Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 11 september 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot Wanted
"Choose your destiny."
Wanneer de baas van een bende huurmoordenaars contact legt met Wesley Allan Gibson (McAvoy), een depressieve kantoorbediende, en hem vertelt dat zijn vader een huurmoordenaar was die onlangs vermoord werd, besluit Wesley zijn leven in eigen handen te nemen en ook een professionele moordenaar te worden. Al snel blijkt dat hij een waar talent is en hij wordt toegelaten tot het geheime gezelschap, waar hij besluit wraak te nemen om zijn vaders dood. Wesley raakt binnen de kortste keren helemaal in de macht van de clan en van Sloan, de baas (Freeman). Samen met zijn 'collega' Fox (Jolie) gaat hij op zoek naar de moordenaar van zijn vader.
Wesley Gibson
Mr. X
The Butcher
nicket
Zeer verassende film.
Zeker als je hem in "the last king of scotland" hebt gezien. Had dit niet snel achter hem gezocht. Doet ie goed.
een 4 van mij!
kyanne
Wanted, een film waar ik naar uit keek en die behoorlijk tegenviel.
De special effects waren prachtig maar konden het matige verhaal niet verbloemen.
Sommige stukken zijn zo ongeloofwaardig dat dat de verhaal lijn in mijn ogen aantast.
Iets minder over de top en hij had een beter cijfer verdiend.
Over Angelina nog even dit, als ze een keer close-up in beeld komt zie je dat ook bij haar de jaren gaan tellen....
demonski
deze werkte echt op mijn lachspieren terwijl dit toch niet de bedoeling was maarja wel mooie effects....3*
Uier
- 2006 berichten
Wanted begint ijzersterk! Je zit er meteen helemaal midden in en de verhaalopbouw is erg sterk. Prachtige SFX met leuke over-the-top actie. Erg vermakelijk allemaal.
Echter vind ik McAvoy een miscast. Wellicht dat deze gozer bij de jongere kijkers sympathie kweekt, maar ik vond 't absoluut geen aanwinst voor deze film. Dit i.t.t. Jolie die een absolute meerwaarde is met haar prachitge voorkomen. Ondanks het af-en-toe een stilleven lijkt, blijft het een prachtig plaatje.
Freeman solide, zoals altijd. Schittert nooit, maar is ook nimmer een vervelende factor.
Na een uurtje kijken hing de film qua beoordeling tussen 3,5 en 4,0*, maar naarmate de film eindigt wordt deze steeds voorspelbaarder en zwakker, waardoor ik uiteindelijk niet hoger uitkomt dan 3.0*. Jammer.
tal1b
echt heele coole film.
verhaallijn komt min of meer overeen met matrix eerste film (duh zelfde makers).
itt uier, vond ik mcavoy geen miscast, maar vond hm wel in het begin wat jammeren als een griet ^^.
maar zeeker genoten vd film, top!
showb1z
Wat is dat hier toch altijd met die "de film was onrealistisch" opmerkingen?
Natuurlijk is hij compleet onrealistisch, de compleet geflipte actie is het hele punt vd film. Dan kan je evengoed bij Lotr gaan zeggen dat je hem minder vindt omdat elven en dwergen niet echt bestaan, of bij X-Men omdat er hier helemaal geen mutanten rondlopen, etc...
Buiten de bullettime zie ik trouwens ook geen link met The Matrix, wire fu was volledig afwezig en bullettime is een effect dat nu al zo vaak gebruikt is. Dan leent de film meer van de gun kata uit Equilibrium.
McAvoy zijn personage deed me in het begin ook sterk denken aan Edward Norton in Fight Club.
Maar waar de film zijn inspiratie haalt doet er voor mij niet zoveel toe. Hij heeft alles gebracht wat hij beloofde: over-the-top actie, over-the-top actie en over-the-top actie.
ken1976
Zal er geen rondjes om draaien, goed verhaal met een een mooie wending en de special effects zijn er in overvloed aanwezig.
De spanning wordt goed in de film gehouden en de adreline zit er goed in ( denk aan de hartslag die je telkens hoort....) en daarbij zitten er een sterrencast in de film waarbij je U tegen zegt!
Kortom 4 sterren voor deze topper van de makers van de matrix ( waar je wel fan van moet zijn natuurlijk anders is het weer een over the top aktie film), ik heb weer genoten!!!!!
squatleader
Ik vond dit meer een film die je kijkt als je echt niks te doen hebt.
het was een zeer onrealistische film.
Milan07
Lekkere no-nonses actie film. Special effecten deed mij erg denken aan de The Matrix. Pure vermaak. Ook wel grappig als hij in training gaat en de herstelmomenten die steeds terugkomen. James McAvoy was voor mij een nieuwe acteur, hij deed zijn rol goed. Angela Jolie zag er ondanks die lelijke tattoo's goed uit. Morgen Freeman is een top acteur. Het eind is een beetje over the top. Toch een leuke film.
Horrordude
Was idd een leuke film en ga er van uit dat je een grapje maakte maar voor het geval dat:
The Dark Night met Wanted vergelijken is als appels met peren.....
Nee ik maakte geen grap, en ik weet ook wel dat het geen vergelikbare films zijn, maar iemand die eerder een bericht plaatste bij Wanted zei dat hij Wanted beter vond als The Dark knight...En ik heb meer genoten van the dark knight als van Wanted dus dat wou ik alleen even duidelijk maken
doeshnormal
Qua actie zit het wel goed in deze film; een aantal special effects die redelijk nieuw waren of goed gejat waren uit andere goede actiefilms. Ik vond alleen 'het lot' een beetje jammer omdat dat de film gelijk een soort onrealistisch verhaal geeft.
Maar als je daar doorheen kijkt was het een vrij vermakelijke film.
Horrordude
Vette film. En Jolie... mjam...
Valt toch tegen zonder make up hoor, moet je maar even googelen
Wanted is een snelle aktie film met een overbodige Freeman en Jolie. Met name McAvoy overtuigd niet als hoofdrolspeler en dit alles haalt het verhaal iets naar beneden. Freeman heeft schijnbaar in zijn contract staan dat ie dit soort werk ook moet doen (denk maar eens aan The Contract) maar kan zich hier amper uitleven. Toch is deze film echt wel puik en zou meneer Woo hier nog een puntje aan kunnen zuigen (alhoewel).
Echter je wordt zo murw geslagen met special effects dat je een soort van verwend raakt. Ook herhaalt dezelfde special effect zich wel heel vaak.
Haalt het helaas net niet bij Shoot 'em Up! en zeker niet bij Crank. Toch maakt de over-de-top aktie een heleboel goed naast het flinterdunne verhaal.
Ondanks dat het niet geeft dat de verhaallijn ongeloofwaardig is bij dit soort films, is het toch jammer dat er niet iets dieper wordt ingegaan op de code van het weeftouw. Een film die je eigenlijk gezien moet hebben.. Vet met een hoofdletter V maar er mist iets..
Prachtige openingsscene, dat wel!
Miss Sway
Zeer vermakelijke film. Op z'n tijd houd ik van over-de-top special effects, zeker als deze op de juiste manier worden neergezeten. Ik vond het verhaal best nog wel spannend en heeft me dan ook geen minuut verveeld. Ik had geen verwachtingen en misschien maakte dit dat het een erg leuk tijdverdrijf is geweest. Het is geen top film maar met je verstand op 0 is deze zeker aan te raden.
@Zinema, misschien heb je het gevoel dat er 'iets mist' omdat de film eigenlijk als centraal punt de hoofdrol speler nam en dit terwijl er eigenlijk meer aandacht had moeten liggen op de toch wel, naar mijn idee, centrale punten in het verhaal namelijk de vader en het weeftouw. Hierdoor werden de punten waar het verhaal eigenlijk daadwerkelijk om ging, naar de achtergrond geschoven en houd je over een jongen die word getraind tot moordenaar. Dit is een concept dat niet nieuw is. De manier van brengen was dan wel weer erg leuk.
tscargo
Wat een teleurstelling. Afgaande op de trailer keek ik uit om deze film te gaan zien, maar verder dan een matige persiflage van films als The Matrix en Gone in 60 seconds kan ik niet komen.
Ongelofelijk dat Jolie en Freeman zich voor deze film hebben laten strikken. Zoals ik ook al in andere reakties heb gelezen is het verhaal over the top, zit vol met ongeloofwaardige special effects en stunts.
Had moeite om wakker te blijven. Sterke afrader !
Volstrekt over-de-top aktiespektakel, maar wel zeer onderhoudend en vakkundig in elkaar gezet. Visueel een lust voor het oog, met inventieve montage en prachtig camerawerk. Hier en daar zakt het verhaal wat in en qua opbouw hadden bepaalde aktiescenes wel wat beter gekund, maar het is lang geleden dat ik zo'n lekkere aktiefilm heb gezien. McAvoy is top in de hoofdrol- hij weet te overtuigen als loser en als aktieheld. Regisseur Bekmambetov kent zijn klassiekers (vooral The Matrix en The Terminator), maar weet daar genoeg originele vondsten tegenover te stellen zodat de film niet als één grote rip-off overkomt. Sporadisch is de film echt verbluffend cool. Als hij zo doorgaat heeft hij een mooie toekomst in Hollywood voor de boeg.
Dirtyone
Deze film is weer eens een heerlijke afwisseling met al die standaard Hollywoodfilms. Het verhaal is niet de sterkste kant van deze film, maar de actie is gewoon weg geweldig! Kijken deze film!
Nohands
Goede film, zeer verrassend,en goede cast, leuke opvolger voor de eerste matrix film!!!
sofripa
Net gezien. Lekkkkerrrr hoor. Net zoals Shoot em up een fijne knal maar raak film. En al dat onnozele gedoe over 'onrealistisch'...ga dan de fabeltjekrant kijken.....3,5*
Charlie Cheese
- 1936 stemmen
Wow, echt een superfilm.
Heb me de hele tijd vermaakt, Ik vond alleen Common niet zo op zn plaats..
Tijdens de film had ik de hele tijd het gevoel van 3,5* (om het zo maar te noemen), maar na de twist (cross>vader) vond ik het een duidelijke 4,5*.
Moet wel zeggen dat ik METEEN dacht: oh, ik denk dat Sloan op het lijstje kwam te staan, en dit ook zo bleek te zijn. Vandaar toch een 4*
Great Action-movie.
(en de tattoo's van Angelina zijn freakin awesome)
rotem
Wat een film. Dit vind ik wel weer een van de groten !!
De actiesscenes zijn top en idd heel erg Matrix achtig.
Wat ik alleen raar vind: Eerst is iedereen goed, dan opeens is iedereen slecht en moeten ze dus allemaal afgeknald worden. Is iedereen wel slecht?
Spectaculaire scenes: Sportauto door de stad en het treinongeluk op die hoge brug.
De film moet je niet missen !!
DVD-T
Heerlijke over de top actiefilm een beetje in de stijl a la Shoot 'em Up alleen iets serieuzer.De actie scenes zien er idd een beetje Matrix achtig uit. Special effects zien er erg goed uit, de actie momenten erg indrukwekkend.Lekker veel bloed, goed verhaal met een aardige twist.En wat zag Jolie er weer lekker uit
.Ook leuk was de rol van Konstantin Khabensky uit Night/Day Watch, ook van Timur Bekmambetov.
Nandini80
Inderdaar lekker over de top, maar dat past ook gewoon bij de hele film.
I enjoyed it!
mitje
Leuke special effects, maar het verhaal was niet super en James McAvoy was in mijn ogen niet overtuigend genoeg als hoofdrolspeler.
tarzan005
Opzich wel een gave film, alleen krijg ik er een beetje een matrix idee bij
crimson
assassins greed meets the matrix. lekker filmpje veel mooie acties, super over de top - erg van genoten.
Nandini80
zeer mooie film top nog nooit zo iets gezien
Maar waarom geef je hem dan een 1,5?

Wees er nog snel bij: 'Wanted' gaat uit het aanbod van Netflix verdwijnen

'Wanted' is morgenavond (11 februari) op televisie te zien: 'Film waaraan je alleen maar goede herinneringen kan overhouden'

Deze waslijst aan goed beoordeelde titels verscheen 1 januari op Netflix

Kick-Ass
Actie / Komedie, 2010

Taken
Actie / Thriller, 2008
verlies van geliefdesluipmoordenaarsecret societymission of murdersecret basesecret organizationinstinct gebaseerd op stripwraakverraadtrain crashfatebased on graphic novelhealing processhidden powers legacysecret coderejuvenationtrainsurfingweapons trainingoffice worker loose adaptationphysical trainingpushover intenseassassinsextraordinary powers vibrantmurder of father