Eden Log (2007)
Geregisseerd door: Franck Vestiel
Met onder meer: Clovis Cornillac, Gabriella Wright en Vimala Pons
Gesproken taal: Duits, Engels en Frans
Plot Eden Log
Een man wordt wakker ergens diep in een grot. Hij heeft last van geheugenverlies en totaal geen idee hoe hij daar terecht is gekomen of wat er precies is gebeurd. Bovendien wordt hij achtervolgd door mysterieuze wezens en heeft hij geen keuze dan zijn weg uit de grot te vinden.
Baggerman
wowowow prachtige film zeg, orginele stijl ook goed geacteerd. Van het begin tot eind weten te boeien, er zouden meer van dit soort films moeten zijn!
Met deze drie punten helemaal eens. Schitterend: het dampende, rillende lichaam van de hoofdpersoon die uit de blubber kruipt. Dit is geeneens acteren, maar gewoon puur afzien!!
Voorts vind ik het heerlijk dat je als toeschouwer meereist in de onwetendheid van de hoofdpersoon.
Minpunt vond ik dat het me al gauw ging vervelen. De film is qua plot wel erg traag. Begon de klok al sneller interessanter te vinden dan de film. Maar ik was ook wel wat moe tijdens het kijken.
Misschien dat de film na een herkijkbeurt nog in mijn achting stijgt. De 5 pond was de dvd ieder geval zeker wel waard, wat een koopje!
donnie darko
Ik heb een vraagje: heb een gewone versie van deze zien liggen in een heel klein winkeltje voor 7 euro, en een heel mooie voor 8 euro, maar er staan wel geen ondertitelingen op. Zou ik(met mijn behoorlijke kennis van het frans) deze film kunnen volgen(veel dialoog) maar vooral: ga ik dit goed vinden? Want ik weet echt niet wat te verwachten.
Als ik er ene koop, denk ik trouwens wel dat het die van 8 gaat worden, was veel mooier.
Baggerman
Bij Blahdvd (EDEN LOG) ligt hij voor 5,95 pond (met verzendkosten ca. 7,66 euro) (of voor 5 pond als je nog een tweede leuke film uitzoekt!). Frans met Engelse ondertiteling en gedubd Engels...
Erwinner
03 Febr. te huur.
03 Mrt. te koop.
In de lage landen welteverstaan.
Pastichio Rocker
Okee Onderhond, ik heb deze film voor een prikkie gekocht n.a.v. je enthousiaste recensie, maar als de film me alsnog tegenvalt dan ben jij me €10,- schuldig. Ik PM je m'n rekeningnummer wel dan.
Hoeft niet, stuur me anders gewoon even je bankkaart, staat het ook op.
Pastichio Rocker
Nou, je komt er deze keer mee weg. Heb 'm net gekeken en het was een toffe film. Een soort kruising tussen Cube, The Fountain en Doom. Het zag er goed uit, de muziek was okee en de film is zeker voor herhaling vatbaar.
mcdaktari
hoe moeten wij nou weten of jij die film goed gaat vinden???
mcdaktari
heb de film net gezien maar wat een vage film zeg, ik moet hem nog maar eens kijken want ik weet niet wat ik er van moet denken. dus ik wacht nog ff met stemmen.
Seam
Gemiddelde is flink gedaald de laatste tijd zeg.
Ik moet hem nog steeds afkijken, heb alleen het eerste kwartier gezien en ik was aardig onder de indruk.
vranque
heb alleen het eerste kwartier gezien en ik was aardig onder de indruk.
Dat vind ik ook meteen de graadmeter. Als je het eerste kwartier niets vindt dan heeft het volgens mij ook geen zin om verder te kijken. Ik vond het een aangenaam, visueel zeer aantrekkelijke, onderhuids dreigend en geraffineerde filmervaring.
Maar je moet er klaar voor zijn.
triqo
Misschien voor mij wel de beste soundtrack die ik ooit gehoord heb, visueel ook een pareltje alleen inhoudelijk vond ik het niet boeiend genoeg. Leuk dat je stukje voor stukje erachter komt alleen interesseerde het me niet zoveel en kon er wat dat betreft ook niet echt lekker inkomen.
Buiten dat was de soundtrack en ook visueel van een zodanig hoog niveau dat ik alsnog makkelijk 4* geef.
Nog maar eens een keer kijken, dan zit een halfje verhoging er wel in denk
L0sT_R3B3L
Ik heb een stukje gekeken,maar alles is zo donker is dat zo de hele film door? Het kon me nog niet echt boeien.Vanavond maar weer verder kijken.
b00ts
Yip, ik ben het met vranque eens. Als het je na een minuut of vijftien niet boeit, dan stop maar. Het blijft namelijk 60 tot 70 minuten zo. Dan pas wordt je wat duidelijker waar de film naartoe gaat. Toch had ik bij het einde nog niet het idee dat de film afgelopen was. Enfin, dvd even teruggespoeld, op eject gedrukt en hier drie sterren weggegeven. Dat was het wel.
Wat me achteraf trouwens nog wel opvalt, is dat er toch nog heel wat mensen hier rond de drie sterren zitten. Ik had verwacht meer alles of niets meningen waar te nemen.
filmsjefke
Film zojuist gekeken (mede doordat er hier vrij positief over de film wordt gepraat).
maar wat een trage baggerfilm was dit zeg pff ik heb hem met moeite afgekeken.....
zo slecht.....
ik snap niet dat zo'n film nog zo'n hoge rating heeft want dit is echt gewoon slecht er gebeurt amper wat boeiends in de film en wat ze zeggen over goed geacteerd klopt dus ook al totaal niet......
0,5* voor deze meuk wat ik nog aan de hoge kant vind....
Pastichio Rocker
Aan je top 10 te zien vind ik het niet gek dat je dit niks vindt.
filmsjefke
Aan je top 10 te zien vind ik het niet gek dat je dit niks vindt.
ik vroeg me al af hoe lang het zou duren voordat deze opmerking zou komen.....
maar het is en blijft ook gewoon een zware bagger film...
Inland Rabbit
Overigens zeg je wel 3x hetzelfde, in je stukje hierboven.
De film is duidelijk slecht, bagger en meuk (hee is dat niet allemaal hetzelfde?
Om maar even te vertalen, dat er voor jou geen verhaal ontwikkeling in zat en je niet kon identificeren met de acteurs, is natuurlijk een goede reden om een laag cijfer te geven. Dat je echter niet het inlevingsvermogen hebt, om te snappen dat anderen dit wel mooi vinden, vind ik wat jammer.
Zelf zie ik heerlijk duistere beelden, een geweldige soundtrack, een mysterieus verhaal en intens acteerwerk.
filmsjefke
Overigens zeg je wel 3x hetzelfde, in je stukje hierboven.
najah ieder z'n mening zullen we maar zeggen
Ik dacht ik zeg 3 keer hoe slecht ik hem vond dan mag het ook duidelijk zijn dat ik het 3x niks vond....

en ik hou van horror maar deze film hadden ze net zo goed alleen het genre Science-Fiction kunnen geven want horror komt er niet aan te pas helaas.......
mcdaktari
ik begrijp die hoge waardering echt niet of heb ik misschien naar een andere film zitten kijken dan al die gasten die 4.5 of 5 stemmen?? de Eden log die ik gezien heb vond ik heel vaag en matig. ik kan normaal toch best wel films waarderen maar deze krijgt van mij 1* en dat vind ik nog hoog
Goldenskull
dan al die gasten die 4.5 of 5 stemmen??
Vandaar dat het gemiddelde 3,03 is...
Njah, als je kijkt hoe het hier de laatste tijd lage cijfers regent moeten er toch nog aardig wat hoge tegenoverstaan om tot 3* gemiddeld te komen.
Vandaar dat het gemiddelde 3,03 is...
ja ok je hebt gelijk maar toch 3.5 vind ik persoonlijk al heel hoog voor deze film. maar ik kan er mee leven dat er ook mensen zijn die het een top film vinden.
Norma
Opmerkelijk dat veel mensen na de eerste 15 minuten al afhaken..ik heb op basis van de eerste 15 minuten juist de dvd aangeschaft! Ben heel benieuwd...
Raffael77
Zeer zwakke film. Al vanaf het begin is het matig.
Hier in het verhaaltje staat dat ie uit een grot wiln ontsnappen. maar dat heeft ie al gedaan in 2 minuten.
Film is zwak opgebouwd en geluiden zijn in de eerste 20 minuten nauwelijks waar te nemen.
De regiseur wilde natuurlijk zo echt mogelijk overkomen met het gevoel dat de man zou moeten hebben maar helaas.
Wat mij het meest irriteerde was elke keer het beeld dat zwart werd en ook veel te donker gefilmd waardoor je weinig waar kon nemen.
Prullenbak film.
balosa
wat ik erg goed vond was de verhaalopbouw, er werd steeds meer onthuld, maar dan de mindere punten, vooral in het begin veel te donker, en dat achterlijke knipperende licht was ook zeer irritant, er zaten eigenlijk geen tot zeer weinig spannende / actie stukken in daardoor begon het wel een beetje saai te worden op een gegeven moment, daarna de ontknoping, het zal wel aan mij liggen maar ik bleef toch met een aantal vragen zitten, heel jammer dat er niet meer werd uitgelegd zodat je toch net dat betere beeld kon vormen voor de totale film, wat mij betreft is dit een gemiste kans, er had veel meer in kunnen zitten, het verhaal deed mij ook wel enigzins denken aan Resident Evil
filmsjefke
ik niet.... deze film is echt gewoon slecht en dan zo'n gemiddelde....
klopt geen reet van....
er mag toch zeker 1,5* vanaf wat een bagger was dit zeg....
Vandaar dat het gemiddelde 3,03 is...
om er nog ff op terug te komen, ik heb het nog eens na gekeken maar er zijn toch ongeveer 13 mensen die 4 of 5 gestemd hebben. dus ja...al die gasten ja
Goldenskull
gasten stemmen 0,5 of 1,0....

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

A24 onthult nieuwe trailer van 'The Drama' met Zendaya en Robert Pattinson

Frailty