Genre: Thriller / Misdaad
Geregisseerd door: Gregory Hoblit
Met onder meer: Diane Lane, Colin Hanks en Billy Burke
Releasedatum: 20 maart 2008
Plot Untraceable
"A cyber killer has finally found the perfect accomplice: You."
Jennifer Marsh is agente bij de speciale internetdivisie van de FBI. Ze brengt haar nachten door met het opsporen van oplichters, perverselingen en andere criminelen, die verscholen gaan achter de schijnbaar veilige dekmantel van het internet. Dan stuit zij met haar divisie op het lugubere killwithme.com, een mysterieuze site die bezoekers getuige laat zijn van de meest heftige martelingen, eindigend in de dood. Hoe meer bezoekers de site krijgt, des te eerder het slachtoffer overlijdt. Jennifer moet er voor zorgen dat deze bloeddorstige gek wordt gestopt, voordat er nog meer slachtoffers vallen. Dan maakt deze moordenaar het persoonlijk...
Agent Jennifer Marsh
David Williams
Arthur James Elmer
Mrs. Miller
xangadix
Hahaha, ik dacht even dat iemand een screenshot had gemaakt om de poster op te slaan en niet in de gaten had dat de muisaanwijzer in beeld was...
lucifersolutions
Ja dit is een voorspelbare film, en ja hij is hier en daar wat gekopieerd van Saw...
Maar de psychologische kant van deze film is uitmuntend... Bijna net zo goed als The Green Mile... (wel hele andere soort psychologie)
Het is een film die je moet aantrekken, het is ook niet een film die je even kijkt... Dit is een film die je in de kast hebt staan (of op harde schijf)...
Zonder al te veel special effects, en zonder de beste acteurs in huis gehaald te hebben... Een film die zeker 3,5 ster waard is!
aburex
Aardige thriller over internetmoorden. Kan werkelijk zo iets? Gruwelijk als zo iets moest kunnen. Het verhaal mist hier en daar wel een beetje spanning, maar voor de rest valt de film best mee.
Couch Potato
Ik begrijp sommigen hier niet echt. Ok, cliché misschien, maar ik vond de film superspannend, van begin tot eind, en je haat voor die zieke moordernaar wordt enkel naar het einde toe erger;
Ik vind deze film in dit genre, echt één van de betere, hij overstijgt het gemiddelde niveau van dergelijke films behoorlijk en de acteerprestaties zijn echt overtuigend.
Puike film, tot spijt van wie het benijdt.
Mr.Hahn
Door de slechte recensies keek ik deze met weinig verwachtingen, en ik moet eerlijk zeggen dat ik hem prima te doen vond.
Lekker spannend, het tempo bleef lekker aanhouden en een origineel concept.
neforce
Leuk bedacht! (klinkt miss ziek, maar het verhaal is wel origineel)
Einde was wat snel gegaan misschien.
Verder goed gespeeld, en prima om naar te kijken
Wat een spannende Thriller was dit zeg, goed verhaal dat prima is uitgewerkt.
Zieke moordenaar die goed acteert ook de overige cast is niet slecht.
3,5 ster
leandra6
nou viel deze film ff flink tegen zeg:( het verhaal sprak me erg aan. maar de spanning was voor mij heel ver te zoeken. jammer, denk dat er meer uit te halen was.
Freckles
Ik vond dit echt een hele goede film, hoor.
Heeft me letterlijk van het begin tot het einde geboeid en daar slagen niet zo superveel films in.
Het einde was best goed, maar had beter gekund.
Bijvoorbeeld wanneer Jennifer Marsh haar badge aan de camera toont. Waar slaagt dat op?
Nu ja, de film bouwt een leuke, akelige sfeer op. Het acteerwerk was oké.
juhnzun
Had echt veel spannender gemoeten
tegen het einde en het einde zelf was ook nogal gemakzuchtig
kan hier niet meer dan een 4 op de 10 aangeven
makkekvm
Voor mij is het criterium of het een goede of een slechte film is: heb ik mij een moment verveeld tijdens de film? Nee dus bij deze. Ik vond het einde eerlijk gezegd ook wat matig, maar de film blijft van begin tot einde boeien. Een 4 dus.
Leno
Er is flink gejat uit andere films waarbij getracht wordt met name mee te liften met het succes van de 'Saw achtige' films van de afgelopen jaren. Toch is er bij de uitwerking flink met de handrem erop gewerkt. Het zwakste aan deze film is echter de matige uitwerking van de karakters en de matige dialogen. Alsof de film snel in mekaar is gezet zonder er echt iets van te willen maken (wat ongetwijfeld ook zo is).
shockdog
Hoezo gejat? Alleen het martellen heeft deze film gemeen met Saw/torturefilms.
sinterklaas
Untraceble verzind weer eens wat nieuws met de slachtoffers. Dit keer door een slachtoffer online op internet te zetten terwijl hij in een val zit en hoe meer kijkers, des te eerder hij sterft. Misschien wel een knipoog naar internetmisdaad en big brother. Untraceble was doch nog een zeer vermakelijk tussendoortje voor de psycho liefhebbers. Diana Lane deed het prima maar de martelwerktuigen zijn wel minder heftig dan Saw etc, helaas. Wel jammer ook dat we al best snel kennis maken met de moordenaar.
Snapte ook niet wat het einde bedoelde met "waar kan je dit downloaden?" Is het een open einde? Goed teken? Slecht teken? Wie o wie?
Verder is de film nog best te doen hoor.
Lennert
Begint goed, eindigt ietwat teleurstellend.
Het acteerwerk van Lane en kornuiten, het script zelf heeft zo zijn fouten. In het begin is dit allemaal geen probleem, maar op het moment dat Marsh ontvoerd is en op de website wordt gezet lijkt het alsof de moordenaar, die hiervoor geprofiled was als iemand die uitermate georganiseerd was, ineens stomme fouten maakt en ook een val heeft samengesteld waar wel zeer makkelijk uit te komen is.
Overigens lovenswaardig aan de film dat men ondanks een gruwelijke premisse niet vervalt in de standaard torture-porn achtige exploitatie moorden. De moorden waren dan wel in de Saw trend, het bloederige spektakel zelf was niet zo grafisch in beeld gebracht zoals men had kunnen doen. De film probeert juist een statement te maken tegen het uitbuiten en verspreiden van geweld, zonder zelf hypocriet te worden.
De uiteindelijke scene gooide toch echt een hoop roet in het eten, als die iets beter was geweest, dan was Untraceable erg goed geweest. nu is het gewoon een leuk filmpje.
Sportingerke
Het idee van een moordenaar die zich voor zijn moorden laat bijstaan door de nieuwsgierige en sensatiezuchtige internet-community is een erg goed uitgangspunt voor deze meer dan behoorlijke thriller.
Mede door deze manier van moorden zijn de sterfscènes nogal origineel.
Ook het hoe en waarom van de seriemoordenaar wordt goed uitgewerkt. Jammer genoeg geldt dit niet voor de rol van de good guys. Zij lijken nooit superernstig bezig met de zaak en hollen (op de deus ex machina-openbaring van Griffin Dowd na) volledig achter de zaak aan omdat ze verjaardagsfeestjes en online datesessies blijkbaar belangrijker vinden.
Ook hoe men tot de toch wel voorspelbare ontknoping komt had merkelijk beter gekund (want Jennifer laat zich door opnieuw in te stappen in haar auto toch wel erg gemakkelijk naar de slachtbank leiden).
Al bij al is Untraceable echter wel een film die goed wegkijkt!!
mayhemblik
Net geen 13 in een dozijn film let wel net niet.
Ik had verwacht dat haar dochtertje gejat zou worden en dat die dan net gered zou worden maar ik zat er lelijk naast.
Daarvoor in de plaats werd haar collega gepakt én godzijdank niet gered, dat viel me dus allemaal mee maar het was evengoed niet allemaal bijster origineel.
Ondanks dat was het toch wel een aardige film om te zien.
Maar ik zat net ''De Wereld draait door'' te kijken en daar hadden ze het over een nieuwe tv show van één van de makers van ''Big brother'' genaamd ''Zoom'' of zoiets, het idee van dat programma heeft in de verte wel iets weg van het verhaal uit deze film.
Hoe lang nog voordat het allemaal werkelijkheid word?
mayhemblik
Volgens mij is er een koortslip in de maak.
Basso89
De film doet z'n naam niet echt eer aan. Het ontbreekt in de film aan logica. Er zijn veel manieren niet gebruikt voor het oplossen van verschillende scenario's. Op emotioneel gebied was het acteerwerk van Diane Lane slecht naar mijn mening. Heb een aantal keer de neiging gehad om de film af te zetten. Het enige echt positieve aan de film was de unieke manier van moorden en het overbrengen naar de wereld.
NKS
De laatste shot vind ik het sterkste en geeft eigenlijk ook de essentie van de hele film weer. Een toppertje in zijn genre.
amanda22
Vond hem heel erg spannend!
Beetje Criminal Minds-achtige film! Had hem minder verwacht!
KSUS
Slecht uitgewerkt, veel fouten gemaakt waardoor dit verhaal in werkelijkheid niet zou kunnen.
Jammer, daarnaast slecht geacteerd!
2,5
Shibo
Dit soort verhalen zijn zeer herkenbaar. Er worden boeken over geschreven en films gemaakt. Toch is deze de moeite waard, al is ie dan her en der wel erg voorspelbaar. Toch nog 3,5 punt.
Zandadder
Zeer onrealistisch en vergezocht. Erg storende factoren.
Wat mij betreft net zo slecht als Fear.Dot.Com
_Moonwalker
Prima film. Goed acteerwerk, prima actie en suspense.
Heb me vermaakt vanaf het eerste minuut tot het einde.
luigipype
redelijke film , voorspelbaar
deze film is wel te kijken
3.5 sterren
Neder0001
Film met veel potentie maar haakt toch af op veel momenten, met name het einde is goed gerushed. Vandaar niet verder dan een 3* want er zat meer in.
Thorak
Hahahaha wat een irritante poster, ik dacht even dat mijn muis vast zat!

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

We Own the Night