• 9.371.113 stemmen

Piranha Part Two: The Spawning (1982)

Horror / Sciencefiction | 94 minuten

Genre: Horror / Sciencefiction

Alternatieve titels: Piranha II: Flying Killers / The Spawning / Piranha II: The Spawning

Oorsprong: Verenigde Staten / Italië / Nederland

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Tricia O'Neil, Steve Marachuk en Lance Henriksen

Releasedatum: 28 oktober 1982

Plot Piranha Part Two: The Spawning

"It started as a vacation..."

Een schip van het Amerikaans leger zinkt vlakbij een eiland. Het blijkt dat er aan boord van het schip genetisch gemanipuleerde piranha's zijn. Anne Kimbrough komt hier achter omdat ze de dood van haar zoon heeft onderzocht, ze wil alarm slaan maar een hotelmanager is het daarmee niet eens.

Anne Kimbrough

een 3,0. grappig filmpje slaat natuurlijk nergens op

avatar van rondh

rondh

Goodfella schreef:

Een schip van het Amerikaans leger zinkt vlakbij een eiland. Het blijkt dat er aan boord van het schip genetisch gemanipuleerde piranha's zijn. Anne Kimbrough komt hier achter omdat ze de dood van haar zoon heeft onderzocht, ze wil alarm slaan maar een hotel manager is het daarmee niet eens.

Zucht...

Super gevonden, toch?

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Tja... Als je leest dat de piranja's in dit deel kunnen vliegen, verwacht dan geen horrorspektakel waar je slapenloze nachten van krijgt of een psychologische thriller. Voor een boutfilm is deze film best wel leuk.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Tenenkrommende acteerprestatie's, tenenkrommende effecten en vooral tenenkrommende piranha's. Jammer, want deel 1 is toch echt wel een fijne film om te zien. Maar deel 2 slaat volledig de plank overal mis, geen plekje raak!! 2 *

En ze vliegen zelf...

Kon hier als kind niet van slapen (en dat is maar door 2 films gebeurt: deze en Ghostbusters )

Daarvoor een (te) hoge score van mij:

avatar van jordidj1

jordidj1

what are you doing James?

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

De film zelf is niet veel soeps en de cast,acteerprestaties en het verhaal niet...ik vond dit weer de zoveelste Jaws ripp-of maar als je het zo bekijkt nog best een redelijke film..

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Onze fameuse belgische Kanaal2 zender speelt alweer een "topfilm" vanavond, armoede troef. Gekeken naar youtube, het leek wel Alien.

vaste afspraak op vrijdagavond

avatar van Halcyon

Halcyon

lucdecoster schreef:

Ben nochtans blij met Cult Night. Niet altijd een gelukkige programmatie, maar vandaag met Piranha 1 en vorige week met Silent Night, Deadly Night toch weer goed voor enkele cultklassiekers.

Halcyon schreef:

idd, we poste hier wel bij de verkeerde film.

Ik begon al te twijfelen: "chien? was dat niet 1 met dat zwembad?"

avatar van mister blonde

mister blonde

Niet te geloven dat deze regisseur later T1 en T2, Aliens en Titanic zou regisseren. Geen spoor van talent te ontdekken. Jammer dat de film niet op een leuke manier slecht is. De vliegende vissen die weinig onderscheid tussen land en water maken zijn te belachelijk voor woorden. Echt lachwekkend. Verder is de film saai, ontzettend lelijk gefilmd en bijzonder slecht geacteerd. Zelfs geen cultstatus waard. 1,5 sterren voor paar aardige gore momenten.

avatar van Halcyon

Halcyon

Ik hoor net op Kanaal 2 dat Cameron al na enkele weken ontslagen werd en de film in principe tot het palmares van de producer gerekend mag worden en dus niet tot dat van Cameron zelf.

avatar van djelle

djelle

Dat werpt al een ander licht natuurlijk. Jammer eigenlijk dat het dus toch op zijn naam terrecht is gekomen. Een beetje de schandvlek op Cameron's toch wel vrij schitterende carriere.

avatar van martinovitch

martinovitch

Bwa het eerste deel is beter vind ik hier klopt niets meer van het verhaal vliegende piranha's het kan absoluut niet maar alle toch nog 2.5 voor het vermaak en de gore momenten.

fluppe

heb gisteren ook gekeken en ja hij is niet goed, maar zoooooo slecht is hij ook toch niet, af en toe een blote borst, slechte acteurs en mattig camera werk. heb hem uitgekeken en niet in slaap gevallen dus geef hem een 2!

avatar van berrege

berrege

Mager verhaal, dom einde, slecht gefilmd.

waar was ie op?

Op Kanaal 2 was er toch Piranha 1?

avatar van lucdecoster

lucdecoster

AGE-411 schreef:

waar was ie op?

Op Kanaal 2 was er toch Piranha 1?

Er waren 2 van die gekke films op Kanaal2 : piranha (1978) om 22.00h en de deze hier om 23.45h

avatar van K@i

K@i

gezien hij nog niet zo gek oud is PURE TROEP

fuck, dat ik dat miste

De film die mij als 6-jarige lang bezig gehouden heeft.

fluppe

zoveel heb je ook weer niet gemist.

avatar van Ambru

Ambru

slechte film. 0.5* dus

ps: +0.5* omdat een van de opgepeuzelde mensen op het strand op Marc Didden lijkt.

fluppe schreef:

zoveel heb je ook weer niet gemist.

Ik wou hem gewoon eens zien.

Dit is de enige film die mij ooit eens nachtmerries bezorgt heeft (als 6/7 jarige)

Steeds was het alsof de deur van m'n kamer kon openvliegen en er een kudde vliegende piranha's kon binnekomen.

En het is nogal raar om op iets te stemmen dat zo lang geleden is (het zou na schijnt raar zijn dat m'n 2,5* blijft staan)

fluppe

ik geef hem ook nog 2 hoor omdat hij gewoon iets heeft ook al is het iets totaal absurdst!

avatar van umbro01

umbro01

Ze hebben er echt troep van gemaakt, film is een drama einde is om te huilen.

0,5 *

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Moreel van het verhaal zuigt natuurlijk hard , en het is complete Bullshit , maar het entertainment was redelijk gemiddeld.

Wel een zware tegenvaller voor mij van James Cameron , aan gezien hij mijn lievelings regiseur is.

avatar van Jaxxx

Jaxxx

Dat de regisseur van Terminator 1 en 2 zo'n slechte film wil regisseren irriteert me mateloos !

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Jaxxx schreef:

Die had ie toen nog niet geregisseerd en dan daarbij, dit is zijn eerste film. Als ik regisseur zou willen worden, zou ik deze kans ook met beide handen aangrijpen.

avatar van Reinbo

Jaxxx schreef:

Hij had toen T1 & T2 nog niet gemaakt. Bovendien is hij met ruzie vertrokken en heeft de producent de film gemonteerd. Daarnaast is het soms ook best vermakelijk. Heb 'm indertijd zelfs in de bios gezien, vond hem toen zelfs goed.