• 9.376.793 stemmen

Met onder meer: Kate Hudson, Matthew McConaughey en Donald Sutherland

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 1 mei 2008

Plot Fool's Gold

"This February true love takes a dive."

Tess en Ben Finnagan zijn een getrouwd koppel dat hun geld verdient met het zoeken naar schatten. Helaas hebben ze al jaren niets meer gevonden en zitten ze dus ook aan de rand van bankroet. Als gevolg daarvan loopt hun huwelijk ook niet bepaald soepel meer en ze besluiten een scheiding aan te vragen. Maar op dat moment komen ze in aanraking met een aanwijzing die leidt naar een enorme schat...

avatar van mikey

mikey

Naj jah zeg, wat een laag gemiddelde?!

Toegeven, intellectueel (maar daar heb ik toch geen last van) stelt het allemaal niet zoveel voor. Wat wel te verwachten: grootschalig avontuur, vlot verteld, gezonde dosis cynisme, mooie locaties en een innemende cast.

Kate Hudson en Matthew McConaughey? COOWL (H)

Fool's Gold? Pretty lame :s

avatar van skipy05

skipy05

heel toffe film. daar moet je gewoon met plezier naar zien. grappige film ook. toffe acteurs en ze deden het niet slecht.

avatar van VierkanteOogjes

VierkanteOogjes

Zeer slechte film, kwam maar niet op gang zeg, pfff.....0,5 * extra omdat ik m op blu-ray heb gezien.

1 *

avatar van carteman187

carteman187

ik vond het zeker de moeite waard om te kijken. Lekkere chickies in de film is ook wel een plus punt:P ik geef een 4,0

avatar van .Fee.

.Fee.

Ik vond er écht niks aan...

1,5 *

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Verrassend leuke film wat een beetje naar Sahara neigt.

Gewoon een avondje vermaak, waarbij de bad-guys voor de vrolijke noot zorgen.

Lekkere soundtrack ook.

avatar van shaquille

shaquille

Sahara vond ik stukken beter. Deze is maar een zeer flauw afkooksel. Kon me niet bekoren. 1.5

avatar van Flash1494

Flash1494

Deze film met weinig inhoud tikt maar net de 2,5 ster aan, want het is allemaal niet top. Zelfs voor een zondag middag is het verhaal nog te lichtjes en zijn de schurken van een wel heel ongeloofwaardig karakter. Desondanks zijn de beelden wel zeer mooi en kwam er een heel klein vakantie gevoel boven drijven.

Maar als je een jaar of 14 bent is dit een leuke avond film. Voor de rest houd er rekening mee dat dit een pure sbs6 film is.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Na het lezen van de plot hierboven, moet ik erg denken aan 'Into the Blue' uit 2005 met Paul Walker. Ben benieuwd

avatar van the new guy

the new guy

Echt niet zo slecht, zelfs zeer vermakelijk.

avatar van susanne123

susanne123

leuke film kijkt lekker weg.

avatar van schram101

schram101

Flauwe film die net iets te veel gekopieerd is van Into The Blue! Die ook stukken beter was! Locaties zijn weliswaar prachtig in deze film maar dat neemt niet weg dat het verhaal nooit echt kan boeien! McConaughey acteerde nog aardig maar Kate Hudson viel tegen.

Kortweg, voor de leuke versie, kijk Into The Blue, voor het gekopieerde flauwe aftreksel ervan, kijk deze!

avatar van iGeO

iGeO

Lekker luchtig filmpje met een feelgood einde.

Niet te veel bij nadenken.

3***

avatar van naamelijk

naamelijk

Toevallig gezien toen ik in het vliegtuig opweg naar vakantie zat, leuke feelgoodmovie !

avatar van komerad

komerad

Sluit mij aan bij voorgaande

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Een typische film waar niet bij na hoeft te denken. Het zwakke verhaal van de film wordt gedragen door de weer mooie beelden. Voor de rest is het een luchtig filmpje en zoals boven al een paar keer vermeld is een feelgoodmovie. Heb de film op blu ray gezien en dat was met deze film waanzinnig. Mooie beelden en een goed geluid. Voor mij is de film 3* waard.

avatar van SubzeroX

SubzeroX

Deze film heb ik gezien in de zomer met vakantie toen het lekker weer was

je krijgt 'n goed gevoel van het mooie weer maar je krijgt ook 'n goed gevoel van de film en de leuke lokaties met zee en strand zo nu en dan

'n mooie humor film vond ik het niet echte actie eigenlijk maar pas wel in avontuur

avatar van naamelijk

naamelijk

Geen geweldige film, maar ik heb me zeker vermaakt !

avatar van anco12

anco12

een hele vermakelijke film om naar te kijken

ik heb me geen moment verveeld

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Echt een flauwe film. Hij werd pas echt leuk toen ze ontdekten dat de schat zich in het spuitgat bevondt en dat is dus aan het einde van de film dus veeeel te laat. Al vanaf het begin vond ik zowel Matthew als Kate heel erg slecht uit de verf komen in hun personage's.

Finnagan was zo een over de top loser dat ik me niet kan voorstellen dat je daar ooit verliefd op kan worden. En dan maakt het nog geen eens uit als hij heel de tijd zonder shirt te bewonderen is. Tess was voornamelijk erg flauw. Echt geen goede acteerprestatie neergezet door Kate Hudson die op zich wel beter kan.

Donald Sutherland was de enige die goed acteerwerk liet zien als liefhebbende maar onzekere en eenzame vader, maar ik heb die man nog niet kunnen betrappen op een slechte acteerprestatie. Het type wat zijn dochter voorstelde was daarentegen wel weer volledig over de top dat het niet grappig meer was.

De scene in het vliegtuig vond ik wel hilarisch maar dat was eigenlijk het enige. Voor de rest gewoon een hele flauwe film. Het beste te bekijken met een kater zodat je je hersens even kan laten rusten.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

schram101 schreef:

Mee eens. Into The Blue is nu ook geen spektakel maar zeker stukken beter dan deze film. Al vond ik D. Sutherland wel weer geweldig! 2.5*.

avatar van korenwolf

korenwolf

Leuke film. Geen bijzonder concept, maar gewoon een heerlijke zaterdagavond-niet-te-veel-bij-nadenken-feel-good-movie.

Mede door zijn eenvoud, heerlijke sferen, prachtige lokaties en prettige verschijningen kijkt hij lekker weg en is het een amusante vertoning, waarbij ik me geen moment heb verveeld.

Ik had na afloop een heerlijk gevoel. Laat de zomer maar komen!!!

Ja, leuke film! Ik kan 'm zeker wel waarderen: 3*

avatar van Dieterrr

Dieterrr

is ongeveer iets als "in to the blue"

Filmkriebel

Saaie schattenjacht met humor die zelfs geen glimlach tevoorschijn toverde bij mij. De personages waren allemaal sympathiek, van de bimbo-dochter van Sutherland tot en met de bad guys, en de exotische sfeerbeelden waren mooi. Dat was het dan ook. Leuke verrassingen waren er verder niet. In tegenstelling tot "Goonies" die door zijn "boobytrap-concept" erg opwindend was, draait deze schattenjacht rond de pot. Kopje onder, terug naar boven, beetje ruziemaken, beetje flirten, kopje onder, terug naar boven.....

Een mooie verpakking zonder inhoud. Nog een extra probleem : McConaughey en Hudson zijn als acteur absoluut niet geschikt om komedies recht te houden.

Fran schreef:

Ja het was beter geweest om Hudson zonder shirt te zien rondlopen. Dat had wellicht mijn aandacht nog wat kunnen vasthouden. Bij deze heb ik nog maar een half punt ervan af gedaan.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Filmkriebel schreef:

Ja, dat is waar .... als de één zonder shirt rondloopt moet de ander niet zo flauw zijn en ook gewoon zonder shirt rond lopen. Dat had wellicht meegeholpen in de waardering.

avatar van NXter

NXter

De film heeft de beste - meest relaxte - soundtrack ooit...

5/5

Filmkriebel

Ach zo jij beoordeelt hier soundtracks. Dat is niet de bedoeling dacht ik.

avatar van Arie18

Arie18

Ik heb deze in het vliegtuig gezien toen ik terugkwam van vakantie. Kijkt wel leuk weg, maar kan ook zijn omdat ik niks te doen had.

In ieder geval mooie locaties waar de film is opgenomen!