• 9.384.382 stemmen

Met onder meer: Theo Maassen, Lisa Smit en Flip Filz

Gesproken taal: Frans en Nederlands

Releasedatum: 31 januari 2008

Plot TBS

Johan vd S. (Theo Maassen) is uitbehandeld en zal de rest van zijn leven door moeten brengen op de long stay-afdeling van een TBS-kliniek. Johan houdt echter vol onschuldig te zijn aan de lustmoord op zijn zusje waarvoor hij is veroordeeld. Omdat niemand hem wil geloven, ontsnapt hij om zijn onschuld te bewijzen. Hij gaat op zoek naar zijn moeder die steeds heeft geweigerd te getuigen en die alle contact verbroken heeft. Johan is ervan overtuigd dat zij hem vrij kan pleiten. Al snel zit de politie hem op de hielen. Om justitie uit handen te blijven, gijzelt Johan een toevallige passant: de 13-jarige Tessa (Lisa Smit).

avatar van s0njaa

s0njaa

nou..

ik was blij dat de film afgelopen was..

avatar van guylopez93

guylopez93

goeie film

ben niet zo weg van Nederlandse films maar deze viel mij heel erg mee en er werd ook goed geacteerd

avatar van Cfour

Cfour

Goede film met een redelijk verhaal. Vond Theo best wel aardig in z'n rol zitten en hij heeft de perfecte kop voor zo'n film. Deze film behoort toch in de top van de nederlandse films. 3,5 sterren.

avatar van gotti

Da's in wel meer Nederlandse films hoor...

avatar van han de barman

han de barman

Ik denk dat dit toch wel één van de beste Nederlandse films is. Wow, wat speelt Theo een goede rol. Ik zou bijna bang van hem worden. Echt heel mooi verfilmd hoe een TBS klant kan zijn. Be carefull dus!

avatar van RRR.

RRR.

Ik vond het een goeie film, heb me geen moment verveeld.

avatar van DES-Niels

DES-Niels

De ontsnappingen aan de politie en de gijzeling van die journalist waren meesterlijk.
Maar een ding wat ik niet duidelijk vond.
Waar waren de spikestripes bij de achtervolging?

Maar toch een spannende film. 4.5

Goede nederlandse film.

Theo speelt naar mijn mening een goede rol die hij prima wegzet.

Absolute kijktip wat mij betreft.

avatar van Zinema

Een van de weinige Nederlandse films die het predikaat goed verdiend. Dit mede door de geweldige prestatie van Maassen. Ietwat voorspelbaar en zeker geen meesterwerk maar toch knap gedaan. Goed.

avatar van Donvado

Donvado

Zinema schreef:

Ben het met je eens, behalve dat het voorspelbaar is. Het einde had ik zo nooit verwacht. Zo blijkt dat het hier wel echt om een TBS-patient gaat en niet om iemand de door omstandigheden vast is komen te zitten!

het is een waargebeurd verhaal niet te vergeten

avatar van Renkum

Renkum

Goede film, goed verhaal, spannend, keek goed weg.

avatar van Wouter

darkjaap schreef:

het is een waargebeurd verhaal niet te vergeten

Hoe kom je daar bij?

avatar van opa_paul

opa_paul

Aan de smiley te zien was het erg sarcastisch bedoeld he... Niet alles even serieus nemen he!

Vind het wel humor dat zo'n film waargebeurd zou zijn... haha!

darkjaap

het is degelijk waargebeurd ! ik zal de bron wel even zoeken maar pieter kuijpers heeft hetzelf in een intervieuw gezegt

avatar van robertus65

robertus65

robertus65 schreef:

Alle telefilms dit jaar zijn waargebeurd, het einde was dus niet verrassend. Dat was juist het thema van de telefilm. Elke zou dit geweten moeten hebben.

avatar van Quido

Quido

Nee hoor, dit is niet waargebeurd. En de andere telefilms ook niet - in de nauwe zin van het woord.

darkjaap

de fuik was ook waargebeurt... en wat robertus zegt alle telefilms dit jaar zijn waargebeurt dus kijk eerst ff of het klopt wat ik zeg in plaats van zomaar wat te roepen

avatar van Quido

Quido

De telefilms van dit jaar stelden een actueel thema centraal, of waargebeurd thema uit het verleden. Hierbij lieten de schrijvers zich (meer dan eens) inspireren door situaties uit het werkelijke leven. Geen enkele telefilm pretendeert echter een waargebeurd verhaal te vertellen (hoewel Wijster , De Fuik en Bloedbroeders in de buurt komen). TBS is echter zeker niet waargebeurd, maar heeft natuurlijk wel elementen in zich die uit het (TBS-)leven gegrepen zijn.

avatar van LuCos

LuCos

Ik kom nog wel een andere keer met meer commentaar (even alles bezinken)

Dus ik hou het kort:

De film vond ik supergoed in zijn genre, en denk haast wel dat het 1 van de beste speelfilm is in Nederland.
Ook is dit de aller eerste Nederlandse film waarbij ik vind dat alles heel natuurlijk is geacteerd. Wel had ik af en toe het idee dat de politie iets te rustig was, maar oke het is en blijft een film, en ik weet niet hoe de politie in het echt zou reageren.

Ontzettend goede film dus, zeker voor een Nederlandse film.
Maar 1 piepklein minpuntje vind ik is het einde. Ik vind hem of te open, of ze had niet dood hoeven gaan. Maar oke, dat is mij mening dus...

avatar van starbright boy

Tsja, de stijl van de film moet je liggen. Gespeel met jumpcuts, (in het begin) met chronologie, gespeel met geluidsflarden enzo. Vond het best geinig, maar tamelijk geforceerd soms. In Kuijpers Van God Los en Off Screen zitten ook wel wat van dat soort stijlmiddelen, maar wat gedoseerder en minder nadrukkelijk.

De film heeft echter twee veel grotere problemen. De eerste is de soundtrack, die is op zich best mooi, maar is zo ontzettend overheersend dat deze film er volkomen van dichtslibt. Belangrijkste probleem is het scenario. De wisselwerking tussen Tessa en Johan vond ik vrij sterk (bovendien twee fraaie rollen), maar het script zit zo barstensvol ongeloofwaardigheden dat het me toch echt te bont werd. Een kleine greep: de volkomen over-de-top spelende mede-ontsnapper, het ongeloofwaardige gedrag van de politie, een helikopter die een auto al kwijt is als hij 10 meter van de grote weg afrijdt, de optocht van de journalisten em dat zijn alleen de ergste gevallen. dat bijt enorm met de veel genuanceerdere stukken tussen Lisa en Johan en had veel beter in een over de top actiethriller gepast. Het doet een veelbelovende film behoorlijk wankelen. Mede dankzij Maassen en vooral ook Smit (weer een prima jonge Nederlandse acteur) blijft het net overeind.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

die jongen kan acteren:P ik vond het echt een gruwelijke film.. toen ik hem in het begin zag moesti k nog een klein btje lachen.. maar aan het einde niet meer.. goede en spannende film!

Niet onaardig, maar zeker ook niet top. Al met al de moeite van het kijken waard. 2,5*

... en waarom ?

avatar van niethie

niethie

Wou hem al een tijdje zien en gister kwam het er dan eindelijk van. Na Van God Los en Off Screen wist ook deze Kuijpers film me weer prima te boeien. Het verhaaltje over een ontsnapte TBS(er) is erg actueel en daarom wist het me wel te bekorren. Maasen speelde zijn rol prima en ook het meisje Smit deed het niet slecht, hun chemie was dan ook prima. Ik vond het er mooi gedaan hoe je ondanks dat je weet wat Johan op zijn kerfstok heeft je toch sympathie voor hem voelt en wel in zijn ontschuld wil geloven maar naarmate de film voorderd en we erachter komen hoe gevaarlijk hij daadwerkelijk is dit steeds minder wordt . Ook het gijzelaarsplotje was prima en niet te overdreven uitgewerkt. Verder bevat de film hier en daar wat minpunten die Starbright Boy hier ergens boven al opsomde maar voor de rest heb ik me prima vermaakt met dit filmpje.

3,5 sterren

avatar van Jack_Frost

Jack_Frost

Verrassend goeie nederlandse film. Ook al begint hij een beetje langdradig in mijn ogen. Het complot en einde zijn allebei verrassend en goed! 5*

avatar van eduard

eduard

Ik was verbaasd dat deze film je zo meetrok. Ik vond hem steengoed vertolkt door Theo Maassen vooral om het feit dat je niet echt hoogte van hem kreeg en hij het gezicht mee had. De oorbellen verraadde wel iets voor mij maar ik moet toe geven dat het in iedere film bijna het begin iets "onbelangrijkst" laat zien dat op het einde terug komt. Al moet ik zeggen dat ik dat einde niet verwacht had al zei ik tegen mijn vriendin dat als ze het zo gedaan hadden dan was iedereen geschrokken geweest en had de filmmaker ons met een (ander) gevoel opgezadeld. En laat het dan ook nog gebeuren terwijl ik dacht dat de film afgelopen was. Ik geef een 4 en dat is voor mijn doen een hoog maar verdiend cijfer

avatar van TimoGoedhart

TimoGoedhart

Ik ben een groot fan van Theo Maassen, niet alleen vanwege zijn shows maar nu ook door zijn acteerwerk.

Hij heeft een van de ergste psycho-koppen die ik ken en dat heeft hem wel geholpen bij deze film.

Ik vond het een ''schokkende'' film. Zo een waar je de volgende dag mee in je kop loopt.

Kwalitatief vond ik hem iets minder dus 3.5 van mij.

avatar van bagger123

bagger123

Ik vond dit een goede film voor Nederlandse begrippen, Theo Maassen doet het werkelijk goed met zo'n psychokop, je zit lekker in de film en je word toch op bepaalde momenten echt op het verkeerde been gezet. Einde had ik echt niet zien aankomen

Geef deze 4 sterren

avatar van riefenstahl

riefenstahl

Maassen en Smit zijn overtuigend en zetten goede rollen neer.

De paar [actie] missers zijn mijns insziens veroorzaakt door een te beperkt budget en expertise op dat gebied.

De spanning die er hangt tussen Tessa/Johan had van mij nog wel iets uitgebreider gemogen; dat blijft erg voorzichtig, zoals Johan kijkt in de spiegel als Tessa zich omkleedt bijvoorbeeld en als ze naast hem in de auto haar schoenen uit doet en haar voeten op het dashboard plant , Tessa is dan niet meer bang en losser in de omgang maar daar had meer gesuggereerd kunnen worden behalve de blikken van Johan.

Het einde is on-amerikaans...shockeerde me best wel temeer daar

Johan Tessa wil laten gaan maar Tessa wil bij hem blijven om hem te steunen.

Ja, al met al een goede film maar hij lost de premisse niet geheel in.