The Cable Guy (1996)
Komedie / Drama
96 minuten
geregisseerd door Ben Stiller
met Jim Carrey, Matthew Broderick en Jack Black
Nadat Steven Kovak door zijn vriendin uit zijn appartement wordt geschopt, trekt hij een nieuw verblijf in. Hij schuift Chip, een medewerker van de kabelmaatschappij, 50 dollar toe om zo gratis kabel te krijgen. Chip pakt deze gelegenheid aan om koste wat het kost Steven's beste vriend te worden. Als Steven hier niet langer in geïnteresseerd is gaat Chip steeds verder met het ruïneren van Steven's leven.
TRAILER

Alsnog is het verder een erg vermakelijk filmpje qua verhaal en de scenes in het Middeleeuwse restaurant en bij de karaoke zijn terechte Carrey klassiekers. Daarnaast is Chip's langzaam steeds verder opborrelende waanzin ook prachtig om te zien, helemaal in vergelijking met de immer duffe Broderick. Echt briljant vind ik het echter allemaal niet, maar leuk blijft het toch wel.
Het is een aardig verhaal dat in deze opbouw niets nieuws is. De kracht zit ‘m net als de meeste komedies met Jim Carrey in een aantal zeer kleurrijke scenes. Jim zelf is al een feest om te zien. De jaren negentig waren absoluut zijn piekjaren. De beste scenes zijn die in het middeleeuws restaurant (hoe die bestelling opgenomen wordt, briljant!), de karaoke (Wat kan die gast zingen!) en die fameuze bestorming van de voordeur. Heerlijk hoe dat uit de klauwen loopt. Jim Carrey eist zodanig de spotlights op, dat je bijna vergeet dat Matthew Broderick en Jack Black ook nog aanwezig zijn. Te gek minirolletje ook van Eric Roberts! En Jefferson Airplane in je hoofd hebben, is natuurlijk geen straf.

Natuurlijk zat er af en toe wel een grappig stuk in de film, waaronder bijvoorbeeld het riddergevecht, maar over het algemeen was het geforceerd grappig doen.
Nu moet ik wel zeggen dat ik het personage van Carrey maar weinig aan vond. Veel meer dan hij presteerde was er niet uit z'n rol te halen denk ik.
Sowieso vond ik het hele verhaal maar nutteloos, zelfs voor een komedie.
Nee, ik vond er eigenlijk weinig aan.

Ook wel opmerkelijk dat bijna de hele cast aan bijrollen het hier vooral serieus moet spelen. Ben Stiller en Eric Roberts hebben geestige cameo's op tv, maar verder mag iedereen blij zijn met het trekken van een grappig gezicht. Als reactie op Carrey. Met iedereen in serieuze modus lijkt Carrey uiteindelijk alleen maar wilder, gevaarlijker en grappiger. Al is het wellicht een zwakte van de film dat Brodericks personage wat al te saai is. Af en toe een leuke reactie, maar het geheel had misschien wat meer kracht gehad als Broderick wat tegengewicht had gegeven. De film bevat vroege rolletjes van Owen Wilson en Jack Black, maar die houden zich nog in (let ook op een klein rolletje met één zinnetje tekst van Bob Odenkirk uit Breaking Bead).
Stiller blijf ik een fijne regisseur vinden, zelfs al spreekt zijn nieuwste - The Secret Life of Walter Mitty - me iets minder aan. Hij lijkt toch altijd wat nieuws te proberen. Hij heeft een goed gevoel voor absurditeit en waanzin en zijn casting is vaak creatief. Geen van zijn films lijkt echt zo'n groot publiek aan te spreken als bedoelt, maar ik haal er altijd wel wat uit. Dat The Cable Guy niet iedereen evenveel zal weten in te pakken is wel begrijpelijk, door de vreemde toonveranderingen en de toch vooral onsympathieke personages. Maar er is iets in mij dat iets heeft met het manische, duistere en gekke van The Cable Guy. Het is geen gewelddadige film en er gaat niet eens iets ernstig mis, maar evengoed is het intenser dan veel thrillers.
Walter Mitty lijkt een wat commerciëler project, maar hopelijk maakt Stiller toch nog wat meer films als deze.
Niet de beste film van Carrey, maar hij heeft hartstikke goed geacteerd en mag meer van zulke aparte rollen aannemen in de toekomst. Af en toe wel gelachen, ben dan ook zeker een fan van de humor dat Carrey zoals niemand anders brengt. De karaoke-scene was geniaal en is zeker een hoogtepunt van deze film. Soms wel wat overacting en overbodige fratseltjes in de film, maar het is zeker wel origineel. De manische, gekke en duistere Cable Guy is gewoon geniaal!

3,5 ster voor een lekkere, snelle film van Stiller, dat je niet doet vervelen. Soms wel wat overacting van Broderick en Carrey, daarom geef ik 'm geen 4.
Een aanrader voor echte Carrey-fans. Mocht je niet van de humor van Carrey houden, raad ik je deze film niet aan

Jim Carrey acteert te over de top in deze film. Het schreeuwerige gedoe werkt hierin totaal niet. Zijn rol is wat mij betreft irritant, en Broderick speelt zijn rol nogal saai uit. Ook de aanwezige humor is matig en weet nauwelijks echt te entertainen.
Ach, JIm Carrey. Ondanks zijn pogingen om serieuzer genomen te worden zal hij altijd wel bekend staan om zijn slapstick-achtige gedrag en zijn rubberen gezicht. Hier weet hij trouwen een goede balans te vinden tussen sympathiek en eng; het wordt gestaag steeds absurder en je gaat je als kijker steeds ongemakkelijker voelen. Fysiek is Carrey ongeëvenaard in the Cable Guy, met fantastische scènes zoals die tijden het middeleeuwse gevecht tussen hem en Broderick, die het meestal wel erg makkelijk over zich heen laat komen, maar die in de vechtscène goed zijn mannetje staat. Hij is alleen nou niet bepaald een personage waar je echt achter staat omdat hij wat te apatisch is.
Voor de rest lijkt de film een kleine aanslag op alle meuk die er uit Hollywood komt (ironisch dat de film geregisseerd is door Stiller, iemand die ik als één van de grootste schuldigen beschouw wat dit betreft), maar gelukkig ligt het er niet te dik bovenop. Het einde is voor sommigen misschien een beetje een afknapper; Broderick's personage lijkt echt niks geleerd te hebben en de psychopaat blijft leven, maar het paste eigenlijk wel bij dit schizofrene filmpje.
Trouwens, morgen ga ik denk ik eens een boek lezen

Hij is in de Cable guy veel leuker en beter dan in de Mask..
Misschien geef ik wel 4 sterren..
3 /2 ster voor nu
Hoe dan ook, The Cable Guy is leuk, en goed. Carrey is hier de zoete overheersende smaak van slagroom en sprinkles op de saaie cake van Matthew Broderick.
... ik bedoel: de tegenstelling tussen het uitzinnige personage van Carrey en de normaalheid van Broderick's personage is wat de film maakt, voor mij.
Fijn. Nu heb ik trek in slagroomtaart.
The Cable Guy is een leuke film. Niet alleen dank zij Carrey.
I Just Wanna Hang Out No Big Deal! (Cable Guy) - YouTube
Echt typisch een film die je ook van Ben Stiller verwacht. Flauwe humor, tot zelfs zeer flauwe humor. Jim Carrey is altijd wel leuk, maar zelfs deze film kan hij niet redden. Broderick is ook niet bepaald slecht, maar niet bepaald grappig.
Leuk bedacht verhaal, maar heel flauw en matig uitgewerkt. Een film waarvan ik ook echt meer had verwacht. Saai op sommige momenten zelfs, met zeer pijnlijke momenten. Hier en daar zit wel een leuk momentje in en het einde is de film ook wel leuk.
Voor de rest een niet al te geslaagde film. Niet leuk voor kinderen maar ook volwassenen zullen hier waarschijnlijk niet erg van opkijken. Jammer, het idee was leuk en de cast mocht er ook zijn. Allemaal maar matig uitgewerkt.
Sommige films van Jim Carrey vind ik vermakelijk maar bij deze heb ik dat totaal niet. Hij is een vervelend typetje en de meeste scènes duren allemaal net te lang, zoals bijvoorbeeld dat gedoe in Mediaval Times, waardoor het komisch bedoelde element verloren gaat.