken. Zo te lezen lijkt dit inhoudelijk een beetje op zijn eerdere Johnny Handsome waarin een nog jonge Mickey Rourke door een chirurg word omgebouwd(hoe profetisch!) teneinde zo wraak te kunnen nemen op de bende die hem tijdens een job heeft besodemieterd.
John Milton
Maar: nu ben ik wel benieuwd of hij jou beter gaat smaken, coumi. Hope so.
coumi
- 11960 stemmen
Gisteravond bekeken, vond hem kleine voldoende waard(drie sterren), vooral omdat de typische Walter Hill stijl(lekkere simpele harde rechttoe rechtaan actie, zonder de orgie van bloed die er tegenwoordig bij schijnt te horen) weer heel herkenbaar was. Kan me wel voorstellen dat degene die geen nostalgische gevoelens heeft bij Hill, er niet veel aan vind. Qua verhaal stelt het niet veel voor, bovendien beetje gejat uit de eigen keuken(Johnny Handsome). Weaver als emotieloze bad girl kon me niet bekoren, ze boezemde me in elk geval totaal geen angst in. Rodriguez als fast en furious manwijf is wel goed gecast. Ze is natuurlijk geen topactrice maar hier was ze wel op haar plaats in een rol die dicht bij haar zal liggen.
Tsja, conclusie kan zijn dat Hill langzamerhand naar zijn welverdiend pensioen kan toewerken. Zijn kenmerkende stijl is tegenwoordig wat achterhaald, het grote publiek stelt tegenwoordig hogere eisen aan een actiefilm. Zijn laatste films waren gewoon een stukkie minder dan we uit zijn pioniersperiode gewend zijn. Een euvel waar ook een andere jaren tachtig held, John Carpenter, mee te maken heeft.
Desalniettemin: laat de herinnering aan deze kanjers goed blijven.
Pazmaster
Oei, dit is geen beste film hoor. Een verhaal dat aan alle kanten rammelt, een mager script, slappe dialogen en van de actie moet de film het ook al niet hebben. Weaver maakt geen beste beurt, ze dreutelt haar tekst op zonder enige emotiie, erg slecht. Rodriguez (wat een stoer wijf is dat toch) compleet met baard, borsthaar en blote pik moet voor man doorgaan maar ik vond het niet geslaagd, ze bleef ondanks alles toch te vrouwelijk. Het is allemaal niet zo interessant en eigenlijk alles schreeuwt B FILM! Enige pluspuntje dat ik kan bedenken is dat we Rodriguez naakt te zien krijgen.
filmkul
- 2036 stemmen
Zwakke film. Het verhaal is niet al te best en wordt ook nog eens matig uitgewerkt door Hill. Er is veel te veel dialoog wat niet past bij dit type film. De film mist daardoor spanning en is ook niet vooruit te branden. De actiescenes zijn eveneens matig en doorsnee. Rodriguez is aardig gecast maar vlamt niet. Leuk om Lapaglia weer eens te zien. Overbodig werkje. 1.5
Collins
Het begint goed. Er hangt meteen een lekker sfeertje. Onheilspellend, koud en duister. De personages zijn ook in orde. Ze zijn koel en hard. Zelfs een tikkie enigmatisch. Ja, in eerste instantie voelt het allemaal best ok. Er is spanning en kijkplezier.
Maar al snel komt de klad erin. Inhoudelijk deugt er namelijk niet veel van. Het verhaal dat zich ontvouwt, is niet heel plausibel. Bovendien rammelen de losse verhaallijntjes ook nog eens behoorlijk.
De spannende sfeer brokkelt al snel af en keert in het restant van de film niet weerom.
Nee, met het verhaal komt het niet meer goed. Met de personages gaat het ook snel bergafwaarts.
De personages zakken in het filmverloop verder en verder weg in een moeras van ongeloofwaardigheid. Het is een permanente staat. Na de val is er geen opwaartse beweging meer. Als een personages eenmaal ongeloofwaardig is geworden, dan blijft hij dat. Acteertalent of niet.
Het enige kijkenswaardige dat rest is wat actiewerk. En dat is er slechts sporadisch.
Ben over het algemeen erg gecharmeerd van Hill's werk, maar deze film is Hill onwaardig.
Matig.
schumacher
Afgezet toen ik zag dat Rodriguez daar als vent speelde en mee ne lul aanliep, dzjeezes mensenlieg zeg.
Gebuisd. Genoeg gezien. Kwam ook gewoon niet goed over.
En ik vond het maar saai gedoe.
blurp194
Ongewoon.
Een soort stripverhaal achtige vertelling, die ook nog eens best traag verteld wordt. Maar ondertussen een sterke sfeer, lompe en harde karakters, en af en toe wat leuke actie. Niks mis mee vind ik, en geloofwaardig, tsja, ze zeggen nergens dat het echt gebeurd is - er zijn zat films waar een nog veel groter beroep op suspension of disbelief gedaan wordt.
Ondertussen is Rodrigues precies op haar plaats als de omgebouwde Frank, en doet Weaver net voldoende sinister om haar deel van het verhaal in te vullen. Dat is wellicht wel het wat zwakkere punt, de flashbacks komen niet altijd heel goed uit de verf. Wel mooie beelden vind ik dan weer.
Kortom, beter dan ik verwacht had, zeker met de teksten van mijn voorgangers hier in het hoofd. Zeker niet Hill's beste film ooit, maar ik vind zeker niet dat hij zich er voor moet schamen.
Biosguru
Rare wat ongemakkelijke film. Het idee is wel grappig, maar wordt niet verder uitgewerkt. De film voegt verder niets toe aan het verhaaltje op de "hoes". Casting is ook wat ongemakkelijk. Rodriguez is geen moment geloofwaardig. Vooral omdat er sterk op lichaam gespeelt wordt en niet zozeer op allerlei andere gender zaken.
Ik moest aan Gina Carano denken, die had deze rol beter kunnen vertolken. En is wat mij betreft ook een betere actrice.
Beroerde misdaadfilm van oude rot Walter Hill, die het regisseren duidelijk verleerd is. De kansloze plot (Hill is tevens verantwoordelijk voor het script) is even hilarisch als ongeloofwaardig en de film ziet er bijzonder lelijk uit. Michelle Rodriguez doet haar best in de maffe hoofdrol maar delft al snel het onderspit. Tegen zoveel mallotige plotdetails is niemand opgewassen.
Noodless
De film gaat al in de eerste 5 minuten serieus in de fout met Michelle Rodriguez die hier op draaft met een baard om zogezegd die huurmoordenaar te spelen. Waarom laten ze hier gewoon geen gewone echte man spelen? Ik vond het echt niet overkomen en eerder belachelijk. Ook het verhaal weet niet echt te boeien en de flashbacks zorgen voor een chaotisch geheel. Normaal gezien vind ik Rodriguez wel leuk in films door haar stoere manier van acteren , maar hier werkte het niet zo goed. Ook al is ze hier redelijk wat naakt te bewonderen.....maar dat terzijde. 5/10
Grindhouse62
- 2065 berichten
Ongewoon.
Briljant uitgangspunt, maar komt niet lekker uit de verf. Vooral de hele Weaver lijn kan je eigenlijk gestolen worden en hierdoor krijgt Rodriquez minder screentime dan je zou willen.
Jammer. Had echt meer ingezeten.
Basto
Ik ben wel fan van Walter Hill. En ook in deze productie herken je zijn hand. Stoer, to the point en binnen 100 minuten vertelt.
Wat wel jammer is, is dat het gebrek aan budget m opbreekt. Je merkt duidelijk dat hij overal veel meer shots had willen draaien en zijn energieke editing ontbreekt daardoor. Ook voor de make up voor Roderiguez als man was duidelijk te weinig tijd. Dat stoorde me toch wel in het begin.
Maar verder vertelt Hill dit bizarre wraakverhaal met vaste had en was het absoluut vermakelijk.
3,5
Werkloze acteurs voeren Shakespeare op in gewelddadige game, 'Mr. K' is aangekocht door Amerikaanse distributeur | MovieMeter Recap
'No Country for Old Men' is morgenavond (20 januari) op televisie te zien: 'Prachtige film vol sfeer en dwaze figuren en dialogen'
'Escape from Alcatraz' staat binnenkort weer op Netflix: 'Dit is voor mij de ultieme gevangenisfilm'
Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?
Autoreiji: Biyondo
Actie / Misdaad, 2012