Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 11 september 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot Wanted
"Choose your destiny."
Wanneer de baas van een bende huurmoordenaars contact legt met Wesley Allan Gibson (McAvoy), een depressieve kantoorbediende, en hem vertelt dat zijn vader een huurmoordenaar was die onlangs vermoord werd, besluit Wesley zijn leven in eigen handen te nemen en ook een professionele moordenaar te worden. Al snel blijkt dat hij een waar talent is en hij wordt toegelaten tot het geheime gezelschap, waar hij besluit wraak te nemen om zijn vaders dood. Wesley raakt binnen de kortste keren helemaal in de macht van de clan en van Sloan, de baas (Freeman). Samen met zijn 'collega' Fox (Jolie) gaat hij op zoek naar de moordenaar van zijn vader.
Wesley Gibson
The Repairman
Mr. X
The Butcher
Tonypulp
Ga eerst maar Star Wars kijken voor je met vergelijkingen tussen die twee komt.
Inderdaad, star wars met wanted vergelijken..
aerts007
Star Wars met Wanted vergelijken moet kunnen, ze zijn namelijk alletwee ongeloofwaardig. Maar dit moet kunnen,vind ik!
undeviljur
dit is echt de slechtste actie film die ik ooit gezien heg heel onrealistisch en de Bull shit factor is heeeeeeeel erg groot
Martijnnn
Ik kan niet anders doen dan lachen, sorry...
payne_
idd ik lach je uit, meest orginele actie film sinds tijden. En ook nog een goed verhaal, knap in elkaar gezet.
The Scorcher
Echt een saaie en vrij onrealistische film.
Het word weliswaar lachwekkend op sommige momenten.
Tonypulp
Onrealistisch kan ik inkomen, maar saai?
Hoe kan dat nou man als er 90minuten lang ongelooflijke stunts worden vertoond..erg apart.
RobinF
Best vermakelijkNiet elke film kan en hoeft niet realistisch te zijn hoor.
met een boog schieten is idd niet realistisch .. maar wel leuk bedacht.
the matrix was toch ook niet realistisch , maar wel goed.
In potentie aardig actie filmpje dat helaas ten onder gaat aan een charismaloze hoofdrolspeler en een hele saaie en obligate rol van Freeman. Krappe 3*
zonnemeisje
Ik vind James McAvoy juist wel charismatisch en dat hij een prima rol heeft neergezet. Bijvoorbeeld in de scène van die vliegen, ik vind dat hij erg goed laat zien onder wat voor druk hij op dat moment staat.
Mooie film, prachtige beelden en vette actie.
Echt een gave film.
Criticism
Aardig actiefilmpje. Met de actie in deze film zit het wel goed, het is spetterend en inventief. Ik noem bijvoorbeeld het schieten met een curve en de moord met het open dak. De acteerprestaties vond ik wat minder. De hoofdrolspeler vond ik wat oncharismatisch en af en toe zelfs wat zeurderig overkomen. Jolie is er om mooi te wezen, en toegegeven, dat doet ze goed. Wat ik vooral erg jammer vond is dat Morgan Freeman totaal niet op zijn plaats lijkt. Vooral als hij 'motherfucker''moet zeggen lijkt het wel of hij het bijna niet uit zijn mond krijgt. Verder krijg je dan nog qua verhaal wat onzin voorgeschoteld, vooral dat Freeman via geheime partronen in een weefgetouw de targets kan ondekken is wel heel erg ridicuul. Maar doordat de actie zeer goed is heb ik me uitstekend vermaakt.
Hectometersnor
Eentonig en erg over de top. James McAvoy speelt wel een goede rol maar Morgan Freeman speelt nu weer dezelfde rol dat het irritant word en ik vond Angelina Jolie ook niet bijster goed, slecht zelfs. Alleen als ze dat bad uitloopt vind ik haar wel even de moeite waard om te zien.
sartbeau
Uitermate vermakelijke film. Je moet niet te goed nadenken over of dingen nu wel of niet kunnen, maar gewoon genieten van de actie.
Zeker de moeite waard om te kijken.
medansavamhel
Absoluut een geweldige film! Erg leuk ook om meerdere elementen terug te zien uit The Matrix, Fight Club en Night Watch. Wat dat betreft had het misschien origineler gekunt, maar ik vind het zeer zeker niet misplaatst. Ook fijn om te zien dat Timur toch een eige stijl heeft. Ik herkende meteen Night Watch erin.
Ik lees net bij Hectometersnor een opmerking over Morgan Freeman dat hij weer dezelfde rol speelt. Ik moet toegeven dat dit mij ook opviel en lichtelijk irriteerde. Ik had liever een andere acteur in zijn plaats gezien. Verder vond ik de film wel goed gecast.
jumbo4u2
Heb hem net gezien. Het verhaal is erg origineel alleen beetje matig uitgewerkt. De actie scenes gaan wel maar hinken teveel op andere films. daarbij vindt ik de verhaal lijn ook niet zo.
3 ***
Thomas83
Niet bepaald een origineel plot (te veel clichés om ook maar op te gaan noemen), maar dat is samen met de extreem overdreven actie etc. juist bewust gedaan als een parodie volgens mij. Tenminste, ik vind het er nogal dik bovenop liggen. Al ga ik dan weer twijfelen omdat hier op Moviemeter eigenlijk niemand het zo gezien lijkt te hebben. En zelfs als serieus bedoelde actiefilm kijkt het allemaal nog best fijn weg.
De film is vrij grappig, en audiovisueel fraai aangekleed. Mooie montage vooral. Verder toffe wapens, auto's en gadgets en Angelina Jolie kan goed stoere chicks spelen. Morgan Freeman speelt vrij standaard weer een alwetend personage, maar hij is wel altijd goed. De hoofdpersonage is wel wat suf en wordt erg slecht gespeeld in de panische scènes. Maar hij heeft in elk geval wel de goede kop. Een soort Toby Maguire-achtige brave Hendrik.
De soundtrack is een beetje raar, niet helemaal passend en wat saai, en de speelduur is op zich wel wel wat aan de lange kant voor zo'n onbeduidend filmpje. Al vliegt die wel vrij snel voorbij moet ik zeggen.
De transformatie van Wesley Gibson (zouden ze die naam bewust zo hebben gekozen als verwijzing naar actiehelden als Wesley Sniper en Mel Gibson?) gaat wel erg snel, dat had op zich beter gekund.
Het belachelijk overdreven laatste kwartier is heerlijk overdreven en vergezocht, en de laatste scène is al helemaal mooi.
Toch wel een geinig filmpje, al wordt hij momenteel hier op Moviemeter wel heel erg goed gewaardeerd. Cijfers als een 4.5 voor deze film? Daar snap ik weinig van. Een 3.0* vind ik meer dan genoeg.
Tarkus
Vond dit een prima actiefilm, waarvan de actiescènes evenwel veel lijken op die in "The Matrix".
Maar dat mag de pret niet bederven, ik heb veel plezier beleefd aan deze film, ook de acteerprestaties zijn goed.
Hoewel ik van de hoofdrolspeler in een actieprent niet heel veel verwachtte, brengt James McAvoy het er prima vanaf.
Over Morgan Freeman wederom geen slecht woord, zijn rol mag dan wat kleiner zijn dan we van hem gewend zijn (maar ook in de Batman-filmen is zijn rol klein), hij doet zijn taak altijd uitstekend.
En over Angeline Jolie... tja, daar zal ik geen tekening moeten bij maken vermoed ik.... kijk zelf en dromen maar...
Vsnaar
Het acteren en de actiescenes zijn prima in orde, ik krijg alleen heel sterk het gevoel dat er heel krampachtig naar een origineel verhaal gezocht is. Dit is naar mijn mening niet echt goed gelukt! daarom 3*
Fuzzyman
Weer een over-de-top actie hollywood film die helemaal niks bijzonders toevoegd aan het genre. Als dit nu de eerste film van zijn soort was had ik hem nog wel 4 sterren gegeven maar dit soort films ben ik al zo vaak tegengekomen. 1.5 sterren voor Angelina Jolie
dvd-me
Vind het een zeer goede actie film, met een sterk geacteerde cast en een onverwachte plotwending. De film heeft mij helemaal aan de buis gekluisterd gehouden. Geweldige film!
Dwaalman
Ik vond dit een erg matige film. Natuurlijk zit hij boordevol actie, maar dan wel actie die erg gekunsteld en gelikt aandoet, omdat ze veel te veel leunt op truukjes en special effects. Waarom blijven mensen die slow motion-shots van vliegende kogels toch zo spectaculair vinden..? Die kennen we toch zo onderhand wel..?
Het acteerwerk is over het algemeen acceptabel, maar de hoofdpersoon ontbeert charisma, Angelina Jolie is te oud en te mager voor dit soort rollen en Morgan Freeman doet gewoon weer wat hij in elke film doet, wat ik onderhand mateloos irritant begin te vinden.
En dan het einde... Moeten we onder de indruk zijn van de woorden die de hoofdpersoon ons op het laatst toevoegt? Moeten ze ons tot nadenken stemmen? Zo ja, dan vind ik dat vrij potsierlijk. Naar mijn mening gewoon het zoveelste lege Hollywoodproduct.
Pastichio Rocker
Je kijkt al verkeerd als je deze film om het verhaal gaat kijken.
AHWA
Ik vond het verhaal helemaal niet vreemd. Simpel, dat wel. Maar zeker niet vreemd.
Miss Sway
Hij bedoelt het waarschijnlijk meer in de trant van vergezocht, en dat is het zeker.

Wees er nog snel bij: 'Wanted' gaat uit het aanbod van Netflix verdwijnen

'Wanted' is morgenavond (11 februari) op televisie te zien: 'Film waaraan je alleen maar goede herinneringen kan overhouden'

Deze waslijst aan goed beoordeelde titels verscheen 1 januari op Netflix

Kick-Ass
Actie / Komedie, 2010

Taken
Actie / Thriller, 2008
verlies van geliefdesluipmoordenaarsecret societymission of murdersecret basesecret organizationinstinct gebaseerd op stripwraakverraadtrain crashfatebased on graphic novelhealing processhidden powers legacysecret coderejuvenationtrainsurfingweapons trainingoffice worker loose adaptationphysical trainingpushover intenseassassinsextraordinary powers vibrantmurder of father