Watchmen (2009)
Genre: Fantasy / Thriller
Speelduur: 162 minuten / 186 minuten (director's cut) / 215 minuten (ultimate cut)
Geregisseerd door: Zack Snyder
Met onder meer: Billy Crudup, Jackie Earle Haley en Patrick Wilson
Releasedatum: 5 maart 2009
Plot Watchmen
"Justice is coming to all of us. No matter what we do."
In een alternatief 1985 zijn superhelden in de ban gedaan door de Amerikaanse federale overheid. Waar voorheen superhelden tot het algemene Amerikaanse straatbeeld behoorden, heeft de overheid het superheldenbestaan illegaal verklaard. Wanneer één van zijn oud- collega's in deze onrustige dagen van de Koude Oorlog wordt vermoord, start de gemaskerde burgerwacht Rorschach een onderzoek. Langzaam maar zeker brengt dit een duister complot aan het licht.
Laurie Jupiter / Silk Spectre II
Janey Slater
Edgar Jacobi / Moloch the Mystic
Hollis Mason / Nite Owl
aerts007
Er zit ook actie in, volgens mij hangt er geen minimum hoeveelheid aan het genre actie. Je moet het gewoon lekker houden bij de films van Van Damme en Seagal als het zo tsjokvol actie moet zitten.
Komt volgens mij door de trailers die ze de ether insturen, ze zijn nogal misleidend.
Revolt
Je kan ook gewoon elkaars mening respecteren mensen. Ik vond wel dat er aardig wat actie in zat, maar relatief was het niet denderend veel, gezien de duur van de film. Voor mij was het genoeg, en het werd goed ondersteund door een goed verhaal, maar het hoeft niet iedereen te bevallen.
Naomi Watts
Je kan ook gewoon elkaars mening respecteren mensen.
Van dit soort opmerkingen krijg ik echt de vlekken in mijn nek. Als er al een beetje gediscussiëerd wordt door twee mensen met een tegenovergestelde mening krijg je dit soort kreten.
Aerts geeft antwoord met zijn trailer repliek waardoor ik zijn statement beter begrijp.
nutsa
Dat een film lang duurt en niet veel actie bevat (volgens sommige) wil niet zeggen dat het meteen een slechte film is! Want dat is natuurlijk gewoon waardeloos commentaar!
Revolt
Discussiëren ok, daar heb ik ook geen problemen mee. Maar een welles nietes discussie of een ik wil per se gelijk discussie vind ik zo kinderachtig. Dat mensen elkaar erop gaan zitten aanrekenen dat ze voor de ene film bv. 1 ster geven en voor de andere 5 sterren is toch niet de bedoeling van een normale discussie.
Naomi Watts
Is helemaal geen sprake van.
Word ook nergens aangehaald. Vergelijkingsmateriaal met andere films kan bovendien soms erg functioneel zijn in een discussie.
zucco1
ik vond hem niet slecht maar ook niet zo super zoals ze hem aangekondigd hadden, de aktie die er toch in komt is wel van een hoog niveau vind ik....al bij al maar een matige film zou ik zeggen....
roelv
Goede film, die ondanks het feit dat hij af en toe wat langdradig was, erg goed te kijken was. Bevat een mooie boodschap die helaas niet zo goed overkomt als in de graphic novels. Alleen de muziekkeuze was soms tergend.
Donkerwoud
We mogen inmiddels wel spreken van een nieuw genre in de cinema: de anti-superheldenfilm. Net als in The Dark Knight zijn hier zowel helden als schurken menselijker dan menselijk. Hun motieven zijn altijd gestoeld op hun mens-zijn en de ernstige gebreken die dat met zich mee kan brengen. Het grootste verschil met TDK zit hem in de mate waarin hier met grof geweld gegooid wordt, want die genoemde blockbuster wordt bijna een Disneyfilm in vergelijking tot wat we hier zien. Brekende botten, brandwonden, glasscherven die door lichamen snijden, oren die worden afgebeten, you name it, en dan allemaal zeer grafisch in beeld gebracht. Net zoals bij 300 of Sin City levert het weer enkele momenten op waarbij ik, gierend van de adrenaline, bijna ''yippeeeeeeee-kaaaaaaaaaa-yeeeeeee motherfuckers'' door de zaal wilde roepen.
Je zou door die ongekende torture porn haast vergeten dat het verhaal eigenlijk best knap in elkaar zit, als metaforische kijk op het Amerika-beleid tijdens en na het Nixon-tijdperk. Met behulp van een slim spel tussen feit, fictie en complete kitsch wordt er een soort fictief universum gecreeerd dat naadloos binnen het onze past. En door de stelligheid waarmee de film zichzelf presenteert, neem je dat ook meteen voor lief. Ik moet toegeven dat het ook een tikkeltje aan de taaie kant is, omdat de opbouw van het verhaal bijna een eindeloze introductie lijkt op de karakters. Aan de andere kant is dat nou juist datgene wat het universum van Watchmen zo beeldend tot leven weet te wekken. Ik neem die kritiek voor lief tegenover de schitterende dialogen van Rorschach - bijna poezie man - en de algehele fun die de sterke momenten zeker met zich mee brengen.
Bla
Ik ben het compleet met je eens.
AC/DC
Vrijdag naar de bioscoop, ben heel erg benieuwd!
gebruiker_56935
Weer gekeken. Een hele goede film blijf ik het vinden. De intro is echt prachtig! De special effects zijn perfect, genoeg actie, goed acteerwerk en ik persoonlijk vind hem nergens te langdradig. Ik krijg bijna zin om hem weer te kijken.
Donkerwoud
Misschien wel mooier dan de film zelf. Wat dus iets over die geniale intro zegt en niet over de film als geheel.
Naomi Watts
Voor degene die zo lopen te zeuren over die blauwe snikkel in beeld, in de D.C. zal die snikkel te zien zijn in true size, Snyder moest hem verkleinen van de studio zodat het minder zou opvallen, wel fijn voor Crudup, die al grapte dat ie heel weinig fanmail van vrouwen had gekregen sinds de premiére.
Madecineman (moderator films)
Snyder moest hem verkleinen van de studio
Met recht een smurfenpiemel dus
Naomi Watts
Ik denk toch maar dat ik me aansluit bij Gyllenhaal's standpunt in Donnie Darko dat er niks in die witte broekjes zit
FrisoBoei
Ik vind het ook een geweldige intro.
Verder toevallig de wereld draait door gezien dinsdag?
Femke Wolting zat er en die heeft een website gewijd aan de "opening credits" van films : www.watchthetitles.com
Ze zeiden dat er misschien ook een oscar voor komt. (Dat werd voorgedragen als idee door een groot Amerikaans magazine)
Watchmen staat er alleen nog niet op.
sasalino
belachelijke film in mijn ogen.. heb hem gister gekeken maar voor mijn veelste veel vage stukken erdoor heen mijn mening is zonde voor de tijd dat u voor de buis hangt
0.5 van mij
Naomi Watts
Voor de buis? Toch geen gebruik gemaakt van Tele Sync crap?
magaal
Voor de buis? Toch geen gebruik gemaakt van Tele Sync crap?
inderdaad, dit is echt één van de betere (superhelden)films van de afgelopen tijd, vooral qua verhaal ook !
echt supervette film !
chillout
ik vond hem wel ok maar niet echt een topper, die blauwe maakte de film een beetje te lang, de scenes waar hij heel de tijd een lange tekst zit af te rammen vind ik een beetje minder maar voor de rest ok.
en die vrouw is echt hot
grtz
Naomi Watts
Malin Akerman weet haar gebrek in acting skills heel goed te verbergen
. Acteert zeker niet sterk maar blijft toch wel een meerwaarde voor Watchmen. Raar maar waar.
Fixi88
Zeer goede film. Mooie verhaallijn goed plot en de superhelden zijn niet te zoetsappig maar ook zitten er slechte randjes aan . Aanrader deze film!
RipCurl
Nu even serieus...wat een bagger film! De hele film bestaat voor 99% uit zeer langdradige dialogen en veel flashbacks. De enige rede dat ik deze film 1 punt geef is de verschijning van een naakte Malin Akerman (de Xena The Warrior Princess look-a-like in een latex pakje) en de special effects. De rest was gewoon heel vermoeiend, slaapverwekkend, bla bla bla en veel te weinig aktie. Afgaande op de trailers en reviews had ik een hoop verwacht, maar die verwachting hebben ze absoluut niet waar gemaakt. Hou je van aktie? Blijf dan vooral weg bij deze film!
minxz
Weinig aktie... maar wel een groot drama
zonde van mijn tijd
1 puntje voor de goede special FX
Mr_White
- 2067 berichten
INaar de bios geweest om een lekker superhelden aktiefilm te zien, krijg je een lang en saai verhaal met oeverloos gezever met af en toe een minuutje aktie. Verbazingwekkend dat deze film zo hoog scoort.
Misschien scoort hij wel zo hoog omdat de gemiddelde persoon niet alleen naar een film gaat voor actie en een film niet gelijk bagger vindt als er geen actie in zit. Zomaar een wilde gedachte die in me op kwam.
RipCurl
Er zijn meer mensen die deze film zwaar bagger vonden. Ik ben naar binnen gegaan op basis van de trailers (en geweldige reviews), dus als zijnde een vette aktie / popcorn film met een net verhaal en kwam zeer teleurgesteld naar buiten. Rede: het was een beetje veel teveel verhaal en veel te weinig aktie. Een goed verhaal is niet erg, maar deze was wel héééééééééééééél erg langdradig...
aerts007
Inderdaad,als men afgaat op de trailer wordt men flink teleurgesteld.
Had ik ook al aangegeven.
Madecineman (moderator films)
Overbodig off-topic gezeur over persoonlijke top10 verwijderd.

Duistere superheldenfilm 'Watchmen' van regisseur Zack Snyder vanavond te zien op televisie

HBO Max voegt op 1 juni onder andere deze vijf topfilms toe aan het aanbod

The Dark Knight Rises
Actie / Misdaad, 2012

V for Vendetta
Thriller / Actie, 2005
nuclear warpresident van de verenigde statendc comicsgeheime identiteitmass murdersovjet unievertellingretirementgebaseerd op stripsamenzweringanimated scenedoomsdaymasked vigilantedoomsday clockred squaredeath of superhero jaren 80dc extended universe (dceu)