• 9.219.242 stemmen

Releasedatum: 24 juni 1998

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot Lost in Space

"Danger, Will Robinson!"

De natuurlijke energiebronnen van planeet Aarde raken stilaan uitgeput. Een oplossing dringt zich op, want overleven op de blauwe planeet dreigt onmogelijk te worden. De Jupiter-missie om de planeet Alpha Prime te koloniseren, lijkt het enige alternatief. Wetenschapper Jack Robinson, zijn vrouw, zijn gezin en gevechtspiloot Don West zetten dan ook koers naar de enige andere planeet waarop leven mogelijk is. Hun doel is een hyperpoort rond Alpha Prime te creëren om er op die manier voor te zorgen dat alle aardbewoners snel geëvacueerd kunnen worden, zonder rekening te moeten houden met het feit dat ze eerst lichtjaren in de ruimte vast zouden zitten. Hun plannen worden echter gedwarsboomd door dokter Smith die zo zijn eigen doel heeft om de missie naar Alpha Prime te dwarsbomen.

Will Robinson

Jeb Walker

avatar van Psygothic

Psygothic

Djeez.

Ik had me op basis van de poster toch aan een iets serieuzere scifi verwacht. Niet iets heel nerdy of diepgaand, maar toch wat anders dan dit kleutercarnaval. Dat viel toch wel even tegen.

Sowieso zijn de personages aan de domme kant. LeBlanc is echt waardeloos in dit soort werk en wat Hurt probeerde te doen viel ook echt niet mee. Maar komt, in het begin kon het misschien nog wel iets worden. Even doorzetten, de familie tragiek voorbij proberen komen en hopen dat het eens in space beter zou worden.

Niet dus ... Oldman die het robotje (hoe plastiek) herprogrammeert is kinderlijk en het zet de toon voor de rest van de film. Schabouwelijke effecten, vreselijk acteerwerk en een dwaas plot worden met veel lawaai neergezet, maar het kan niet verbloemen dat dit gewoon een barslechte film is.

Niet dat ik Hopkins nu meteen een geweldig regisseur vind, maar dit was toch een serieuze misfire.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

[quote]Psygothic schreef:

Vanaf 13 april 2018 komt er een reboot van deze film op Netflix. Als tv-serie (net als vroeger). Zit iemand daar op te wachten?[/quot

Tot nu toe is het een erg goede serie , met dezelfde namen voor de personages , en prachtige special fx en een top soundtrack waardoor elke afl. aanvoelt als een kleine film .

Daar kan deze Hopkins nog wat van leren .

Oftewel aanrader

avatar van MovieMind

MovieMind

Sommige special effects vond ik niet eens zo slecht (dat overbodig aapwezentje buiten beschouwing gelaten), maar voor de rest was het niet al te best. Met name LeBlanc's performance (en script) was erbarmelijk, alsof Joey uit de serie Friends een rolletje had bemachtigd. Vond de rest van de cast (ook Hurt en Oldman) maar gelaten acteren, wellicht namen ze het niet zo serieus met Joey van Friends in een hoofdrol.

Ondanks de (voor mij) tegenvallende beleving denk ik dat jeugdige kijkers het wel eens een leuke film zouden kunnen vinden, want het was naar mijn gevoel (wat anderen hier ook al aangeven) meer een jeugdfilm.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Toen ik een jaar of 12 was, was dit voor mij "Aliens" nu is dat wel wat anders

Alles is matig en zoetjes

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Maandag het weekend even afsluiten met iets luchtigs en daarbij viel de keuze op Lost in Space, een film die ik volgens mij bij uitkomst in de bios zag en niet een hele bijzondere indruk achterliet maar in mijn beleving ook niet slecht was. Gewoon simpel vermaak in die zin, daarom verbaasde de slechte recensies en het lage stemgemiddelde mij best wel. En er valt wat van te zeggen hoewel ik wel vind dat de film kennelijk weinig krediet krijgt.

Het verhaal is in dit zin simpel met de familie Robinson die als een soort moderne Robinson Crusoe op avontuur gaan om maar te kijken waar ze uitkomen en een plek a la aarde te koloniseren. Als begeleider en piloot wordt Majoor Don West aan het team toegevoegd wat op zich al een bijzondere logica bevat. Want West moet een missie begeleiden waar het voortbestaan van de mensheid vanaf hangt en de missie belangrijk is dan de levens van de team en familieleden maar hij wordt juist aangenomen en geroemd vanwege het feit dat hij orders negeerde en een kameraad redde. Dat staat toch haaks op wat zo'n missie nog zou hebben denk ik dan, maar goed...

Lost in Space ontwikkelt zich daarna als een standaard avonturenfilm met eigenlijk van alles een beetje en veel elementen die hier en daar geleend zijn. We hebben een saboteur aan boord, er worden twee schepen gevonden, aangevallen door creepy crawlers, men komt aan op gure planeten maar komt er ook achter wat er van hun zelf terecht gaat komen. En natuurlijk komt allemaal wel goed binnen een film die er soms best oké uit ziet qua CGI maar dan ook weer spuuglelijke momenten heeft zoals dat domme beest genaamd Blarp. Grootste minpunt is toch wel de aanwezigheid van Le Blanc die amper raadt met zichzelf weet nog een strak gezicht kan houden. David Schwimmer was in die zin een schok als kapitein Sobel in Band of Brother maar bleek absoluut meer te kunnen dan Friends, Le Blanc is op dat punt juist een verschrikking van begin tot einde met zijn grapjes en pogingen om indruk te maken op Judy. Oldman en Hurt proberen de meubelen nog te redden, tevens zien we een erg jonge Jared Harris, en dat lukt enigszins.

Lost in Space is niet heel erg slecht maar is vooral voor jaren '90 begrippen een typisch product die waarschijnlijk met veel tam tam werd aangekondigd en waar de hele familie heen kon. En ik blijf erbij dat het allemaal niet heel slecht is en voor die tijd veilig binnen de lijntjes kleurt van een laagdrempelig familiefilm-achtig geheel die tegenwoordig onder de maat zou zijn. Daarom toch uiteindelijk een 2.5.