• 9.374.183 stemmen

Met onder meer: Macaulay Culkin, Jonathan Hyde en Edward Herrmann

Gesproken taal: Engels en Latijn

Releasedatum: 27 april 1995

Plot Ri¢hie Ri¢h

"An adventure so big... even the world's richest kid can't afford to miss it!"

Hij heeft een eigen achtbaan in zijn tuin, z'n eigen McDonalds en zijn ochtendgymnastiek doet hij samen met Claudia Schiffer: Richie Rich. Een leventje waar je alleen maar van kunt dromen. Maar daar komt verandering in door een stel gangsters die het voorzien hebben op het familiefortuin...

avatar van Alastor

Alastor

Hemeltergende hollywood-pulp met alle ingrediënten om een kinderfeestje grondig te verpesten.

Ik ben als 9-jarig mannetje mee naar de bioscoop gesleept in verband met datzelfde kinderfeestje en kreeg dit misbaksel voorgeschoteld. Tot op de dag van vandaag koester ik een intense haat jegens Macaulay Culkin..

De helft van een ster is teveel voor dit gedrocht, maar je kan helaas geen 0 sterren geven. 0,5* dan maar.

avatar van arnodw

arnodw

Wat heeft iedereen toch tegen deze film. Ik vind het een zeer behoorlijke kinderfilm, en voor mij is het vooral jeugdsentiment

4* !

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

Als kind vond ik em al niet super, 2.5* maar dit zal vast veranderen als ik de film nog eens bekijk.

avatar van Hilarious

Hilarious

Voor de zoveelste keer bekeken en hij blijft super. Een hele mooie kinderfilm.

avatar van matthijs_013

Max99

Leuke film zeer grappig echt leuk zelfs als ik 14 jarige vind hem nog leuk 4

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

ik heb de nederlandse versie .

best jammer want de engelse is veel veel beter.

best een leuke film.

ik geef hem 3.5

avatar van sateck

sateck

arnodw schreef:

4* !

met je eens! 2,5* voor de film, 1* omdat ik hem vroeger helemaal 'te gek' vond.

leuke en lachwekkende film!

moeite waard

*4.5*

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

Verschrikkelijke kinderfilm. Culkin die ik in zijn twee Home Alone’s wel leuk vond, vond ik hier drie keer niks en dan stoppen ze er ook nog eens van domme humor in en van die geforceerde Drama in. Om te kotsen... alhoewel ik dit misschien wel had kunnen waarderen als ik hem als klein kind had gezien, maar dit is nu dus niet het geval.

avatar van Wassup !

Wassup !

Had wel gedacht dat deze film een laag gemiddelde had. Deze film beviel me ook niet . Wat ik het ergste vond aan deze film was toch het vergezocht verhaal. Hier moet je echt zoeken naar pluspunten. Kan deze film enkel 1* ster geven.

avatar van 606

ja erg vervelende film en totaal geen verhaal.

avatar van grovonion

grovonion

Leuk onschuldig amusement, niks mis mee... om het eens op een saaie weekavond na werk te zien.

avatar van duffman

duffman

Wat heeft deze film een lage score ik vond hem niet super maar een goede 3 is zeker niet te weinig.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Redelijk vermakelijke film met echt zwaar slechte acteerprestaties en een slecht verhaal....!

* *

avatar van Minority_Check

Minority_Check

ik vind dit toch 1 van de beste kinder films

ook al zijn de acteer prestaties slecht maarja het zijn kinderen ze kunnen toch geen oscar niveau acteren.

3.5

avatar van Weirdo Wizzy

Weirdo Wizzy

Ik vond hem eerder altijd wel leuk. Ik heb hem een stuk of 3 à 4 keer gezien toen. Nou ga ik hem natuurlijk nooit meer kijken, maar toch 3 ster want ik heb me er wel mee vermaakt.

avatar van Galantje0012

Galantje0012

bwah hij valt wel mee... verhaal en acteerwerk valt wel mee.

toch heb ik me niet echt vermaakt... 2*

avatar van femie

femie

Ik blijf deze film toch leuk vinden

avatar van Pistons

Pistons

Superstandaard verhaal dat daardoor soms irriteert. Wel leuk in beeld gebracht tho, tot het eind uit te zitten en kids zullen het wel prachtig vinden. Maar voor mij toch té standaard.

avatar van fieko

fieko

opzich leuke film om is op te zetten 3.5*

avatar van Kisje

Kisje

Haha, back in the old times.. Vroeger was dit echt wel één van m'n favoriete films..

Het verhaal vond ik nog meevallen, maar het is echt gericht naar het jongere publiek..

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Dit is zeker een goede kinderfilm, die mij vroeger wist te vermaken.

Nu zal ik hem niet meer opzetten, omdat hij behoorlijk zal irriteren.

Dus alles wat een goede kinderfilm bezit heeft deze film; een leuk verhaal, brave grappen, genoeg actie en een leuke rol van Cuclkin.

Dus duidelijk voor de (nog) jongere doelgroep.

2,5.

avatar van DragQueen

DragQueen

Een brave komedie, vooral voor jonge kijkers denk ik. ik vindt de film persoonlijk te veel overgoten met een hollywood sausje, en de grappen wat te flauw en braaf. verder wel een leuke rol van culkin, die toch het meest herinnerd zal worden door zijn rol in de home alone films. leuke kinderfilm, maar ik vind het nogal slapjes. 1,5 sterren.

avatar van FredKrueger

FredKrueger

De film valt wel mee maar ik vind Macaulay Culkin echt slecht acteren ik hou niet van zijn acteer rollen ik vind hem een lelijkerd wacht maar tot hij dit van me hoort 4,0 sterren

Erg vermakelijke film, zelfs na al die jaren weet de magische touch van Donald Petrie me nog steeds van de aarde te laten wegvliegen naar hogere sferen! Heerlijk om ook eens een subliem meesterwerk van deze Amerikaan te zien. De hoogstaande humor, toegankelijk voor zowel jong en oud, spreekt mij zeer aan.

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Ik heb dit nooit een leuke/grappige film gevonden zelfs als kind vond ik er al niks aan en nu nog steeds niet.

avatar van Dirigent

Dirigent

Ik vind de Home Alone-films (deel 1 & 2) toch nog steeds de beste van Macaulay Culkin als je het mij vraagt, want deze film vind ik echt nergens op slaan alleen acteert hij soms een beetje goed anders was het 0.5* geweest.