Genre: Komedie / Actie
Gesproken taal: Engels en Hebreeuws
Releasedatum: 7 augustus 2008
Bekijk via Netflix
Plot You Don't Mess with the Zohan
"Lather. Rinse. Save the world."
Zohan, een agent van de Israëlische geheime dienst Mossad, besluit zijn eigen dood in scéne te zetten en vervolgens een carrièreswitch in New York te maken als haarstilist. Niet lang daarna raakt hij steeds dieper in de problemen wanneer zijn ware identiteit dreigt bekend gemaakt te worden.
Zohan Dvir
Dorit
Kids' Salon Owner
Joän
Heb de film gekeken.
De title van de film zegt al genoeg...The Zohan, hoe kom je er op.
Verhaallijn sloeg totaal nergens op, dat het gewoon grappig was.
Flauwe humor en zoals laans al zei, ze zullen daar achter de schermen wel een joint op hebben.
Vond het eerlijk gezegd ook wel een Jointen-film of tewel cheech en chong.
Hilarisch! Eindelijk weer eens een komedie die sterk begint, sterk verder gaat en sterk eindigd. Geen kleppe hap en geen verandering van humor (Hancock, kuch kuch).
Adam Sandler is gewoon enorm grappig als Zohan. De film is enorm overdreven, erg onrealistisch en ik stoorde me er de 1e minuten aan, totdat ik doorkreeg dat de hele film gewoon wilt overdrijven. En toen vond ik het erg leuk worden. Zoek er geen realisme in en al helemaal geen logisch verhaal. Doe je dat niet, dan heb je echt een hele grappige film. Er worden leuke (stereo)typetjes neergezet en er zitten genoeg momenten in waarom je kan lachen. Kortom, vette voldoende.
PS: De gastrollen van een aantal bekende mensen waren ook best leuk. Mariah Carrey bijvoorbeeld, mooie vrouw.
banjoo
wat een te foute film hij is zo dom dat die grappig is lekker foute humor, gewoon niet nadenken en kijken.
SSeagal
Hoe kun je dit nou vergelijken met Scary Movie? Eindelijk iets origineels en dan wordt het meteen afgekraakt en vergeleken met iets waarvan ik dacht dat het niet puberaler kon.De scary movie films zijn ook van een enorm flauw en laag niveau. Soms kan het nog grappig zijn, deel 4 was nu en dan best ok. Deze film gaat er gewoon overheen, het werd mij te flauw en met teveel niet leuke sexgrappen. En origineel
Wat is er zo origineel aan Zohan dan? Afgezien van het verhaal krijgen we een klef eind met moraal. En wees nou serieus, wat is er grappig aan iemand uitzwaaien met je stijve, oude vrouwtjes na het haar knippen in een kamertje apart nemen, een overduidelijke nep gebakken vis vanuit je bilspleet in een pannetje gooien?? Of seksistisch tegen ze oprijden tijdens het haar knippen? Ik vond het alleen irritant en te overdreven, zo van kijk mij eens zo grappig doen in een comedy.
Dat zijn een soort cultuurverschillen tussen daar en de VS. Denk ook aan Borat, maar die vind je waarschijnlijk dan ook niks. Als je deze film serieus nam, dan zal je wel een 1 geven ja.
The Last
Inderdaad, dit is typisch een voorbeeld van iets heel flauws serieus nemen. Begrijpelijk die lage score.
treeass
Net gezien. Typische Adam Sandler film en daar hou je van of niet.
Leuk voor een regenachtige zondag. 3 sterren.
The Last
Vind dit eigenlijk helemaal geen 'typische Adam Sandler film'. Eerder een afwijkende.
Katharina
Hij is opzich wel grappig...maar wat mij betreft had hij het bij het knippen van de dames alleen, mogen houden.
roy7477
In tegenstelling tot Hancock vond ik deze film wel geslaagd. Genoeg grappige momenten voor een avondje amusement.
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Normaalgesproken erger ik me dood aan Adam Sandler, eigenlijk in al zijn films. Deze film echter was geweldig! Wat een droge humor! Beetje Naked Gun style, maar dan wat seksistischer.
Word_Play
Ik had vanavond m'n intelligentie in bewaring gegeven bij de bioscoopkassa en kijk nou, hij is nog niet eens zo heel rampzalig.
SSeagal
Oja, meteen weer een conclusie trekken. Ik neem helemaal niks serieus, kan hard lachen om films als Big Lebowski, Napoleon Dynamite, Superbad of Clerks om maar wat te noemen. Heel flauw kan leuk zijn, maar dit ging voor mij verder dan flauw, stoorde me gewoon aan de enorm makkelijke sexgrappen die we al zo duizend keer eerder zagen. Normaal vind ik Adam Sandler hilarisch, zoals in Happy Gilmore of 50 first Dates, maar nu vond ik zijn film tien keer niks. En dat heeft niks te maken met een comedy serieus nemen, maar heeft alles te maken dat ik bijna nergens hoefde te lachen en me zelfs begon te irriteren aan bepaalde scenes. En dat lijkt me niet de bedoeling van een comedy. Maar goed, hartstikke leuk als mensen zich er blijkbaar wel mee kunnen vermaken en er wel om kunnen lachen, ik kan me alleen gezien deze film er niks bij voorstellen waarom.
Bubblez
- 2060 berichten
Gisteren gezien en ik keek er al een tijdje naar uit. Ik hou erg van het genre en Adam Sandler is best te pruimen. De eerste helft van de film vind ik geweldig; het verhaal is origineel en je vraagt je af hoe ze in godsnaam op het idee komen om zo'n verhaal te schrijven. De grappen zijn origineel en gaan in veel gevallen beschamend ver. Genieten alom. Maar na die helft zakte wat mij betreft de film in en interesseerde me het allemaal niet meer zo. De actie bleef uit, de grappen hetzelfde en plots maakte het me niet meer uit hoe het eindigde. Ik heb hem zelfs niet eens afgekeken. Dus een veelbelovend begin, met een zeer teleurstellend verloop.
marijnvroegh
Gisteravond deze film gekeken en heb echt af en toe flink moeten lachen. Leuke komedie met Adam Sandler.
me2again
De grapjes zijn erg flauw, maar als je gewoon even een avond je hersenloos wilt lachen is dit een film voor jou! ikzelf vond hem wel grappig!
JohnWilliams
Moet deze nog altijd zien!
Hij lijkt me erg grappig en vele resencies halen mij wel over...
The Last
ik kan me alleen gezien deze film er niks bij voorstellen waarom.
Dan verschillen wij zwaar van mening. Ik vind die Happy Gilmore, 50 First Dates e.d. eigenlijk vrij eentonig worden met telkens maar hetzelfde gedoe over en weer, hier laat Sandler zien dat 'ie meer kan dan alleen een verstandelijke lul spelen en daar kan ik wel om lachen ja.
Goed om te weten dat je dit niet serieus nam. Smaken verschillen zo nu en dan...
Ik kan me bijv. niet voorstellen dat jij Steven Seagal films goed vind.
Henkebart
Ik vond het een slechte film. De grappen waren soms wel leuk en soms beetje overdreven flauw en er zat voor mij totaal geen leuk verhaal in. Het was me te simpel. Andere films van Sandler vind ik zeer vermakelijk maar deze zet ik bij de mindere. De film vond ik al snel erg saai en eentonig. Daarom geef ik de film een 2.
Macmanus
What the hell? dit vond ik eigenlijk best wel geestig.
Natuurlijk is het flauw, nee extreem flauw zelfs. Maar over het algemeen toch wel redelijk geslaagd. Adam Sandler vond ik ook redelijk in vorm hier. Meestal is die toch redelijk stijf qua acteren (o my god kijk dan die meesterlijke seksgrap!) maar hier gaat die redelijk los. Sowieso is dat wat deze film vooral red. Turturro die lekker over de top acteert en Daoud Heidami die een fantastische rol aflevert, heeft nog niks op zijn naam staan maar heeft duidelijk komisch talent.
Belachelijk verhaal verder, maar ik vermaakte me wel. De sexgrappen waren er iets te veel, en het is allemaal niet meteen dit ga ik elke dag opzetten materiaal. Maar voor een middagje vermaak heel goed te doen.
3 sterren durf ik hier wel aan te geven. Qua onzinnige komedies vind ik dit Sandlers leukste sinds Happy Gilmore .
Hectometersnor
Lang geleden dat ik een film vroegtijdig uit hebt gezet...mijn god wat een slechte film zeg...alleen Rob Schneider was soms beetje leuk maar ook hij moet ooit door alle typetjes heen zijn zo ongeveer.
1 ster voor de film, 2 voor Rob Schneider...
SuperSideSwipe
Ben grote fan van Sandler, en heb al enige tijd uigekeken naar deze film.
Hij bracht ongeveer wat ik ervan heb verwacht. Schaart zich boven het gemiddelde in het genre door het hele aparte verhaal.
Zal voor sommigen iets te over de top zijn, maar kon zelf wel aardig lachen bij diverse scenes.
SSeagal
1 ster voor de film, 2 voor Rob Schneider...
Maar toch vind ik deze recente van Schneider nog leuker dan Zohan
KLIK !
Don_Mat
Sandler stelt me teleur. Als je geld nodig hebt, ga dan niet je redelijk goeie reputatie vernachelen, voor zo'n film. Ach, het is natuurlijk wel wat iedereen wil zien tegenwoordig. Van die lach of ik schiet humor. Epic movie, meet the spartans, en nu gaat ook you don't mess with the zohan op het lijstje. Jammer van sandler, die zeker een goeie acteur kan zijn!
SpooXxX
Het was een komedie weekend voor mij. Ik heb zowel Zohan als Get Smart gezien.
Eindelijk weer eens leuke komedies in de bios! Daarbij waren het ook nog eens films die voor de verandering NIET blijven voortsukkelen op het succes van Scary Movie.
Ben niet echt een fan van deze acteur. Heeft naar mijn mening wát leuke films op zijn naam staan. Ik kan ze echter niet allemaal van hem waarderen.
Kreeg al te horen dat deze film 'Way over the top' zou zijn dus met die instelling ging ik ook naar de bios. Het moet gezegd worden. Deze film viel alleen maar reuze mee. Het was weer eens een goeie ouderwetse komedie die nergens over gaat en alles lekker vanuit belachelijk oogpunt verteld. Altijd leuk om te zien dat ome Adam telkens weer een beroep kan doen op zijn maatjes; Chris Rock en Rob Schneider.
Het enige wat me een beetje irriteerde waren de belachelijke ( dit keer in negatieve zin ) accenten die de acteurs gebruikten in deze film.
PLUS MARIAH CAREY die een cameo rolletje heeft..... Zij kan niet eens zichzelf spelen in een film... Waarom probeert ze het dan nog..... Laat haar maar liever deelnemers van Idols blijven aanmoedigen om 'Ken Lee' te zingen op Youtube!
cafe1900
Met mijn zoontje naar gaan kijken, zelden zo'n hoop onzin in een film gezien. Dit is eigenlijk 'n kinderfilm maar de humor is erg plat en vulgair dus daarom weer minder geschikt voor kinderen. Echt iets voor de liefhebbers en daar ben ik zeker niet bij. 1 ster voor de moeite en de scene met de kat want die vond ik zelfs leuk.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

Der Knochenmann
Misdaad / Thriller, 2009

Lady Macbeth
Drama, 2016
new york cityisraëlmidden-oostenhairdressergeheime identiteitladykillermossadheart-throbpalestinian-israeli conflicthairstylehacky sacknemesis soldaatverliefd wordenscrewball-komediecounterterrorismdevelopersterrorist threatfamous sex