• 9.378.090 stemmen

You Don't Mess with the Zohan (2008)

Komedie / Actie | 113 minuten

Releasedatum: 7 augustus 2008

• Netflix Bekijk via Netflix
  • meJane Bekijk via meJane

Plot You Don't Mess with the Zohan

"Lather. Rinse. Save the world."

Zohan, een agent van de Israëlische geheime dienst Mossad, besluit zijn eigen dood in scéne te zetten en vervolgens een carrièreswitch in New York te maken als haarstilist. Niet lang daarna raakt hij steeds dieper in de problemen wanneer zijn ware identiteit dreigt bekend gemaakt te worden.

Zohan Dvir

Mariah Carey

Kids' Salon Owner

avatar van glass

glass

Toch voor mij de minste film van Adam Sandler,had er veel van verwacht maar als fan van Adam viel mij deze bar tegen.

Een 2 van mij

avatar van kleez

kleez

Ik had al eerder gereageerd, maar ik verbaas me er echt over hoe hoge scores deze film krijgt! Prima, ik kan me voorstellen dat dit de humor is die sommige mensen leuk vinden, maar de film is zó slecht!! Als ik hier voor betaald had, had ik mn geld terug gevraagd!

Hancock en deze film krijgen allemaal 4 en 5 sterren, en een film met een goed verhaal en goed gespeeld krijgt vervolgens 3 sterren!

Ieder z'n smaak zal ik maar zeggen, maar probeer een beetje logica in je 'sterren-score' te hebben!

avatar van gotti

Tja. De komedie's van Sandler heb ik nimmer écht kunnen waarderen. Zohan zorgt echter voor een verrassende uitzondering. Tuurlijk staat het ook hier bol van de genreclichés, maar gelukkig vind je hier en daar enkele leuke Adaptow elementen terug, die de film het kijken waard maken.

Het begin lijkt enorm de verkeerde kant op te gaan, waar alles wat maar pro-Israel is verheerlijkt wordt. Dit wordt na verloop van tijd wel wat minder, maar de Palestijnen komen er uiteindelijk wel enigzins bekaaid af helaas. Maar och, bij een komedie wordt dit nog wel gepikt, ook door mij.

Alleen niet leuk voor enorme zuurpruimen, want de film kent wel wat leukere dingen dan alleen vissen die in bilnaden worden opgevangen...

gotti schreef:

Ja, Dat ie een half uur lange ouwe vrouwen moet bevredigen in een kapsalon, dat kwam echt helemaal uit de lucht vallen en ging echt nergens over. leuk hoor.

avatar van gotti

Erg leuk, inderdaad.

avatar van Livefree70

Livefree70

kos schreef:

Kos, volgens mij is dit een van de geloofwaardigere gedeeltes uit de film: hij probeerde zijn tekortkomingen op kappersgebied te compenseren door die oude vrouwtjes te knallen; om in de filmwereld te blijven: volgens mij is dit in Hollywood aan de orde van de dag: Oude producers die jonge vrouwelijke "talenten" knallen in ruil voor speeltijd in een door hun geproduceerde film......daar valt echter niemand over, vreemd........

avatar van Car-freak

Car-freak

Adam Sandler laat hier sowieso niet zien dat hij kan acteren

avatar van Mels

Mels

Acteer niveau: kan beter maar komisch (schunnig) is het wel. het mooie aan deze film is waar je denkt dat het over niks gaat. Grote problemen aan de kaak worden gesteld. *4,0* (En dat is puur voor de komedie)

Film is op zich wel leuk. Kijkt redelijk weg. Had er meer van verwacht.

avatar van amanda22

amanda22

Hij was grappig.

Adam Sandler vind ik zoiezo erg leuk.

Hij was wel flauwer dan Get Smart en op een gegeven moment vond ik hem beetje langdradig en saai worden.

Al met al wel een leuke wegkijk film maar ik heb betere films van hem gezien daarom, ...

...2,5*

g_unitboy

zalige film

avatar van kanjertje

kanjertje

Overdreven naar het surrealistische toe maar toch grappig.

2,5

avatar van The_Game

The_Game

Lekker overdreven slechte film, als je niets beters te zien hebt. Helaas vind ik Sandler nooit echt heel leuk, en dit was nou niet een van zijn beste rollen ooit.

avatar van Gamma

Gamma

kleez schreef:

dit is een komedie en moet je dus ook als een komedie waarderen, als men erom kan lachen en in de waanzin van de humor mee kan gaan is deze film als komedie dus geslaagd!

als jouw ding meer een film is met een goed verhaal en goed gespeeld dan moet je binnen die categorie de films met elkaar vergelijken en vergelijk Hancock en Zohan dan alsjeblieft niet met een goede thriller of drama maar vergelijk het met andere goede komedies en dan is de score best op z´n plek

humor kan, mag en moet misschien wel een beetje fout en slecht zijn, vaak is het dan des te toegankelijker

ik heb me prima vermaakt met deze foute over-the-top film, met heerlijke politiek incorrecte humor en tegelijkertijd eigenlijk best een warme boodschap gericht aan de haatdragende partijen die het joods-palestijnse probleem steeds maar weer in stand houden

van mij geen 4 of 5 sterren want dat is inderdaad niet helemaal juist, maar toch wel 3,5

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

johnrambo schreef:

Wat verwacht je van zo'n film.

De remake van Schindler's List ?

Op z'n minst ja

avatar van A.v.D.

A.v.D.

Mijn kinderen waren enthousiast over de film, vandaar dat ik hem heb zitten kijken. Viel zowat in slaap.... Dit is geen komedie.... Ik vond hem dus waardeloos...

avatar van maddux

maddux

Disco Disco...

Ik vond het een lekker film om naar te kijken en heb soms van de meest slappe humor zitten lachen.

Ik vond hem beter dan I Now Pronounce You Chuck & Larry.

Voor mij 3.5*

Ik heb me rot gelachen om de overdreven humor, leuker dan bijvoorbeeld Little Nicky al was dat ook geen ramp deze vind ik leuker .

avatar van Wouter666

Wouter666

Waardeloze troep!

vond dit echt wel een leuk filmpje

kwamen ook wel onnozele dingen in,

maar dit kun je verwachten van zo'n soort films

vind een film met adam sandler erin altijd goed

avatar van Spil

Spil

Wat een ongelooflijke bagger zeg.. Enige lichtpuntje was wat mij betreft Emmanuelle Chriqui... Verder 3x niets.. Omdat het altijd slechter kan, geef ik 1*

avatar van Rutte

Rutte

Geen slechte film, maar zeer zeker geen hoogvlieger.

Vooral het eerste half uur vond ik leuk en ook redelijk origineel, met enkele leuke scenes.

Daarna vervalt het geheel in een typisch Amerikaans, voorspelbaar en bij vlagen gewoonweg flauw iets, dat men dan een hilarische komedie noemt.

Ik vond dat Sandler het zeker niet slecht deed ( ik kan 'm over 't algemeen zelfs best goed waarderen als acteur ), dit soort rollen zijn hem immers op 't lijf geschreven.

Echter, als geheel gezien heeft deze film gewoonweg geen toegevoegde waarde meer wat mij betreft.

Naar het einde toe komt er welliswaar een opleving, maar ik kreeg op een gegeven moment echter de indruk dat men probeerde om je een boodschap door de strot te duwen, i.p.v. je als kijker te entertainen.

Ik hou 't op 2,5 ster, want Sandler deed wat z'n fans van 'm verwacht zouden hebben.

avatar van lagaiske

lagaiske

You still don't mess with the Zogan!!!!

Disco break!!!!

Smell it!!!

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Wel grappig zo nu en dan, maar dat tie altijd en zoveel met z'n pik loopt te spelen breekt op een gegeven moment op. De humor van de palestijnen die probeerde contact te leggen over de telefoon met hezbollah is echter weer komisch.

De film is zo nu en dan hilarisch en dan weer zo gek dat je niet meer kan spreken over humor. Een drietje voor de prachtige luchtsprongen en het uitdeuken van een vrachtwagentje.

avatar van Ak-01

Ak-01

Keiharde film, ik heb mij kapot gelachen

Wahad Wahad Zifir Zifir Ahahahah

5*****

avatar van NeroStyle

NeroStyle

Past in het straatje van Ali G en Scary Movie. En dat bedoel ik niet positief... Er wordt de hele tijd geprobeerd leuke grappen te maken, met de nadruk op proberen.......

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Ik kan er niets aan doen. Ik vind Sandler gewoon geniaal.

avatar van Chromeo

Chromeo

Als een volleerde opportunist heeft Sandler gezien dat er een markt is voor films a la "Borat", veel platte humor en dito vuilbekkerij. Nochtans heeft de man meer in z'n mars. De pareltjes "Punch Drunk Love" en "Reign Over Me" bewijzen dat. Helaas heeft ie met dit gedrocht z'n opgebouwde krediet volledig verloren. Jammer...