• 9.377.673 stemmen

Geregisseerd door: Gregory Hoblit

Met onder meer: Diane Lane, Colin Hanks en Billy Burke

Releasedatum: 20 maart 2008

Plot Untraceable

"A cyber killer has finally found the perfect accomplice: You."

Jennifer Marsh is agente bij de speciale internetdivisie van de FBI. Ze brengt haar nachten door met het opsporen van oplichters, perverselingen en andere criminelen, die verscholen gaan achter de schijnbaar veilige dekmantel van het internet. Dan stuit zij met haar divisie op het lugubere killwithme.com, een mysterieuze site die bezoekers getuige laat zijn van de meest heftige martelingen, eindigend in de dood. Hoe meer bezoekers de site krijgt, des te eerder het slachtoffer overlijdt. Jennifer moet er voor zorgen dat deze bloeddorstige gek wordt gestopt, voordat er nog meer slachtoffers vallen. Dan maakt deze moordenaar het persoonlijk...

Agent Jennifer Marsh

Arthur James Elmer

Mrs. Miller

avatar van notsub

notsub

Dit is een middelmatige film. Er zitten wel een paar spannende momenten in, maar een origineel plot ontbreekt. Het verhaal is vooral voorspelbaar en de film lijkt een excuus om weer een paar marteldoden op het scherm te vertonen. Het uitgangspunt is op zich wel goed bedacht, maar de uitwerking laat dus te wensen over.

avatar van rhiemstra112

rhiemstra112

Gert P schreef:

Voorspelbaar?

En je hebt rambo in je top 10 maar dat is niet voorspelbaar en dat hij honderden kan doden en hij overleeft het altijd.

Het komt meschien doordat ik op ICT zit en dat ik daarom zie wat voor onzin dat mens uitkraamd klopt totaal geen zak van

en rambo is een ander soort film

avatar van Spetie

Vermakelijke thriller, die zijn spannende momenten heeft, maar heel bijzonder of verrassend wordt het eigenlijk nergens. Diane Lane acteert naar behoren en speelt een geloofwaardig personage. Wel jammer is het dat ze op het einde wel erg dom doet door in de auto te stappen, terwijl iedereen wel weet dat op dat moment de moordenaar achterin zit. Verder zitten er nog wat kleine foutjes in, die mij verder niet stoorden. Ik vond het verhaal van de nieuwsgierige mensen, die naar alles kijken, hoe slecht het ook is wel aardig en ik denk dat hier ook wel een kern van waarheid in zit. Een film die wel een voldoende waard is.

avatar van bauwens

bauwens

ik vind hem echt heel goed, het verhaal is goed en de moorden zijn echt heel gruwelijk!
een minpuntje is dat ze op het laatste in de auto stap. ik weet dat het bij het verhaal hoort maar hadden ze er niet iets anders van kunnen maken?

avatar van theGueSS

theGueSS

Vond dat Diane Lane haar rol goed neerzette.

Een makkelijk wegkijkende thriller, waarbij het verhaal ietswat voorspelbaar was.

Ben van mening dat het eind wel erg voorspelbaar is waar meer uitgehaald had kunnen worden. Nogal een abrupt einde, had beter gekund, al zou het dan weer een amerikaanse feel-good movie geworden zijn.

Al met al een leuke film met een nogal sick thema.... lang leve het world wide web!

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Voornamelijk automatische piloot werk: 2,50 (2,50)

Waar ik eerder The Condemned heb gezien waarbij de internetkijker wordt betrokken bij een spel op leven en dood, heeft men nu een nieuwe variant daarop bedacht. Behoorlijk ziek dat mensen zoiets uberhaupt in hun hoofd krijgen. Maar dat heb ik volgens mij bij de zojuist genoemde film ook al gezegd. Untraceable moet het voornamelijk van 'de formule' hebben en de wijze waarop Reilly de slachtoffers om zeep wil helpen. Meer is het eigenlijk niet. Spannend wordt het vrijwel geen moment, daarvoor is de prent veels te doorzichtig en absoluut niet origineel. En betrapte ik de prent daar ook op een licht moralistische ondertoon? Ja hoor, die waren er zeker, zei het in vrij beperkte mate.

Naast het script is de regie weinig onthullend. Ik ken Gregory Hoblit eigenlijk niet, alhoewel hij schijnbaar toch een paar aardige titels op zijn naam heeft staan. De balans is redelijk, maar het gevoerde camerawerk voegt nauwelijks iets aan de film toe. Er wordt een standaard programmatje afgedraaid en that's it. Toch is de montage redelijk in orde en is de make-up lang niet slecht te noemen. Helaas hebben de statische decors nauwelijks een toegevoegde waarde en is de muziek bijkans behoorlijk treurig. Er had naar mijn idee toch heel wat meer uit de algehele cinematografie gehaald kunnen worden voor wat Untraceable betreft.

De acteerprestaties zijn over het algemeen wel voldoende. Alhoewel Diane Lane haar rol zonder enige passie neerzet, haalt ze met gemak een voldoende niveau. Van Colin Hanks weten we allemaal hoe hij in 'het wereldje' is beland, dus daar maak ik verder geen woorden meer aan vuil. Verder nog aardige bijrol van Burke en een ietwat lacherige rol van Joseph Cross. De dialogen zijn over het algemeen tandenknarsend leeg. Toch is het zeker niet slecht wat we in Untraceable voorgeschoteld krijgen. Een voldoende blijft al bij al echter toch uit beeld. Daarvoor weet het verhaal veel te weinig te verrassen (eigenlijk helemaal niet), draait Hoblit zijn prent vooornamelijk op de automatische piloot af, is het realisme bij vlagen erg zwak en daarnaast weinig overtuigend en voegt de cast geen surplus aan kwaliteit aan Untraceable toe. Leuk voor een keertje, laat ik het daar maar op houden.

Script / Verhaal:................ 2,00

Acteerwerk:....................... 3,00

Regie / Speelduur:.......... 2,50

Realisme:......................... 2,00

Cinematografie:............... 3,00

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Mijn muisaanwijzer klampt zich steeds vast op de poster.

Dat is best irriterend zég.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Zuzuu schreef:

Mijn muisaanwijzer klampt zich steeds vast op de poster.

Dat is best irriterend zég.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Verassend goed.

Redelijk spannend en een leuk verhaal.

avatar van Kelly_90

Kelly_90

Best wel redelijk.

Ook werd het wat leuker toen het persoonlyker werd.

Heb me niet echt verveeld gedurende het kyken van de film.

Ik denk dat ik hem waardeer met 3*.

avatar van stoffel75

stoffel75

Verdienstelijke thriller; gematigd spannend maar wel ok om eens te bekijken. Het uitgangspunt vond ik best wel origineel maar de uitwerking is niet echt top. Lane doet zoals gewoonlijk haar best maar ook hier wordt al snel duidelijk dat ze een film niet alleen kan dragen; zij heeft sterke acteurs naast zich nodig en die heeft ze hier niet. Verdienstelijke b-acteurs, dat wel. Maar zoals gezegd, leuk om eens te zien. Er zijn betere in dit genre, maar ook veel slechtere. Nog jammer van het bruuske einde, ging mij net iets te makkelijk.

avatar van helleke

helleke

Goeie thriller (een combinatie van de Saw-reeksen en Seven), maar wel niet zo uitgewerkt.

Zo ging het al te gemakkelijk om zomaar een kelder in te richten voor zijn opnames.

Lane zet een goeie prestatie neer.

Verveelde geen moment, mede daarom 3,5 sterren.

avatar van RapTile

RapTile

helleke schreef:

Lane zet een goeie prestatie neer.

Verveelde geen moment, mede daarom 3,5 sterren.

ben het hier helemaal mee eens.

Goed geacteerd, goed verhaal, lekker spannend maar het gaat net even te makkelijk allemaal.

Ik heb me toch geen minuut verveeld dus doe mij maar meer van dit soort films.

avatar van Wassup !

Wassup !

Ik verwachtte eerlijk gezegd niet veel van Untraceable. Maar onverwachts, vond ik dit een prima te smaken thriller. Ik vond het verhaal best goed gevonden, oké, het is en blijft natuurlijk allemaal een beetje vergezocht. Maar toch, ik wist mij prima te vermaken met Untraceable. Ik vond enkele scène's ook best schokkend overkomen, ik weet het wel te smaken. Nee, van mij mogen ze meer van dit soort films uibrengen. Untraceable is absoluut een aanrader om eens te bekijken op een zaterdagavond.

avatar van Kellytjah

Kellytjah

Een absolute aanrader! Had hem niet zo goed verwacht. Dacht dat dit meer een saai filmpke ging zijn! Maar helemaal niet! Het verhaal zit zeer goed in elkaar

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

De zoveelste "sadistische moordenaar" film.

Als je een dom verhaal hebt, moet je wel het publiek bezighouden met sensatie. Bovendien was er niks, maar dan ook niks origineels aan de film.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Typisch Hollywood wegkijkertje.

Untraceable is weer zo'n film die je uitkijkt om de simpele reden dat het gewoonweg niet verveelt. Het script heeft zijn anti-verveel lengte en wordt nooit complex genoeg om je hersenen in werking te stellen, waardoor uitkijken in ieder geval geen kansloze missie is.

Het uitgangspunt brengt echt niets origineels met zich mee en stiekem wil Untraceable meeliften op het succes van de martelfilms van de laatste jaren, echter in een wel erg veilig jasje. Kunnen de kids ook meekijken! De Saw-films kwamen veelvuldig in me op tijdens het kijken van deze inwisselbare thriller, mede door het ook hier aanwezig moraliserend toontje. De Saw-reeks weet dat in ieder geval uit te buiten en de zintuigen te prikkelen door met de psyche en de traps te spelen. Untraceable is veel hypocrieter in zijn uitwerking door flarden van het geweld in beeld te tonen. Vingertje wijzen, maar toch even meeliften met het succes van de martelhorror. Doe het dan goed en wees wat bruter en directer in de uitwerking. Blijft de film in ieder geval langer hangen. Dit is na morgen alweer vergeten.

Mission accomplished, vergeten en op naar de volgende.

2,5* voor het feit dat ik me niet heb verveeld

avatar van -Shira

-Shira

vond het wel een grappige film, niks bijzonders, maar ook niet teleurstellend ofzo X3

avatar van nens89

nens89

Leuke film die me verrast had!

avatar van Dello

Dello

Ik vond de film net het kijken waard, maar nooit echt boeiend. Er wordt niet echt overtuigd gespeeld. Je krijgt geen band met de spelers. Het thema is best interessant, maar gewoon niet goed uitgewerkt.

avatar van Ge0force

Ge0force

Prima thriller met een goed uitgewerkt verhaal en redelijke acteerprestaties. Een verrassing!

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Leuke film met verrassende elementen die niet echt blijven hangen op je netvlies, gelukkig maar.

avatar van komerad

komerad

Flauw saw aftreksel, wel soms spannend, leuke folteringen.

Veel te voorspelbaar om goed te zijn, helaas.

avatar van Rodger

Rodger

prima actie/thriller,..

Meer ook niet...

avatar van Mars4i

Mars4i

Een film die me irriteerde. De manier waarop men reageerde, als ze de volgende gruwelijke beelden te zien kregen, was ongeloofwaardig. En ook de passieve opsporing was vreemd (opsporing via het internet werd na 5 min al opgegeven!?). Wat doen ze nu eigenlijk om de dader op te sporen. Ze zitten alleen maar te wachten tot de puzzelstukjes aan komen waaien. Deze hoef ik nooit meer te zien. Dus een 2.

avatar van maurice74

maurice74

Ongeloofwaardig en bevat veel te lange stukken waarin men alleen maar zinloos aan het praten is. Tempo zit er niet echt in. Vol clichés, dat ook nog.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Op zich wel een origineel verhaal maar ik vond het nergens echt spannend worden. Er ontbrak iets. Misschien de gehele sfeer eromheen .... ik weet het eigenlijk niet. Het is een beetje een nèt niet film.

Er zaten ook wat vergezochte en ongeloofwaardige stukken in. Het gedeelte waarin Owen de auto van Marsh stil doet laten staan op de brug vond ik nogal erg ongeloofwaardig.

Het acteerwerk is ook nogal gewoontjes. Jammer dat zo'n origineel verhaal zo middelmatig wordt neergezet.

avatar van boemboem27

boemboem27

op zich een aardige film,het idee was goed maar had beter uitgewerkt kunnen worden.

einde is te simpel en te abrupt,maar goed genoeg om 'm één... keertje gezien te hebben

avatar van Elineloves

Elineloves

A cyber killer has finally found the perfect accomplice: You.

Gisteravond deze film maar weer eens herzien.

‘Untraceable' is een beetje van hetzelfde: niets wat we nog niet eerder voorbij zagen komen in andere films waar jacht wordt gemaakt op een seriemoordenaar die de politie telkens een stapje voor is.

Hoewel ik haar rol saai en weinig zeggend vond, is Diane Lane toch het lichtpuntje in deze film, ookal is het erg cliché. Ze is een alleenstaande moeder van een dochter, en zij stort zich op deze zaak om hem op te kunnen lossen.

De vergelijking met films als 'Saw' en 'Hostel' snap ik wel, het is inderdaad een hoop ziek gemartel. Maar voor een politiethriller had er meer uitgehaald kunnen worden. Het is dan wel niet constant voorspelbaar, waardoor je blijft kijken, maar je blijft absoluut niet met een 'wow, wat heb ik een goeie film gezien' gevoel achter.

Leuk voor een keertje, misschien zelfs twee, maar meer ook niet.

3.5* -> 3*

avatar van patrick17

patrick17

Het is net wat je zegt. Een leuke film om eens te kijken. Misschien zelfs een 2e keer over een bepaalde tijd maar daar houdt het dan ook mee op.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel 'hou' van zulke films waar martelingen in voorkomen. Het is natuurlijk vreselijk maar het is een film. Ik vond opzich het complot wel sterk in elkaar gezet. Vooral op een gegeven moment het verhaal met zijn vader erbij kwam. Dat deed het hem toch wel.

Einde was spannend maar wel voorspelbaar. Ik denk dat we allemaal wel wisten wat er zou gaan gebeuren.

3.0 *