The Great Debaters (2007)
Geregisseerd door: Denzel Washington
Met onder meer: Denzel Washington, Forest Whitaker en Nate Parker
Bekijk via CANAL+
Plot The Great Debaters
"When the nation was in need, he inspired them to give us hope."
Het waargebeurde verhaal van professor Melvin B. Tolson (Denzel Washington), die in 1935 voor het eerst een groep studenten bereid wist te vinden om met elkaar in debat te gaan. De op deze manier gevormde groep besluit uiteindelijk mee te doen aan de kampioenschappen tegen Harvard.
Melvin B. Tolson
Ruth Tolson
Sheriff Dozier
Helen Farmer
aerogp1
Kan Denzel dan niks anders meer doen dan dit soort rollen spelen? Ik raak er eerlijk gezegd een beetje op uitgekeken. Allemaal slappe aftreksels van films als Coach Carter denk ik dan.
En het slechtste voorbeeld hiervan is wel "Freedomwriters" uit 2007.
FaiQ
WOW, wat een geweldige film...
Very deep and thought provoking
amazing..
FaiQ
GioFunny
Wat een prachtfilm, kan er niet meer over zeggen.
waargebeurd, geregisseerd door denzel himself. Beetje op de achtergrond aanwezig, en liet de 3 studenten goed acteren.
anthony68
waarom zouden zwarten niet op witte scholen kunnen studeren?? De tijd heeft het bewezen....
goede film 4,5*
strangerD
Mooie film. Wel een beetje Oprah! Zij heeft de film dan ook geproduceerd. Voor de rest een goed geacteerde, top geregisseerde zondagmiddagfilm. Denzel Washington heeft nu eindelijk bewezen daadwerkelijk te kunnen regisseren (Vond Antwone Fisher een beetje tegenvallen). Dit smaakt m.i. naar meer.....
mitch90
Wat een verschrikkelijk goede film. Doordat de film echt gebeurd is en dus zeer realistisch is, zit je meteen in het verhaal. Ik kreeg op sommige momenten zelfs kippenvel. Een echte aanrader en daarom dus ook 4,5 ster van mij.
ralfsjam
een mooie film over zwarte amerikanen in hun gevecht voor gelijkheid. goeie acteurs en mooie momenten. tegen aerogp1
wil ik graag zeggen dat je eerst even moet kijken voor je dingen gaat zeggen. dit soort onderwerpen moeten verfilmd worden, en dat kan Denzel perfect! alle lof gaat naar de jonge acteurs....
een 4
LucretiaBorg
Nog even afwachten deze film maar ik heb weinig hoop.
Als eerste vond ik deze film niks hebben van Coach Carter en Denzel Washington speelt zoveel verschillende rollen en veel meer aktie dan dit soort films. En als het een goede film en rol is, wat maakt het dan nog uit wie de acteur is, als hij maar goed is. Maar nogmaals; Washington is misschien wel de meest versitale acteur, sowieso als African/American actor en ook de meest succesvolle. Dus zorg dat je de feiten goed hebt als je een review schrijft.
christophel
Ik vond het een geweldige film. Goed gespeeld en goede inhoud.
****4
kleez
WAT EEN FILM!! Vol met emoties!! De film raakte me echt, en dat heeft me zeker wat gedaan!
Gaat dus ook over de geschiedenis van de negers in Amerika, wat ik erg goed naar voren vond komen in de film!
Gaat dus ook over de geschiedenis van de negers in Amerika
SLBruno
Voordat ik de film begon te kijken wist ik al ongeveer waar het over ging. Het zou over een debatteam gaan en waarschijnlijk ging het over negers vs witte (boeren). Dus ik dacht dat het weer een film zou worden die je al vaker heb gezien, maar het verbaasde mij positief!! Al vanaf minuut 1 keek ik ademloos naar de film. Het gaat niet simpelweg alleen maar over een debatteam, er komt zoveel meer bij kijken in deze film. Van elke hoofdrolspeler wordt hun karakter goed uitgespeeld. Ik vond het egt een superfilm. Als je de namen van de acteurs leest zou je denken dat alles Denzel en Forest een belangrijke rol hebben in de film, maar niets is minder waar. De 3 en in het begin 4 studenten "dragen" de film, naar mijn mening. Ze acteren allemaal super!!! Einde van de film viel te verwachten, ook de soort speach op het laatst kon je gewoon verwachten, maar de manier waarop hij het brengt vond ik heel erg goed. Hij verteld het op een kalme, duidelijke manier, met op het laatst een geweldig slot.
Ik geef deze film dus duidelijk een 5!! Vind de film in de genre "negers vs blanken" 'één van de beste films die ik ooit gezien heb en het is zo'n film die je niet snel vergeten!! AANRADER DUS!!!
Cfour
Kanjer van een film, ik heb genoten van het verhaal en de acteurs en de uitstekende filmmuziek. Deze gaat zeker oscars winnen. Deze film moet je gezien hebben al is het misschien alleen maar om even de geschiedenis weer op te halen. Werden de geschiedenislessen maar zo verteld op school.
5 sterren voor mij.
otherfool
Deze gaat zeker oscars winnen.
MrBrown
En het slechtste voorbeeld hiervan is wel "Freedomwriters" uit 2007.
Nog even afwachten deze film maar ik heb weinig hoop.
Ik ken geen slechte films met/van Denzel Washington.
als acteur is ie gewoon super.
en laat hier weer eens duidelijk zien.
mooi verdiende 4* voor deze geweldige film weer.
ASroma
absoluut een mooie film, al vond ik het af en toe wat langdradig en voorspelbaar. Desalniettemin 3,5 ster
Da's dan knap want hij is nergens voor genomineerd...
Nah jah bij wijs van spreken dan.
cinema.
Da's dan knap want hij is nergens voor genomineerd...
.. maar waarom ruik ik dan zo'n 'goedkope' oscarlucht?
roy7477
Weer een schitterende film van Denzel Washington. Het maakt werkelijk niet uit wat voor rol hij speelt, hij blinkt overal uit! Een klasse acteur!!!
De film biedt een "mooi", realistisch beeld van Amerika in de jaren '30. Ernstige tijden.
Geweldig gespeeld door alle acteurs.
Da's dan knap want hij is nergens voor genomineerd...
Maar........wat is jou mening over de film of.........ach ik snap het, je hebt hem nog niet gezien.
otherfool
Waarom reageer je nu 2x op mijn even onschuldige als correcte opmerking en dan ook nog met zo'n vervelende gaapsmiley?
hanskarin
Ben echt een fan van Denzel Washington, maar deze vind ik toch een van de slechtste van hem. Geen spanning en zeer langdradig allemaal
Sergio
Prima rol van Denzel die laat zien ook wat anders te kunnen dan in knal boem films te spelen.
Cfour
Niet boos worden, bedoel niks met deze onschuldige smiley. Als je ergens op reageert moet je er, vind ik, wel tegen kunnen als je een reactie terug krijgt.
otherfool
Boos word ik niet snel hoor maar ik snapte je reactie niet erg... Enfin, laten we het maar op een miscommunicatie houden.
Over de film; gezien thematiek en cast ga ik hem zeker kijken, dus dan kan ik hier ook nog eens iets inhoudelijks melden

Wees er snel bij: deze goed beoordeelde films verdwijnen nog deze maand van Netflix

Le Souffle au Coeur
Drama, 1971