• 9.373.532 stemmen

Met onder meer: Koen De Bouw, Joke Devynck en Kevin Janssens

Gesproken taal: Nederlands

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Vermist

Wanneer de zestienjarige Evi samen met een jongen in een discotheek betrapt wordt door haar conservatieve vader loopt ze weg. Niet zo abnormaal voor een puberende tiener, maar Walter Sibelius, teamleider van de Cel Vermiste Personen, neemt het zekere voor het onzekere en start een onderzoek. Ze ontdekken al snel dat de relatie tussen Evi en haar ouders ernstig verstoord is. Wanneer blijkt dat de vader op enkele cruciale momenten na de verdwijning niet over een sluitend alibi beschikt en dat hij meer weet dan hij wil toegeven, wordt hij verdachte nummer 1.

Murat Hoxha

David de Laet

Milan De Prins

Walter Sibelius

Tine Peeters

Mevrouw Van Hecke

avatar van killerfreak

killerfreak

Vond het niet beter dan een aflevering à la flikken of witse. Stan van Samang acteerde eerder slecht. Sommige scènes waren té overdreven dat sommigen in zaal gewoon begonnen te lachen en het einde lijkt er ook maar wat aan gekabbeld te zijn. Budget was op denk ik.

Desondanks toch een beetje spanning hier en daar en ook goed acteerwerk door Koen, Kevin en Joke.

avatar van latrat

latrat

wederom een bedroevend slechte jan verheyen film.
Totaal overdreven emoties (de twijfelende agente...), falende pogingen om cool te zijn (gij kijkt toch ook naar de vrouwkes?) en onuitgewerkte verhaallijnen.
Waarom bijvoorbeeld wordt evi vastgehouden in een vieze kelder? Dat doen loverboys helemaal niet.

Wat me ook stoorde waren de nutteloos dichte shots. Ik hoef geen gezicht van mensen te zien, met links een wazige arm en rechts een fles karnemelk. Ook had je enkele autoscenes waar het leek alsof ze uit de verte met een zware zoom de auto vast probeerden houden. Iedereen kent het effect, de auto schiet constant uit beeld en mijn eten schoot terug in mijn slokdarm.

Ach. Ik had het kunnen weten, en er zaten waarschijnlijk ook goeie stukjes in. De dansscenes, bijvoorbeeld. Niet echt iets om een film op te bouwen, spijtig genoeg.

avatar van Halcyon

Halcyon

Vermist doet inderdaad denken aan een dubbelaflevering van pakweg Witse of Flikken, maar dat hoeft niet per definitie slecht te zijn. OK, verhaalsgewijs is het allemaal weinig spectaculair en meestal niet meer dan doorsnee, maar filmtechnisch zie je dat Jan Verheyen toch met z'n tijd meegaat. Kleurfilters, snelle montage, gedurfde kadrages, enzovoort. Hoewel er dus zeker vooruitgang is, is er nog een lange weg te gaan. Neem bijvoorbeeld het gevecht tussen Nick en Leroy, dat qua opzet vergelijkbaar is met de vechtscène tussen Jason en Desh in The Bourne Ultimatum (personages staan dicht op elkaar, veel shots in weinig tijd, ...), maar qua snelheid toch nog mijlenver af staat van de technisch superieure Amerikaanse film(s). Vrij onzinnige vergelijking verder, want behalve het verschil in budget gaat het ook om twee andere genres. Het acteerwerk viel dit keer een beetje tegen, had de indruk dat het allemaal een beetje automatische piloot was. De onderlinge relaties tussen de personages leken wat dat betreft ook een beetje onafgewerkt.

Kortom, een degelijke regie en een matig verhaaltje maken Vermist tot een doorsnee Vlaams politiedrama. We doen met andere woorden nogmaals waar we goed in zijn.

avatar van Film Pegasus

Nogal vage film van Jan Verheyen, dat eigenlijk een lang uitgesponnen tv-aflevering is van pakweg Aspe of Witse. Jan Verheyen verknoeit het op sommige momenten. Denk maar aan de scene in het mortuarium waar de camera constant op het zenuwachtige aan gaat ronddraaien. Ook wordt naar het einde aan een gevecht in beeld gebracht om zo'n manier dat je denkt dat de cameraman mee aan het vechten is. Verheyen heeft blijkbaar teveel koffie gedronken bij het film. Tot zover ze een diepgaand karakter kunnen voorstellen valllen de acteerprestaties nogal mee. Alleen vraag je je af hoe Filip Peeters zo geniaal was in Hel van Tanger en hier z'n pet naar gooit. Het verhaal is niet slecht en zet ons soms op het verkeerde been, maar de uitwerking had beter gekund. Gewoonlijk ben ik wel een liefhebber van de Vlaamse film, en zeker als het in de eigen stad - Antwerpen - gefilmd is. Hier had veel meer ingezeten.

avatar van OlafK

OlafK

Vermist voelt als een lange aflevering van een 'rtl-7-detective'. Is dat per definitie een zwaktepunt? Mwoah..

Koen de Bouw bewijst maar weer eens dat hij prima kan acteren. En ook Filip Peeters vind ik een uitstekende acteur. Het enige personage dat een beetje buiten de boot valt, is Milly Lacroix (gespeeld door Catherine Kools).

De film kent een flinterdun verhaal, waarvan je al vroeg weet hoe het af gaat lopen. Dit is echter niet enorm storend aangezien Vermist voor een dergelijke film een prima speelduur kent.

Het niveau van Loft, De Zaak Alzheimer of De Indringer wordt echter nooit gehaald en dat is jammer. Vermakelijk, maar zeker niet meer dan dat. 2,5*/3,0* --> voor nu het voordeel van de twijfel.

avatar van Elineloves

Elineloves

Ik ben lang een trouwe kijker geweest van Flikken (niet die Nederlandse rip-off, maar de Belgische) en daar viel Joke me al snel op als een goede actrice. Ook in deze film wist ze me te boeien. Ik hou van politieseries, ik kijk er graag naar en wellicht dat ik daarom me ook vermaakt heb met Vermist. Plus: ik heb een zwak voor belgen.

Veel wisselende recensies hier, denk dat het inderdaad een kwestie is van like it or leave it. Het is natuurlijk allemaal een beetje uitgerekt, maar zoals al vaker gezegd is dat niet per definitie slecht. Acteerwerk was prima en ook de sfeer was dik in orde.

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

Een leuke (maar zoveelste) Vlaamse politiefilm. Ben momenteel ook bezig met aan de series, Mede dankzij deze (piloot)film.

De hoofdrol is natuurlijk weggelegd voor Good Old Koen De Bouw. De man lijkt een beetje geboren voor dat soort rollen. Bij de meeste personages die De Bouw speelt (meestal in politiefilms) komen steeds dezelfde kenmerken terug: "Een eerlijk hardwerkende man, maar met een gebroken familie en een pijnlijk verleden dat meestal terug wordt bovengehaald in de desbetreffende film/serie". Maar O.A.: Joke Devynck acteerde goed, als agente "Tine Peters" die, zodra er een actie en/of arrestatie gebeurd, prompt terug veranderd in Tony uit Flikken.

Ook het verhaal van deze film (ook van de serie) was naar mijn mening wel interessant, zo'n film over de "Cel Vermiste Personen". In het begin gaat het echter wel wat snel, en er zijn nogal veel plotwendingen in een veel te korte tijd. De film duurde naar mijn mening ook wat kort. En ik zal waarschijnlijk niet de eerste zijn die dit zegt hier, maar ik vond eigenlijk dat ik toch naar een uitgerekte aflevering zat te kijken van een serie. En dat is het ook, want de serie is zelf ook wel best te pruimen. Met Filip Peters die de "sociaal geëngageerde" ( ) Hendrik speelt. Wel is de omschrijving hierboven een klein beetje fout. Zo wordt er Nauwelijks (niet met zoveel woorden) gezegd dat Hendrik verdachte nr 1 is, er wordt wel duidelijk gezegd dat Iedereen (dus ook hij) verdacht is. En er wordt nauwelijks de schijn gewekt dat hij iets met de verdwijning te maken heeft.

Maar ach, voor de rest viel het wel dik mee. Dat komt omdat ik al sinds jaar en dag fan ben van de oprukkende "Vlaamse Film". En... hhmmm... Toch een 4.0*

avatar van Spetie

Jammer dat het verhaal aan de dunne kant is en hier en daar iets teveel berust op toevalligheden. Ook is het allemaal net wat te voorspelbaar, zodat het nooit echt spannend wordt.

Daar staat echter tegenover dat de acteurs het best goed doen. Vooral Koen de Bouw is een fijn acteur om te zien en kan dit soort rollen, altijd wel goed aan. Ook de rest van het politieteam doet het niet slecht en samen vormen ze met zijn allen wel een leuke combinatie. In het begin wordt er nogal van de hak op de tak gesprongen en een beetje opbouw, was hier misschien een betere keuze geweest. Hier en daar is het best sfeervol en Verheyen deinst er ook niet voor terug om sommige zaken expliciet te laten zien, wat het geheel weer net iets rauwer en beter maakt.

Visueel is het allemaal niet heel bijzonder en het is duidelijk een soort van televisiefilm. Maakt op zich niet uit bij dit soort verhalen. Als het verhaal goed is en de spanning ook aanwezig, kan ik dit meestal wel waarderen. Nu is het door de voorspelbaarheid en het iets te dunne verhaal allemaal toch net te weinig om aan de goede kant van de score uit te komen.

avatar van Connie Van Orton

Connie Van Orton

Na een nachtje slapen besef ik dat Filip Peeters in deze film lijkt op het Samson-personage Van Leemhuyzen. En zich ook zo gedraagt.

Nuja, dat laatste kan moeilijk met absolute zekerheid geponeerd worden: in nog geen van de Samson-afleveringen werd Van Leemhuyzens dochter door *allochtone* pooiers gekidnapt om vervolgens onderkomen en geketend vastgehouden te worden in een verlaten industrieel pand. Het is ook niet zeker of Gert Verhulst en Hans Bourlon een dergelijke verhaallijn willen exploreren in eventueel nog te draaien seizoenen.

avatar van Metalfist

Metalfist

De start van een langlopende serie

Het was ergens vorig jaar in april dat de laatste aflevering van de serie Vermist werd uitgezonden. De reeks liep uiteindelijk voor 7 seizoenen en dat is toch best straf voor iets dat uit een middelmatige film is voortgekomen. Althans, dat was toch hetgeen ik al die jaren dacht. Ik was namelijk al afgehaakt bij Vermist na deze film, die tevens als pilootaflevering kan worden beschouwd voor de serie, en begon me toch af te vragen of ik indertijd iets gemist had. Aangezien ik toch bezig ben met het oeuvre van Jan Verheyen te (her)zien, was dat eens een mooie gelegenheid om dit terug op te pikken.

En langs de ene kant snap ik wel dat er hier een serie van gemaakt kan worden, maar het is toch allemaal wel bijzonder standaard. Dit is sowieso al geen echt volwaardige film te noemen doordat het eerder aanvoelt als een dubbelaflevering van eender welke andere politieserie van de afgelopen 10 jaar. Elke inspecteur in het team moet en zal zijn eigen kleine doorbraak in de zaak hebben, de clichés worden daarbij niet uit de weg gegaan en de ontknoping is op zijn minst nogal lauw en abrupt te noemen. Veel zaken die als los zand aan elkaar hangen en toch is Vermist wel een film die uiteindelijk over de gehele lijn blijft boeien. Natuurlijk handig dat dit niet teveel wordt uitgesponnen, een speelduur van 2 uur zou pas helemaal nefast zijn geweest, maar de stijl van Verheyen blijft me op zich wel liggen. Hij laat af en toe wel wat fijne dingetjes zien (de scènes in de discotheek bijvoorbeeld) maar het niveau van Alles Moet Weg haalt hij geruime tijd al niet meer.

Een genrefilm en bovendien eentje in een genre dat Verheyen toen nog niet had uitgeprobeerd. Het is een verademing ten opzichte van de voetbalfilms waar hij zich eerder mee leek bezig te houden en hij is dus op zich wel een goede regisseur voor dit soort policier films. Ben dan ook benieuwd wat Dossier K. gaat brengen, die heb ik nog nooit gezien. Hoop wel dat hij niet terug uit hetzelfde groepje put om zijn cast samen te stellen. Joke Devynck is altijd goed, al ligt dit ook weer in het verlengde van haar rol bij Flikken indertijd, maar Koen De Bouw acteert met bijzonder weinig zin en Filip Peeters is nog nooit zo misplaatst geweest. Hetzelfde kan gezegd worden van Stan Van Samang en Catherine Kools trouwens, hebben geen toegevoegde waarde. Verder nog wel een paar degelijke bijrollen met onder andere Kevin Janssens, al is die iets teveel het bad-cop principe aan het opzoeken.

Bij de release had ik hier blijkbaar 2.5* aan gegeven. Dat was iets te weinig naar mijn gevoel maar Vermist scoort bij een herziening niet veel beter. De stijl van Verheyen redt dit nog van een onvoldoende en een handvol acteurs proberen er nog het beste van te maken, maar het wordt niet meer cliché dan de verhaallijn rond Evi.

Nipte 3*

avatar van BBarbie

BBarbie

Deze pilot voor een televisieserie toont qua vormgeving veel overeenkomsten met vergelijkbare misdaadfilms. Ondanks de clichématige aanpak is het een onderhoudende politiefilm met zoals te doen gebruikelijk een hele rij verdachten, die een voor een weer afvallen. De ware boosdoener komt pas laat in beeld.

avatar van Fisico

Fisico

Degelijke politiethriller die de geijkte paden van dergelijke genres betreedt. Later uitgegroeid tot een degelijke serie op de Vlaamse buis. Ligt wat in dezelfde stijl van Flikken en Heterdaad. Niet wereldschokkends, beetje cliché en safe, maar wel degelijk.

In deze film vooral complimenten voor Joke Devynck, een steengoede actrice, die voor mij niet veel moet onderdoen voor Veerle Baetens. Ook Koen De Bouw zit hier goed in zijn rol. Film berust als zo dikwijls op vele toevalligheden, maar blijft boeiend en spannend. Niet dat je op het puntje van je stoel zat natuurlijk. Diverse verdachten met diverse motieven die dan één voor één afvielen. Geen onverwachtse plotwendingen.

Ooit zeker al eens gezien, maar kon er me nog weinig van voorstellen. Ook nu zal deze film gauw vervlogen zijn. Doet inderdaad wat aan als een dubbele serie-aflevering.

avatar van AngelicV

AngelicV

Sterke politiethriller met redelijk acteerwerk van o.a. de Bouw en van Samang, DeVynck en Janssens. Met name het realisme valt positief op in vergelijking met Nederlandse soortgelijke films. Daarom 1/2 * extra.