Genre: Komedie / Drama
Alternatieve titel: Tricks
Polen
Geregisseerd door: Andrzej Jakimowski
Met onder meer: Damian Ul, Ewelina Walendziak en Tomasz Sapryk
IMDb beoordeling: 7,0 (2.177)
Gesproken taal: Italiaans en Pools
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Sztuczki
Stefek (Damian Ul) is een 6-jarige jongen die het lot met kleine offers en trucs tracht te beïnvloeden. Hij komt uit een gezin met gescheiden ouders. Stefek heeft een stuk oudere zus en heeft zijn vader nooit gekend. Op een dag ziet hij een man op een stationsperron, waarvan hij vermoedt dat het zijn vader is.
Stefek
Turek
Leone
Girl from Bar
Zandkuiken
Mooi verwoord sfefan dias! Deze dromerige, zomerse prent is inderdaad bloed- en bloedmooi. Jakimowski slaagt er met verve in een speels en sensueel universum te scheppen waarin het heerlijk vertoeven is. Alsof je de wereld nog 'ns met kinderogen aanschouwt.
Visueel baadt Tricks in melancholische kleuren en de balkan-soundtrack past perfect bij de zorgeloze sfeer. Ook de acteerprestaties zijn betoverend, met op kop dus broer en zus die zo authentiek voor de dag komen.
Stralende cinema en één van de films van het jaar!
Baggerman
Het jongetje is een ware vondst net zoals de prachtige zus.
Nou!
Deze film verraste me bijzonder. Zeer subtiele humor en lichtvoetig van toon. En ook zeker niet zomaar een standaard verhaaltje.
Geinig onder andere de totaal bekraste foto die Stefek laat zien aan het vriendje van zijn zus: "kijk maar het is hem precies!"
Prachtig open einde ook.
En zijn zus Elka. Je adem stokt gewoon als je haar een tijdje aan het werk ziet. Ze is niet alleen adembenemend mooi, maar tegelijk heel fragiel en toch ook weer heel sterk.
Ze komt me erg bekend voor, waarschijnlijk lijkt ze op een andere actrice?
Het land kent volgens mij alleen maar de grootmeester Krzysztof Kieslowski.
Hoho? Andrzej Wajda, Agnieszka Holland, Andrzej Zulawski. Dat zijn al drie andere regisseurs die best aardige films op hun conto hebben, hoor!
wendyvortex
Polen in de zomer heeft een goudgele gloed over zich heen.
Nooit daar geweest, maar leek me altijd een grijs lelijk land.
In deze film krijgt heel Polen een magisch-realistische tint en overtreft het Nederland in schoonheid.
Een zus en haar jongere broertje proberen het geluk af te dwingen met "trucjes" en kleine offers.
Hele mooie feel-good-movie zonder ook maar een greintje vals sentiment.
BBarbie
Een in alle opzichten zonnige komedie met prachtig camerawerk en ontwapenend naturel gespeelde hoofdrollen van de nieuwkomers Damian Ul als innemende intrigant en de schattige sproetenkop Ewelina Walendziak, die erg zelfverzekerd wil overkomen maar dat allesbehalve is.
Deze op zich eenvoudige feel-good komedie in de ware zin des woords is een heel aangename verrassing.
Gon1234
Het was een rustige en leuke film, met een goede sfeer en kleurgebruik. Helaas, zakte de film halverwege in. Dit kwam omdat er te veel herhaald werd, en het verhaal niet meer interessant was. In het verloop van de tweede helft van de film kwam het verhaal wat meer op gang, maar heeft het zich in mijn ogen niet meer te weten herpakken.
Een leuke film, maar veel herhaling 3* (6,5)
Dievegge
Duur speelgoed is niet nodig voor Stefek. Aan twee stokjes heeft hij genoeg. Je wordt meegenomen in de fantasiewereld van een achterkomertje en z'n oudere zus. Ze geloven in trucjes om het lot te beïnvloeden, bijvoorbeeld door muntjes te offeren. Het jongetje deelt z'n kapsel en z'n zin voor avontuur met Jommeke. Z'n zus is een natuurlijke schoonheid. Gelukkig vonden ze het niet nodig om haar haar te blonderen of haar sproeten weg te schminken.
Het vindt plaats in Wałbrzych (Waldenburg), een dorpje nabij de Tsjechische grens. Meestal is het zonnig weer, af en toe onderbroken door een fikse regenbui. Zo ontstaat een kleurrijker en vrolijker beeld van Polen. Verschillende lagen van de bevolking kruisen hun pad, van een bedelaar tot een rijke werkgever. Er zit veel beweging in, met treinen, auto's, een motor en vliegende duiven. Wanneer ze niet samen zijn, zijn er crosscuts tussen de statische scène van de zus die wacht op een sollicitatiegesprek en het rennende broertje. Polkamuziek ondersteunt de luchtige sfeer. Er zit veel humor in, maar er zijn ook verdrietige momenten.
McKoenski
Verplicht onthaasten met deze naar mening erg sympathieke film.
Hier en daar wat symboliek, een magisch randje, sfeervolle traagheid, scènes uit het leven gegrepen. Ik kijk 'm eens in de 2-3 jaar en telkens weer aangenaam, tijdloze prent wat mij betreft.
Ik heb Polen een aantal keer bezocht vóór en na de val van de muur, hoe omgeving en mensen in de film worden gepresenteerd oogt erg realistisch naar mijn mening.
'Dexter'-prequel 'Original Sin' gaat in december van dit jaar in première
Waakzaam, dienstbaar en compleet corrupt: De lange arm der wet in India
Dramafilm 'The Talented Mr. Ripley' met Matt Damon en Jude Law verdwijnt morgen uit het Netflix-aanbod
Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?
Realtimes | Publishing Network
Social media