Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 11 september 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot Wanted
"Choose your destiny."
Wanneer de baas van een bende huurmoordenaars contact legt met Wesley Allan Gibson (McAvoy), een depressieve kantoorbediende, en hem vertelt dat zijn vader een huurmoordenaar was die onlangs vermoord werd, besluit Wesley zijn leven in eigen handen te nemen en ook een professionele moordenaar te worden. Al snel blijkt dat hij een waar talent is en hij wordt toegelaten tot het geheime gezelschap, waar hij besluit wraak te nemen om zijn vaders dood. Wesley raakt binnen de kortste keren helemaal in de macht van de clan en van Sloan, de baas (Freeman). Samen met zijn 'collega' Fox (Jolie) gaat hij op zoek naar de moordenaar van zijn vader.
Wesley Gibson
The Repairman
Mr. X
The Butcher
Ejerika
Yawzaaaaaa: I Love this movie.
Morgan Freeman (ik hou van hem in deze rol, beetje weinig maar heerlijk in control), Angelina Jolie, beide in rollen die je gezien móet hebben. Spanning, walgelijk scherpe scenes waarvan je zegt: JAAAAAAAA JOH!! ..en bovenal een walgelijk goed verhaal om een hand voor je mond te houden.
Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik op een andere manier het leven van het hoofdpersentage had weergegeven, dit had beter gekund; het verhaal is een beetje makkelijk te volgen, neemt niet weg dat ik verrast was.
desalniettemin: 4 volle sterren.
CrazyMovie
Heb hem gisteren gezien, ik vond het wel een stoere film. Een 5 van mij.
Kisje
Over the top maar een ontzettend goede film. Ik ben normaal gezien niet echt voor dit soort films, maar ik moet zeggen dat ik me geen enkel moment verveeld heb!!
Don MN
Crank, transporter 1 2 en 3, shoot'em up, Die hard 4.0.
En bekijk zijn day en night watch ook eens, zelf vind ik die geweldig!
Wanted komt bij mijn weten in de buurt van The Matrix en qua verhaal, personage Fight Club.
Crank, Transporter 1, 2 en 3 zijn idd vrij lompe actiefilms.
Terwijl Die Hard 4.0 me wel wist te overtuigen.
Daarnaast trekken deze iets meer naar de kant van realistische actiefilm, wat Wanted absoluut niet doet.
burlington
Het ligt aan de manier waarop je deze film kijkt ik ging er vanuit een goede actiefilm te zien maar heb hem zelf na een half uur uitgezet op het moment dat die rode sportwagen een draai maakte en wesley zo plaats kon nemen , vind dit te overtrokken. Nee deze film kan mij niet boeien.
Pastichio Rocker
Ja, dan heb je er waarschijnlijk goed aan gedaan om de film uit te zetten, want dit is nog maar het topje van de spreekwoordelijke ijsberg.
Prudh
Aardig, maar plat vermaak. Meer niet natuurlijk. Het verhaaltje is wat te snel in elkaar gezet, met een plottwist die verstoppertje wil spelen, terwijl zijn voetjes onder de bank vandaan steken. Het is te makkelijk. De meeste actie is gelukkig wel degelijk, maar zorg dan dat ook je hoofdpersonages geloofwaardig blijven in de aangezette context. James McAvoy? Niet in deze film. Van nerd naar held in een dag, mwah. Ook die vetklep met zijn messenact stapt voorbij mijn acceptatieniveau.
Pastichio Rocker
Van nerd naar held in een dag, mwah.
Volgens mij was het meer iets van 6 weken. Je bent zijn training toch niet vergeten?
Tonypulp
Crank, Transporter 1, 2 en 3 zijn idd vrij lompe actiefilms.
Terwijl Die Hard 4.0 me wel wist te overtuigen.
Shoot'em up meer realistische kant op
?
Andere is waar, maar het zijn slechts voorbeelden van films met lekkere lompe aktie.
lvn1979
Vandaag "Wanted" bekeken. Prima film voor iedereen die van goede actiefilm houdt. McAvoy, Freeman spelen prima rollen en zelfs Jolie (weinig tekst) stoort niet in deze film.
De verhaallijn is erg ver te zoeken, en gaat echt nergens over maar de actie momenten zijn meesterlijk.
Goede film voor aan avond actie (en actie humor)-->3,5*.
Prudh
Volgens mij was het meer iets van 6 weken. Je bent zijn training tochniet vergeten?
Moah, op de dag dat hij zijn ware roeping leert kennen piest hij nog in zijn broek, de dag erna scheldt hij zijn baas uit, mept hij zijn beste vriend neer en is hij ineens een stoere bikkel. Nogal een plotse karakterwisseling. En die training, goed dat je het even aanhaalt, is allicht ook wat te vlot voor de halsbrekende toeren die hij erna kan uithalen. Maar dat wil ik binnen de context van de film nog wel door de vingers zien.
bakkiepleur
Toffe film!
Heerlijke over the top film! Mooi in beeld gebracht. Deed me ook een beetje aan the matrix denken.
Hoogte puntje voor mij is toch Angelina Jolie. Wat een heerlijke vrouw!
Pastichio Rocker
Ik heb tijdens de film niet echt het idee gehad dat het een mietje was. Meer iemand die het allemaal geen zak kon schelen wat er in zijn omgeving allemaal speelde. Het is niet vreemd dat iemand na een bijna-dood ervaring en een openbaring over je leven te hebben gehad 180 graden omslaat. Het heeft me in ieder geval niet gestoord.
Prudh
Hij kroop ineen toen zijn vadsige bazin hem de les leerde, om vervolgens naar een busje kalmeringspillen te grijpen. Een stoïcijns mietje dan.
azumi-99
Schitterende over-the-top spektakel film in de stijl van ondermeer “The Matrix” & “Shoot ‘Em Up”
Als algemeene filmliefhebber / verzamelaar kan ik hier ook enorm van genieten.
Spektakel, spektakel en nog eens spektakel…, de wauw factor is hier echt aanwezeig!!!
Schitterende cast die elk een prima performance afleveren.
Ik heb hier ontzettend hard van genoten…, op naar meer spektakel!!!
SioM
Dus jij vereenzelvigt spektakel met een goeie film? Ik begin langzamerhand te kotsen van films die enkel maar kunnen scoren met special effects (spektakel)
Ciai
Ik herinner me dat ik ergens las: neem Angelina Jolie die een hevige menstruatie ondergaat na de film 'mr. and mrs. Smith', en dan krijg je 'Wanted'.
Redelijk treffend.
Ieder z'n eigen ding.
Sommige vinden ongelooflijk mooie special effects zeer vermakelijk en de film dus goed, andere niet.
Moeilijk te begrijpen? Nee he
JacoBaco
Ja wat Jeroen zegt is nou eenmaal zo. Maar dat wisten we allang.
Ik heb hier een paar collega's op mijn werk waarvan de 1 zegt: Films als deze en bijvoorbeeld 300 zijn echt walgelijk slecht. Terwijl een ander dan weer zegt, ik hou juist van overdreven films met goede special effects. Machtig mooi vind ie het. Uiterst amusant. Bla bliblaa bla
Ze vinden elkaar beide erg aardig hoor, maar ze verschillen nou eenmaal heel erg in mening wat betreft deze film en 300 bijvoorbeeld. Tja, dat kan.
Maar goed je hebt het verschil tussen een onrealistische film, maar dan wel geloofwaardig uitgewerkt en je hebt gewoon een onrealistische film, maar dan ook nog is ongeloofwaardig uitgewerkt. Wat betreft dat laatste. Ja daar moet je tegenkunnen.
Tonypulp
Iedereen weet dat inderdaad al lang, maar toch blijken sommige het een beetje te vergeten
Phobophile
Daar begin je nu pas van te kotsen? Dat is verdomme hoe 90% van de grote producties tot stand komt. Budget van €1000000000,- voor de special effects. En dan blijft er nog een boekenbon en 50 Douwe Egberts-punten over om te besteden aan het script.
En het is nog een prima investering ook, want 'men' vindt het allemaal prachtig.
Overigens vind ik wel dat 'Wanted' iets meer in huis heeft dan alleen special effects. Niet zoveel dat het een topfilm is, maar toch meer.
Rosicky
Wanted is een film van uiterste. Het is de spectaculairste actiefilm in tijden, en mag op dat gebied in één adem worden genoemd met the Matrix. Het kogeldraaien, de slowmotions, de moordscenes en ga zo maar door.
Aan de andere kant is er het verhaal. Of eigenlijk is dat er niet. En dat is een beetje een probleem. Het script moet spannend blijven door plottwists, maar die waren zo tweedehands: "Luke, Í am... your father" of gewoon slecht op het einde is iedereen dood waardoor het voor mij niet leuk meer was.
Toch wel een hele ruime voldoende, vanwege het lef om zo'n film te maken, met een paar gruwelijke actiescenes als resultaat.
Martijnnn
Het gaat hier toch meer om de over de top actie dan alleen maar te mikken op special effects om veel mensen naar de bios te lokken.
Ik denk niet dat je met zulke actie een gemiddelde kijker naar de bios lokt.
Alpha X
tegen verwachtingen een behoorlijk dikke film. achterliggende verhaal niet verder uitgewerkt dan nodig.
goede special effects, lekker over de top maar het pastte bij de film.
koendv
Super cole film hier en daar een beetje luguber en overdreven. Wel veel actie. Ik was de heletijd wel geboeid. Verder wel waard om te kijken maar het is wel een beetje na ge-aapte van Jumper en ofc The Matrix.
Snaaf
Leuke film, lekkere soundtracken veel special effects,vooral niet nadenken en gewoon kijken.... En het nummer van Nine Inch Nails in de eerste scene is heel erg lekker!!
Yamato
Oke, ik ken Star Wars nieteens maar op basis van wat ik over Star Wars gehoord heb kan ik al zeggen dat Timur Bekmambetov flink leentjebuur heeft gespeeld. Ik vond deze film erg clichematig. Het enige grote pluspunt van deze film (naast de altijd prachtige Angelina Jolie) vond ik de goede actiescenes die ook erg kundig in beeld gebracht werden. Hulde daarvoor maar verder had het plot wel wat beter uitgedacht mogen worden.
Baard
Vandaag de Blu Ray gekeken.
En zoals al vaker gezegd, de actie is heerlijk, met name de scene met de rode Dogde Viper was geweldig, verder zitten er nog een paar goede actie shots in, maar ik had er meer verwacht eerlijk gezegd.
De verhaallijn vind ik echter niet sterk. Het acteerwerk is ook niet uitmuntend (al geniet ik van Angelina altijd, wauw!).
Leuke film als je een avond actie wilt, meer niet.
Pastichio Rocker
Ga eerst maar Star Wars kijken voor je met vergelijkingen tussen die twee komt.

Wees er nog snel bij: 'Wanted' gaat uit het aanbod van Netflix verdwijnen

'Wanted' is morgenavond (11 februari) op televisie te zien: 'Film waaraan je alleen maar goede herinneringen kan overhouden'

Deze waslijst aan goed beoordeelde titels verscheen 1 januari op Netflix

Kick-Ass
Actie / Komedie, 2010

Taken
Actie / Thriller, 2008
verlies van geliefdesluipmoordenaarsecret societymission of murdersecret basesecret organizationinstinct gebaseerd op stripwraakverraadtrain crashfatebased on graphic novelhealing processhidden powers legacysecret coderejuvenationtrainsurfingweapons trainingoffice worker loose adaptationphysical trainingpushover intenseassassinsextraordinary powers vibrantmurder of father