menu

Nerve (2016)

mijn stem
3,00 (717)
717 stemmen

Verenigde Staten
Thriller
96 minuten

geregisseerd door Henry Joost en Ariel Schulman
met Emma Roberts, Juliette Lewis en Dave Franco

De verlegen en timide Vee is een laatstejaarsstudente op de middelbare school. Ze gaat een online uitdaging aan op de website NERVE. De website nodigt haar volgers uit om video's in te sturen van zichzelf tijdens het uitvoeren van riskante en gevaarlijke opdrachten in ruil voor prijzen. Al snel zit Vee gevangen in een spel waarbij elke beweging gemanipuleerd wordt door de anonieme gemeenschap van volgers.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=AEgL9o6hxsw

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van john mcclane 2
3,0
Erg vlot opgeschoten thrillertje.
Goede soundtrack .
Mooi afgerond verhaal,,zoals een middelmatige black mirror afl.
Het kijkt goed weg,
Maar heeft verder niet heel veel om het lijf.

avatar van Misantrophia
3,5
Zonder vooraf een recensie gelezen te hebben gaan kijken en eerlijk gezegd had ik op een wat ziekere film gehoopt. Het verhaal is er immers naar.

Eenmaal erachter gekomen dat het meer een tienerfilm is, op een andere manier naar de film gaan kijken en me er toch prima mee vermaakt. Veel kleur, actie, een aanwezige soundtrack en een ietwat overbodig stukje romantiek en drama. Prima film om een verloren avond mee door te komen, niets meer niets minder.

Qua verhaal vrij ongeloofwaardig, maar de vaart zit er lekker in, dus dat valt eigenlijk niet eens echt op.

avatar van scorsese
3,0
Redelijke film over een meisje die mee doet met online uitdagingen om zo populair te worden. Een mager verhaal met niet bepaald geloofwaardige personages. Maar het gegeven is wel leuk en levert genoeg vermakelijke scenes op. Mede door de flitsende montage en het hoge tempo, kijkt deze film wel gemakkelijk weg.

avatar van Black Math
4,0
De poster trok mijn aandacht, fijn dat de film niet achter bleef.

Het concept is aardig; een dergelijk spel had best in de werkelijkheid ontwikkeld kunnen worden, al geloof ik nooit dat de autoriteiten er zo los mee zouden omspringen als in deze film. Het concept levert in ieder geval een aantal spannende situaties op; alleen op het einde wordt het een beetje overdreven, maar daar til ik niet te zwaar aan, het is immers film.

Aardig koppetje dat de hoofdrollen speelt. Roberts is een tikkeltje saai, maar dat past ook bij haar personage. Franco vind ik wel erg op zijn broer lijken, in ieder geval eenzelfde charmante lach.

Sterkste punt van de film zijn de beelden. Hoewel het niet hetzelfde niveau haalt, doet het camerawerk me een beetje denken aan dat van Debie in bijvoorbeeld Enter the Void of Spring Breakers. In ieder geval veel felle kleuren, oog voor details en leuke camerahoeken. Dat laatste heeft misschien ook te maken met het concept waarbij gesuggereerd wordt dat veel gefilmd wordt door middel van mobiele telefoontjes.

Helaas blijft de soundtrack die wat mij betreft een te groot bubblegumgehalte heeft bij de beelden achter. Daarom blijft de film uiteindelijk toch op 4* steken.

avatar van Tarkus
2,5
Vond het maar een matige film.
Te weinig spanning, wel mooie beelden.
Maar dat was niet voldoende om mijn aandacht te trekken.

3,0
Tof concept, 3.5*, halve ster eraf voor het acteerwerk van die moeder op het eind. Jezus wat was dat slecht.

avatar van Decec
3,5
Een goede avontuur/misdaad/mysterie/thriller film...
Prima verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende actrice Emma Roberts...
Onrustig camerabeweging...
Prima achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

avatar van knusse stoel
3,5
Op de hoes van de film de hoofdrolspelers die nogal liefelijk met elkaar door de film heen acteren en niet als slechte acteurs, nee, helemaal niet! Het spel van de acteurs was goed te noemen.
De film in het geheel was spannend met een iets rustige aanloop op de nagelbijtende scènes toe.
Echt, van tevoren hadden we dit niet verwacht. Vooral omdat we nogal iets last van hoogtevrees hebben en dat moet de regisseur van tevoren geweten hebben. Nu en dan de blik van het beeld omdat de spanning door "merg en been" heen ging.
Een aanrader en een score van een ruime 7+!

avatar van dvdfreak123
2,5
Film die langs de ene kant lekker wegkijkt en langs de andere kant niet veel om het lijf geeft. Tempo zit er goed in en verveelt dan ook geen seconde maar stelt langs de andere kant ook allemaal niet zoveel voor. Cast deed het wel ok, wel niets hoogstaands. Muziek was wel goed in de film en paste er goed bij. Goed om 1 keer gezien te hebben maar meer niet. 5/10

avatar van LOTR-lover
3,0
Dit is zo'n film die aardig tegen de werkelijkheid aan loopt te schuren, maar toch de overtuiging mist om heel geloofwaardig over te komen. Daardoor blijft Nerve een beetje steken op een lage voldoende, terwijl er misschien wel meer in gezeten had. Maar daarvoor is ook de cast iets te middelmatig (op een paar uitzonderingen na).

3*
6/10 (IMDB)

avatar van Shadowed
3,0
Wel ok.

Origineel idee, maar wat minder uitgewerkt. Franco en Roberts zijn wel leuke verschijningen en acteren dan ook redelijk, al is de echte chemie tussen de twee niet heel voelbaar. Het idee is verfrissend genoeg om te blijven vermaken en te boeien.

De satire hier en daar is opzicht wel leuk gedaan, maar de film had pakweg toch een behoorlijk stuk uitdagender en spannender mogen zijn. De dreiging die door de telefoons afkomt is niet echt voelbaar, terwijl zo'n idee juist de rillingen hoort te geven.

Richting het einde voelt het ook wat als een teleurstelling aan. De echte realistische overtuiging is inderdaad te afwezig om echt geloofwaardig te blijven. Gelukkig is het idee fris, het acteerwerk prima en de film is vlot genoeg.

avatar van BlueJudaskiss
4,0
Prima YA-thriller die inderdaad een heel stuk scherper had gemogen, maar het constant hoge tempo, het prachtige camerawerk en natuurlijk ook Emma Roberts zorgen dat dit een erg aangename rit wordt. Zonde dat het verhaal niet altijd geloofwaardig is - op het moment dat de
finale in ging en er geen politie aan te pas kwam was ik een deel van mijn interesse kwijt. Half bonuspuntje voor dat prachtige neon! Oh ja, en de soundtrack was helemaal niet verkeerd.

4,0*

avatar van maxcomthrilla
4,0
Duizelingwekkende film!

Spannend en bij de tijds product. Met name het eerste uur is deze film een geweldige rush die over je heen komt. Top notch camerawerk, met de mooiste stadsbelichting en camerastandpunten die ik zag sinds Enter the Void!

De muziek is poppy maar dromerig zoals ook het hoofdpersonage die in een droom lijkt te zijn belandt. De opdrachten en de rage daarachter zijn ook aardig cool/voorstelbaar en hebben de tijdsgeest duidelijk mee. Zenuwslopend spannend, had alleen een beter einde verdiend dan het wat suffe einde van nu waarin ineens alles braaf volgens de lijntjes wordt ingekleurd. Dikke 4*

avatar van Onderhond
3,0
Best oké

Had er eigenlijk niet zo heel veel van verwacht, maar dat viel uiteindelijk goed mee. Niet dat het een overweldigende film is, maar heb me er best mee kunnen vermaken. Vooral omdat het tempo strak genoeg is, zodat je de kans niet eens krijgt om je te vervelen.

Het concept is best geinig. Een soort van moderne versie van truth of dare, maar dan met smartphones en wat dark web verwijzingen. Je kan er best geen 5 seconden bij stilstaan want dat is het eigenlijk de grootste onzin, maar die tijd geeft de je film je ook niet en als kapstok is het een erg tof idee.

Film ziet er verder visueel netjes uit, vooral de kleurrijke nachtscenes. Roberts en Franco doen het naar behoren, de soundtrack is jammer genoeg wel een stevige domper. Net als het wél erg makkelijke en lullige einde, daar hadden ze toch net wat scherpers voor mogen verzinnen. Al zal het wel een verplicht nummertje geweest zijn, gezien de doelgroep van deze film.

Best leuk voor een keertje, 't is geen film die echt wist te imponeren, maar leuk om een keer gezien te hebben.

3.0*

avatar van Filmkriebel
2,5
Tienerfilm met moralistische boodschap rond de gevaren van social media. Een truth or dare spel loopt uit de hand wanneer de opdrachten steeds riskanter worden. Het geeft een redelijk lichte en brave thriller met onsympathieke personages (veelal oppervlakkige en verveelde tieners) wiens enige bestaansreden is om zoveel mogelijk views binnen te halen om de sociale tienerladder te kunnen opklimmen. Nogal plat en dom allemaal, alhoewel visueel best stijlvol met een mooie nachtelijke sfeer. Een paar spannende momenten ook maar het is allemaal niet genoeg om het tot een gedenkwaardige film te maken. Kleine 2,5* en vlug vergeten

avatar van Curriculum
1,5
Saaie bedoening deze film. Kon hem met moeite afkijken.

2.0*

avatar van Joy4ever
3,5
Prima mee vermaakt.

avatar van Grindhouse62
3,0
Onderhond schreef:
Best oké

Had er eigenlijk niet zo heel veel van verwacht, maar dat viel uiteindelijk goed mee. Niet dat het een overweldigende film is, maar heb me er best mee kunnen vermaken. Vooral omdat het tempo strak genoeg is, zodat je de kans niet eens krijgt om je te vervelen.

Het concept is best geinig. Een soort van moderne versie van truth of dare, maar dan met smartphones en wat dark web verwijzingen. Je kan er best geen 5 seconden bij stilstaan want dat is het eigenlijk de grootste onzin, maar die tijd geeft de je film je ook niet en als kapstok is het een erg tof idee.

Film ziet er verder visueel netjes uit, vooral de kleurrijke nachtscenes. Roberts en Franco doen het naar behoren, de soundtrack is jammer genoeg wel een stevige domper. Net als het wél erg makkelijke en lullige einde, daar hadden ze toch net wat scherpers voor mogen verzinnen. Al zal het wel een verplicht nummertje geweest zijn, gezien de doelgroep van deze film.

Best leuk voor een keertje, 't is geen film die echt wist te imponeren, maar leuk om een keer gezien te hebben.

3.0*
Prima omschreven door Onderhond, valt verder niets aan toe te voegen. Heb vanmiddag met plezier naar deze en tevens mijn eerste film van vandaag op Netflix gekeken. Ik ga straks de western Gold Of The Seven Saints uit 1961, met o.a. Roger Moore kijken. Voor Nerve stem ik 3.0

avatar van milan90
Vlot geregisseerde film die zomaar een aflevering van Black Mirror kan zijn. Hoe ziekelijk en kortstondig is een hype op internet. Deze film bewijst dat, al is het behoorlijk overtrokken maar leuk en interessant vermaak.

avatar van huiguh
2,0
Had leuk kunnen zijn, maar het is allemaal zeer voorspelbaar en veel te braafjes.

3,5
Heerlijke film die blijft boeien tot het einde. Als de film iets minder braaf was geweest dan was de score nog hoger geweest. Denk dat het vooral een gave film is voor tieners.

avatar van CocoNutz_IV
2,0
Ongeveer 15-20 jaar geleden kwam op rtl 4 de serie Are you afraid of the dark. Vond het altijd erg spannend en leuk en was voor die tijd vrij eng en interessant. Jaren later kan je het op zich nog wel bekijken, maar is de ervaring niet meer als toen. Deze film kan je een beetje in die trant zien. Leuke tiener-thriller als je nog wat jonger bent, maar op latere leeftijd is het vrij braaf en heeft het weinig om het lijf.

Wel kom je makkelijk en vlot door de film heen en is het verhaal op zichzelf vrij realistisch. Tegenwoordig zie je dat met name jongeren er alles aan doen om zo goed mogelijk te scoren op social media. Ze hebben er vaak van alles voor over en kennen soms de gevaren niet. Sociale druk en de mening van anderen is erg belangrijk. En deze film laat dat mooi zien en ik hoop dat jongeren ook lering uit zo’n film trekken.

Laat je niet meeslepen door anderen en kies voor jezelf de juiste beslissing en weet vooral wanneer iets genoeg is.

Prima om gezien te hebben maar voor mij persoonlijk net te braaf en een te hoog tiener gehalte.

2*

avatar van mikey
Lijkt dit op 13 Sins (2014) ?

avatar van CocoNutz_IV
2,0


Die heb ik niet gezien maar als ik het plot zo lees dan is de rode draad van opdrachten uitvoeren welke steeds extremer worden en daarvoor geld krijgen wel hetzelfde. Maar denk/vermoed ik dat het verschil vooral zit in een te braaf/hoog tiener gehalte versus een wat volwassener en wellicht wat minder brave film.

Maar dit uiteraard slechts uitgaand van het plot. Wellicht dat iemand die de film gezien heeft je een volledige reactie kan geven.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:47 uur

geplaatst: vandaag om 06:47 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.