• 9.374.332 stemmen

Met onder meer: Scott Weinger, Robin Williams en Linda Larkin

Releasedatum: 25 november 1993

Plot Aladdin

"Wish granted!"

Aladdin is een jongen van de straat die in een druk dorp woont, samen met zijn aapje Abu. Als Prinses Jasmine het leven in het paleis zat wordt, besluit ze zich onder het volk te mengen. Ze komt Aladdin tegen, en hij wordt verliefd op haar. Aladdin wordt gevangen genomen, om vervolgens voor de slechte Jafar (de adviseur van de Sultan) een mysterieuze lamp te vinden.

Aladdin (stemrol)

Genie / Peddler (stemrol)

Jasmine (stemrol)

Jafar (stemrol)

Iago (stemrol)

Abu / Cave of Wonders / Rajah (stemrol)

Sultan (stemrol)

Aladdin (singing stemrol)

Jasmine (singing stemrol)

Peddler (singing stemrol)

avatar van [Daphne]

[Daphne]

Ik ben echt helemaal fan van Aladdin! Ik vind het een geweldige film! Het 2e deel is ook heel leuk en de 3e ook .

avatar van Prostyle-J

Prostyle-J

Voor mij één van de beste Disneyfilms aller tijden, met één van de mooiste soundtracks ooit gemaakt !

avatar van illogical

illogical

Deze vind ik één van de beste! Ken alle liedjes ook nog steeds en zal ze nooit verleren ook

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Deze heeft laatst in een lijst gestaan van meest controversiele films aller tijden in Amerika...kan iemand mij dat uitleggen????

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

The American-Arab Anti-Discrimination Committee balked at a lyric describing the film's Arabian setting as a land ''where they cut off your ear if they don't like your face.'' Result? The studio dubbed out the lyric for subsequent releases.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

[zucht geërgerd] Het blijven Amerikanen, om er voor een zo'n zin die film tussen films als Natural Born Killers in te zetten...

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Er zijn idd twee versies van 'Arabian Nights' uitgekomen, een originele en een bewerkte.

avatar van kamikaza_87

kamikaza_87

bwaa valt het dan niemand op dat die geest aldoor lacht, heb gewoon nachten wakker gelegen van die griezel dit is echt typisch disney ze nemen een redelijk goed verhaal verkrachten het en vangen dan miljoenen omdat al die kindertjes horen hoe geweldig deze film wel niet is

avatar van Flipman

Flipman

Ik zou hem een vijf gegeven hebben, maar hoewel ik hem nog steeds leuk vind, ben ik daar iets te volwassen voor geworden .

Spanning, humor, sensatie, alles wat een film nodig heeft ! Althans, een film als deze en dat was volop aanwezig! Laatst herzien en hij weet me nog steeds te betoveren !

avatar van Purmerend

Purmerend

Flipman schreef:

Als je een film 5 sterren wilt geven moet je dat gewoon doen. En dan moet het volgens mij niks uitmaken dat het een kinderfilm is en/of dat je volwassen bent geworden.

avatar van seth gecko

seth gecko

vroeger als kind was ik hier weg van en nu 10 jaar na mijn laatste kijkbeurt hem gekocht op dvd om eens wat jeugdsentiment te beleven (12 euro voor de special edition alladin box met alle films is een te mooie deal om te laten liggen)

jaren later blijft het een wervelende leuke film die verre van perfect is (het verhaal is erg by the numbers en niet al te interessant, personages zijn niet zo krachtig als simba of belle) maar je als kijker enorm weet te entertainen.

de liedjes zitten behoorlijk in elkaar en alles voelt lekker luchtig en fun aan, de geniale geest maakt het plaatje gewoon af.

verder ook wel een pluim voor de disney dvd die de punten van 3.5 naar een 4**** notering tilt.

op een 16:9 tv ziet het beeld er, net als bij de lion king dvd, erg mooi uit en de kleuren komen warmer over dan ooit tevoren.

ook de geluidstrack is voortreffelijk en dat zorgt net voor dat beetje extra audiovisueel feest.

de vele leuke extra's (de alladindvd op zich bevat al commentaartracks, deleted scenes en songs en dan is er nog een extra dvd met making offs) maken dit gewoon een onweerstaanbare musthave voor de disneyfan.

4****

wisten jullie trouwens dat prinses jasmine gemodelleerd is naar jennifer Connely?

avatar van BobdH

BobdH

seth gecko schreef:

En Aladdin zelf naar Tom Cruise

avatar van ellentjah

ellentjah

Eén van mijn lievelingsfilms en (zoals door iemand anders hier ook al vermeld) in mijn ogen één vd beste Disney-animatiefilms allertijden !

avatar van by_the_way

by_the_way

Keek dit vroeger altijd zo orgineel bedacht

avatar van Film_La_Timo

Film_La_Timo

ik heb deze film gezien toen ik klein was en toen vond ik hem nog wel leuk

avatar van Sneakerjeans29

Sneakerjeans29

Heeft Walt Disney vroeger nooit, al een Aladdin filmpje gemaakt, daar zoek ik al kei lang naar. Ik heb een oude disney LP (vinyl) Daar staat zo,n foto op met een ouderwetse Aladdin en Geest enzo. In jaren 40 / 50 stijl. Veel mooier dan die moderne computer prul.

avatar van Kisje

Kisje

Mijn favo-tekenfilms van Disney! Deze film heb ik al wel 100 x gezien en hij blijft echt super!!

5 *

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

een van de mooiste films van disney .

erg prachtig verhaal en cast .

en ook nog een prachtige poster ( zie boven ) .

ik geef 4.0

avatar van MiSs MoPs

MiSs MoPs

Ik heb hem pas nog eens bekeken.

Heeerlijk! Had er echt van genoten!

Prachtige muziek en een leuk verhaal.

Ik merkte wel dat het geluid niet meer opperbest was, maar dat betekent dus dat ik hem, toen ik klein was, vaak heb gekeken. Vond ik wel grappig.

Ik geef een 5

BraMovie

Kisje schreef:

5 *

mee eens

leuk, spannend, mooi, avontuurlijk verhaal, mooi getekend en geanimeerd, en mooie muziek.

avatar van hendrik119

hendrik119

ik kan me geen jeugd voorstellen zonder deze topper! schitterend nog steeds!

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

Deze keek ik vroeger erg vaak, de muziek is goed als hij als zwerver door die straten loopt en de liefde is een mooi gezicht tussen de prinses en alladin. De farao is ook weer erg leuk in deze film gedaan, als alladin ook echt door die boeven wordt achterna gezeten steeds, dat is erg leuk hoe ze dat maken. Er mooi avontuurlijk en het eind is ook erg goed, dat aapje is erg leuk. De poster is trouwens heel erg mooi vind ik. Gewoon een van mijn lievelingsfilms na de lion king.

avatar van CASPERRR

CASPERRR

dit is dé film uit mijn jeugd..

spanning, humor, actie, romantiek, alles in 1 film

een tekenfilm..

fantastisch gedaan

avatar van Patat

Patat

Disney was eind jaren '80 en begin jaren '90 goed op dreef en "Aladdin" is één van die films uit dat gouden tijdperk. Het verhaal van Aladdin en de prinses Yasmine is op en top romantiek met een aantal schitterende songs met 'a whole new world' als letterlijke en figuurlijke hoogvlieger.

Opnieuw is de film goed voorzien van een aantal komische situaties en figuren (vooral Abu en Iago zijn erg amusante personages), maar ook van de nodige spectaculaire scènes. Op tijd en stond raakt men een gevoelige emo-snaar. Uiteraard is de tekenstijl enorm verzorgd en zijn sommige settings uitzonderlijk mooi om naar te kijken. Dit alles maakt van "Aladdin" opnieuw een Disneyfilm voor jong en oud die van begin tot einde kan boeien.

Mijn oordeel: een zeer goede 4/5.

avatar van bramnoor

bramnoor

Vorige week de trilogy!Box gekocht voor de kinderen.

Ik heb me misschien nog wel meer vermaakt als de kinderen.Geweldig !!

avatar van ericos

ericos

Mijn favoriete Disney film aller tijden!

GE WEL DIG!

Kan hele stukken meezingen en mee praten met de film ..

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Ook mijn favoriete Disney, eigenlijk favoriete animatiefilm.

Heb hem al wel tien keer bekeken, en zal dit blijven doen.

5!

avatar van qwertary1992

qwertary1992

Dit is mijn Favo Disney film allertijden!!

Ik heb deze film al echt 100 keer gezien. En hij blijft leuk

Deze film komt erg dicht in de buurt van of ís mijn favo overall

4,5... omdat ik em iets minder is in het engels... Ik kijk em namelijk altijd in het Nederlands.. issie veel leuker

avatar van Yamato

Yamato