Genre: Actie / Avontuur
Zaterdag om 20:15 uur op Sat 1
Zondag om 22:25 uur op Sat 1
Plot The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor
"A New Evil Awakens."
Ergens in het verre Oosten vinden vader en zoon O'Connell het mausoleum van een zekere keizer Han. Het mausoleum blijkt het gemummificeerde lichaam van de keizer te bevatten. Maar het graf blijkt geheimen met zich mee te dragen, nadat beide onderzoekers ontdekken dat Han was vervloekt.
Rick O'Connell
General Yang
Ming Guo
Maguire
JohnWilliams
Dat is wel zeker TDK krijgt nu al een cijfer op imdb van een 9,5!
Musicer
Trailer kwam goed over bij de digitale versie van TDK, maar toch niet overtuigend genoeg: het lijkt me gewoon allemaal té fel 'over the top'. Ik heb The Mummy films trouwens toch altijd meer bezien als tv-films, dus zal nog een aantal jaartjes wachten voordat ik deze te zien krijg.
Ach ja, kan wel wachten
Bij vt4 (vlaamse zender) doen ze trouwens maar al te graag hun best om de zomer blockbusters zo snel mogelijk in huis te halen.
Angrod_Pallanén
Ik weet niet hoeveel blockbusters uit 2006 al op de tv zijn verschenen, maar het zullen er niet veel zijn...
Hoe dan ook, de trailer bij TDK maakte me razend enthousiast, ook al vind ik het echt stom dat Rachel niet meer mee doet, zulke personages moeten gewoon mee doen met een vervolg deel anders raak je de formule kwijt. Zeker als Brandon Fraser het met Maria Bello doet in de film terwijl zijn zoon van Rachel mee is....(tuurlijk namen van acteurs verwisselen met personages)
Musicer
^^het is nog altijd dezelfde Evelyn hoor: gwn een andere actrice. Kan altijd wel eens gebeuren, al vind ik Weisz' excuus dat het personage te oud is geworden wel flauw.
Prudh
Na deel twee deel ik hier even makkelijk een halve ster voor uit. Je reinste bagger. Zowat een kopie van de voorgaande Mummy, maar nu in China. En een slechte kopie ook nog eens. De fouten uit dat deel zijn allemaal overgenomen, behalve dat het schrijnend irritante zoontje nu volwassen is. Oh ja.. Maria Bello? Slechte keuze. Prut.
Prudh
Moah, vroege screening. Wil nog even toevoegen dat de sfx echt lélijk zijn. Lé-líjk! Phooey!
Macmanus
Dus deel 1 en 2 hoef je niet echt gezien te hebben?
Trailer zag er wel geinig uit eigenlijk...
Prudh
Het is wel handig om de voorgaande delen gezien te hebben, zoals eigenlijk altijd wel bij sequels. Maar echt nodig is het niet. Of de reeks links laten liggen. Inspiratieloze avonturenrommel.
Ik ga donderdag naar de bios. Ik kan me niet voorstellen dat de film 0,5* waard is. Maar goed, ik zal die poster maar niet veroordelen..
JohnWilliams
De Poster ziet er echt goed uit...
Vaak verwacht ik dan ook meer.
ChielB
Vanavond deze film in de sneak gezien (had er ook wel op gehoopt
) en het beviel zeker. Het was wel even wennen aan een andere setting dan Egypte en de vervangster van Rachel Weisz, maar uiteindelijk waren toch alle vertrouwde ingrediënten aanwezig die prima binnen de serie passen. Luchtig verhaaltje, avontuur, actie, foute humor af en toe... prima vermaak. 3**
N.B. Voorkennis van de serie is niet echt nodig, het aantal hints naar vroeger is minimaal en je merkt snel genoeg hoe de (familie)banden zijn.
amanda22
Heb hem gister in de sneak preview gezien.
Hele leuke film, geen moment rust, het gaat maar door!
Ik vond deel 1 en 2 ook al heel leuk en deze film komt eigenlijk een beetje op hetzelfde neer alleen dan in China.
Zijn fijne wegkijk films met veel actie en wat humor waardoor je niet verveeld raakt.
De special effects zijn ook beter geworden.
Vind het ook leuk dat de films nu een twist krijgt met China, zou leuk zijn als we ook nog een deel 4 krijgen
mieters
Een hoop flauwekul, maar als je je verstand op nul zet is de film wel vermakelijk. Vooral als je van Engelse humor houdt.
K. Montana
Lijkt me mooie film net zoals de voorgaande Mummy's de trailer ziet er goed uit maar dat zegt niks over de film natuurlijk.
Ik ga er zo heen, voorstelling van half 10. Ben zeer benieuwd, ik hoop een actie avonturen spektakel zoals de 1e en 2e die me prima bevielen. Ik ben bij zon popcornfilm niet zo veeleisend wat betreft verhaal en dergelijke.
Angrod_Pallanén
Net gezien (ook om half 10, waar heb jij 'm gezien A&L?), en viel me nogal tegen. Van deel 1 en 2 herinner ik me niet al te veel, maar wel dat ik flink gelachen heb en me ook flink vermaakt heb, hier kon ik niet wachten tot hij voorbij was....
Sowieso dat Rachel Weisz vervangen is was een grote blunder, dan heb je nog dat rotjoch dat voor avonturier moet door gaan en een betrekkelijk saaie Mummy. Brendan Fraser is dan weer wel lekker op dreef en John Hannah zorgt voor de nodige comic relief. Maar Jet Li voelt misplaatst in deze film en na het zien van Wall-E en The Dark Knight gister, valt deze film in het niet. Want de CGI verbleekt bij dat van Pixar en de actie en het verhaal vervagen bij TDK. Natuurlijk, The Mummy is er voor het vermaak, maar dat was Pirates ook, en met dat in het geheugen volgt The Mummy Pirates prima; deel 1 en 2 waren top, deel 3 verpest de reeks.
2.5 de Yeti's waren ronduit awesome.
De 1e Mummy was geen topper, wel erg vermakelijk. Dit gold ook voor de 2e, heerlijk als popcornfilm. Hoe goed is de 3e? Vanavond in de bios kreeg ik het antwoord.
Het antwoord is: Teleurstellend.
Tuurlijk, de film was op zich best vermakelijk, het was zeker geen weggegooid geld. Maar de film kwam wel bij mij over als overbodig en routinematig. Sowieso viel het me erg tegen dat dit allemaal in en met China afspeelde. Kom op zeg, als ik Chinese settings wil zet ik wel Jackie Chan op. The Mummy is Egyptisch, met piramides, valstrikken, zand, tombes en echte mummy's die ingewikkeld zijn, niet een tot leven gewekte Chinees.
Maar goed, even terug naar de film. De film voelt dus niet echt als een Mummy film. Wat dan wel? Nou, het kwam bij mij erg over als een avonturenfilm a la Indiana Jones. En laat ik recent daar de 4e van hebben gezien, dus deze film maakte wat dat betreft niet zo heel veel indruk.
Het verhaal is een stuk minder interessant dan in de vorige delen. Wederom zoals je verwacht een vloek die opgeheven wordt, what else is new? Maar dit maal in het oude China dus ipv Egypte. Overigens, Jet Li zette op zich geen verkeerde vijand neer. Alleen was het een tot leven gewekte ondode, geen mummy op de tradiotionale manier.
Van de oude cast is alleen de vrouw van Rick verdwenen en dat is erg jammer. Ze deed het altijd leuk en de vervanging was echt dramatisch. Die kon echt niet acteren, sommige zinnen en dialogen waren tenenkrommend. Dat was sowieso een nadeel van de film. Tussen al het avontuur door probeerden ze ook nog een vleugje gezinsdrama inclusief dramatisch slechte en overbodige dialogen erbij in te werken. Spijtig.
Maar goed, om ook even positief te zijn, want zo slecht was de film ook weer niet: Ik heb prima actiemomenten gezien die me wel bevielen, al overheersten de special effects wel heel erg en werd het soms te overdreven. Maar op zich, prima. Wel kwam de film traag op gang maar zeker het laatste uur vond ik wel de moeite.
Wel vond ik de oproep van Alex Chinese vriendin met de Yeti's lachwekkend. Kom op, hoe kan zon meisje plots uit het niets 3 gigantische Yeti's (die er overigens wel schitterend uitzagenen erg stoer waren) oproepen? Dat waren onverwachte hulptroepen. Ik vond het een beetje onzinnig.
Een ander punt dat ik trouwens ook gek vond was op het einde bij de finale veldslag, overigens een zeer coole veldslag tussen het keizerlijke leger en de ondoden. Waarom zou het keizerlijke leger beginnen met een pijlenregen? De vijand zijn toch skeletten??? Beetje raar.
Ook miste de film de echt leuke humor uit de vorige delen. Ricks broer, normaal de gangmaker in deel 1 en 2 kwam er weinig aan te pas, al waren bepaalde opmerkingen best leuk.
Kortom, de film was verre van origineel, miste de sfeer uit de vorige films maar is op zich als popcornfilm wel prima te kijken. Ik heb me vermaakt, maar had er wel meer van verwacht.
Spring 04
op zich leuke vlotte film
alleen wel zo eentje die je na een dag al vergeten bent en diep in je geheugen moet graven om te herinneren waar het ook al weer over ging
JohnWilliams
Ik ga nu op vakantie maar als ik terug ben wil ik deze echt wel zien.
Gelukkig ga ik maar een weekje weg.
notorious_kim
oh my, deze wil ik niet zien, als hij nog slechter is dan de vorige moet ik hem dan 0 sterren geven, en dat gaat niet.
Arbiter
Ik snap echt niet dat deze film 2,8 sterren heeft, teveel filmhaters hier.
glenniehj18
deze film is het slechtste uit de mummy reeks dat is een feit maar erger nog het lijkt wel alsof ze gewoon simpelweg weer een mummy film in elkaar hebben geflanst met wat leuke special effects die je in tientallen andere films ook kan zien en ja eigenlijk de ondertiteling op het einde verklaarde de hele film 1 grote hoop met onzin met als lichtpuntje de special effects kom op wees eerlijk dit is gewoon een mummy returns in china (denk aan het laatste gevecht)
ook later werden in peru ook mummies gevonden
hopelijk maken ze daar niet nog een deel van
het is nu officieel de mummy serie is uitgemolken en niet meer te reanimeren:Pinspiratieloze bagger;)2.0 sterren
PKlijnstra
'The Mummy; Tomb of the Dragon Emperor" is een film die mij enorm tegenviel. De opzet en het concept van de film is goed en ook de verschillende actie scènes zien er goed uit. Helaas weet de film eigenlijk gewoon zichzelf geen genre aan te roepen en krijg je van romantiek tot actie alles door elkaar heen. Dit maakt de 'The Mummy; Tomb of the Dragon Emperor" een chaotische film. Waar ik het gevoel had, dat deze film serieus en spannend over moest komen heb ik meerdere malen enorm moeten lachen om de slechte acteer prestaties. 'The Mummy; Tomb of the Dragon Emperor" heeft het allemaal gewoon net niet. [Jet Li speelde overigens een grote en overtuigende rol.] 2*
Sasja
Ik heb em nu ook eindelijk gezien en ik vond em best vermakelijk maar de eerste 2 vond ik beter.
Het rare van mezelf vond ik dat de film die me eigenlijk niks boeide (The Dark Knight) was beter dan verwacht en de film waar ik op zat te wachten was minder goed dan verwacht.
Daarom houd ik het op een mooie 2,5
Nivo
Zoals altijd bij the Mummy films, er zit een grappig verhaaltje achter, er zit heerlijke britse humor in, maar je moet er gewoon niet te veel van verwachten.
Zo ook bij deze, er zit een verhaaltje achter, dat wel klopt met elkaar, iets minder met de werkelijkheid maarja, dat maar even terzijde. wel vond ik dat er wel heel veel verhalen bij elkaar gesprokkeld waren, (opeens een draak, en oja vergeet de yeti niet).
Hoewel er geen top verhaal als basis was, vond ik deze film wel weer heerlijk, misschien omdat ik de eerste twee ook heb gezien, ( al moet ik zeggen dat dat zoontje in vergelijking met z'n pa wel heel snel oud is geworden) maar ik denk dat ik gewoon iets heb met de heerlijke britse humor die in elk deel wel zit.
wel iets is, ga deze kijken als je de vorige twee hebt gezien en die leuk vond, doe dit niet als je zoiets hebt van, ik kan wel eens kijken of deze beter is. want dat is die dus absoluut niet.
3 sterren.

King Kong
Avontuur / Actie, 2005

Tai Gik Cheung Sam Fung
Actie, 1993
chinazwaardpyramidmamayetichinese emperortombgreat wall of chinaegyptianterracotta army jaren 403rd century bc