Genre: Komedie / Familie
Met onder meer: Macaulay Culkin, Jonathan Hyde en Edward Herrmann
Gesproken taal: Engels en Latijn
Releasedatum: 27 april 1995
Plot Ri¢hie Ri¢h
"An adventure so big... even the world's richest kid can't afford to miss it!"
Hij heeft een eigen achtbaan in zijn tuin, z'n eigen McDonalds en zijn ochtendgymnastiek doet hij samen met Claudia Schiffer: Richie Rich. Een leventje waar je alleen maar van kunt dromen. Maar daar komt verandering in door een stel gangsters die het voorzien hebben op het familiefortuin...
Richie Rich
Professor Keenbean
FisherKing
Macaulay Culkin is een irritant ventje
Macmanus
Hij gaat binnekort weer in een film spelen, Party Monster.
Speelt Marilyn Manson ook in mee, ben benieuwd.
darkcity
Ik vond dit echt helemaal geen slechte film. Hij is leuk voor kinderen ! Ik zelf vond hem heel gemiddeld, niet heel leuk maar ook zeker niet stom.
twinmaster
Saai,geen humor,slecht acteerwerk,kortom een van de slechtste films die ik ooit gezien heb
Chainsaw
Kan niet zeggen dat ik dit nu echt flop100 materiaal vind. Voor kids is dit in ieder geval een erg aardig filmpje, vond 'm vroeger altijd erg vermakelijk. Ben bang dat daar nu weinig van over is, maar ja, je moet ook niet alle films van vroeger opnieuw willen zien. Ik hou het dus op een paar aardige herinneringen.
jester
Zo erg is deze film toch niet? Standaard formulefilm, dat wel, en je moet tegen Macauly kunnen, maar voor de rest: leuk voor de kinderen.
bram16
bwa, dit vind ik nog niet zo'n slechte film. natuurlijk is hij op (vele) momenten nogal voorspelbaar. Maar het blijft een kinderfilm hé: 2,5*
Captain Pervert
Culkin acteert heel slecht. Ik ken een paar kinderen die het 10x beter zouden doen, zoals dat Hailey Joel Osment kereltje.
its my life
mee eens, maar ik vond het verhaal wel erg ver gezocht
2,0
scoly
Amusant voor kinderen. Niets dat mij interesseert, maar elke kind droomt wel om een beetje Richie Rich te zijn.
En een goede moraal, vrienden zijn belangrijker dan geld
Amrod Calaelen
Mijn broertje heeft deze film ooit eens weten te bemachtigen via een of andere actie van de Rabobank, een jaar of 8 geleden. In die tijd heb ik hem ook vaak gekeken, ik was toen een jaar of 8.
Ik vond hem altijd wel goed, gewoon vanwege dat enorme huis en alle andere dingen die dat ventje heeft. Ik zou hem nu nog eens moeten herzien, nu ik veel meer (goede) films heb gekeken.
Ik geef hem een 3*, omdat ik hem in mijn jeugd altijd geweldig vond. Misschien pas ik m'n stem nog aan als ik hem eens opnieuw bekijk.
Exxon
Hele leuke film zeker voor kinderen. En omdat ik zelf nog een kind ben, 3,5*
BlueSword
2.0* was aardig leuk vroeger, nu niet meer maar kon het nog wel verdragen.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Als kind vond ik het wel fantastisch dat hij alles kon kopen wat hij wilde. Dat zette mij wel tot dromen.
Maar ja, het niveau hé....
2,0 *
film_kaza
ah.. zo leuk vond ik hem niet echt. niet echt zo´n goed verhaal.
2,5 sterren
Lola3
Doorgandse zaterdagnamiddag film voor kinderen. Puik acteerwerk van Culkin, maar dat kon slechts weinig veranderen aan het elan van de film, had meer verwacht. Culkin was natuurlijk 10 keer beter in Home Alone. Ook een soft verhaaltje.
mathieudc
Film met enkele goede stukken in, maar wordt toch overheerst door saaie stukken vind ik.
Mijn stem: 2,0
D-ark
Macaulay Culkin is een irritant ventje
Ja,
deze film is ie best te genieten maar in home alone .........
enzyme
Deze film viel mee als typische kinderfilm maar ik had er toch niet zoveel aan.
2.0 sterren

Richie Rich's Christmas Wish
1998

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Swing Kids
Drama, 1993

L'Histoire d'Adèle H.
Biografie / Drama, 1975
familielife rafttoothbrushgluttonymagnifying glassrubber boatrichie rich