• 9.379.030 stemmen

Met onder meer: Mark Wahlberg, Zooey Deschanel en John Leguizamo

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 12 juni 2008

Plot The Happening

"We've sensed it. We've seen the signs. Now...it's happening."

Het getrouwde stel Elliot (Mark Wahlberg) en Alma (Zooey Deschanel) moet samen met een groep vreemden vluchten voor een apocalyptische crisis die de wereld dreigt op te slokken. Deze vreselijke gebeurtenis zorgt ervoor dat mensen helemaal doordraaien en zichzelf doden. Veel mensen denken dat het een virus, of zelfs een terroristische aanslag is, maar niemand kan het met zekerheid zeggen. Tot een ietwat excentrieke bioloog met een mogelijke uitleg komt.

Kiros schreef:

Wat breng je dat mooi. Ik zou bijna willen zeggen 'Dat gaat erg diep'.

Maar dat komt wellicht weer tè seksistisch over.

Ik heb al lang en breed uitgelegd wat ik niet kon waarderen aan deze flutfilm. Dat had je kunnen weten door op de tab 'zoek bericht' te drukken en mijn naam in te voeren. Tja...

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Eerst en vooral wil ik zeggen wat vijandig zijn jullie in jullie reacties! Iedereen heeft toch recht op zijn mening, zou iedereen dezelfde soort films graag zien, zouden er veel mensen zonder werk zitten!

Ik ben deze film gisteren in de cinema gaan kijken, normaal ga ik bijna nooit naar een thriller kijken in de cinema, maar hij wordt dan ook niet als een thriller beschreven en de trailer zag er nog redelijk uit.

Shyamalan is de laatste jaren één van mijn favoriete regisseurs geworden en met deze film bewijst hij weer waarom. Deze film is gewoon super.

Het verhaal op zich is zeer sterk, en het wordt goed uitgebouwd.

Eens te meer bewijst Shyamalan dat hij echt iets in beeld kan zetten, de shots zijn gewoon verbluffend! Enkel spijtig dat in 1 shots er een stuk van een microfoon in beeld komt, normaal vallen zulke dingen mij niet op, maar het was net tussen een rustige dialoog en ik zat op het puntje van mijn stoelen (van de spanning) en was naar dingen aan 't zoeken die erop wezen dat er iets ging gebeuren en toen zag ik bovenaan iets zwart verschijnen in beeld en dacht ik: aaah! maar ik zag dan dat het een microfoon was :d.

Aanvankelijk dacht is wel, is dit het, een uur en een half dat hij gaat filmen hoe mensen zelfmoord plegen. Maar gelukkig is dat niet zo, voor een deel natuurlijk wel, want dat is het verhaal, maar het wordt nadien dan niet meer zo in de verf gezet zoals in het begin van de film.

Ik heb veel commentaar gelezen op het feit dat Shyamalan er vanaf de eerste seconde van de film al goed invliegt, zonder eerst de personages voor te stellen. Ik vond dit jusit goed, het neemt je meteen mee in zijn verhaal. Ook hadden de figuren niet echt veel uitleg nodig, dat wat niet belangrijk in de plot van het verhaal! Zou hij met inleiding van de personages gewerkt hebben, zou er commentaar geweest zijn op het feit dat hij te traag op gang kwam. Er is altijd wel iets waar mensen over klagen.

Wat ik wel een terechte commentaar vond is het feit dat Zooey Deschanel een zeer zwakke prestatie neerzet! Mij doet ze steeds denken aan dat kieken uit Scary Movie. Hoe die rondliep in de film was inderdaad niet echt gepast. Op enkele momenten dacht ik, van nu heeft ze het, maar dan toch stelde ze me terug teleur.

Vele hebben ook commentaar op het einde. Ik vind het einde fantastisch! Ik vind niet dat in een film moet uitgelegd worden waarom iets gebeurt is, neen, het is gebeurd en daarmee dat. De onderliggende boodschap van de film en dan vooral het einde vind ik schitterend. Zelfs ik, die om zulke dingen niet echt geef, moest eens diep slikken en bij de moraal nadenken.

Shyamalan heeft duidelijk de kritieken op zijn vorige films gelezen, want wat er in the Village te kort was aan bloed, heeft hij hier duidelijk ingestoken! Op sommige momenten was ik zelf een beetje gedegouteerd van hoe het gefilmd was, dat bewijst enkel dat het natuurlijk schitterend gefilmd is.

Over het algemeen vind ik het een zware, diepe en enge film die gelukkig hier en daar een komische noot bevat om even druk af te laten. Hij laat een enorme indruk achter! Dat is ook de reden waarom ik deze film zo hoog beoordeel. Mijn eerste reactie na de film was: "Oh shit, man".

Ik kan al niet wachten op de volgende Shyamalan film!

avatar van denniskas

denniskas

Had er veel meer van verwacht, maar uiteindelijk vond ik 'm niet meer waard dan een soms vermakelijke mysterieuze horror. 3,0

avatar van me2again

me2again

Gisteravond gekeken vond het een hele slechte film.

Verhaal is heel voorspelbaar, zeker niet aan te raden.

Ik vind dat hij veel te goed wordt aangeprezen.\

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Dat zeg jij met een gemiddelde van 2,48 hier?

avatar van mihan

mihan

Zooo wat een teleurstelling zeg. Na de trailer en wat info gezien te hebben dacht ik toch echt dat The Happening Shyamalan's herrijzenis van prut zoals Lady in the Water en the Village zou zijn. Helaas bereikt Shyamalan het niveau van the Sixth Sense en zelfs Unbreakable niet.

Na een uitstekend concept en eerste deel van de film valt het in het tweede deel in duigen. Ik kan niet echt heelmaal zeggen waar het aan ligt en mischien is het persoonlijk maar de richting waar het verhaal heengaat in het tweede deel sprak me totaal niet aan. Aan de acteurs ligt het niet want Wahlberg zet een vreemde doch degelijke rol neer. En in tegenstelling tot andere mensen vond ik Zooey Deschanel niet eens zo slecht. Het acteerniveau wat ze in Hitchhiker had neergezet haalt ze bij lange niet dat geef ik wel toe. Ik denk dat het meer aan het slechte script lag dan aan de acteurs dat de rollen die zijn neergezet zo slecht overkwamen. Overigens vond ik de rol van Leguizamo wel vreemd en onnodig.

Al met al had ik er meer van verwacht. Helaas.

Kadafi

Deze film krijgt een diepe zucht van mij. *Hhhhh*

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Wat leuk: de Libische Leider zit ook op Moviemeter!

avatar van Kierkegaerd

Kierkegaerd

En zie eens hoe slecht deze film is, zo slecht dat iedereen hem wel even moest zien. Zoveel goede films die geen 700 reacties krijgen. Maar akkoord, de regisseur heeft ons goed beet: er is geen verrassing, maar we blijven wel tot het einde toe kijken omdat we hopen op een verrassing. Nooit meer vertrekkend publiek! Geniaal! Voorts ben ik van mening dat een mens met een hoofdkussen en een set handboeien een zelfmoordpoging goed kan voorkomen, want zomaar je tong inslikken is zo eenvoudig nog niet.

Lord Flashheart schreef:

Wat leuk: de Libische Leider zit ook op Moviemeter!

En waar komt "Lord Flashheart" vandaan?

Blackadder dacht ik zo?

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Zullen we 't weer over de film hebben?

Kadafi

Ja, zoals ik al zei. Waardeloos. De hele tijd paniekzaaierij om iets wat niemand kan bevatten, en om voor een verklaring daar dan een uur lang op te moeten wachten zeg, gatverdamme. M'n luiken vielen geregeld dicht, zo saai dat gejammer en gezever. Slap acteerwerk daarbij en je hebt 1 sterretje over. Zo duidelijk m'n 1 ster beargumenteerd?

avatar van Waku

Waku

Heel veel verschillende en negatieve recencies.

Ook in de media vooraf.

Dus vrij sceptisch aan deze thriller begonnen.

Maar hij viel me zeker niet tegen!!

De film is behoorlijk mysterieus.

Er hangt een sluier van geheimzinigheid rondom "The Happening".

En de zelfmoordacties zijn soms behoorlijk huiveringwekkend.

Niks mis met deze film.

Al is enig minpuntje het matig acteerwerk van meisje Jessie.

Kwam vrij geforceerd over.

Verder een ruime voldoende voor deze "The Happening"..

avatar van otherfool

otherfool

Films van Night beginnen een Happening an sich te worden; de man vergallopeerd zich aan z'n thema's maar op één of andere manier vind ik het nog sympathiek ook.

The Happening begint erg sterk met mysterieuze zelfmoorden en een onduidelijke vijand maar door de corny verwikkelingen, superslappe romantische inslag en het ronduit zwakke acteren (Deschanel zakt door de mand) verslapt de aandacht. En dan blijkt dat Night niet weet waar hij heen wil; alles open laten is hier een keuze van zwakte.

Na Lady in the Water een nieuwe misser van Night derhalve. En toch en toch en toch zal ik zijn nieuwe film weer met veel plezier tegemoet zien, terwijl ik 2 van zijn 6 films maar een voldoende gaf. Raar is dat.

2*.

avatar van KillBill1978

KillBill1978

De trailer en het begin van deze film vind ik veelbelovend. De combinatie van een slecht verhaal, zeer matige acteerprestaties, en niet al te beste acteurs, maakt dit in mijn ogen tot een flop. De film boeit absoluut niet. Jammer voor Mark Wahlberg een van zijn slechste rollen...

1,5* is nog vet beloond...

avatar van alec

alec

Waku schreef:
... En de zelfmoordacties zijn soms behoorlijk huiveringwekkend ...

Zeker, het wordt vrij expleciet vertoond. Verder, het script is orgineel, een beetje inlevingsvermogen zou de waardering flink doen opleven
Soms heeft het wel iets weg van een aflevering uit "Twilight Zone", het vage, schemerige, terwijl het verhaal in essentie vrij simpel is. Wahlberg als nerd is goed gecast, zijn rol is niet de held die we kennen in de vrij recentere actie films die nu in de bios te bewonderen zijn. Sommige scenes waren ook grappig ( o.a. zijn bekentenis over zijn 'vreemdgaan') maar dat was denk ik om het ijs te breken. Als je 'Signs' van M. Night Shyamalan goed vindt is dit zeker intressant.
Een *4.0

avatar van treeass

treeass

Na het zien van de trailer in de bioscoop bij Doomsday, was ik erg enthousiast over deze film. Maar buiten de (soms ietwat overdreven) zelfmoorden, is het er een om gauw te vergeten. Wat een platte karakters, er wordt geen moment echt gestalte aan ze gegeven. Wahlberg in mijn ogen absoluut in zijn slechtste rol !

Toch 2* voor de zelfmoordscene's...

avatar van joeythebest

joeythebest

Ik vond het nog goed meevallen. De acteerprestaties waren wel een beetje ondermaats, maar het verhaal vond ik best wel spannend. Er had wel meer in kunnen zitten.

avatar van MARCOS72

MARCOS72

Wat een bagger film.

Jammer van je tijd.

avatar van maurice74

maurice74

Als er iemand gebakken lucht verkoopt dan is het M. Night Shyamalan wel. Na het belachelijke Dame in het Water komt die nu met een film die zelfs niet kan tippen aan de slechtste aflevering van the X-files.

avatar van SalsaLover

SalsaLover

Ik heb een "Happening" meegemaakt ,ik viel in slaap van het geruis van de bacterie versprijdende bomen.

Dat zone film in de cinema zaal geraakt .

Is onze samenleving dan zo oppervlakkig geworden?

Ik heb de film nog niet gezien maar ik heb de trailer gezien en hij leek mij wel goed. Waarom is het gemiddelde zo laag en zjin er (bijna) alleen maar negatieve comments? Is ie echt zo slecht?

avatar van morfiusc

morfiusc

Alle respect voor de mensen, maar dit is echt een waardeloze film.Konden meer met het verhaal doen.

jesseverdellen schreef:

Nee, het is eigenlijk een geweldige film maar we vinden M. Night Shyamalan een sukkel. Vandaar al die slechte waarderingen.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

jesseverdellen schreef:

Eens in de zoveel tijd moet je gewoon even een film een slecht cijfer geven om je geloofwaardigheid te houden, jammer voor Shyamalan dat het net deze film moet zijn.

avatar van TonyMontana

TonyMontana

IcU schreef:

Mark Wahlberg acteer vreselijk in deze film..

kos schreef:

Opvallend slecht acteerwerk ook, Wahlberg en vooral Deschanel kunnen toch wel wat beters dan dit zou je denken..

Tep Zepi schreef:

Belachelijke acteerprestatie van Mark Wahlberg. Ik heb me er echt anderhalf uur aan liggen ergeren.

Goodfella1812 schreef:

vooral Mark Wahlberg lijkt te acteren alsof het zn allereerste film is zo slecht..

etc....

heb geniaal advies gevonden op imdb:

hpnerd5692 schreef:

I find the best way to watch the Happening is to pretend that Mark Wahlberg is actually playing Dirk Diggler in his first non-porno film. Its much more enjoyable that way, and explains Wahlbergs terrible work on display.

(Dirk Diggler = Wahlberg's personage in Boogie Nights

avatar van deTuinman

deTuinman

los van de acteerprestaties ben ik erg tevreden over het verhaal en de uitwerking ervan

want werkelijk, het is weer heerlijk op z'n shyamalan's, sprookjesachtig, vol spanning en veelzijdige karakters

echter de uitwerking was brak, maar het idee kreeg m'n interesse

niveauvergelijkingen:

the sixth sense en unbreakble

the village en lady in the water

signs en the happening

avatar van briek

briek

Ik vind dat men hier over het algemeen te streng is voor deze film. Zo slecht was hij toch niet, het was een origineel concept. Ik heb bij momenten op het puntje van mijn stoel gezeten. Deze film is toch zeker geen afrader

avatar van JacoBaco

JacoBaco

briek schreef:

Geen afrader, maar ook geen aanrader.

Sommige dingen zijn te grappig om er een afrader van te maken.

Sommige dingen zijn te slecht om er een aanrader van te maken.