• 9.372.354 stemmen

The War of the Worlds (1953)

Sciencefiction | 85 minuten

Genre: Sciencefiction

Geregisseerd door: Byron Haskin

Met onder meer: Gene Barry, Ann Robinson en Les Tremayne

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot The War of the Worlds

"Mighty panorama of Earth-shaking fury as an army from Mars invades!"

In de buurt van een Californisch dorpje landt een gigantische meteoor in een veld. Een paar wetenschappers en wat voorbijgangers staan op afstand toe te kijken. Voorlopig is het ding nog te heet om te benaderen. Drie mannen houden die nacht de wacht bij het gevaarte. Er gebeurt niets... totdat ze een vreemd geluid horen, de meteoor gaat open en een buitenaards schip verschijnt, dat alles zal vernietigen dat erbij in de buurt komt.

Dr. Clayton Forrester

Sylvia Van Buren

Pastor Dr. Matthew Collins

Maj. Gen. Mann

Fiddler Hawkins (onvermeld)

Col. Ralph Heffner

Dr. Bilderbeck

Dr. Duprey (onvermeld)

Dr. Pryor (as Bob Cornthwaite)

Commentary (stemrol) (as Sir Cedric Hardwicke)

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Klassieke film, klassieke muziek!

avatar van neo

neo

helaas alleen vaak de muziek gehoord,maar nog nooit de film.

avatar van jester

jester

De muziek (van Jeff Wayne) komt niet uit deze film. Alleen de basis (het verhaal van H.G. Wells) is hetzelfde.

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

vind de plaat toch ook wel heel goed.

The changes of anything coming from Mars are a 1.000.000 to 1.......

Vooral de te vroeg overleden zanger van Thin Lizzy, Philip Lynott, was hier goed gekozen.

Heel vaak gedraaid vroeger in het lp tijdperk (voor de jonkies onder ons, dat waren van die grote zwarte schijven die je liet draaien op een speler, en doordat je er een naald opzette, hoorde je geluid)

avatar van Mza

Mza

• 1924 stemmen

Wat een slap einde zeg.

avatar van Goodfella

Goodfella

Zo lachwekkend slecht dat het juist erg vermakelijk wordt. Tenminste, tot het misselijkmakende EO-einde dan. Anderhalve ster aftrek. Bah.

FisherKing

Helaas totaal verouderd; ook slecht spel trouwens.

FisherKing

vind de plaat toch ook wel heel goed.

The changes of anything coming from Mars are a 1.000.000 to 1

De befaamde Jeff Wayne. Echt GRIJS gedraaid

avatar van EmDee

EmDee

petey schreef:

fisherking schreef:

De befaamde Jeff Wayne. Echt GRIJS gedraaid

grijs? zwart? Wat is het nou

FisherKing

Oorspronkelijk wel zwart maar veelvuldig gebruik tast de kleur aan

avatar van neo

neo

de film ziet enorm knullig uit natuurlijk, maar erg vermakelijk was het wel.en zo te zien heeft roland emmerich voor zijn independence day uit dze film flink zitten jatten.

avatar van gotti

Wat een ongeloofelijke boutfilm is dit zeg. Het verhaaltje is wel orgineel, maar ontzettend slecht uitgewerkt en een ongeloofleijk "Amerikaans" einde. 1,5* (misschien nog te veel)

avatar van jay73

jay73

Met de krakkemikkige special effects kon ik wel leven. Maar dat einde inderdaad.... dat komt zo pats-boem uit de lucht vallen. En dan ook nog dat religieuze moralisme erbij....Heeft God die Marsmannetjes dan niet gemaakt, vroeg ik me af.

Het verhaal van de film is trouwens aanzienlijk anders dan het verhaal dat de plaat van Jeff Wayne vertelt. Ik miste de Red Weed en de vogels wel.

Komt in 2004 een nieuwe versie, zie ik net op imdb! Zal beter worden dan z'n voorganger. Dat moet voor de makers toch een doelstelling zijn, die te verwezenlijken is.

avatar van Ramon K

Ramon K

Vermakelijk filmpje maar mijn God........wat een einde!? 3*

Menghini

Leuke film en dan te bedenken dat het hoorspel (waar deze film op was gebasseerd) behoorlijk aansloeg: men dacht dat het echt was... Ook wel jammer van het einde, maar verder leuk: 3*

Dan moet je deze film eens zien. Daarin wordt geweldig getoond hoe veel mensen er in trapten en wat een chaos dat veroorzaakte.

Menghini

THX voor de tip! Ik zal hem onthouden!

avatar van flowerking

flowerking

In november 2005 komt Steven Spielberg met zijn versie van WotW:

Facedown

Inderdaad, de film met het grootste filmbudget ooit. Nog groter dus dan Titanic. Je kan er dus veel van verwachten!

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Onzin. Een groot budget betekent niet automatisch een goede film.

Facedown

Maar zeker wel een spectaculaire film

avatar van eerdekes

eerdekes

En met spielberg achter het roer kan hte niet fout gaan.

Menghini

Als hij voor het einde maar wat beters verzint...!

akkoord met Menghini !!!

avatar van Mengûs

Mengûs

Jammer dat de Jeff Wayne muziek niet in deze film zit maar daar zit volgens mij ook nogal een tijdgat tussen.

Het einde is volgens mij niet echt duidelijk maar ze gaan dood aan bacteriën waar ze niet tegen kunnen, niet door god ofzo. Maar voor die tijd vind ik het echt niet zo slecht hoor. Als kind vond ik het vreselijk eng zelfs.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Het tempo van deze goeie ouwe film ligt in het begin nogal laag, maar op een gegeven moment begint alles steeds vermakelijker te worden. Het einde is jammer genoeg ietwat plotseling, maar tijdens de aanvallen van het buitenaardse schorem zit aardig wat amusement. Vooral leuk om eens gezien te hebben. Ben benieuwd geworden naar Spielberg's huidige versie.

avatar van Mrblackwell

Mrblackwell

Ik vond deze film minder. Ik heb heel wat betere en sterkere jaren 50 films gezien. Nog steeds ontzettend gaaf maar niet een van de beste uit zijn tijd.

avatar van martijn77

martijn77

Ik vind de muzikale uitvoering van Wayne c.s. tot nu toe als meest geslaagde vertaling van het hoorspel uit de bus komen. Benieuwd naar de remakes.

2,5 *

avatar van Derek Vinyard

Derek Vinyard

Jongens zal ik eerst deze zien of eerst de remake? Normaal gesproken zou ik zeggen de originele eerst maar misschien neemt dat bepaalde verrassingen weg als ik naar de Spielberg versie in de bioscoop ga binnenkort.

Naar dilemma!

avatar van stinissen

Derek Vinyard schreef:

Naar dilemma!

Je kunt denk ik rustig eerst deze versie kijken moet je wel van houden hoor,,,,Maar ja ik ben gek op oude films , hoewel deze nog niet eens zo oud is.