• 9.373.188 stemmen

Met onder meer: Koen De Bouw, Joke Devynck en Kevin Janssens

Gesproken taal: Nederlands

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Vermist

Wanneer de zestienjarige Evi samen met een jongen in een discotheek betrapt wordt door haar conservatieve vader loopt ze weg. Niet zo abnormaal voor een puberende tiener, maar Walter Sibelius, teamleider van de Cel Vermiste Personen, neemt het zekere voor het onzekere en start een onderzoek. Ze ontdekken al snel dat de relatie tussen Evi en haar ouders ernstig verstoord is. Wanneer blijkt dat de vader op enkele cruciale momenten na de verdwijning niet over een sluitend alibi beschikt en dat hij meer weet dan hij wil toegeven, wordt hij verdachte nummer 1.

Murat Hoxha

David de Laet

Milan De Prins

Walter Sibelius

Tine Peeters

Mevrouw Van Hecke

avatar van killerfreak

killerfreak

Vond het niet beter dan een aflevering à la flikken of witse. Stan van Samang acteerde eerder slecht. Sommige scènes waren té overdreven dat sommigen in zaal gewoon begonnen te lachen en het einde lijkt er ook maar wat aan gekabbeld te zijn. Budget was op denk ik.

Desondanks toch een beetje spanning hier en daar en ook goed acteerwerk door Koen, Kevin en Joke.

avatar van latrat

latrat

wederom een bedroevend slechte jan verheyen film.
Totaal overdreven emoties (de twijfelende agente...), falende pogingen om cool te zijn (gij kijkt toch ook naar de vrouwkes?) en onuitgewerkte verhaallijnen.
Waarom bijvoorbeeld wordt evi vastgehouden in een vieze kelder? Dat doen loverboys helemaal niet.

Wat me ook stoorde waren de nutteloos dichte shots. Ik hoef geen gezicht van mensen te zien, met links een wazige arm en rechts een fles karnemelk. Ook had je enkele autoscenes waar het leek alsof ze uit de verte met een zware zoom de auto vast probeerden houden. Iedereen kent het effect, de auto schiet constant uit beeld en mijn eten schoot terug in mijn slokdarm.

Ach. Ik had het kunnen weten, en er zaten waarschijnlijk ook goeie stukjes in. De dansscenes, bijvoorbeeld. Niet echt iets om een film op te bouwen, spijtig genoeg.

avatar van speedy23

speedy23

latrat schreef:

wederom een bedroevend slechte jan verheyen film.

'Vermist' overschrijdt kaap van 150.000 bezoekers.

Vier weken na de release van 'Vermist' van regisseur Jan Verheyen zijn al 151.578 bezoekers naar de politiefilm gaan kijken. Dat meldt Kinepolis.

De film loopt sinds 31 oktober op 36 kopijen in heel Vlaanderen en Brussel. 'Vermist' staat na een maand nog steeds in de top drie van de bezoekersaantallen in Vlaanderen. Hierdoor vult hij verder het rijtje aan van succesvolle Vlaamse films in 2007. Naast uitschieter 'Ben X' werden 'Firmin', 'Dagen zonder Lief', 'Man Zoekt Vrouw' en enkele Studio 100-films, waaronder 'Plop en de Pinguin' ook al zeer goed onthaald door de bioscoopbezoekers.

'Vermist' is de vijfde film op rij van regisseur Jan Verheyen die de kaap van 100.000 bezoekers bereikt. Verheyen deed al hetzelfde met 'Team Spirit' (2000), 'Alias' (2002), 'Team Spirit 2' (2003) en 'Buitenspel' (2005).

(hln.be)

avatar van lennox

lennox

Dit is nogmaals een bewijs dat de Vlaamse film op de goede weg is! 3,5*

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

killerfreak schreef:

Volgens mij heeft dit te maken omdit dit een lange pilotaflevering blijkt te zijn voor de serie. Althans, dat was toch de reden waarom ie eerst niet op MovieMeter kwam. De serie (op vt4 volgende jaar) biedt misschien meer antwoorden.

avatar van latrat

latrat

speedy23 schreef:

'Vermist' overschrijdt kaap van 150.000 bezoekers.

your point being?

avatar van Joskedillen

Joskedillen

Kvond het een goeie film! Soms wel overacting, zeker die labo-man die italiaans probeert te praten, wat was die kerel rotslecht zeg!

avatar van black_shadow

black_shadow

De Vlaamse films worden de laatste tijd steeds beter, en deze is daar ook het bewijs van.

avatar van Halcyon

Halcyon

Vermist doet inderdaad denken aan een dubbelaflevering van pakweg Witse of Flikken, maar dat hoeft niet per definitie slecht te zijn. OK, verhaalsgewijs is het allemaal weinig spectaculair en meestal niet meer dan doorsnee, maar filmtechnisch zie je dat Jan Verheyen toch met z'n tijd meegaat. Kleurfilters, snelle montage, gedurfde kadrages, enzovoort. Hoewel er dus zeker vooruitgang is, is er nog een lange weg te gaan. Neem bijvoorbeeld het gevecht tussen Nick en Leroy, dat qua opzet vergelijkbaar is met de vechtscène tussen Jason en Desh in The Bourne Ultimatum (personages staan dicht op elkaar, veel shots in weinig tijd, ...), maar qua snelheid toch nog mijlenver af staat van de technisch superieure Amerikaanse film(s). Vrij onzinnige vergelijking verder, want behalve het verschil in budget gaat het ook om twee andere genres. Het acteerwerk viel dit keer een beetje tegen, had de indruk dat het allemaal een beetje automatische piloot was. De onderlinge relaties tussen de personages leken wat dat betreft ook een beetje onafgewerkt.

Kortom, een degelijke regie en een matig verhaaltje maken Vermist tot een doorsnee Vlaams politiedrama. We doen met andere woorden nogmaals waar we goed in zijn.

avatar van kanjertje

kanjertje

Weerom zo'n goede nederlandstalige film.

Spannend van begin tot einde.

Zeer goede acteerprestatie van Kevin Janssens

avatar van Darkgnome

Darkgnome

Wanneer ik eerlijk ben, dan moet ik toegeven dat ik geen goed gevoel heb bij vermist. Verheyen komt aanzetten met een kopie van de zaak alzheimer. De montage zit net iets anders, de kleurefilters zijn gelijkaardig. De film heeft trouwens veel gelijkenissen met Alzheimer waardoor het weinig orgineel overkomt.

Om enkele voorbeelden te geven:

De openingscene is een gelijkaardige scene als in Alzheimer.

Daar gaan Koen de bouw en collega stappen naar het huis toe van de ouders van Evy. Wanneer je dan even terug denkt aan Alzheimer, dan kom je uit bij de scene waarin De Bouw met De Smet bij de vrouw van Leda's eerste slachtoffer komen.

De nummerplaat "69", de manier waar op, plus de nummerplaat etc.

Denk Alzheimer: IAM469, een gelijkaardige situatie.

Dan de Seat Ibiza die uit het water gehaald word, gewoon dat gegeven.

Denk even aan Alzheimer: Het jonge kinderhoertje word aan het water gevonden.

Koen de Bouw kon evengoed zijn rol spelen overnemen uit Alzheimer, want hij speelde wederom een vader die alleen was omdat hij zijn gezin verloren was.

Dan ja, heb je de povere verhaallijn.

Je springt van de ene verdachte naar de andere, een gebrek aan diepgang. Je leert je personages niet kennen, je komt er amper iets over weten. Idem van hun onderliggende relaties.

Dan heb je ook nog eens dat auto-ongeval van de peugot die totaal overbodig was voor het verhaal...

Ik ga het hier bij houden, over heel de lijn vind ik deze film echt een tegenvaller...

avatar van Film Pegasus

Nogal vage film van Jan Verheyen, dat eigenlijk een lang uitgesponnen tv-aflevering is van pakweg Aspe of Witse. Jan Verheyen verknoeit het op sommige momenten. Denk maar aan de scene in het mortuarium waar de camera constant op het zenuwachtige aan gaat ronddraaien. Ook wordt naar het einde aan een gevecht in beeld gebracht om zo'n manier dat je denkt dat de cameraman mee aan het vechten is. Verheyen heeft blijkbaar teveel koffie gedronken bij het film. Tot zover ze een diepgaand karakter kunnen voorstellen valllen de acteerprestaties nogal mee. Alleen vraag je je af hoe Filip Peeters zo geniaal was in Hel van Tanger en hier z'n pet naar gooit. Het verhaal is niet slecht en zet ons soms op het verkeerde been, maar de uitwerking had beter gekund. Gewoonlijk ben ik wel een liefhebber van de Vlaamse film, en zeker als het in de eigen stad - Antwerpen - gefilmd is. Hier had veel meer ingezeten.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

ik vind dit wel een goeie film... alleen is hij gewoon niet echt uniek.. het lijkt inderdaad op een gewone (langer) aflevering van witse ofzo... toch een 3,5

avatar van T.Bos

T.Bos

Beetje sloom slap aftreksel van "(missing) without a thrace". Af en toe niet geloofwaardig. Maar het is wel minder gelikt en realistischer dan het Amerikaanse voorbeeld.

helleke

Ik vond hem beter dan hetgeen ik er van verwacht had.

Goed uitgewerkte film die door de korte duur geen moment verveelde.

Met een cast om U tegen te zeggen.

Ik heb er in elk geval van genoten.

4 sterren.

avatar van Raffael77

Raffael77

Prima film en zeker een goed onderwerp.

Precies goed in deze tijd aangezien er in Nederland steeds meer gevallen bekent zijn van.........(Mag niet verder anders is het spoiler)

Duidelijk verhaal maar soms iets traag.

helleke

Zonet de eerste aflevering van de serie gezien op prime.

Echt wel mooi uitgewerkt,telkens een verdwijning volledig uitgewerkt per aflevering.

Ondanks dat er telkens met een andere regisseur wordt gewerkt blijft de serie nauw aansluiten met de film.

avatar van Hoodini

Hoodini

Wist voordat ik de film ging zien niet dat dit een soort van pilot voor de serie ging worden. Niveau van de film komt zeker niet boven het niveau van de gemiddelde serie. Er is ook al een soortgelijke serie in NL, waarvan ik het niveau wel wat beter vind. Of het filmtechnisch goed in elkaar zit of niet boeit mij niet bepaald en de acteerkwaliteiten zijn nou ook niet echt bijzonder te noemen. Film is leuk om te kijken als er niks beters op tv of te pindakazen valt...

Hoodini schreef:

Het is begrijpelijk dat Vlamingen een Vlaamse film beter gaan vinden dan dat een Nederlander dat vindt en omgekeerd,aangezien we de acteurs kennen en bij een Nederlandse productie is dit meestal niet zo.

Ik vind een film als Simon ook zwaar overgewaardeerd maar dat is mijn persoonlijke mening.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Redelijk goeie vlaamse film

avatar van Ganjaman

Ganjaman

helleke schreef:

Zonet de eerste aflevering van de serie gezien op prime.

avatar van Ganjaman

Ganjaman

Ik heb nu een half uur erop zitten , vind het wel een aardige film kijk we lluek weg idd net alsof je lange serie kijkt van flikken ofzo maar geef niet hou wel van dit genre

Zou graag willen weten waar de serie draait of kan vinden

avatar van rose

rose

kanjertje schreef:

Weerom zo'n goede nederlandstalige film.

Spannend van begin tot einde.

Zeer goede acteerprestatie van Kevin Janssens

Is toch een Belgische productie?

avatar van Tarkus

Tarkus

Dit is een Belgische topfilm.

Ik kan niets slechts over deze film zeggen, die eigenlijk de pilootaflevering is van een serie.

De acteerprestaties zijn fantastisch, de cast is het beste wat België momenteel te bieden heeft, het scenario is zeer goed, en fantastisch goed uitgewerkt in een uitstekende regie..

Alles klopt aan deze film, en men gaat ook de werkelijkheid niet uit de weg, men toont bijvoorbeeld het afschuwelijk verminkte gezicht van een vermoord meisje, daar waar men vroeger dit aan de verbeelding van de kijker zou overlaten.

Dit is veruit de beste film die ik ooit heb gezien van Jan Verheyen, en plaatst hem op hetzelfde niveau als die andre Belgische topcineast Erik Van Looy ('De Zaak Altzheimer').

Dit is wederom het bewijs dat de Belgische film ook goed kan zijn, uitstekend zelfs, deze film hoeft niet onder te doen voor een Amerikaanse of Britse variant van dit onderwerp.

avatar van danny61

danny61

Voor mij een goeie middenmoot film.Spanning was er genoeg in te beleven.

2,5 op 5

avatar van adaveke

adaveke

Ganjaman schreef:

De serie 'Vermist' start op 25 maart op VT4

Ganjaman schreef:

waar kan ik die serie vinden en over welke serie gaat het

Op telenet prime betaalzender voor de Belgische kijkers,vanavond reeds aflevering 5

avatar van Bloody Mary

Bloody Mary

Matige film, zeker niet slecht maar had er toch meer van verwacht. Het einde vond ik niet zoals het moest zijn en sommige scènes vond ik nogal rommelig gefilmd. 2.5*

avatar van Bloody Mary

Bloody Mary

Joskedillen schreef:

dat was wel Spaans...

avatar van [Preketero]

[Preketero]

Matige film waar de spanning toch wat zoek was. Het probleem bij de film was vooral dat het allemaal zo simpel was, nergens werd je echt verrast. De film werd niet goed uitgewerkt. De tijdsduur was toch ook nogal kort.

Kwa acteerprestaties wist ik dat Joke Devynck een goede actrice was, maar Kevin Janssens heeft mij toch ook aangenaam verrast.