• 9.376.411 stemmen

Met onder meer: Kate Hudson, Matthew McConaughey en Donald Sutherland

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 1 mei 2008

Plot Fool's Gold

"This February true love takes a dive."

Tess en Ben Finnagan zijn een getrouwd koppel dat hun geld verdient met het zoeken naar schatten. Helaas hebben ze al jaren niets meer gevonden en zitten ze dus ook aan de rand van bankroet. Als gevolg daarvan loopt hun huwelijk ook niet bepaald soepel meer en ze besluiten een scheiding aan te vragen. Maar op dat moment komen ze in aanraking met een aanwijzing die leidt naar een enorme schat...

avatar van chosenramon

chosenramon

Erg vermakelijke film dit met hele mooie beelden en af en toe leuke grappen. Verder niet te veel nadenken bij deze film

avatar van ken1976

ken1976

Een film die naar mijn verwachtingen wel wat tegenviel. Ik had echt een soort van Indiana Jones achtige film verwacht. Of meer zoiets als Sahara!

Maar het werd meer een zwijmelfilm met weinig zoekaktie naar de schat!!!

pluspunten:

- matthew en kate akteren heel sterk dus de film kijkt wel aardig weg, maar soms zitten er teveel dialogen in

- sommige scenes waren wel avontuurlijk gefilmd,vooral het begin

minpunten:

- het verhaal is te traag en te eenvoudig

- donald sutherland kan beter stoppen met akteren

- te weinig aktie en te weinig komedie

kortom 3 sterren voor deze tegenvallende aktiekomedie

avatar van Raffael77

Raffael77

Zeer eentonige saaie film. Typisch een voorbeeld van een film waarbij ze de leukste stukjes in de reclame laten zien zodat je denkt dat ie leuk is. Acteer werk is wel prima maar vind de film te langdradig.

avatar van Joän

Joän

Een film met hier en daar wat humor, actie en wat romantiek.

Ik had er iets meer van verwacht, het was te voorspelbaar.

Ik had op het einde niet het gevoel "dit was weer ouderwets goed!!" maar meer een "hij was wel aardig"

Verder sluit ik me helemaal aan bij Ken1976.

avatar van schorpio1970

schorpio1970

Heb me prima vermaakt met deze film.

Mooie opname's op mooie lokatie's. Een echte feel-good movie.

3"

avatar van GGG

GGG

Mooiste begin van een film sinds langste tijd. Maar vanaf dat moment was de regisseur zijn kompas kwijt en wist waarschijnlijk niet meer welke kant hij op ging. De komische noot werd toen mislukt thrillerachtig met slechte acteerprestaties. Zonde daar heeft hij de (duik)plank echt misgeslagen.

avatar van Waku

Waku

Ik sluit aan met de meeste commentaren hier op dit forum.

De film begint leuk midden op zee met vrolijke muzikale klanken.

Maar al snel na de scheidingsperikelen in de rechtzaal wordt het een beetje melig.

Dochter Gemma van steenrijke ex zakenman( Sutherland) irriteert nog het meest.

Tenenkrommend acteerwerk wanneer zij de rol neerzet van domme Bimbo.

Kate Hudson, Matthew McConaughey doen hun ding.

Niet meer ,niet minder.

Het slot redt de film nog enigzins.

Alhoewel ook wederom melig zit er wel vaart in en is er sprake van een actierijke finale.

Een kleine voldoende

avatar van sofripa

sofripa

Best wel oke, zo op een doordeweekse dag. 3*

avatar van Timecop

Timecop

Wel een erg '13 in een dozijn' film. Vond Sahara, een vergelijkbare film, stukken beter van Matthew McConaughey.

avatar van lagaiske

lagaiske

Dit is een grote tegenvaller.

Lang geleden dat ik nog eens in slaap ben gevallen tijdens een film.

Wist me op geen enkel moment te boeien.

Niet grappig,saai en voorspelbaar.

Ondermaatse (top) zeg maar flop film.

avatar van michelmoviefan

michelmoviefan

Bagger. Flauw verhaal. Een slapstick. Erg voorspelbaar, niet romantisch, niet spannend.

avatar van Pointdexter

Pointdexter

Ik twijfelde tussen 2,5 en 3 *. Het voordeel van de twijfel dan maar want ik heb de film pas 1 keertje gezien. De film begon op de bodem van de zee en ik zat met een behoorlijke lach op bank. De momenten die ik kon (glim)lachen werden gedurende de film wel steeds spaarzaamder.

Dit kwam vooral door het behoorlijk voorspelbare verhaal. Zodra de scene begint weet je eigenlijk hoe het af gaat lopen. Ook de manier waarop alles wel heel gemakkelijk lijkt te gaan en goed te komen doet afbreuk aan de film.

Een leuke film voor een avondje met je vriendin op de bank als je toch niets beters te doen hebt, maar verder in mijn ogen een 13 in een dozijn filmpje.

avatar van dulcinea

dulcinea

Teleurstellende romantische komedie die nooit echt grappig en nooit echt romantisch wordt. Nochtans vond ik Mathew en Kate schitterend in How to lose a guy in ten days.

Het verhaal kabbelt maar wat verder, het kon me eigenlijk weinig schelen wat er nu eigenlijk zou gebeuren. Er had véél meer in gezeten, 2,5*

avatar van madmax8

madmax8

4 sterren viel niet eens zo heel erg tegen als ik hat verwacht. Vond het best wel leuk om te zien. Nou vindt ik dit soort avonturenfilms altijd wel te pruimen dus het kan aan mij liggen, ik vond into the blue ook wel leuk.

avatar van eduard

eduard

Wat een waardeloze B film.

Maar naar wie moet je luisteren als er velen deze film een 8 geven terwijl ik niet verder kom dan 2.5

avatar van imkuhh

imkuhh

Een super goede film als je de film 'how to loos a guy in 10 days' ook goed vond vindt je dit een geweldige film. Er zitten veel leuke stukkjes in en het klopt niet te veel nadenken bij deze film.

Het minpunt is dat het heel erg voorspelbaar is maar hij blijft super leuk

avatar van han de barman

han de barman

Wel lekker kijken,

Matthew lijkt een beetje op Ernst van Ernst Bobby en de rest.

Beetje stomme humor af en toe. (de geeikte grappen met het zaakje van een man die ergens op terecht komt en dan het OEH gezicht trekken) bah.

Beetje pirates of the carabean move...

avatar van gotti

Mocht Ernst willen...

avatar van daantje81

daantje81

ben benieuwd heb hem al liggen ga hem zeker snel kijken!

avatar van TrojanJef

TrojanJef

Heb deze film gisteren gezien, redelijk goede film. Helaas wel een standaard verhaallijntje, maar met verstand op nul kan je soms heerlijk lachen.

En zoals hierboven ook al is aangegeven, je wist meestal al wat er ging gebeuren. Maar net wat ik al zei, verstand op nul en kijken maar.

Al met al, toch 4*

avatar van NTsuno

NTsuno

Dit is een leuke film. Geen oscar-nominatie waard maar hij is gewoon leuk. Hudson speelt erg goed, evenals Matthew McConaughey. Ik zou zeggen...kijken!!

avatar van dennis1979

dennis1979

Fool's Gold is inderdaad een aanrader als je zin hebt in een lekkere film waarbij je niet te veel hoeft na te denken. Hij kijkt lekker weg en zit redelijk goed in elkaar. Mooie mensen kijken is en blijft ook altijd leuk, dan zit je bij Fool's Gold goed want Donald Sutherland speelt in deze film

avatar van Livefree70

Livefree70

Lekkere, simpele vlotte film, voor een avondje lekker op de bank. Leuke cast mooie locaties kortom , ik heb me vermaakt!

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Het klinkt als een lekkere simpele versie van Pirates of the Caribbean; veel onzin, weinig verhaal, lekkere cast en goede dosis humor. Fool's Gold slaagt er echter nauwelijks in om dat doel te behalen.

Het verhaal is simpelweg niet interessant genoeg om de volle 113 minuten te boeien en daarbij zijn de avonturen die het toch redelijk geslaagde gezelschap meemaakt niet altijd even boeiend om te zien. Ondanks dat doet de film een aardige poging waarbij er vooral van de muziek, de mooie locaties en leuke stukjes met de acteurs onderling genoten kan worden.

Relaxte vakantiefilm die toch wel wat beter had gekunt.

2.0

avatar van darko78

darko78

dit is nou weer eens een leuke film om weg tekijken op een zondagavond niet teveel aan je hoofd en gewoon lekker lachen en plezier zo nu en dan wat aktie en zeker het begin is al goed heb de hele film genoten dit door de sterke acteer werk van kate en matthew maar goed ze hebben al eens samen gespeeld (how 2 loose a guy in 10 days) dus ja veel hoefde ze niet et wennen aan mekaar en ja idd donald sutherland wordt oud en zou tog moeten stoopen met akteeren vond hem in itiallian job nog net op het randje veder is het gewoon eg een leuke film en geef hem 4 sterren

avatar van girl in the moon

girl in the moon

goeie cast, goeie humor, juiste sfeer!

Heelijke film.

Hij komt wat traag op gang maar...

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Zomers niemendalletje, heeft net zoals Kate Hudson en Matthew McConaughey in deze film niet veel om het lijf.

Avonturen, romantiek op zonnige eilandjes met witte stranden, helder water en tropische temperaturen, bevolkt door mooie mensen met gebruinde torso's die bijna de hele dag in badkleding lopen te paraderen op het ritme van uberrelaxte reggaeklanken. Je moet dan ook wel een ontzettende zuurpruim zijn om er ook maar niet een klein beetje vrolijk van te worden.

Natuurlijk voegt het allemaal niets toe en volgt de film keurig de geijkte paden en weet zodoende aan alle clichés en verwachtingen te voldoen. Het is allemaal verre van hoogstaande of ook maar enigszins originele cinema maar best leuk voor de vrijdagavond met een bord eten op schoot om met wat vrienden te kijken.

avatar van lucas-s1

lucas-s1

redelijk goede film, kate hudson acteert heel sterk.

het einde is ook best onvoorspelbaar

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Een voorspelbaar verhaal dat dmv mooie plaatjes en een paar geslaagde grappen net het hoofd boven water weet te houden.

De snelheid die er in het begin in zit wordt niet goed vastgehouden, de speelduur wordt ondanks het gezellige sfeertje en de lekkere muziek zo onnodig lang. De door Hudson en McConaughey zelf geprezen chemie tussen beiden kwam bij mij niet echt over.

avatar van dennis1979

dennis1979

Angrod_Pallanén schreef:

Relaxte vakantiefilm die toch wel wat beter had gekunt.

2.0

Excuses voor deze late reactie maar ik begrijp de link met Pirates niet zo?! Zal aan mij liggen?!