• 9.371.574 stemmen

Piranha Part Two: The Spawning (1982)

Horror / Sciencefiction | 94 minuten

Genre: Horror / Sciencefiction

Alternatieve titels: Piranha II: Flying Killers / The Spawning / Piranha II: The Spawning

Oorsprong: Verenigde Staten / Italië / Nederland

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Tricia O'Neil, Steve Marachuk en Lance Henriksen

Releasedatum: 28 oktober 1982

Plot Piranha Part Two: The Spawning

"It started as a vacation..."

Een schip van het Amerikaans leger zinkt vlakbij een eiland. Het blijkt dat er aan boord van het schip genetisch gemanipuleerde piranha's zijn. Anne Kimbrough komt hier achter omdat ze de dood van haar zoon heeft onderzocht, ze wil alarm slaan maar een hotelmanager is het daarmee niet eens.

Anne Kimbrough

Allison Dumont

Mal the Cook

avatar van damianodebeste

damianodebeste

Bagger slecht werk van James Cameron ben ik niet van hem gewend maarja het is ook z,n eerste film dus zo erg is het niet.

avatar van uberjason

uberjason

Zou cameron met deze sequel niet net als deel 1 een vette knipoog geven aan de afgelopen monster-movies?

Als je kijkt naar bepaalde karakters in de film, kun je er haast wel van uit gaan dat dit absoluut niet als een serieuze horror moet worden gezien. terwijl Lance henriksen en tricia O'Neill toch een goede rol neer zetten.....

Piranha deel 1 was ook puur gemaakt als knipoog naar Jaws 2 en de tiener horror die op dat moment net populair werd.

ik vermaak me altijd prima met de Piranha films. ze zijn niet te zwaar geladen, en dat knullige in de SFX vind ik juist aandoenlijk.

Tegenwoordig vijzelen ze elk effect op met de computer, en toen moesten er nog touwtjes en rubberen handschoen piranhas gebruikt worden.....ik heb er meer respect voor dan voor de B-films van tegenwoordig, waarin de megalodons, alligators en insecten die de filmnaam moeten dragen, allemaal computer animaties zijn

avatar van namingway24

namingway24

Henricksen doet het altijd goed, en het bizarre gegeven van vliegende piranhas is al een punt waard. Voor de rest vrij "droge" horror (relatief weinig bloed) met een paar redelijke scènes. Hoogtepunt? Naakte vrouwen!

avatar van Vascago

Vascago

Totaal belachelijk gegeven van vliegende vissen. Dat zag er echt superbelachelijk uit. Maar toch heb ik me zeker vermaakt met deze film. Bij lange na niet zo goed als het eerste deel, maar ik heb me geen moment verveeld.

BTW: Het verhaaltje hierboven bij de film klopt niet. Ze komt er niet achter na aanleiding van de dood van haar zoon maar naar aanleiding van de dood van een duiker waaraan ze les gaf.

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Dit zou Horror/Science-Fiction zijn. Ik vond het meer een mislukte komedie. Het was zo nu en dan best lachen om de onzin die er in voor kwam. Tricia O'Neil en Lance Henri(c)ksen staan nog steeds op mijn Favorieten-lijstje, maar ook zij konden mij er toch niet toe verleiden meer dan 1* te geven.

avatar van Theunissen

Dit was niet bepaald een sterke horror film. Het verhaal was zeer matig en de special effects (de vliegende Piranha's) waren zeer matig. De enige leuke scene was de strand scene als de piranha's komen aangevlogen en de gasten aanvalt. Maar dat is ook maar een paar minuten durende leuke scene. Van iemand als James Cameron had je toch iets beter verwacht, maar volgens mij heeft hij veel van deze film geleerd want sindsdien heeft hij nooit meer zo'n pulp gemaakt.

avatar van Fingquality

Fingquality

Ik heb deze belachelijke pulpfilm niet eens heel lang geleden op televisie mogen aanschouwen. Nooit had ik kunnen vermoeden dat dit door een regisseur als James Cameron gemaakt was.

Hier is geen excuus voor, zelfs niet als het met de grootste knipoog mogelijk bedoeld is.

Slaat volledig de plank mis.

avatar van ;)

;)

deel 1 was best goed en heeft iedereen wel al gezien.

deel 2 daarin tegen is een flop. ok leuk bedacht maar gewoon dom en irritant.

avatar van charmed one

charmed one

ik vind hem nog wel leuk er zijn betere films maar hij is wel grappig

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Vascago schreef:

Totaal belachelijk gegeven van vliegende vissen.

Is toch een redelijk bekend verschijnsel:

filmpje

info

Het is dan wel geen piranha, maar wat geeft dat?

avatar van uberjason

uberjason

By the way...James Cameron heeft maar een gedeelte van deze film geregisseert...de eerste regisseur was na de helft van de opnames ontslagen, en Cameron mocht de brokstukken aan elkaar lijmen...

Er is eigenlijk een beetje misbruik van Cameron's naam gemaakt, aangezien hij niet de volledige film gemaakt heeft.

Een of andere Italiaan had het geloof ik met dikke ruzie geprobeert.

Aan de andere kant...er bestaan toch ook vliegende vissen? stop daar het label science fiction/horror bij en dan is het dus filmisch gezien, best mogelijk om piranhas te muteren en te kruisen met vliegende vissen.

Het geheel klinkt een beetje ver gezocht, maar das nu juist het leuke van films: je kunt hockeymasker dragende zombies laten moorden, en demonen in nachtmerries laten slashen....en dus ook piranhas laten vliegen. wat is er nu eigenlijk verder gezocht?

wimnoot

Ik heb deze film gekeken als zijnde de eerste film van Cameron.Ik weet van de voorhistorie. Over de ruzie's en zijn poging de film stiekem te editten, en zie soms scene's die erg typisch zijn voor Cameron. De Pirahna die uit de buik van een lijk komt zetten deed me denken aan Aliens. zo ook de scene's waar de pirahna's achter de twee duikers in de luchtkokers van het wrak aan zitten.En de onderwaterscene's lijken uiteraard op The Abyss.

Grappig filmpje om mijn collectie(op zijn documentaire's na) compleet te maken. Op naar Avatar zou ik zeggen!

avatar van otherfool

otherfool

Nu ja, veel stelt het allemaal niet voor natuurlijk, maar als vervolg niet eens zo verkeerd. Het valt nog mee dat er niet nog eens 8 vervolgen uit de machine werden gedraaid. In ieder geval beter dan die andere waterfilm van Cameron, zullen we maar zeggen.

2*.

wimnoot

Welke waterfilm bedoel je? The Abbyss of Titanic?

avatar van otherfool

otherfool

Titanic

Abyss is één van m'n favoriete films ever...

avatar van Wouter

Volgens Cameron in ieder geval 'The Best 'Flying Piranha Movie'.

wimnoot

Haha Wouter! Dat interview heb ik ook gelezen!

avatar van Wouter

Is dit niet de betere poster voor hier? http://www.imaginarycinema.com/images/cameron/piranha2.jpg

avatar van Reinbo

Vind deze beter, is ook degene die toen bij de bios hing. Heb 'm daar nog gezien.

In het frans is de poster beter bruikbaar.

wimnoot

Ik heb thuis die ene groene ff kijken of ik hem kan vinden.

edit: http://www.lovefilm.com/lov...

Reinbo schreef:

Vind deze beter, is ook degene die toen bij de bios hing.

Klopt, maar dat is volgens mij niet het origineel.

avatar van Reinbo

Dat was toch echt de poster die bij de bios (Cineac AD op de Coolsingel) hing in 1981 (of 1982).

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Als dit geen pulp is, dan heeft Gandalf geen baard.

Reinbo schreef:

Hier, ja.

Die van Wouter is idd de originele en dus geschikter.

avatar van Reinbo

De originele lijkt mij voor een Nederlandse filmsite juist de poster die in Nederland is gebruikt. Deze visual heb ik zelfs nooit eerder gezien..... Film is in Nederland ook nooit onder de titel The Spawning uitgebracht. Heette hier Piranha 2, Flying Killers.

avatar van timburton

timburton

uberjason schreef:

Had je deze barsclechte film van die kant bekeken als je niet wist dat Cameron hem had geregisseerd. Neen. Dit is een slechte film. Punt.

avatar van Maximilian

Maximilian

planet_of_death schreef:

Als dit geen pulp is, dan heeft Gandalf geen baard.

Dan wil ik deze film graag zien, want Ian McKellen gaat naar mijn weten met clean shave door het leven

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Daarom zeg ik ook Gandalf en niet Mckellen.

avatar van _manga_

_manga_