• 9.159.108 stemmen

Met onder meer: Warwick Davis, Jennifer Aniston en Ken Olandt

• iTunes Bekijk via iTunes
  • CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Leprechaun

"Your luck just ran out."

De kinderlijke wijsheid zegt dat als je een kabouter vangt, je recht hebt op zijn pot gevuld met goud. Dan O'Grady heeft dit mogen ondervinden, maar wist niet dat de kabouter alles op alles zou zetten om het goud terug te krijgen. Hij weet de duivelse kabouter echter op te sluiten in de kelder van zijn huis. Als jaren later J.D. Reding en zijn dochter Tory in het huis trekken en een drietal jongens inhuren om de boel te komen verven, weet de kabouter te ontsnappen. En hij is woedend.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Toch wel een tegenvaller. Ik heb evengoed veel zin in de vervolgdelen en dat ik deze film 2,5* geef is toch vooral uit cultliefde. Warwick Davis en Jennifer Aniston doen het leuk, maar een horrorkomedie die noch eng, nog grappig, tja...

avatar van duffs

duffs

Ik vond hem bij de kringloop en omdat ik ook daar wwrk kreeg ik ook nog wat korting dus ik dacht ik neem deze klassieker effe mee ook omdat aniston er in speeld�� wat is en was vooral was dat Een lekker ding zeg al is ze dat nog steeds�� en een heel leuk horro filmpje al was hij totaal niet eng waarschijnlijk ook een beetje de bedoeling wel�� de films van tegenwoordig zijn natuurlijk grafisch veel beter maar inhoudelijk vaak wel iets minder helaas deze krijgt van mij een dikke 7 hoor ik was 13 toen hij uit kwam dus hij bracht mij een beetje terug in de tijd dus misschien iets wat te hoog gescoord van mij maar hij was gaaf man��

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima in elkaar gezette film dat lekker wegkijkt.

avatar van Clapboy

Clapboy

Leuke en nostalgische film. Wanneer komt hier nu eens een fatsoenlijk vervolg of remake van uit met Warwick Davis?

Hij is in mijn ogen de enige die het nog een keer zou kunnen doen, hij is zo leuk aan deze films juist.

avatar van Metalfist

Metalfist

Nathan, that was no fuckin' bear

Leprechaun was zo'n titel waar ik al langer naar benieuwd ben. Ik ben altijd wel te vinden voor een horrorfilmpje, ik heb bovendien ook wel een zeker zwak voor dit soort franchises, en de keuze was snel gemaakt om dit eens een kans te geven toen ik dit voor 20 cent in de Kringloopwinkel vond. Alleen al voor een pre-Friends Jennifer Aniston was dat zijn geld al waard leek me.

En Leprechaun is zowaar nog een leuke zit geworden. Een film die gelukkig niet te lang blijft doorgaan en eigenlijk maar één hekel punt heeft: de aanwezigheid van Ozzie en Alex. Wat een twee vreselijk vervelende figuren en ik twijfel er niet aan dat, mocht de film zich enkel en alleen op Tory en Nathan hebben geconcentreerd, er hier nog wel een halfje extra had kunnen inzitten. Een plot dat compleet van de pot gerukt is, er wordt simpelweg nooit uitgelegd hoe heel dat Leprechaun gedoe eigenlijk in elkaar zit, en vooral een slechterik die zich door geen enkele wet van het realisme laat tegenhouden. Iemand vermoorden met een pogostick? Check! Met een speelgoedauto een jeep laten kantelen door er tegen 5km per uur tegen te rijden? Check! Bovendien zijn de dialogen heerlijk verkeerd (een hoogtepunt is de scène waar Tory bepoteld wordt door onze Ierse vriend en dat haar vader haar probeert te overtuigen dat het één of andere buidelrat was) en begint Tory naarmate de film vordert meer en meer te vloeken als een ketter. Sowieso erg fijn om eens een film te zien waar de dame in het gezelschap figuurlijk ballen aan haar lijf heeft en de slechterik met volle macht te lijf gaat.

De titelrol is weggelegd voor Warwick Davis, die hier toch ook weer een geweldig personage op zijn conto mag schrijven. De Star Wars acteur heeft een tijd in de make-up stoel doorgebracht om zo goed mogelijk op een Ierse kabouter te lijken en het resultaat mag er zijn. Flink wat geweld, een heerlijk accent en gewoon bijzonder veel fun. Aniston heeft in het verleden al aangegeven dat ze zich schaamt voor sommige films uit haar carrière, maar ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat ze daarmee Leprechaun bedoelde. Gewoon een erg fijn personage dat best nog wel ass kickt. Ken Olandt is nog wel een leuk klankbord voor La Aniston en de rest van de cast stelt bitter weinig voor. Zeker Mark Holton en Robert Gorman hadden van de eerste minuut uit de film mogen verdwijnen.

Had dit niet verwacht eigenlijk. De reeks kent een hele hoop sequels en zelfs al een reboot, dus daar moet ik ook maar eens naar op zoek. Ik vrees dat het verval al snel gaat starten (al kun je met een Leprechaun in Space weinig verkeerd doen lijkt me), maar dat neemt niet weg dat dit eerste deel een erg fijne film is geworden.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Is mij beter bevallen dan verwacht. Ik vreesde dat het meer comedy ging zijn dan horror en dat het niveau kinderlijk zou zijn. Neen hoor, de Leprechaun mag dan ludiek overkomen hij deinst er niet voor terug om op creatieve en nogal grafische manier te werk te gaan. Onderhoudend, heb me niet verveelt. Ok de dialogen en het acteerwerk van de jongeren liet soms wat te wensen over (ok geen kwaad woord over Jennifer Anniston die deed het heel goed) en het duo Alex en Ozzie hun interacties waren nogal tenenkrommend. Geen topfilm maar een ruime voldoende is op zijn plaats.

avatar van goongumpa

goongumpa

Nog best aardig in elkaar gezet, met enige visuele verbeeldingskracht, maar toch vooral een filmpje dat je snel vergeet. De Leprechaun is op zich een tof creatuurtje, en Davis lijkt zich er wel mee te vermaken, maar hij doet en zegt teveel van hetzelfde, waardoor het leuke er snel vanaf is.

Redelijk waardeloze cast verder, met Rachel van Friends avant la lettre en B.M. Fahrtz van de poop tube (zeker klikken) als dikke dorpsidioot.

Kijk liever de Gremlins voor kundig gemaakte jeugdige creature-horror, of de Troll-films als je houdt van gekke camp.

avatar van mrklm

mrklm

Ja, de karakteriseringen van de zogenaamde "Three Guys Who Paint" zijn waardeloos en Jennifer Aniston (een jaar voor haar doorbraak in de sitcom 'Friends') zit opgescheept met een vervelend personage en mislukte grappen. De regie is vaak ronduit knullig en de continuïteit laat ook te wensen. Maar de make-up, de kleding, de timing en de intonatie van Warwick Davis zijn perfect en maken van de Leprechaun een heerlijk vileine schurk. Het verhaal - waarin een Leprechaun over lijken gaat om die ene munt uit zijn zak met goud terug te krijgen - is amusant en er zijn een paar geniale vondsten: de obsessie van de Leprechaun voor (schone) schoenen en zijn verschillende vervoersmiddelen leveren enkele werkelijk hilarische momenten op. Veel wisselvalliger zul je ze niet gauw vinden.

Geralt of rivia

Is deze film verglijkbaar met gremlins en is deze film geschikt voor een 14 jarige

avatar van mikey

mikey

totaal ongeschikt voor iedereen behalve voor de die hard aniston fans

mikey schreef:

totaal ongeschikt voor iedereen behalve voor de die hard aniston fans

het gaat me niet om hoe hij goed is maar of ik hem aankan ben 14 jaar gremlins gezien ben nu IT aan het lezen groet geralt of rivia

Geralt of rivia schreef:

heb hem helaas 20 minuten gezien je moet echt bezopen zijn om dit leuk te vinden . Oftwel ? 1.0 slechte film hij is niet eng en ook niet grappig

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Geralt of rivia schreef:

20 minuten gezien en dan al melden dat je bezopen moet zijn om deze film leuk te vinden? Vind je het zelf niet een beetje vreemd om op een film te stemmen waarvan je een minuut of 70 niet hebt gezien? Je hebt totaal geen beeld van deze film?

Gang_Star schreef:

heb hem later nog effe verdergekene maar het was echt bullshit

avatar van Shadowed

Shadowed

Slecht.

Enkel David zelf weet Leprechaun een beetje omhoog te helpen. Hij is met enkel 23 jaar hier best leuk bezig en weet een hoop uit zijn personage te halen. Een jonge Aniston zien we ook nog terug, maar dit is duidelijk niet haar beste rol. Ze ziet er wel leuk uit overigens.

In de eerste minuten dacht ik nog een leuke en frisse horrorkomedie met fantasieinvloeden te zien maar die bleken al snel vervlogen te zijn. Na die minuten krijgen we namelijk een behoorlijke standaard horrorfilm te zien die duidelijk niet heel veel budget te spenderen had maar het ergens nog wel lijkt te proberen.

Helaas is proberen niet meteen lukken, en Leprechaun weet dat te bewijzen. Er zitten weinig memorabele stukken in deze film, en de scenes die wel echt leuk zijn zijn maar op 1 hand te tellen. Davis doet het leuk en mag een hoop oneliners strooien maar uiteindelijk is het nou niet bepaald een enge dreiging.

De moorden zijn erg schaars, wat ik niet echt verwacht had. De gore mag soms zegevieren, maar ook deze momenten zijn erg zeldzaam. Het is hier en daar opvallend bloederig, maar ik mis toch echt wat creativiteit en inspiratie, en vooral slachtvee. Zo bestaat de carnage count enkel uit 4 personen.

Verder is de film regelmatig behoorlijk cheesy en dat is geen compliment, eerder een belediging. Het ziet er allemaal nogal knullig uit en denkt misschien net wat te veel buiten zijn budget. De trage loop van het verhaal en irritante personages zorgen voor een moeizame 92 minuten. Een paar kleine experimenten met practical effects kunnen dit niet meer redden.

Slechte film, weinig slachtvee en irritante personages. Davis doet het wel leuk, maar is gewoon niet zo'n spannende dreiging om tegenaan te kijken. Ik mis wat speelsheid en creativiteit in de settings en moorden en die zijn met dit soort concepten toch wel essentieel. Punten dus voor Davis, een leuk begin en wat leuke practical effects, maar daar houdt het gelijk op.

avatar van shrink

shrink

• 2056 berichten

Verrassend goede en vooral leuke film. De dwerg ziet er gewoon heel goed uit en het is erg grappig als hij op een fiets, auto en skateplank zit. Op naar de andere delen.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

En op de late zaterdagavond nog maar even aan de semi griezel met Leprechaun en alweer zo'n bekende titel uit het genre net als eerder op de dag met Hellraiser het geval was. Wat te verwachten van deze film wist ik niet helemaal, wel was ik bij voorbaat verbaasd dat Jennifer Aniston erin speelt.

Vanaf de opening met de confrontatie tussen Dan en de Aardman is duidelijk dat dit niet echt serieus of eng gaat worden. Niettemin wordt het gevaar ternauwernood bezworen om een aantal jaren in alle hevigheid los te barsten want het is beter niet tussen een Aardman en zijn goud te geraken, iets dat de nieuwe lichting overkomt. En oh mijn God, wat dit bij tijd en wijlen toch vreselijk flauw te noemen. En ik verwachtte nog wel in een echte griezelfilm terecht te komen.... nah, nee dus.

Hoewel Aniston perfect de lijn door trekt van omhoog gevallen kakwijf hier in Leprechaun en niet veel later hierna Friends, zijn vooral die goed gevormde beentjes de moeite waard van het kijken. Verder is het duo Ozzie en Alex best wel sneu en mag inmiddels duidelijk zijn dat de horror niet eng is en de komedie niet echt grappig. Het is overduidelijk een soort satire die leunt op een idee a la Gremlins en Tremors. Maar Leprechaun kan zich geen moment met die films meten bij gebrek aan echt leuke grappen of iets meer smerigheid en smeuïgheid.

Pluspunt op zijn minst Warwick Davis die zijn rol als opdringerige geschifte kabouter prima neerzet en heel wat uurtjes in de grime heeft gezeten. Maar al met al is het veel te mager en kan ik dan ook geen voldoende geven.