Genre: Misdaad / Thriller
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Plot Gun Chung
"I am invisible. I am inaudible. The enemy's fate is in my hands."
Piggy is een nieuwe rekruut en mag haar training meteen overslaan. Ze krijgt een job toegewezen onder toezicht van haar mentor Dog-Head. Ze moet een bende gewapende overvallers opsporen, onder leiding van Hollow Man, een berucht crimineel.
Capt. Wong Man Chin / Dog Head
Snakie / SU agent
Shan's Gang Member
Shan's Gang Member

*grmbl*
Deze film deed echt zoveel goed. Deed me een beetje aan Heat denken aangezien deze film speelt op hetzelfde kat en muis spel tussen twee meesters in hun vak.
Prachtig hoe in het eerste deel van deze film met veel precisie en aandacht het opsporen van de bende wordt weergegeven. Het eerste deel is redelijk droog maar daarin echt puur en gefocused. Erg mooi weergegeven hoe personages gestalked en bespioneerd worden zonder zelf opgemerkt te worden. Mooi teamwerk en een rustig, soms melancholische soundtrack die de verveling en koelheid van het werk onderstreept.
Lange tijd lijkt het er ook op dat het team de bende ook in koele bloede gaat oprollen. Halverwege keert het echter. Enkele plottwists zorgen ervoor dat langzaam maar zeker de meester van de bende de beste hand krijgt. Beetje jammer in het begin maar de film gaat op z'n zelfde ijzige elan voort. Met een prachtige climax zo'n 10 minuten voor het einde.
Hoe erg is dan als er stevig in het script ingegrepen wordt om de good guys alsnog te laten winnen. Op zich is dit een film die zowel een goed einde als slecht einde aankan, maar niet op zo'n melige manier als deze. Echt flauw.
Blijft dat de manier waarop alles in beeld gebracht wordt uiterst kil en eigenlijk echt creepy is. De dramatische schichten halverwege de film brengen de film op een interessant nieuw spoor maar het einde is moeilijk te vergeven.
Film is gelukkig meer dan het einde en blijf het kat en muis spel echt onovertroffen vinden. Super ook dat al dat melodrama dat een Heat volop in zich draagt gewoon achterwege gelaten wordt. Jammer dat de film niet waardig afgerond wordt, al zal dat wel niet erg commercieel geweest zijn uiteraard.
Dikke 3.5*, dat zeker.

J.T.O
Volgens mij begin ik echt een milkyway fanboy te worden, want die gasten brengen voortdurend alleen maar goede films uit. Van leuke films tot echte toppers. En ook zie je vaak dezelfde acteurs en dit keer een nieuwkomer die ik zelf niet ken. Namelijk Kate Tsui, onderhand wel bekend in de series, maar schijnbaar nieuw in films. Simon Yam, Lam Suet en Ka Fai deden hun rol ook met charme.
Onderhond heeft de meeste dingen al verteld. Lekker spannend en de spacing zit er goed tussen. Vooral de verhouding van bad guys en good guys zaten wel leuk in elkaar, allebei zijn ze goed in hun vak, dus het is echt een kwestie van geluk en dit maakt de film waarschijnlijk spannender, dan als de good guys telkens de overhand had. Het is een klein beetje voorspellend, maar de regisseur wist hiermee goed om te gaan. Bijvoorbeeld inderdaad die anticlimax, echt super flauw, maar ik kon er wel om lachen. Net als die vrouw in het begin, waar iedereen naar keek, toen ze ruzie hadden
Naast dat vond ik de plotwendingen een beetje te snel gaan. Het moment toen Piggy Hollowman zag en plotseling hem perfect kon traceren, terwijl Hollowman daarvoor Doghead nog had uitgeschakelt. Hij leek me wel slim genoeg om in te zien dat hij nog achtervolgd wordt, maar schijnbaar is het toch gelukt. Beetje verbazzingwekkend, maar ondanks dat is het wel te vergeven.
Het eind toen iedereen over zebrapad liep en toen de muziek was erg vet. Maar wel droog dat ze haar luisterding in haar oor heeft, terwijl dat niet eens bedekt is. Beetje onprofessioneel voor zo’n superteam.
Spannende film met een paar "bijzondere" momenten. Klopt die poster wel? Het doet me denken aan een komedie en bovendien zie ik de hoofdpersonages niet. Ik zoek wel een andere
3.5 sterren

rtt
Een lekkere spannende film van begin tot het eind. Doet soms even denken aan de Bourne films maar dan net even anders.
Ik heb in ieder geval genoten van deze boeiende en spannende film.

mayhemblik
Heb deze film helemaal niet gezien, maar ik heb er per ongeluk op gestemd, o domme domme ik.
Sorry, ik laat hem wel op drie en een halve * staan want degene die hem hebben gezien zitten ook allemaal in die buurt, doe dit ivm het gemiddelde.
Nogmaals sorry!!!!

Je kan je stem gewoon verwijderen, door in het stemlijstje "(verwijder)" te kiezen.

Erwinner
Lekker makkelijk vandaag, ga nl. helemaal met jullie mee. Zat zelfs naar het einde toe nog te denken aan een dikke 3 sterren, maar het 1e gedeelte was zeker erg strak en sterk. De soundtrack was wel iets te veel van het goede en aan de melige kant, beetje een TV-serie smaakje. De precisie daar in tegen maakt een hoop goed tot aan het plot en het derde mopje wat nooit een mopje werd.

sinterklaas
Tjonge jonge jonge, wat is het toch geworden met de HK films? Ook deze is weer zo'n gortsaaie meuk waarin de vaart na nog geen 5 minuten alweer ernstig word vertraagd en het schaduwen-gelul maar door en door gaat en slechts gepaard gaat met slechts 1% actie. Tony Leung kon beter en die Simon Yam was ook hierin weer een oer irritante kwal net als bij PTU. Je zit maar te wachten en te wachten voor er weer eens wat gebeurd maar het gaat maar niet verder dan een derderangs CSI programma. Ook zou dit nog wel eens een remake kunnen zijn van Deja Vu.
Nee dit was toch weer een dikke dikke teleurstelling. Meer een Johnnie To wannabe die flink gefaald heeft.

sinterklaas
en die Simon Yam was ook hierin weer een oer irritante kwal net als bij PTU.
Oops, vergissing, ik bedoelde Suet Lam.

Dom en klunzig is meestal wel zijn rol. Terechte typecasting, want hij doet het steeds met verve.

sinterklaas
Ja, maar de manier waarop hij doet is gewoon niet leuk. De lompheid straalt er echt vanaf.

Insignificance
Een film met een wonderlijk contrast, dat ook doorsijpelt in enkele bijdrages hier. Ik kan het maar moeilijk rijmen, de stilistische opzet en de richting die Yau tijdens de finale inslaat. Alsof hij twee verschillende soorten publiek wil bereiken. Het compromis, als dat het is, levert gelukkig nog wel een dik uur uitstekende film op.
Zo spectaculair is surveillance niet. Helemaal niet als je, zoals Yau hier doet, glamour grotendeels vermijdt, maar hij maakt het er het meeste van met zijn kille benadering, gejaagde cameravoering en sudderende muziek. Vooral het cameragebruik is erg passend. Volledig in overeenstemming met zijn hoofdrolspelers (Leung speelt ook een uitkijk); het bespiedt, hier en daar op nerveuze, opgewonden wijze.
De in elkaar gevlochten opening (een examen en een overval) is wat dat betreft meteen raak, de observatie die volgt is van hetzelfde laken een pak. Ik hou wel van zo'n geduldig schimmenspel, waarbij niet veel lijkt te gebeuren en er zich tegelijkertijd genoeg afspeelt. Weinig actie dus, maar die shoot-out op de verkeersaderen mag er zijn. Fraai gefilmd, afstand kan mooi zijn.
Het eerste barstje ontstaat zo rond een uur, als het team plots op een andere zaak wordt gezet. De connectie is (of wordt) wel duidelijk, maar vanaf dat moment begint de toon wat te veranderen, wat zich vooral openbaart in de rol van Tsui. Het sfeertje moet stilaan plaatsmaken voor een meer dramatische invulling.
Dat de opening in de finale deels wordt overgedaan is al wat moeizaam, wat rest is mij allemaal te zoetsappig. Past ook niet bij de geraffineerde aflevering van daarvoor. Erg jammer. Een dompertje, maar dik verdiende punten voor de feestvreugde.

Muyo
Goede en vooral realistische misdaad film die zich afspeelt in Hongkong.
Je ziet op een erg realistische manier hoe een team van de SU een groep misdadigers opspoort en op heterdaad kan arresteren.
Professionele achtervolgingen en spionage zijn van groot belang en zie je voortdurend terug in deze film.
Dat is erg goed uitgewerkt en daardoor is er ook aardig wat spanning aanwezig.
Geen hoge spanning, maar spanning die behoort tot deze rustige misdaad sfeer.
Verwacht niet veel actie, want dat is er niet.
Wel de benodigde actie in deze rustige misdaad film.
3 sterren.

DeCol
Goed regisseursdebuut van Nai-Hoi Yau die hier een stijlvolle misdaadfilm neerzet. De achtervolgingen en het surveillancewerk zijn realistisch en gewoon leuk om te zien. Verwacht geen dikke actie-scenes, hier wordt een kat-en-muisspel met aardig wat spanning in beeld gebracht. De film heeft zo zijn minpuntjes, maar ik til er niet te zwaar aan. Met het einde kon ik ook wel leven.

Hongkong Heat. Een spannende film zonder overdreven veel actie. Wel genoeg, maar de film biedt ook goeie achtervolgingen en een deftig script. Het doet wat denken aan Heat, wat ik hier ook al eerder las. 2 meesters tegenover elkaar. Het is ook allemaal vrij realistisch in beeld gebracht en dat is zeker goed. Misschien had er nog meer in gezeten. De film heeft niet dat ietsje meer om een echte topper te worden, maar het is wel goed gemaakt.
Regisseur Nai-Hoi Yau heeft blijkbaar nog maar één film gemaakt. Ben toch benieuwd om nog meer van hem te zien.

Clint Eastwood (92) maakt laatste film van zijn carrière, Michelle Rodriguez weigerde terugkeer in 'Avatar'-sequels | MovieMeter Recap

MovieMeter Podcast #32: Recensie 'Cocaine Bear' - Cocaïne en beren: een gouden combinatie

Jon Bernthal begonnen met trainen voor terugkeer in MCU als duistere anti-held The Punisher

Francis Ford Coppola's passieproject 'Megalopolis' rondt opnames af

Gau Ngao Gau