• 9.373.692 stemmen

Met onder meer: Koen De Bouw, Joke Devynck en Kevin Janssens

Gesproken taal: Nederlands

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Vermist

Wanneer de zestienjarige Evi samen met een jongen in een discotheek betrapt wordt door haar conservatieve vader loopt ze weg. Niet zo abnormaal voor een puberende tiener, maar Walter Sibelius, teamleider van de Cel Vermiste Personen, neemt het zekere voor het onzekere en start een onderzoek. Ze ontdekken al snel dat de relatie tussen Evi en haar ouders ernstig verstoord is. Wanneer blijkt dat de vader op enkele cruciale momenten na de verdwijning niet over een sluitend alibi beschikt en dat hij meer weet dan hij wil toegeven, wordt hij verdachte nummer 1.

Murat Hoxha

Mevrouw Van Hecke

avatar van [Preketero]

[Preketero]

rose schreef:

Weerom zo'n goede nederlandstalige film.

Spannend van begin tot einde.

Zeer goede acteerprestatie van Kevin Janssens

kanjertje schreef:

Is toch een Belgische productie?

Tuurlijk is het een Belgische productie, maar de film blijft nederlandstalig

avatar van Scratt

Scratt

Aardig filmpje, maar ook niet meer dan dat. Er zaten wel vele irritante dingen in, zoals het personage van Koen De Bouw, dat een slap aftreksel is van Eric Vincke (Alzheimer), Filip Peeters die hier gruwelijk miscast is en een verhaal dat héél snel uit je geheugen verdwijnt. Enige aangename verrassing was Kevin Janssens die een geloofwaardige driftkop neerzet.

Wat weet je over de personages ? welke ontwikkelingen maken zij mee ? Als pilot zijn zulke vragen allemaal logisch, ik zal wel enkele afleveringen meepikken omdat ik denk dat de serie wel leuk kan zijn, maar wie heeft het in z'n kop gehaald om daar een film van te maken ?

Juist! Jan Verheyen, die meer geïnteresseerd is in geld dan in kwaliteit.

2,5* voor enkele acteurs (De Bouw, Janssens, Devynck) en voor het realiteitsgehalte.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Het acteerwerk was goed en het zag er allemaal vrij realistich uit maar over het algemeen was dit geen bijzondere film.De échte verrassingen blijven helaas uit

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Vraagje voor de kenners: weet iemand hoe dat dancenummer in die discotheek in het begin van deze film heet?

avatar van chembrother

chembrother

Deze film is niet onaardig. Maar naast dergelijke TV-series is dit slechts een iets langer durende aflevering. En dan hebben we van eigen bodem ook wel een aantal aardige alternatieven! Desalniettemin een voldoende, maar weinig nieuws onder de zon. Een film die je dus makkelijk even op kunt zetten en waarna je weer verder gaat met de orde van de dag. 3,5*

avatar van braambes

braambes

Ik volg je redenering, maar kom wel tot een ander besluit: 0.5*

Het bestaan van deze film is gewoon een fout in de werking van het Vlaams Audiovisueel Fond.

avatar van Esther_ke

Esther_ke

Zeer goede film:

Spannend verhaal met een interessant onderwerp,

Geweldige cast: Koen De Bouw, Kevin Janssens,…

De film heeft mij geboeid van het begin tot het einde, maar toch miste ik iets, ik had er meer van verwacht.

avatar van aerts007

aerts007

Allen op een rij ,niets verkeerd aan maar wie is deze acteurs nog niet moe gezien?

Zit precies op VTM ,soap te kijken!

De Bouw in familie en sterren op de dansvloer,en NU graag!

avatar van film88888

film88888

Jan Verheyen heeft weer een juweeltje gemaakt, en is zeker even goed als zijn vorige Alias alleen ander soort van thriller genre.

Koen De Bouw speeld weer knap, en bekoorde me zeker goed, en dat gelde ook voor Kevin Janssens die man heb ik al nu wel paar rollen zien spelen, en ben zeer onder de indruk. Ik vind hem echt super spelen, en heb het gevoel dat de man nog een zeer goede, of grote acteur ga worden zoals Jan Decleir, en Filip Peeters, en toch wel ook Koen De Bouw.

Eigenlijk heel de cast speelde erg sterk in de film, en het verhaal was zeer spannend, en elke seconde zit je aan het TV beeld gekluisterd, en het einde was zeer goed want verwachte ik helemaal niet.

Het verhaal van Evi in de film vond ik vrij realistisch want kan altijd wel gebeuren.

4,0 sterren.

De vlaamse films worden maar beter, en beter kijk naar De Zaak Alzheimer, Ex Drummer, Alias, Linkerhoever, Ben X, en nu op naar Loft waar ik met volle teugen naar uit kijk.

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Dit leek precies een aflevering van Flikken, Tine heeft ook in Flikken gespeeld en was toen Tina, al met al een aardige film, maar kan niet tippen aan de Zaak Alzheimer..........ik geef toch nog een magere 3,0

avatar van Naduah

Naduah

Deze film viel mij niet tegen voor belgisch/nederlandse begrippen. Een enigszins doorsnee verhaal. Jammer dat de functie van loverboy niet verder uitgelicht werd....Geen topfilm, toch de moeite waard om te kijken...

avatar van olano

olano

Hier had ik véél van verwacht, maar helaas weinig voor gekregen. Bij mij viel deze niet in de smaak, het verhaal werd precies wat uitgerokken en op bepaalde momenten had ik het gevoel dat ik naar een serie aan het kijken was i.p.v. een film. 2*

avatar van p_tah

p_tah

ooh wat een enorm neppe film zeg... het kwam allemaal zo gemaakt over:s

@jan met de pet: leek idd net op een aflevering van flikken >> typisch belgisch

avatar van PaPaSvEn

PaPaSvEn

Ik vind dit goed ineensteken. Maar het is ook geen superfilm.

avatar van ®Tc

®Tc

Deze vond ik een zeer goede film, ook de serie is goed trouwens. Goed plot, goed geacteerd, goed geregisseerd. De Vlaamse film gaat er op vooruit

3,5

avatar van Couch Potato

Couch Potato

chembrother schreef:

Vind ik er ook zo ongeveer van; Best aardig en onderhoudend, maar geen topper; Goed vermaak, professioneel gemaakt, maar ook niet meer dan dat; 3.5 vind ik wel redelijk.

avatar van De Mees

De Mees

Komt deze film nog op DVD?

avatar van Quido

Quido

Volgens mij is ie dat al, op deze dvd. De eerste aflevering is gelijk aan de film, als ik het indertijd goed begreep.

rose

Idd niets meer dan de series waar ze je dood mee gooien op tv...

Acteerwerk was goed vandaar toch een 3*

[Preketero] schreef:

Tuurlijk is het een Belgische productie, maar de film blijft nederlandstalig

Echt niet...

avatar van Wouter

Ja toch?

rose

Nee, heb hem gekeken met ondertiteling. Kon het belgische niet allemaal verstaan...

avatar van Ant

Ant

Ik vind het een goede film. Jammer dat er niets vernieuwend in zit. Gewoon een wt langer durende detective serie. Wel goed geacteerd, zoals iedereen zegt. Film zelf vermaakt me ook wel. Dus een verdiende voldoende, maar had net zo goed een tv-serie aflevering kunnen zijn.

avatar van DONNI

DONNI

Doorsnee film

De moeite om is te kijken omdat het Belgisch is, maar verwacht u niet aan teveel

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Viel wat het verhaal betreft heel goed mee en wist me wel te boeien. Het is geen grote cinema natuurlijk maar de acteerprestaties waren voldoende.

Deze film zal evenwel niet in m'n cinematografisch langetermijngeheugen gegrift staan... daarvoor is hij iets te standaard (lees : gewoontjes) geregisseerd, waardoor hij inderdaad, en zoals al in vorige commentaren aangegeven, meer de look heeft van een TV-serie.

avatar van briek

briek

Geen slechte Vlaamse film, maar heb er wel al veel betere gezien als deze, het is zeker geen Loft of De Zaak Alzheimer. Aan de cast zal het zeker niet liggen, deze deed het meer dan behoorlijk, maar de film miste toch wel wat, ligt het eraan omdat VRT er niet aan meegeholpen heeft? Ik weet het niet, waarschijnlijk wel, vermits VRT altijd al veel betere kwaliteit levert dan VTM en VT4.

avatar van OlafK

OlafK

Vermist voelt als een lange aflevering van een 'rtl-7-detective'. Is dat per definitie een zwaktepunt? Mwoah..

Koen de Bouw bewijst maar weer eens dat hij prima kan acteren. En ook Filip Peeters vind ik een uitstekende acteur. Het enige personage dat een beetje buiten de boot valt, is Milly Lacroix (gespeeld door Catherine Kools).

De film kent een flinterdun verhaal, waarvan je al vroeg weet hoe het af gaat lopen. Dit is echter niet enorm storend aangezien Vermist voor een dergelijke film een prima speelduur kent.

Het niveau van Loft, De Zaak Alzheimer of De Indringer wordt echter nooit gehaald en dat is jammer. Vermakelijk, maar zeker niet meer dan dat. 2,5*/3,0* --> voor nu het voordeel van de twijfel.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Ik vind het toch wel goede thriller. Verhaal zit goed, spanning zit goed. Vind de film ongeveer even goed als de serie zelf. Toch wel een aanrader.

avatar van ninoboy1

ninoboy1

Goede film die blijft boeien tot het einde.

avatar van ninoboy1

ninoboy1