Meet the Spartans (2008)
Komedie
84 minuten
geregisseerd door Jason Friedberg en Aaron Seltzer
met Kevin Sorbo, Carmen Electra en Sean Maguire
Parodie op de film 300 waarin de Spartaanse strijders een oorlog moeten uitvechten met het grote Perzische leger. In deze film wordt de andere kant van het verhaal getoond, namelijk dat de Spartanen niet zo'n gedisciplineerd en oorlogzuchtig volkje waren als algemeen wordt aangenomen.
- nummer 46 in de flop 100
Trailer
Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.
Links
Zoek naar deze film op dvd/blu-ray op AmazonIMDb (2,8 / 101419)trailer (YouTube)kijk op Film1iTunes: € 9,99 / huur € 3,99Google Play: € 14,99 / huur € 3,99kijk op Amazon Prime
Te goedkoop ook!!!
ik beken hier en daar best wel gelachen te hebben, niet uitbundig, maar toch,...
Voor een avond kijken saai.
Ik geef een 1.5 omdat we hem op school keken en hij nog wel lachen was!

maar heb m niet uit kunnen kijken, daar was het te slecht voor hehe

flauwe film maar wel soms waar je echt soms moet om lachen.

Dat is eigenlijk het enige pluspunt
De film duurt ook maar 60 minuten, dus leuk voor tussendoor. Bij de scenes die daarna nog kwamen viel ik in slaap.
Vaak té flauw en té goedkoop, maar heb wel regelmatig moeten lachen dus daarom nog net 2*.
60 minuten? Toen kwam bij jou de aftiteling? Dan heb je niet de gehele film gezien ben ik bang.
Een erg slechte parodiefilm die volgens mij indertijd zelfs een bioscooprelease had gekregen. Onbegrijpelijk als je de film nu terugziet.
Ik vond er weinig grappig aan, allemaal te fel overdreven.
Maar ben ook geen liefhebber van het genre.
Onder de les is het een leuke film.
Voor een avond kijken saai.
Ik geef een 1.5 omdat we hem op school keken en hij nog wel lachen was!
Op wat voor school kijken ze dit soort films? Was het voor de lol in een laatste les of moest je er ook nog wat van opsteken?
Nee was gewoon voor de lol, was volgens mij een invalkracht voor een dag.
Hou van scary movie, dit was SLECHT
The world isn't fair!
Het blijven nogal typische films die eigenlijk alleen maar van dit duo kunnen komen die blijkbaar op het gebied van parodiefilms maar weinig grenzen kennen. En telkens wanneer ze te veel op een hoop gooien wil het maar niet werken. Rustigere parodiefilms zoals Superfast! werken beter bij dit duo.
Net als Disaster Movie en Epic Movie wil Meet the Spartans vooral zo veel mogelijk inspiratie uit andere films halen en ze hierin verwerken. Maar vergeet daarbij vaak grappig te zijn. Het is vooral erg random, dat soms nog wel werkt, maar in het algemeen is het te lui en te random om echt leuk te zijn.
Visueel nogal groots opgezet, maarja, dat komt er bij dit soort film natuurlijk makkelijk uit. Ook wel nodig, want kleinschalig werken dit soort films maar zelden. Het is alleen jammer dat de makers zich te letterlijk focussen op het maken van een zo druk mogelijke parodiefilm inplaats van een normalere parodiefilm uit te flappen.
Grappen raken het doel ook niet zo vaak. Vooral omdat de timing meestal niet al te goed is en sommige grappen echt veel te lang doorgaan. Vele vormen van parodie slaan ook de mist in, zoiets als superheldenfilms hierdoor heen gooien bijvoorbeeld vraagt al snel om falen.
Hier en daar nog wel een grappig momentje, maar voor de rest nogal over-the-top kinderachtig en eigenlijk hoe een parodiefilm niet moet zijn. Het leuke is voornamelijk als je af en toe een verwijzing neergooit naar een andere film, maar niet bij elke grap. En daar liggen de zwaktepunten van deze film dan ook.