• 9.374.732 stemmen

Met onder meer: Hadewych Minis, Barry Atsma en Isabelle Stokkel

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 11 maart 2010

Plot Zwart Water

Psychologische thriller over een Nederlands gezin dat naar België verhuist nadat moeder Christine (Hadewych Minis) haar ouderlijk huis heeft geërfd. De negenjarige dochter Lisa (Isabelle Stokkel) ontdekt een vreemd en sinister meisje, Karen, in de kelder van het huis. Karen (Charlotte Arnoldy) vertelt haar dat ze de dode tweelingzus is van Lisa’s moeder, en beweert een gruwelijk geheim van haar te weten. Als ook Lisa’s vader Paul (Barry Atsma) ontdekt dat het verleden van zijn vrouw schimmig is, heeft dit grote gevolgen...

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Kijk, drie positieve berichten achter elkaar. Ik ben het hier geheel mee eens; natuurlijk is het geen origineel verhaal, maar desalniettemin heb ik me toch prima vermaakt. Lekker creepy sfeertje ook.

Ben stiekum toch ook wel benieuwd naar de Amerikaanse remake van producente Charlize Theron!

avatar van donbruce

donbruce

Ik vind de film tegenvallen, te langdradig en onsamenhangend. Jammer iets meer snelheid het verhaal beter uitgediept dan was het een betere film geweest. Misschien de Amerikaanse versie?

avatar van VierkanteOogjes

VierkanteOogjes

Waar was de ondertiteling? Eenmaal over de grens was het zo goed als niet meer te verstaan. Vooral die neef die ook eens binnensmonds sprak. Wablief?

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Intelligente thriller met wel wat jatwerk van andere films maar erg sterk geacteerd en pakkend.

avatar van steph b

steph b

Ik had echt moeite met de verstaanbaarheid van mijn eigen taal! Of het geluid was zo slecht of ze praatte binnensmonds, het was soms niet te volgen. Verder was het niet zo onaardige thriller, maar het wordt nooit echt boeiend.

avatar van fionepoon

fionepoon

Pffff....sááááíe film zeg!

Na een uur uitgezet omdat het me niks meer kon schelen. Hadewych vind ik irritant als moeder. Ik vind het geen slechte actrice, maar ze heeft zo'n nare en onsympathieke rol, bah. Dat kind is helemaal niks, die kijkt alleen maar chagrijnig. (ok, met hier en daar een lachje, maar nait veul.)

Barry is dan nog een uurtje de moeite waard, maar alleen voor het uiterlijk

Over het verhaal kan ik alleen zeggen dat het veelbelovend begint, maar al snel inkakt. Over het einde kan ik dus niet oordelen, ik heb het echt niet volgehouden...

2 sterren, voor Barry dan. Vooruit...

avatar van Quido

Quido

‘Zwart Water’ wint in Porto - neerlandsfilmdoek.nl

De psychologische thriller Zwart Water heeft op de 31ste editie van het internationale filmfestival van Fantasporto de belangrijkste prijzen in de wacht gesleept. De film won de award voor Best Film en voor Beste Scenario.

De jury van het toonaangevende Portugese festival op het gebied van de fantastische film noemde de film in één adem met films van Alfred Hitchcock en David Lynch: “This is a sophisticated psychological thriller with shades of horror about how we deform the reality from what we see. With a surreal atmosphere, surrounded by seemingly normal, a reminder of the films by David Lynch or Alfred Hitchcock.”

(...)

avatar van HASCH

HASCH

Ik hou helemaal niet van horror films. Maar deze film is een uitzondering. Het fleugje horror geeft dit psychologisch drama de juiste hoeveelheid spanning.

avatar van bollepeer

bollepeer

zelfs barry atsma kan deze film niet redden, jammer

avatar van Aapje81

Aapje81

Zwart Water heeft zijn sfeervolle momenten maar is af en toe pijnlijk Nederlands. Op de een of andere manier lukte het mij niet om ook maar een enkel personage in deze film serieus te nemen.

Barry Atsma associeer ik met foute series en vervelende reclames en niet met een spookfilm/horro/thriller of wat het dan ook is.

Daarnaast was dat kind niet overtuigend en liet het scenario te wensen over. Het enige pluspunt is de zorgvuldige opbouw en bij vlagen mooie fotografie.

Matig.

avatar van Waackx

Waackx

Quido schreef:

‘Zwart Water’ wint in Porto - neerlandsfilmdoek.nl

(...)

ja vrij apart dat deze film bekroond wordt in Portugal.

Leuk voor de film daar niet van maar vooral het scenario is niet echt bijzonder te noemen.

Veel jatwerk uit andere pschylogische horrorthrillers, maar aan de andere kant beter goed gejat dan slecht verzonnen.

avatar van Corcicus

Corcicus

Verhuizen naar België is altijd een beetje horror

avatar van papaEd

papaEd

Mooie onderhoudende film. Belichting,camerawerk en acteerwerk waren zeer goed.

Er zaten een aantal goeie schrik momenten in. MIn puntje de film had wel iets korter gemogen

avatar van Gastel

Gastel

Geen hoogvlieger, maar zeker wel vermakelijk.

De film weet heel goed een nare sfeer te scheppen en de twist op het einde zag ik persoonlijk niet aankomen. Dat is toch wat je vraagt van zo'n type film.

Ook de acteerprestaties zijn prima. Andere gebruikers vinden Hadewich Minis maar niks, maar persoonlijk vind ik haar wel leuk. Die stem! : )

Ze speelt haar karakter ook uitstekend. Al vanaf minuut één merk je dat je met een getroubleerd personage van doen hebt.

Een topper is het niet, daarvoor is het script te onorigineel. (spookmeisje met nachtjapon kennen we natuurlijk inmiddels wel) Maar zeker de moeite waard.

avatar van rox91

rox91

Apart verhaal, en ik vind het ''spook'' meisje af en toe best wel eng (misschien komt dat ook wel door de muziek die in de film speelt)

avatar van Menno

Menno

Wat een bagger. Slecht verhaal, slecht gespeeld en lelijk verfilmd.

avatar van movie_king

movie_king

laat dit soort films maar aan andere landen over. wij kunnen het blijkbaar niet goed. wel af en toe leuk schrikmomentje maar meer ook niet.

avatar van remlicht89

remlicht89

Zoveel slechter als de amerikaanse horrors vond ik dit ook weer niet.

Blijf erbij dat het bij Nederlandse films alleen sneller opvalt als iemand wat minder kan acteren als bij engelse (of zeker Aziatische) films.

Heb me prima vermaakt met deze film.

avatar van geeedeee

geeedeee

Had deze film al tijden liggen en had mijn twijfels toen ik begon te kijken.....helaas werden de twijfels waarheid...De film kon mij echt geen moment boeien...jammer

avatar van megaman

megaman

Ze hadden beter Carice van Houten kunnen nemen in plaats van Hadewich Minis.

avatar van Woeke

Woeke

Geweldige nederlandse film. Er zaten een paar mooie schrikmomenten in. Erg mooi gefilmd ook. het einde zag ik niet aankomen.

en dat voor maar 5 euro bij de blokker

Ik snap de ietwat lage score niet zo...

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Een verzorgd werkje dat een poging doet om Hollywood te evenaren. Met steady beelden, lichtgebruik, en de muziek probeert Elbert van Strien er een dramatisch spektakel van te maken maar helaas blijft het geheel toch maar slapjes. Het is weliswaar verassend dat het dochtertje ook werkelijk kan praten met een geest en helemaal niet bang is, maar we blijven hangen in die kring van illusie, bezetenheid en fantasie. We krijgen zelfs een scène uit The Sixth Sense voorgeschoteld ( er hangt een lichaam aan een strop in de kelder en alleen de dochter kan haar zien).
Hadewych Minis ben ik naar mijn weten nog niet eerder tegen gekomen en daar ben ik blij om. Sjezus wat speelde zij belabberd zeg, ik heb me er echt aan zitten irriteren.
Barry Atsma weet het enigszins vol te houden maar hij zou natuurlijk afgetroefd worden door een Kevin Costner of Kiefer Sutherland in een soortgelijke rol.
Het kleine meisje, Isabelle Stokkel, hoeft naar mijn idee niet veel meer te doen dan een beetje voor zich uit staren en ik vind haar prestatie dan ook niet bijzonder knap.
Het shot van het huis (hoog in de lucht) met een wegrijdende auto is twee keer gebruikt en dat vond ik een beetje cheap overkomen.

Te standaard, te sirieus.

avatar van Malibu Stacy

Malibu Stacy

Saaie film, heb hem met moeite uitgekeken. Het einde sloeg ook nergens op. Deze film had véél beter kunnen zijn.

avatar van Drifter

Drifter

Een van de betere nederlandse films. Ik snap niet helemaal dat deze door sommige beoordeeld wordt op filmprestaties van een hoofdrolspeler in andere films? Of een cijfer geven terwijl je niet eens tot halverwege kijkt. Maar goed, dat is mijn mening dan weer.

Een bijna on-nederlands gemaakte film, het kan altijd beter, maar is dat niet voor elke film zo? Er zit geen tientallen miljoenen budget achter zoals in Hollywood, maar ik heb geen special effects gemist in de film. Het verhaal zit redelijk standaard in elkaar, is ook goed te volgen. Het is horror-achtig dus natuurlijk worden er vragen opgeroepen hier en daar.

Het jongetje speelde niet zo goed vond ik, verder was het allemaal in orde, ook het meisje speelde haar rol zoals ze die moest spelen, weinig mimiek en weinig vertoon van emoties.

avatar van Liloow100

Liloow100

Ik viond deze film niet zo spectaculair als ik had verwacht.

De film heeft een goede verhaallijn, wat heel veel horrorfilms helaas niet hebben, maar de schrikmomenten duren zo lang dat ik er niet meer van schrik.

Ook verstond ik soms amper wat van de acteurs, maar dat kan ook aan mij liggen.

Verder vond ik de acteurs wel goed, vooral het meisje speelt een goede rol.

Ook zitten er wel mooie effecten in.

avatar van smoozycat

smoozycat

Schitterende film met mooie sfeerbeelden. ik heb erg genoten van deze film.

Het meisje zet haar rol erg goed neer.

avatar van Angelo2

Angelo2

Voor Nederlandse begrippen een aardige film. Werd nergens echt spannen maar was verder wel vermakelijk. Bijna alles is gecopieerd uit bestaande horror films en alles heb je al is eerder gezien. Leuk om een keer te zien.

avatar van gauke

gauke

De regisseur heeft bij het maken van deze degelijke, boeiende, visueel sterke, psychologische, maar ook zo nu en dan te trage thriller naar soortgelijke films gekeken. De film weet de aandacht vast te houden vooral omdat fantasie en realiteit door elkaar heen lopen en ook omdat de vormgeving prachtig is, maar toch rammelt het plot zo nu en dan. Ik heb gelezen dat er een Amerikaanse remake komt en dat zegt toch wel wat.

avatar van rox91

rox91

Waarom staat er Horror bij terwijl er meteen onder in de beschrijving, Psychologishe thriller staat? Ik vind het meer Thriller dan Horror

avatar van movie-edje

movie-edje

wat is deze film erg zeg.

waardeloos, vermoeiend, slaapverwekkend.