• 9.375.027 stemmen

Oorsprong: Canada / Verenigde Staten

Geregisseerd door: William Maher

Met onder meer: Nick Stahl, AnnaSophia Robb en Charlize Theron

Plot Sleepwalking

Sleepwalking vertelt het verhaal van een 11-jarig meisje dat worstelt met het feit dat haar moeder haar verlaten heeft. Ze probeert, door veel met haar oom om te gaan, dit te verwerken. Alleen worstelt haar oom met zijn eigen onrustige leven.

avatar van edejong

edejong

Lijkt mij eigenlijk best wel interessant.

Charlize Theron en AnnaSophia Robb; prima cast.

avatar van kevinsmit2

kevinsmit2

Mooi Speelfim.

De cast was goed en het verhaal is mooi gebracht,

Ik heb niet veel meer te zeggen over deze film.

Ik geef deze film een:

avatar van stinissen

Ook met bijrollen van Dennis Hopper en Woody Harrelson

avatar van ralfsjam

ralfsjam

mooie film met leuke bijrollen van Harrelson en Hopper. zeker Hopper kwam een paar keer goed in beeld zoal hij dat kan! geen puntje van je stoel film, maar wel een lekkere film. 3.5

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

ralfsjam schreef:

geen puntje van je stoel film

Als je aan deze film begon omdat je verwachte dat je aan het puntje van je stoel gebracht zou worden heb je duidelijk het plot niet gelezen.

Aardig talent is hier aan het werk, maar het kabbelde allemaal iets te langzaam door met een climax die me evenveel deed als de rest van de film. 2,5*

avatar van ralfsjam

ralfsjam

jacobine_rodijk schreef:

ik lees nooit een plot of iets, vaak begin ik blanko aan een film. wel let ik op de sterretje is combi met aantal stemmen. dat laat soms zien of het de moeite waard is. en daar mee ga ik ook wel eens op mijn bek. en wat dat "puntje van mijn stoel" betreft. daar mee wil ik alleen maar latan zien wat ik er van vond! ik varwachte er niets van! dat is juist het leuke van blanko aan film's beginnen.

avatar van fritsy

fritsy

RTL 8 Film.

avatar van tal1b

tal1b

wat een pracht drama, de rollen zijn ook zeer goed gespeeld.

ik ben ook min of meer blank erin gegaan, en vond de hoofdrol, gespeeld door Nick Stahl, echt subliem gedaan. Langzaam groeide zijn personage naarmate de film vorderde, top.

als dit een rtl 8 film is, blijft bij mij zender rtl 8, dag en n8 aan staan

avatar van Keane1983

Keane1983

Als je het plot leest, heb je de film gezien. Zoals fristy al zegt: Een RTL 8 Film....hoewel ik hem op de woensdag avond zou zetten op RTL 4.

Het acteer werk was leuk en overtuigend gedaan en de soundtrack was goed om aan te horen.

Toch kon de hele film mij niet zo heel erg boeien, en was het iets aan de langdradige kant.

3 ster

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Absoluut geen RTL8-film, daar zijn de acteerprestaties veel te bovenmaats voor. Maar het was wel een trage film, waarbij je aan het einde denkt: wat was het nou eigenlijk?

avatar van Rutte

Rutte

Mooie, tamelijk langzaam kabbelende speelfilm met uitstekend acteerwerk, vooral van Stahl.

Een aardige bijrol overigens voor een oude Dennis Hopper.

Alleen een toch ietwat abrupt einde waarna ik vooral met één vraag achterbleef. Ik mag 't hier niet formuleren want dan ben ik aan 't spoileren.

3,5 sterren, vooral door 't acteerwerk

Inderdaad trage film waarbij je op het einde denkt: waar heb ik in godsnaam naar zitten kijken!?

Gewoon een nikszeggend niemandalletje dus.

Een 2 voor het spel en de goede bedoelingen.

avatar van queenie

queenie

hele trage film die niet echt boeit. Het verhaal had zo mooi kunnen zijn, maar mist zijn doel. Ook het einde slaat nergens op.

2* voor de moeite

avatar van olafski72

olafski72

Hm, ik was er niet echt over uit. Wel een mooie film, niet slecht geacteerd maar het was wel wat langzaam en je weet maar niet welke kant hij op gaat. 'Motto' van de film was wat cliché 'today is the first day...' waardoor ik ook een beetje aan de RTL4/8 films moest denken. Ik twijfel tussen een 2,5 en een 3. Ik vond de acteurs wel goed, hoewel ik Theron wel erg overdreven, dramatisch vond spelen in het begin

avatar van Norma

Norma

Ik vond het wel een fraaie film, met zeer behoorlijk acteerwerk van Nick Stahl en AnnaSophia Robb. De sfeer is grauw en triest en daar passen de beelden van de grijze luchten en restanten sneeuw goed bij. Het is niet het soort film die je van je stoel doet vallen van verbazing; het script bevat niet een scala aan verrassingen, maar wel een paar mooie scènes en vertelt een verhaal dat je dichter bij de personages brengt. Uitzichtloosheid versus hoop; aardig, nee, heel aardig gedaan.

avatar van Mondragon

Mondragon

Erg matig....waarom moest die moeder nou weg ? Wat is ze gaan doen ? Erg ongeloofwaardig. Ook het einde zag je aankomen en was niks schokkend.

avatar van O' Reily

O' Reily

beetje saai en langdradig

avatar van glimmerman2000

glimmerman2000

Ik vond het een mooie film, en liet mij als kijker zien hoe moelijk het leven KAN zijn.De acteurs speelde erg goed, en dennis hopper weer vertrouwd als de bad guy.Heerlijk gespeeld.

Alleen het einde vond ik wat zwak!.

avatar van Steve-a

Steve-a

Hele goede cast en een heerlijk sfeertje.

avatar van DylannW

DylannW

Goeie mooie Drama film

Dit steeds sterker werd dat vond ik wel mooi

avatar van Steve-a

Steve-a

fritsy schreef:

RTL 8 Film.

Hoezo?

De cast is iig al veel en veel beter dan dat niveau en de sfeer is volledig anders en beter. Het verhaal mag dan ongeveer wel overeen komen met een rtl 8 film, maar de film in zijn geheel zeker niet.

avatar van Quisto

Quisto

goed acteerwerk, wel slaapverwekkend. ging zelf ook bijna aan de sleepwalk..

avatar van Mescaline

Mescaline

Quisto schreef:

goed acteerwerk, wel slaapverwekkend. ging zelf ook bijna aan de sleepwalk..

Voor een drama film had deze film anders heel wat te bieden hoor? misschien gewoon eens terug gaan naar de actie films in plaats van dit commentaar te leveren..

Over de film: Had geen hoge verwachtingen maar de film viel gelukkig reuze mee!

Goed acteer niveau(hoe kan het ook anders met zo cast) en in het bijzonder Dennis Hopper die zijn rol met volle overtuiging neer heeft gezet.

Ook het jonge meisje vond ik voor haar leeftijd erg goed acteren! denk dat zij wel een actrice is waar we meer van gaan zien

Goede drama film met genoeg inhoud om de volle speelduur te blijven boeien.

3,5 sterren!(Dicht tegen de 4 aan)

avatar van Hip-Hop Drunkie

Hip-Hop Drunkie

Wat een ongelooflijk schattig meisje is die AnnaSophia toch!

avatar van Mescaline

Mescaline

Zeker weten! en ook een hoop talent

Aapje81

Was erg onder de indruk van deze film vooral het acteerwerk was bijzonder goed. Stahl ken ik vooral van de serie Carnivale en Robb is wat mij betreft het grootste talent van de laatste jaren. Dit is nu de derde film die ik van haar zie en ik vind dat ze het telkens weer erg overtuigend doet. Daarnaast waren ook de bijrollen prima bezet. Als je voor dit soort film in de stemming bent dan is dit een van de betere in zijn soort.

Aapje81

Wat ik mij overigens achteraf afvroeg: was de zwembadscéne een droom? De hele film sneeuwt het namelijk en in die ene scéne schijnt ineens de zon.

avatar van Hip-Hop Drunkie

Hip-Hop Drunkie

Viel me ook op toen ik de film zag , waarschijnlijk was het lente ofzo

Aapje81

Het lente idee klopt niet, want de scéne erna staan ze buiten en sneeuwt het. Nog andere suggesties?

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik was bij deze film heel erg onder de indruk van het acteerwerk. Moeder, dochter, broer en vader waren allemaal zeer indrukwekkend. Vooral Charlize Theron en Dennis Hopper vond ik verschrikkelijk sterk.

Heel mooi vond ik de grauwe beelden rondom de boerderij. Het gaf zo goed de sfeer weer die daar heerste. In het begin snap je echt niets van die moeder. Waarom ging ze nou weg ? En die broer was ook al zo vaag. Echt een watje. Op het einde van de film had ik dat nog steeds wel een beetje maar je begrijpt wel wat meer gezien het verleden dat ze hebben gehad. Zo zie je maar weer dat je nooit echt iemand kan veroordelen.

Ja, ik vond het zeker een mooie film om naar te kijken.