Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Christian Alvart
Met onder meer: Renée Zellweger, Jodelle Ferland en Ian McShane
Releasedatum: 18 maart 2010
Plot Case 39
"Some cases should never be opened."
Emily Jenkins is een sociaal werkster voor families met problemen. Ze heeft allerhande soorten van ellende wel gezien, maar haar ontmoeting met de 10-jarige Lilith is wel erg bijzonder. Het meisje wordt mishandeld door haar ouders en Emily is bang dat ze haar zullen vermoorden. Emily probeert van alles om het meisje uit huis te plaatsen en neemt haar ondertussen zelf in huis, maar na verloop van tijd ontdekt Emily dat de zaak wellicht iets gecompliceerder ligt.
Emily Jenkins
Nancy
Diego
Javier
Joera
Ik had er meer van verwacht. Vond het een beetje een aftreksel van Orphan, die ik veeeele malen beter vond.
Vond het ook jammer dat het hele duivelse gebeuren erbij kwam, dat vond ik niet leuk.
dinal12000
Beetje standaard en voorspelbaar maar wel goed uitgewerkt. Een aantal fijne schrikmomenten.
Stewie Griffin
Hele spannende film!
Dit is pas horror!
Zeker een aanrader!

Donvado
Ik vond het erg voorspelbaar en inderdaad een aftreksel van Orphan. Het moment dat Doug 'vermoord' wordt door zijn eigen angsten, de wespen, vind ik het jammer. Ik was aan het hopen dat het een droom van hem was, maar het tegendeel bleek waar....... Een aardige film om op een regenachtige vrije middag te kijken, niet meer en niet minder.
Gang_Star
Zeer voorspelbare thriller... maar dat maakt hem zeker niet slechter erop. Meer dan 100 minuten spannend vermaak. Niks voor mij om over te klagen.
SgtP
Ik vond dit echt een zeer vermakelijke film!
Erg spannend, goed verhaal.
Af en toe iets te voorspelbaar maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Zeker een aanrader als je een spannende thriller wilt zien met duivelse praktijken
Debster40
Spannende film! Redelijk voorspelbaar maar ik heb me toch prima vermaakt. Ik vond het wel wat jammer dat de film erg realistisch begint en dat dat na de scéne in de badkamer wat omslaat. Maar desondanks was de film superspannend. Renée Zellweger is af en toe een tikkeltje irrirant maar het jonge meisje speelde erg goed, wat een creepy meisje, brrrrr.
Tarkus
Prima horrorfilm, die evenwel erg lijkt op 'Orphan' die ik nog niet zo heel lang geleden heb gezien.
Maar ook hier is de opbouw spannend en het einde zelfs een beetje griezeliger dan bij 'Orphan'.
Goede rol evenwel van Renée Zellweger en een prima vertolking van de kleine Jodelle Ferland.
Voor de horror-thriller-liefhebbers, een aanrader.
Alper
Spannende en goede film. Bijna alles was te voorspellen.... Simpele slotfase, had wel meer verwacht. Goed voor een avondje horror/thriller, maar geen top film helaas.
scorepio
Spannende thriller die bijna hetzelfde verhaal vertelt als "orphan".
Laatst vernoemde vind ik echter wel een beter verhaal hebben.
Desondanks zijn beide titels toppers in het genre.
SaNDuTjE
Redelijk verrast door deze thriller. Ondanks de cliches en dat ik een hekel aan Zellweger heb, is dit toch een vermakelijke film die zeker z'n spannende momenten kent.
De vergelijking wordt al snel met Orphan gemaakt en dat is deels ook terecht. Het meisje wordt in deze film ook erg goed neergezet, maar niet zo sterk als in eerder genoemde.
Het verhaal is simpel en al snel weet je welke richting het op gaat, toch is niet alles voorspelbaar waardoor het leuk blijft om te kijken. Ondanks dat er weinig gebruikt gemaakt wordt van effecten zorgt een personage, in de vorm van het meisje, een keer voor de spanning. En daar kan geen CGI of liters bloed tegenop.
Prima vermaak!
Lyonesse
Zeeeer voorspelbare standaard thriller/horror movie. Film volgens het boekje. Maar wil je gewoon met een zak chips chips op de bank ff een filmpje pakken dan kun je hem wel kijken. Wil je verrast worden, plotwendingen en lekker napraten, laat hem dan liggen. En ga niet letten op het stemgeluid van Renee Zellweger want dan ga je je irriteren. Ik heb me wel vermaakt maar het zal wel bij deze ene keer blijven.
Didi1977
Een erg goede film wat mij en mijn vriend betreft. Film verloopt vlot en houdt de spanning er goed in! Zeker een aanrader!
Fox McCloud
Goede film.
109 minuten op het puntje van mijn stoel gezeten. Ik had weinig verwachtingen van deze film, maar de film wist mij positief te verrassen, misschien bevond ik deze film daarom wel zo goed.
Het begon allemaal nog al voorspelbaar, maar dat veranderde al gauw. De spanning wordt zorvuldig opgebouwd en mondt uit in een mooie plottwist.
Goed verzorgde film. De special effects zijn niet van het hoogste niveau, ook de dialogen zijn niet al te verheffend. Desalniettemin een bovengemiddelde horror/thriller.
tieske!
eindelijk, een film waarin ik me kapot schrik.
de horror factor: 5 sterren
de film zelf: 3 sterren
Xx_YOU
Vond het een aardige film, was inderdaad wel
voorspelbaar... Maar vond hem desondanks tot het eind aan toe spannend of het kleine monstertje uitgeschakeld kan worden en hoe!!
jassie89
Dit is een film zoals je een horror film verwacht. Met de gebruikelijke cliche momenten!
Matig, maar ook niet echt slecht.
Redelijk Hollywood formule werkje. De film heet eigenlijk niet zoveel te bieden, maar weet toch wel vlot te vermaken. Er zijn een aantal scenes die er uitspringen, zoals die met de horzels. Deze zijn redelijk strategisch geplaatst zodat er bij elk dipje weer wat drive in de film komt.
Zellweger (kende haar niet) doet het niet al te best, de rest van de cast doet het wel aardig. Ferland is langzaamaan een aardig repertoire aan het opbouwen, ook Cooper is ondertussen een bekend gezicht.
Naar het einde toe wordt het allemaal wat minder, einde is ook te makkelijk en pover uitgewerkt. Had wat meer pit in mogen zitten. 't Is verder ook geen echt opmerklijke film, maar voor een keertje best goed te doen.
Kende je Renee "Bridget Jones" Zellweger niet eens?
Valt me lichtjes van jou tegen Onderhond
soom
Kende je Renee "Bridget Jones" Zellweger niet eens?
Valt me lichtjes van jou tegen Onderhond
mnrk
Prima horror/thriller film....
Het verhaal is prima en wordt goed gebracht waardoor het spannend blijft.
Ook het acteerwerk is erg goed, Zellweger / Cooper waren erg goed. Maar Jodell Ferland was helemaal geweldig, zoals zij het onschuldige meisje speelde was zeer sterk.
Apollinisch
Niet onaardig.
Vooral de eerste helft is te pruimen. Verrassend is de film geen moment, maar het mysterie is dan nog aanwezig en weet ook te boeien. Hoe Lilith (Ferland) zich in het gesprek met Doug (Cooper) van het ene op het andere moment tot een waar duvelmeiske ontpopt schoot echter in het verkeerde keelgat. Eén hoofdrolspeelster die er niks van bakt, Zellweger,wil ik nog wel accepteren, maar twee? Dat gaat wel heel ver.
Het laatste uur, waarin de twee meer en meer op elkaar zijn aangewezen, is dan nog wel vermakelijk, maar vooral behoorlijk generisch. En niet eng of spannend. Toch mijn voornaamste drijfveer om tegen beter weten in serieuze horrors en thrillers te blijven kijken.
max cady
De naam "Lilith" zegt al genoeg op zich voor de mensen die het wat zegt.. Zelf de film nog niet gekeken maar dit ga ik morgen doen. Gezien de reactie's lijkt het me een leuke film ...
benthe
Hij is leuk, maar als je eerst deze kijkt en dan Orphan en dan denkt, he deze lijken heel erg op elkaar, heb je ook veel vergelijkings materiaal
Iig, deze was iets minder als Orphan.
Kiefta
Orphan was goed, deze in dat opzicht iets slechter. Orphan was iets realistischer. Dit kon ik minder serieus nemen (meer computergestuurde effecten ipv een grimeur).
Hoe dan ook, een goede film daarom van mij een 3.
Noodless
Beter dan Orphan. Het verhaal wordt goed opgebouwd en moet het niet hebben van overdreven veel effecten , plotwendingen of schrikmomenten. Beide verhalen lijken ook op elkaar , maar zijn toch anders uitgewerkt. Vooral de vader-figuur kwam hier overtuigend over.
En dat is net het probleem bij Orphan ( de aangewezen vaderfiguur speelt in deze film een ergelijke irriterende rol ). Dat is dan ook de grote doorslag dat Case 39 bij mij dan beter scoort.
Want de jonge hoofdactrices in beide films zijn een genot om naar de kijken. Ijzersterke rollen !
Ook de andere rollen zijn te pruimen. 7,5/10

Eerder dit jaar een Netflix-hit: 'Case 39' verdwijnt binnenkort uit het aanbod

Horrorfilm 'Case 39' met Bradley Cooper wordt goed bekeken op de Nederlandse Netflix

Netflix voegt binnenkort de horrorfilm 'Case 39' toe aan het aanbod

Los Ojos de Julia
Horror / Thriller, 2010

Butterfly on a Wheel
Thriller / Drama, 2007
kindermishandelingdetectiveofficesocial workerbovennatuurlijkmoordmental institutionjeugdgewelddangercityscapedrawnfalling elevatorpier superkrachtpsychologicaldeadlymind and soul