Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 11 september 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot Wanted
"Choose your destiny."
Wanneer de baas van een bende huurmoordenaars contact legt met Wesley Allan Gibson (McAvoy), een depressieve kantoorbediende, en hem vertelt dat zijn vader een huurmoordenaar was die onlangs vermoord werd, besluit Wesley zijn leven in eigen handen te nemen en ook een professionele moordenaar te worden. Al snel blijkt dat hij een waar talent is en hij wordt toegelaten tot het geheime gezelschap, waar hij besluit wraak te nemen om zijn vaders dood. Wesley raakt binnen de kortste keren helemaal in de macht van de clan en van Sloan, de baas (Freeman). Samen met zijn 'collega' Fox (Jolie) gaat hij op zoek naar de moordenaar van zijn vader.
Wesley Gibson
The Repairman
Mr. X
The Butcher
Roomboter
Wow, echt zeer vette film!
Veel verrassende wendingen!
Ook het einde was vet!
Toppie!
ohantje1
hele goeie film en ik vindt ook niet dat je alle films te serieus moet opnemen ik bedoel dat zijn films er kan vanalles in gebeuren
vette actie en special effects een goede cast en een goed plot
daarom krijgt deze 4,0 sterren !
DragQueen
Een klasse actiefilm, die genoeg stunt en vliegwerk heeft te bieden. de speciale effecten zijn ook erg goed. verder is het verhaal dik in orde, en het bevat een aantal goede wendingen. het acteerwerk van McAvoy, jolie en freeman was verder ook goed te noemen. al met al is dit een van de betere actiefilms van de laatste tijd. naar mijn mening dan. spektakel van begin tot eind. en daarom 4 sterren.
Lukk0
Een redelijke film, maar ik vond hem niet echt speciaal. De actie was, ondanks de boog-kogels, een beetje dertien in een dozijn en het plot was veel te voorspelbaar. Ik houd ook helemaal niet van die over-the-top actie en was dus al vrij snel afgehaakt. Desondanks een paar leuke momentjes, maar niets waar ik echt van onder de indruk was.
Martijnnn
Wacht even... vind jij de 2 auto scene's + de trein scene 13 in het dozijn? Geef mijn dan even de titels van 12 andere films die hetzelfde zijn, ga ik ze vanavond nog kijken!
Lukk0
Ik bedoel dat ik niet echt onder de indruk was van de actie, ik kon hem van verre al aan zien komen. Het mag dan wel spectaculair zijn, maar dat betekent niet dat ik het ook goed of leuk vind. Ik kan helaas niet twaalf films noemen die hetzelfde zijn, dus ik hoop dat je gisteravond iets anders bedacht heb om te doen
Mutsaers78
Lekkere over-the-top actiefilm. Niet echt een bepaald verhaal, maar de effecten en acties zijn uitstekend.
Gewoon kijken en je niet t edruk maken om het verhaal.
BandietjeXL
Echt een Top film,
ik had geen verwachtingen, maar mijn mond viel open.
Echt goeie Acteurs en super goeie scenes.
Het verhaal was ook super goed.
Het sommige stukjes beetje, zoals al eerder gezegt, 13 in het dozijn.
alleen voor de rest was het geweldig.
je tijd waard!
Celluloid Dreams
Vanmiddag deze film nog maar eens bekeken. Had hem al in de bios gezien, nu op DVD. Nog steeds een bijzonder vermakelijke film, vraag me alleen af hoe vaak ik hem nog zal bekijken.
Misschien als ik een keer ziek ben.
Catscan
afgeraffelde film.
Hoe een kantoorkneus in een oogwenk zich weet te ontpoppen tot "superhitman" en een heel ervaren team van moordenaars weet te verslaan..............
Leuk bedacht, maar dit maakt de film voor mij te ongeloofwaardig.
Iets waar zijn teammembers jaren ervaring mee hebben weet deze knul zich in enkle weken/maanden als een volleerd iemand onder de knie te krijgen! .. sure...
Erg jammer.
BoordAppel
Met het afbuigen van kogels en de compleet over the top actie (wat toch een hint zou moeten zijn dat je deze film niet serieus hoeft te nemen) heb je geen problemen?
Catscan
Beetje in de sfeer van matrix en dat soort films.. geen problemen mee nee..
Alleen de verhaallijn.. sssjah.
Maar goed, ieder zijn mening.
JDSsmetje
De film was veel te overdreven wat de film zeer onrealistisch maakte en zo veel spanning verdween. Freeman past niet in zo'n overdreven actiefilms, hij speelt bijna altijd hetzelfde, nu speelt hij iets anders en vind het op niet veel gelijken. Enkel de speechen die hij geeft zijn goed. McAvoy doet het zeer goed en Angelina Jolie matig/goed. Verhaal was matig en einde goed. Verfilming en special effects zijn allemaal heel goed uitgewerkt maar ja, onrealistisch. Een dikke vette actiefilm maar vind hem te weinig karakter hebben om dan weer beter te stemmen. Live Free Or Die Hard daarentegen is ook zeer overdreven maar heeft meer karakter. De film zou veel beter geweest zijn moest hij niet over the top zijn, maar anderen vinden dat weer goed...
JDSsmetje
Onrealistisch kan ik inkomen, maar saai?
Hoe kan dat nou man als er 90minuten lang ongelooflijke stunts worden vertoond..erg apart.
Wel ja. Voor sommigen wordt de film saai omdat je toch al weet dat die ongelooflijke stunts opgezet zijn en er te weinig spanning in zit doordat de film onrealistisch is.
Don MN
Dus alle onrealistische films zijn bij jou kansloos?
DVD-T
Zelf vind ik de film ook helemaal niet spannend, maar dat wil de film ook niet zijn. Het wil eerder een spektakel stukje zijn en je een adrenalinerush geven. En dat is erg goed gelukt. Realistisch....nee, vermakelijk.....heel erg.
Don MN
Ik kwam dan ook de bios uit met het gevoel net uit een achtbaan gestapt te hebben.
Jeanine1987
heb met plezier naar deze film gekeken, eerst in de bios en toen op dvd. Eerste keer met vriendinnen en de tweede keer alleen.
Beide keren vond ik hem goed, veel actie en ee origineel verhaal met dat weefgetouw....
goede rol van angelina
moviemarloes
Leuk om te zien, is niet echt blijven hangen ofzo.
Morgan Freeman doet het wel weer god daarentegen.
Miron
De over the top actie, humor en leuke rollen zorgen voor een vermakelijke actiefilm. Helaas komt de film een beetje dom over dankzij het niet al te hoogstaande plot en de simpele dialogen maar 'Wanted' is ook niet bepaald het type film die vragen overlaat en slim over probeert te komen.
Gewoon lekker knallen dus.
* * *
stkolaf
heeerlijke over the top actie, net als de curve-bullets! ook het verhaal zelf was leuk, vooral het begin vond ik heel mooi omdat [permalink] wesley niet, zoals bij veel andere films wel het geval is, een half uur van de film aan het twijfelen is of hij zijn leven nou wel of niet drastisch gaat veranderen. in plaats daarvan mept hij zijn toetsenbord stuk in de face van zijn 'beste vriend'. [/permalink] verder vond ik de allerlaatste zin een beetje dom... de zin zelf was wel oke en waar, maar [permalink] dan klopt dat stukje niet omdat ze net daarvoor het beeld nog hadden teruggespoeld... [/permalink] beetje jammer. als dat beter was uitgewerkt had ik een halve ster meer gegeven, maar voor nu: 4,0*
Fran
- 1953 berichten
De effecten in deze film doen me een beetje aan The Matrix denken. Alhoewel ik daar wel een beetje in kon meekomen. De actie was erg goed in deze film maar ik vond het wel een beetje tè over the top. Het werd me eerlijk gezegd een beetje te gek. Vooral hoe die auto over de limo heen rolde om die vent neer te schieten en hoe Fox Wesley het rode autootje in trok vond ik echt een beetje te bizar.
De actie is wel super in deze film en het verhaal bleef ook wel boeien. Maar je moet wel een beetje je realiteitszin behoorlijk los laten met het kijken van deze film.
Horrorfreak12
ik had veel meer van deze film verwacht met angelina jolie
maar slecht was hij niet goed acteertalent en leuk verhaal
maar kon beter
Flipman
Daar dit Bekmambetov's eerste Hollywoodfilm is, zie je meteen dat ie wat concessies heeft moeten doen. Nochnoi Dozor en Dnevnoi Dozor leken veel voller te zitten met visuele trucjes. Aan de andere kant, misschien is dit ook niet het verhaal voor een 'kopie' van die stijl. Het uiterlijk en visueel spektakel van de film was wel goed te herkennen en te vergelijken met de twee films waarmee hij zichzelf op de kaart zette.
Het is heerlijk over the top allemaal, maar toch zijn er geen effecten uit de kast gehaald die echt baanbrekend waren, maar daar ben ik niet rouwig om; als een film teveel op zoiets leunt, wordt het mijns inziens nooit wat. Wanted moest het vooral hebben van zijn momenten, maar leunde de gehele speelduur door wel op een ontzagwekkende mate van ultieme coolheid!
We hebben het verhaal allemaal al wel 's gezien. Deze film is echt The Matrix meets Nochnoi Dozor. Maar de actie is behoorlijk spectaculair en er zit een flinke dosis humor in de film. Bovendien vind ik de narration wel grappig; deed me heel erg denken aan Trainspotting! Geen jatwerk, maar wel een duidelijke invloed.
Het verhaal was niet super bijzonder, maar had qua structuur wel iets anders gemogen. De training van Wesley had meer afgewisseld mogen worden met de sores van andere personages. Nu wist je teveel wat er zou gaan komen. OK, er zitten een aantal mooie twists in het plot die je niet verwacht, maar het echte verhaal, of de voortzetting ervan, laat iets te lang op zich wachten.
De personages zijn simpel, maar leuk neergezet. James McAvoy is als Wesley iets teveel een Neo, maar dat ligt meer aan het script dan aan zijn spel. Ik had verwacht dat ik me ontzettend zou storen aan Angelina Jolie als Fox, gezien het verschrikkelijke Tomb Raider. Daarin speelt ze ook al een personage dat ontzettend stoer is/moet zijn en heel die film wekte alleen maar irritatie bij me op. Maar hier vond ik 'r eigenlijk wel cool! En Morgan Freeman? Tja, ik zie nooit heel veel verscheidenheid in zijn acteren. Niet genoeg. Hij speelt altijd de Wijze Man, ook hier weer. Als Gandalf een donkere huid had, was ie zeker in die rol gecast. Verder vond ik 't leuk dat Konstantin Khabenski nog een klein rolletje had.
Geen baanbrekende film, maar wel heel veel stoere momenten die een ontzettend leuke kijkervaring opleveren.
ssk
Goede film, wel veel science-fiction, maar what the hell , de actie was echt cool, acteurs en verhaal was goed, en het einde zeer verassend, Zeker het kyken waard

shockdog
Erg leuke actie film, met een verrassende twist. Een van dé films van 2008
Don MN

En als ik met toch in smilies ga uitdrukken vond ik dit van je recensie:

Wees er nog snel bij: 'Wanted' gaat uit het aanbod van Netflix verdwijnen

'Wanted' is morgenavond (11 februari) op televisie te zien: 'Film waaraan je alleen maar goede herinneringen kan overhouden'

Deze waslijst aan goed beoordeelde titels verscheen 1 januari op Netflix

Kick-Ass
Actie / Komedie, 2010

Taken
Actie / Thriller, 2008
verlies van geliefdesluipmoordenaarsecret societymission of murdersecret basesecret organizationinstinct gebaseerd op stripwraakverraadtrain crashfatebased on graphic novelhealing processhidden powers legacysecret coderejuvenationtrainsurfingweapons trainingoffice worker loose adaptationphysical trainingpushover intenseassassinsextraordinary powers vibrantmurder of father