• 9.381.135 stemmen

Watchmen (2009)

Fantasy / Thriller | 162 minuten / 186 minuten (director's cut) / 215 minuten (ultimate cut)

Genre: Fantasy / Thriller

Speelduur: 162 minuten / 186 minuten (director's cut) / 215 minuten (ultimate cut)

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Billy Crudup, Jackie Earle Haley en Patrick Wilson

Releasedatum: 5 maart 2009

Plot Watchmen

"Justice is coming to all of us. No matter what we do."

In een alternatief 1985 zijn superhelden in de ban gedaan door de Amerikaanse federale overheid. Waar voorheen superhelden tot het algemene Amerikaanse straatbeeld behoorden, heeft de overheid het superheldenbestaan illegaal verklaard. Wanneer één van zijn oud- collega's in deze onrustige dagen van de Koude Oorlog wordt vermoord, start de gemaskerde burgerwacht Rorschach een onderzoek. Langzaam maar zeker brengt dit een duister complot aan het licht.

Laurie Jupiter / Silk Spectre II

Sally Jupiter / Silk Spectre

Janey Slater

Edgar Jacobi / Moloch the Mystic

Hollis Mason / Nite Owl

Hate it or love it. De film duurt te lang, trekt niet, en de werelden zien er erg apart uit.

DevilsKiss

Wat is dit voor een ongelovige film zeg! BAH!

Hij is echt geen bal aan en hij is zeer onwerkelijk!

Meer heb ik er niet over te zeggen!

ZEER ZEER ZEER SLECHT!!!

We moeten moviemafketel gelijk geven, de film is zo onwerkelijk dat zelfs ik met een zeer grote fantasie me niet kon inleven.

Zelfs Spiderman vind ik stukken beter. Denk zelfs dat Buck Rogers en Battle star callectica bij ons hoger scoren. De special effects waren zo speciaal dat het vuurwerk van Gandalf in Lord of the ring nog mooier was.

En een anderhalf uur korter was helemaal niet erg geweest! De herhaling van Pauw en Witteman maakte alles goed!

Al met al 1 schapje verder lopen als je de film bij videotheek ziet liggen.

Mensen die deze film mooi vinden zitten in een andere belevingswereld.

@ Chrisseh

Ik vond het einde juist zo goed. Geen happy end.

hij is zeer onwerkelijk!

No shit sherlock..

Mensen die deze film mooi vinden zitten in een andere belevingswereld.
Kun je ook omgekeerd zien

Tonypulp schreef:

No shit sherlock..

Kun je ook omgekeerd zien

Nou zo gaat de wereld er niet uitzien hoor..

Ik weet niet of jij wel rijk aan fantasie bent maar wij wel en we kunnen er nog geen brood van bakken!

De slechtste film van 2009!

Eerlijk is eerlijk over smaak valt niet te twisten, maar The 5th Element geeft de toekomst beter weer, wat fantasie betreft!

De slechtste film van 2009!

Dude, heb je wel gelezen waar het over gaat? Het heeft 0,0 te maken met de toekomst.

Het is juist een film die gaat over een alternatief 1985 (koude oorlog, iemand?)

En rijk aan fantasie ben ik meer zeker, en als je over superhelden niet eens kan fantaseren, is je fantasie niet zo groot als je denkt.

De slechtste film van 2009!

Zoals RSMovie al zegt, je opmerking slaat kant noch wal.

DevilsKiss

Dan weet ik niet of jij weleens oorlogs films hebt gezien...

Maar die zagen er niet zo uit, dan moet je die toch maar gauw eens gaan kijken om te weten hoe die gaan.

Dus het gaat totaal niet over fantasie!

Lord of the rings dat is pas fantasie, dus ga die maar eerst kijken voordat je mee kan praten over een rijk aan fantasie!

Tonypulp

Het is toch ook een ALTERNATIEF (Zoek anders even op)

Fantasie is het verzinnen van een wereld, gebeurtenissen of wezens, think again sherlock.

Denk dat we nu wel uitgepraat zijn hé...Dude

Het zijn superhelden zonder hun krachten in de échte wereld, nogmaals: alternatieve. Je kunt zeggen wat je wilt maar je probeerd feiten te ontkrachten.

RSmovie91

1. Het is een gebeurtenis die had kunnen gebeuren, mochten er superhelden aanwezig zijn geweest in de tijd van en voor de koude oorlog.

2. Dit heeft niks met een oorlogs film te maken. In een oorlog film, zie je de oorlog gevoerd worden. In deze film gaat over de spanning die bij de helden wordt gevoerd door een kans op een nucleaire oorlog.

3. Zoals Jeroentjuhh.. al zegt, fantasie is het verzinnen van dingen. En er wordt hier een alternatief verzonnen ... (zie 1).

4. Een superheld hoeft niet altijd super te zijn dankzij speciale gavens (zoals Superman/Spiderman) maar kan ook gewoon speciale gadgets hebben, of gewoon vele malen meer durf dan andere, en hiermee mensen redden (zoals hier het geval is).

Dus de volgende keer erst bedenken waar de film eigenlijk over gaat, en dan pas oordelen en een reactie plaatsen. Want nu komt er alleen onzin te staan.

avatar van Arie333

Arie333

Prima film vindt het altijd wel een leuke setting films rond dit tijdperk tegen de achtergrond van een dreigende nucleaire holocaust geeft een soort van onderaardse spanning aan films. Ook vond ik het personage Rosarch erg leuk uitgewerkt.

Overigens geeft het feit dat DevilsKiss dacht dat het verhaal zich in de toekomst afspeelde al aan hoeveel waarde we aan zijn mening moeten hechten echt -_-

Kevin13

Heb zo'n klein vermoeden dat Devilskiss, Arbiter is.

avatar van judgepaddy

judgepaddy

Toch wel sympathiek van jullie allemaal om op hem te reageren. Heeft hij ook weer wat aandacht.

Een mooi kerstgebaar

avatar van Chrisseh

Chrisseh

Kevin13 schreef:
@ Chrisseh

Ik vond het einde juist zo goed. Geen happy end.
Ik vond het einde ook erg goed, al helemaal omdat Adrian Veidt ergens ook wel gelijk heeft in zijn keuze, hoe gruwelijk dat ook mag zijn. Waar ik meer op doelde is dat (ik vind dat) de alle verhaallijnen moeilijk in een keer af te sluiten zijn, waardoor het einde wat 'afgeraffeld' aandoet. Moeilijk te omschrijven.

Kevin13

Ik had het op het dagboek van Rorschach.

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

Ik heb de Ultimate Cut gezien, en het IS gewoon de Ultimate Watchmen cut , zeker als je grote Watchmen fan bent. Ik vind de film zelfs nog beter met The Black Freighter verhaal en de extra scene met de krantenverkoper, de film is gewoon compleet. Ik raad deze wel alleen aan als je de DC cut hebt gezien, en het boek hebt gelezen. Het is een geweldige rit

4,5!

-Darkman

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

Arbiter schreef:

Erg slecht je raakt door de war van het verhaal

Nadenken is moeilijk inderdaad...

Arbiter schreef:

Slechte acteurs die niet kunnen acteren.

Hij had toch wel zwakke maar ook zeer sterke acteurs hoor.

Arbiter schreef:

Je krijgt koppijn van de muziek.

Als je er geen een lied van de soundtrack al maar een beetje goed vind, dan weet je dat je muziek niveau onderaan bij K3 ligt.

avatar van AC1

AC1

Slechte acteurs die niet kunnen acteren? Hmm, bestaat er zoiets als slechte acteurs die wel kunnen acteren?

Dat meisje heeft één zwak acteermoment op Mars (het lag misschien aan de zin die ze moest uitspreken). Voor de rest doet ze het toch wel goed. De overige cast doet het voortreffelijk!

avatar van Murphyus

Murphyus

DevilsKiss schreef:

Dan weet ik niet of jij weleens oorlogs films hebt gezien...

Dus het gaat totaal niet over fantasie!

Denk dat we nu wel uitgepraat zijn hé...Dude

Heb jij überhaubt de film wel gezien? Volgens mij heb je alleen reacties hier gelezen met een paar spoilers en klak je maar wat neer. Wat een onzin zeg, normaal heb ik een hekel aan mensen die doen wat ik nu doe maar ik doe het maar toch; als jij vind dat deze cast slecht acteert en de special effects vind lijken op een film uit de jaren 40 moet je toch eens een betere tv aanschaffen, ik weet niet op wat voor'n scherm jij hebt gekeken als je deze film in de (betamax ofzo?) hebt geschoven. Maar ik zou een blu-ray aanschaffen en een mooi geluidssetje en een betere tv, misschien zal het dan niet in het zwart-wit te zien zijn en zouden de acteurs en actrices tenminste goed in beeld komen. Dan zie je pas hoe goed die special-effects zijn.

avatar van raafmau

raafmau

wat een film 215 min van me leven verpest

avatar van jipt

jipt

DevilsKiss schreef:

Even voor de duidelijkheid, Watchmen geeft geen toekomstbeeld weer maar een geschiedenis zoals het zou zijn met Superhelden.

avatar van Miron

Miron

Een alternatieve tijdlijn.

DevilsKiss

Sorry dat ik het zeg, maar ik vind deze film niet discussie waardig!

En hierbij laat ik het.

Zeer slechte fim nogmaals!

Tonypulp

Nee zou ik ook zeggen wanneer ik er niet meer uit komt, je hebt de hele film niet begrepen

avatar van raafmau

raafmau

Ben het met je eens DevilsKiss, ik ben erg gecharmeerd van comics en comic verfilmingen .

raafmau schreef:

Dus ook jij snapt de film niet en geeft dan een slecht cijfer? Of hoe moet ik dat zien.

DevilsKiss

Kijk als wij de films als niet meer snappen kunnen we beter onze hele collectie weggooien.

Dus mensen ga lekker Watchman kijken en ga niet zulke discussie's aan als je het zelf wel een goeie film vindt!

Geen discussie waardig!

Als je goeie films wil zien kijk onze Top 10 dan weet je terminste wat films zijn!

Discussie gesloten!

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Tonypulp

Zonde..aangezien je dacht dat het de toekomst weergaf snapte je het niet

avatar van AC1

AC1

DevilsKiss schreef:

Vanilla Ice werd ooit door het 'grote publiek' de beste rapper ooit genoemd. De massa is altijd verkeerd.