• 9.374.749 stemmen

Komedie / Sciencefiction | 86 minuten

Genre: Komedie / Sciencefiction

Alternatieve titels: CJ7 / 長江7號

Oorsprong: Hongkong / China

Geregisseerd door: Stephen Chow

Met onder meer: Stephen Chow

Gesproken taal: Kantonees

Plot Cheung Gong 7 Hou

"It's out of this world."

Ti (Stephen Chow) is een arme Chinese arbeider die de hele dag als bouwvakker aan de slag is zodat zijn zoon naar een dure elitaire school kan blijven gaan. Daardoor is hij niet in staat mooie kleren of nieuw speelgoed voor zijn zoon, Dicky Chow, te kopen. Wanneer deze heel graag een CJ1 wil, het meest populaire stuk speelgoed van dat moment, kan zijn vader dat niet voor hem kopen. Ti beproeft zijn geluk op de vuilnisbelt in de hoop dat hij daar iets moois vindt. Hij ontdekt een bolvormig voorwerp dat hij meeneemt voor zijn zoon en CJ7 noemt. Wanneer de bol opeens de vorm van een vreemd soort huisdier aanneemt, kan Dicky zijn geluk niet op.

avatar van Spetie

Ontzettend leuke film, met een aantal zeer leuke figuren en situaties erin. Vooral de kinderen zijn erg goed op dreef. Het kleine "Godfathertje", de mannelijke reus en de vrouwelijke reus zijn allemaal erg goed op dreef. Ook Chow zelf doet het niet onaardig. Vond de scene dat vader en zoon een wedstrijdje kakkerlakken meppen doen ook erg geslaagd en origineel.
Het script is soms wat cliché en voorspelbaar, maar dat maakt de film niet minder prettig om naar te kijken.
De grootste vondst van deze film is natuurlijk het wezentje CJ7, dat zo vriendelijk is en zoveel liefde uitstraalt dat je er eigenlijk wel vrolijk van moet worden.
Een erg leuke film dus en zowel een aanrader voor jong en oud.

avatar van heyrmanneke

heyrmanneke

Cj7:

Pas gedownload en viel wel een beetje tegen,nadat ik alle goeie comments over deze film had gelezen. Ik stoorde me mateloos aan het feit dat de film gedubt was. (in het engels) Er gebeurde eerlijk gezegt te weinig in deze film. Maar voor de kleinere onder ons is dit absoluut een aanrader. Dus weeral een leuke gezin film, toch voor degene die nog kleine manne hebben.

Evaluatie: 2/5

Ik stoorde me mateloos aan het feit dat de film gedubt was.

Download dan ook geen dubs

avatar van Charlie Cheese

Charlie Cheese

• 1936 stemmen

Zo, een echte tegenvaller. Ik vond de trailer wel erg leuk en verheugde me op de film.

Film opgezet, totaal niet gelachen..

Op een bepaald moment dacht ik: 'Ok, als er nu dit gaat gebeuren dan zet ik hem af'....ennnn Film afgezet.

Echt jammer..

avatar van Zinema

Mooie cinematografie en een sfeervol verhaal maken nog geen Chinese E.T. Helaas, want alle goede wil ten spijt, stijgt dit werk nergens boven goed uit. Redelijk.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Deze film van Chow is in mijn ogen gruwelijk hit & miss. Voor elke briljante scène zit er een verschrikkelijke scène in en dat is erg jammer.

avatar van J.T.O

J.T.O

^ Mij niet echt opgevallen, ik vond het nergens echt slecht hoor.

avatar van mr_cocos

mr_cocos

En hele leuke film voor jong & oud.

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Op een één of andere manier doet de poster mij denken aan de jaren `80 posters van familie films met een sci-fi tintje..

avatar van robinb

robinb

zeer positief verrast door deze film, prachtige geluidseffecten, personages zijn perfect gecast en soms zelf hilarisch.

een van de betere buitenlandse humorfilms die ik gezien heb

avatar van nachtvlinder

nachtvlinder

Leuk filmpje, maar het stijgt toch niet boven de middelmaat uit, daarvoor is het te overdone. jammer twijfel tussen 2,5 en 3 Kitty Zhang Yuqi is erg knap ja

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Best aardige film, alleen jammer dat de moraal er steeds zo ingehamerd moest worden: 'we zijn dan wel arm, maar...' Dat kleine wezentje was wel erg schattig en ik keek dan ook met afgrijzen toe hoe hij soms toegetakeld werd.

2 sterren.

avatar van Bitking

Bitking

Ik heb hem gezien, het niet zo'n bijzondere film. Gewoon een film om wat te ontspannen wanneer je niets te doen hebt. Ik zou wel de film tot het einde bekijken wanneer je hem bekijkt, want soms denk je van 'wtf?', maar bij het verder kijken van de film denk je alweer van 'ahzo '.

avatar van bagger123

bagger123

Net ff gekeken, en viel me echt niet tegen, gewoon lekker onderuit zitten en af en toe flink lachen, vooral om die kinderen en die leraar Films met Stephen Chow zijn mij nog steeds niet tegengevallen, altijd leuk

Geef deze een 3.5 ster

avatar van Yuffira_San

Yuffira_San

'k Vond hem een beetje te mainstream en cliché. Verder wel een fijne film.

avatar van Baggerman

Baggerman

Heerlijk ongecompliceerd filmpje. Ik ben er helemaal vrolijk van geworden. Okay, dit is geen meesterwerk à la Bergman of Tarkovsky, maar film is toch ook vooral vermaak en Chow slaagt met vlag en wimpel hierin: het vermaken van mensen.

Nou ja, in ieder geval mij dan.

Veel mensen leggen de link met E.T., Flubber of *Batteries Not Included. Tja, het gegeven van de film lijkt daaruit wat bijeengejat, maar Chow is daar wel origineel mee omgesprongen. Zo zit de film boordenvol met leuke grapjes, zoals de vorm de UFO op een foto die een getuige op het journaal laat zien: precies hetzelfde als zijn helm! Maar als op het einde van de film de UFO landt heeft ie wel dégelijk ook die vorm!

Hoewel de film wat moralistisch is, vind ik hem juist niet mainstream en cliché!
Zo vind ik de droomscène met daaropvolgend de werkelijkheid absoluut niet cliché en erg grappig (dat drolletje ).

Verder zou de 'alien' in Westerse films steeds gebruikt worden om 'foute' mensen op hun nummer te zetten of ze tot inkeer doen komen. Hier niet. Zo biedt de baas van Ti gewoon uit zichzel zijn verontschuldigingen aan Ti aan en verandert er niet veel aan de leefomstandigheden van beide helden.

Is Dicky trouwens eigenlijk een meisje? Geinig dan, doet niets af aan het acteren! Prima in orde, net als verder eigenlijk van alle andere, soms bizarre typetjes (inderdaad: die enorm uit de kluiten gewassen griet en haar crush op Dicky. Gulp!)

Kortom iedereen die deze film niet zelfs maar een beetje leuk vindt is gewoon een chagerijn! (En geen mens gezien mijn tweede regel)

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Leuk voor de kids. Hebben zelfs wat filmtraantjes gelaten bij deze film. Voor degene die zoals ik zelf kids waren ten tijde van E.T. een beetje een filmisch wat minder interessante variant daarop.

Maar nogmaals de 11-jarige tweeling zal hem hoger waarderen.

avatar van Phantasm

Phantasm

Geslaagde jeugdige fantasyfilm, lekker vlot.

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Baggerman schreef:

Nou ja, in ieder geval mij dan.

Kortom iedereen die deze film niet zlefs maar een beetje leuk vindt is gewoon een chagerijn! (En geen mens gezien mijn tweede regel)

Als je niet had gezegd dat Dicky een meisje was, had ik echt geloofd dat het een jongen was.

Dat terzijde vond ik haar erg goed acteren. Vooral toen ze de kast opende en ze niet mocht schreeuwen, ik lag in een deuk.

Voor de rest ben ik het helemaal met je eens. Een prachtig film die je vooral een goed gevoel geeft. Hij geeft ook met de film een paar knipoogjes naar andere films zoals "Soccer Shaolin" en "Kung-fu Hustle".

avatar van Respekked

Respekked

Leuke, aandoenlijke comedy van Chow die hier, zo lijkt het tenminste, wat meer mikt op een jonger publiek. Neemt niet weg dat zijn stijl en humor herkenbaar en effectief blijven gedurende de hele film. Het verhaal en de typetjes worden lekker dik aangezet, maar door de touch van Chow verzandt dit niet in een clichématig geheel. Verder is CJ7 ook gewoon een leuk beestje om naar te kijken. Misschien maar eens wat ouder werk van Chow proberen te bemachtigen.

avatar van skullcandygirl94

skullcandygirl94

wahahahaaa!!!! echt leuk die film ik lach helemaal dubbel toen die vader ging kijken wat voor speelgoed het was XD

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Vreselijk cute

Echt een heel aandoenlijk filmpje, waarin de rollen geweldig worden vertolkt. Chow speelt dit goed, maar vooral de kinders zijn érg leuk. Spelen allemaal lekker overdreven en met plezier, zie je er duidelijk aan af. Dat kleine baasje

Het wezen CJ7 is ook bijzonder leuk. Van alles wat hij doet word je vrolijk, onmogelijk om te weerstaan! Zelfs ondanks de tientalle clichés ervaar je het nergens als een cliché filmpje, het is allemaal zó leuk met al die flauwe humor en leuke personages dat het gewoonweg niet uit maakt.

Na Shaolin Soccer & Kung fu hustle opnieuw een zeer geslaagde Chow. 4* en benieuwd naar z'n eerdere werk!

avatar van Baggerman

Baggerman

Tja, wat moet dat worden? In ieder geval wel ingesproken door de originele cast van deel 1...

avatar van Observator

Observator

Ziet er wel schattig uit.

avatar van Freckles

Freckles

Schattige Aziatische film met soms wat leuke grappen.

avatar van sonyjh

sonyjh

fantastisch leuke kinderfilm!

avatar van Film Pegasus

Fantastische film. Wat een luchtig familiefilmpje voor tussendoor dacht te zijn, blijkt een geweldige familiekomedie te zijn. Lang geleden dat ik zo goed gezind werd van een film. Regelmatig goed moeten lachen, en dat is niet alle komedies gegeven. En voor mij persoonlijk zeker geen komedies uit Azië (die qua humor toch regelmatig verschillen met het Westen). Maar dit zit echt lekker met geweldige moppen, toepasselijke muziek en visueel vrij creatief met momenten. Weinig familiefilms kunnen hier aan tippen. Een aanrader!

avatar van sonyjh

sonyjh

ik hoop dat we vlug weer een nieuwe stephen chow film mogen verwachten... toch wel mijn favoriete chinese regisseur